Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • problem s netom a lan kablom

problem s netom a lan kablom

Moderátori: psichac, Moderátori

problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod loksiklubos » 15 Jan 2019, 23:27

Mam problem s netom pri spusteny pc mi net ide strasne pomaly az nenacitava cez kabel kedsi pozriem sietove pripojenie v aktivnych sietach lan tak namiesto nazvu Tcom mi ukaze wifi siet ale ako odpojim a pripojim lan kabel tak mi to hned nabehne a zobrazi sa hned nazov tcom. Skusal som vymenit kabel, preinstalovat ovladaace ale nic nepomoha stale to iste pri spusteny pc.


Moja zostava WIN 8,1 64bit, asus x99 deluxe, I7 4930k,16gb ram, za routeromod tcomu je pripojeny asus AC-rt 3200
loksiklubos
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 194
Vek: 31.95
Zalo┼żen├Ż: 23.09.2013
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 0

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod AlbiDartanan » 16 Jan 2019, 02:56

Ako ti m├┤┼że ukazova┼ą wifi sie┼ą (na norm├ílnom desktope v├Ą─Ź┼íinou niesu wifi karty ...). Treba da┼ą viac presnej┼í├şch inform├íci├ş ...
Ďalšia vec : pozeral si nastavenia asus AC-rt 3200 ? (192.168.1.1 http://router.asus.com admin admin https://www.asus.com/us/Networking/RTAC ... sk_Manual/ ) ....
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1718
Vek: 35.47
Zalo┼żen├Ż: 09.07.2009
Karma: 7

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod technikus110 » 16 Jan 2019, 07:02

konflikt IP adries Tcom a ASUS r├║tru.
technikus110
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 603
Vek: 59.9
Zalo┼żen├Ż: 28.06.2018
Bydlisko: BA / W
Paragraf: 24

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod josek » 16 Jan 2019, 10:01

├üno a over├ş┼í to jednoducho ke─Ć zapoj├ş┼í PC priamo do modemu Tcom
josek
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 668
Zalo┼żen├Ż: 10.01.2012
Bydlisko: PN
Karma: 17

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod loksiklubos » 16 Jan 2019, 11:31

Moja doska podporuje wi-fi ip adresy su vsetky odli┼íne nijde nieje ┼żiadny konflikt ip.Tak isto som skusal na priamo kabel aj od tcom routera a to iste
loksiklubos
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 194
Vek: 31.95
Zalo┼żen├Ż: 23.09.2013
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 0

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod technikus110 » 16 Jan 2019, 12:02

test r├Żchlosti prenosu pripojenia ti uk├í┼że ─Źo? A robia to aj in├ę zariadenia, MT...?
technikus110
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 603
Vek: 59.9
Zalo┼żen├Ż: 28.06.2018
Bydlisko: BA / W
Paragraf: 24

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod maskrtnik01 » 16 Jan 2019, 12:10

Napadla mi tak├í mo┼żnos┼ą, nem├íte n├íhodou z oboch routrov rovnak├║(SSID) sie┼ą?
maskrtnik01
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1384
Vek: 22.91
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: problen s netom a lan kablom

Odosla┼ąod cool-zool » 16 Jan 2019, 13:08

Ak nevyu┼ż├şva┼í , ale aj pre info zo zvedavosti , sk├║s v biose zak├íza┼ą Wi-Fi , pripojenie iba LAN .... A potom postupne vyradi┼ą asus router a pripoji┼ą sa priamo na T-com , a uvid├ş┼í ─Źi to pom├┤┼że ....
Stretol som sa s podobn├Żm probl├ęmom pri bratovom notebooku , aj ke─Ć mal pripojen├Ż lan , prip├íjal sa na net cez Wi-fi , iba ak v zapnutom stave odpojil a znovu pripojil LAN k├íbel tak mu to nabehlo z k├íbla a pri ─Ćal┼íom vypnut├ş notebooku a op├Ątovnom zapnut├ş zase to ist├ę ....
Potom som mu ho prein┼ítaloval , dal nov├ę ovl├ída─Źe a st├íle sa spr├íval rovnako (k├Żm bola zapnut├í wifina , cez k├íbel ne┼íiel a e┼íte aj spoma─żoval... Teraz mu aspo┼ł cez FN tla─Źidl├í ide ─żahko vypn├║┼ą wifi a funguje norm├ílne na Lan pri vypnutej wifine , aj na wi-fi pri odpojenom Lan ....
cool-zool
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 745
Vek: 50.31
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod loksiklubos » 16 Jan 2019, 22:23

cool ┼║ool : tento problem mi robi asi mesiac pred tym som s tym nikdy nemal ziadny problem neviem ci je mozne zobrazit nazvy lan sieti ako sa daju zistit nazvy znamych sieti pri wifi lebo mi ukazuje Tcom 16 tak ci nemam vela nazvov zebys tymbol problem. Lebo problemrobi na oboch lan portoch na doske
loksiklubos
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 194
Vek: 31.95
Zalo┼żen├Ż: 23.09.2013
Bydlisko: ┼Żilina
Karma: 0

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod cool-zool » 16 Jan 2019, 22:39

Tak ja t├║ dosku nem├ím , ale na tvojom mieste by som ur─Źite sk├║sil v┼íetky varianty , aby som zistil kde je probl├ęm !!! A ke─Ć ti ide PC iba na Wi-Fi bez pripojen├ęho LAN k├íbla , tak funguje to dobre ??? A ako som p├şsal , sk├║sil by som aj t├║ druh├║ alternat├şvu (vypn├║┼ą Wi-Fi a pripoji┼ą iba LAN k├íbel) ... K├Żm nevysk├║┼ía┼í nebude┼í vedie┼ą . Neviem mo┼żno aj nejak├í aktualiz├ícia mohla nie─Źo pobabra┼ą - nebolo by to prv├Ż kr├ít !!!
cool-zool
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 745
Vek: 50.31
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod dudoo » 16 Jan 2019, 23:19

Zop├ír ot├ízok na sie┼ą
- LAN IP adresa na PC je DHCP/STATIC ?
- Ktor├Ż s routerov poskytuje DHCP ?
- Aká IP je TCOM routera a aká IP je ASUS routera
- Do ktor├ęho z routerov je pripojen├Ż PC LAN ?
- S├║ na LAN zapojen├ę aj in├ę zariadenia ?
- Ke─Ć sa menil k├íbel, tak bola vyl├║─Źen├í chyba portu na routery a sk├║sil sa precvakn├║┼ą k├íbel do in├ęho portu na routery ?
- Ak├Żm meran├şm vznikol verdikt "ip adresy su vsetky odli┼íne nijde nieje ┼żiadny konflikt ip" ?
dudoo
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 406
Vek: 38.16
Zalo┼żen├Ż: 31.07.2014
Bydlisko: Kusok od Cahnova, Brno
Karma: 0

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod jmalik93 » 16 Jan 2019, 23:51

Na tom tcom routri by som zakázal DHCP .
Ide├ílne aby ti do Asus routru i┼íla WAN sie┼ą teda verejn├í ip nie nejak├í 192.168.x.x
Ja to m├ím tak spraven├ę v Orange ale musel som im kv├┤li tomu vola┼ą a dohodn├║┼ą sa s nimi.
jmalik93
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 857
Vek: 25.82
Zalo┼żen├Ż: 27.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 8

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod mr.dred » 17 Jan 2019, 02:19

Nie som nejak├Ż IT fachman, ale ke─Ć mi kamar├ít - servis├ík z T-comu kedysi vysvetlil postup zapojenia / roz┼í├şrenia siete, tak s t├Żm nem├ím ┼żiadny probl├ęm. LAN k├íble m├ím roz┼ąahan├ę po bar├íku na 6 miest + 2 WiFi routre ako pr├şstupov├ę body a ┼żiadna kombin├ícia pripojen├ş nerob├ş probl├ęm.
Na prvom routri do ktor├ęho ide internetov├ę pripojenie m├ím zapnut├Ż DHCP server. Z├íkladn├í adresa k prihlasovaniu k routru ostala p├┤vodn├í 192.168.1.1
Z neho ide LAN do PC + 2x LAN do dvoch routrov, ktor├ę funguj├║ ako pr├şstupov├ę body pre WiFi + ─Ća─ż┼íie odbo─Źenia pre LAN. Na oboch je DHCP server vypnut├Ż a z├íkladn├í adresa zmenen├í na 192.168.1.100 a 200. ─î├şslo je z├ímerne vysok├ę, aby sa pri nejakom odpojen├ş (napr.pri upratovan├ş) nesna┼żili po znovupripojen├ş zamie┼ía┼ą medzi ni┼ż┼íie adresy, ktor├ę medzit├Żm m├┤┼żu by┼ą obsaden├ę in├Żm zariaden├şm.

Sk├║s to tie┼ż tak... Prv├Ż router nechaj v p├┤vodnom nastaven├ş, zapni DHCP a WiFi. Druh├Ż prepoj cez LAN / WiFi , ale DHCP vypni a zme┼ł z├íkladn├║ adresu na nejak├ę vysok├ę ─Ź├şslo. N├ízvy siet├ş nerie┼í, to je len pre identifik├íciu
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3229
Vek: 54.37
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 31

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod miroja » 17 Jan 2019, 11:32

Sk├║s to tie┼ż tak... Prv├Ż router nechaj v p├┤vodnom nastaven├ş, zapni DHCP a WiFi. Druh├Ż prepoj cez LAN / WiFi , ale DHCP vypni a zme┼ł z├íkladn├║ adresu na nejak├ę vysok├ę ─Ź├şslo. N├ízvy siet├ş nerie┼í, to je len pre identifik├íciu

No v takomto pripade musis mat tie dalsie krabicky (routre) prepnute do funcie AP (acces pont). Ak by si ich nechal vo funkcii router a vypol na nom DHCP, tak ti pre zariadenia pripojene do jeho LAN (metalika, ci wiFi ) nema co pridelit IPcku.
miroja
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 2025
Vek: 57.44
Zalo┼żen├Ż: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (ob─Źas Tekov)
Karma: 15

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod m6r3k » 17 Jan 2019, 11:58

Ale no!! Nespekulujte nad t├Żm DHCP a┼ż tak...
Router sp├íja siete a je suma fuk ci je v oboch DHCP server alebo iba v jednej a v druhej sieti nastavujes IP ru─Źne.

Tak ako p├ş┼íe miroja za druh├Żm routrom bez DHCP ti nem├í ─Źo prideli┼ą IP ... prosto nap├şsan├ę prv├Ż router nevid├ş sie┼ą za nasleduj├║cim routrom...
m6r3k
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 87
Vek: 26.92
Zalo┼żen├Ż: 29.07.2013
Bydlisko: Brno
Karma: 0

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod pocitujlasku » 17 Jan 2019, 13:34

miroja nap├şsal:No v takomto pripade musis mat tie dalsie krabicky (routre) prepnute do funcie AP (acces pont). Ak by si ich nechal vo funkcii router a vypol na nom DHCP, tak ti pre zariadenia pripojene do jeho LAN (metalika, ci wiFi ) nema co pridelit IPcku.

Nemusis, staci kabel prehodit z WAN portu do LAN a vtedy sa to tvari ako obycajny switch a vtedy ipcku dostane z nadradeneho zariadenia, resp. z toho isteho, ako keby tam ten router nebol.
Router a AP su 2 rozdielne veci. AP sa berie ako funkcia wifi - ci sa povazuje za toho, na ktory sa pripajaju zariadenia, alebo on sa niekde pripaja.
router sa berie az na dalsej vrstve, kde uz sa nerozlisuje, ci je to kabel, alebo wifi, ale riesi sa cisto len data.
Naposledy upravil pocitujlasku d┼ła 17 Jan 2019, 13:36, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4618
Vek: 36.62
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod mr.dred » 17 Jan 2019, 13:35

miroja nap├şsal:takomto pripade musis mat tie dalsie krabicky (routre) prepnute do funcie AP (acces pont).
to je tak├Ż rozdiel medzi AP (acces pont) a pr├şstupov├Żm bodom :?:
mr.dred nap├şsal:2x LAN do dvoch routrov, ktor├ę funguj├║ ako pr├şstupov├ę body pre WiFi + ─Ća─ż┼íie odbo─Źenia pre LAN
som nevedel :wink:


m6r3k nap├şsal:Router sp├íja siete a je suma fuk ci je v oboch DHCP server alebo iba v jednej a v druhej sieti nastavujes IP ru─Źne.
ru─Źn├ę nastavenie IP pre viacroutrov├ę siete je si mysl├şm podmienkou korektn├ęho fungovania. Dva routre v jednej sieti predsa nem├┤┼że┼í ma┼ą s rovnakou IP a e┼íte aby pride─żovali klientom IP v rovnakom rozsahu :rolleyes:
m6r3k nap├şsal:prosto nap├şsan├ę prv├Ż router nevid├ş sie┼ą za nasleduj├║cim routrom...
keby to tak bolo, tak si tu asi nep├ş┼íeme... ─îI ?
Ne┼íikovn├ş elektrik├íri maj├║ ob─Źas tak├║ zvl├í┼ítnu iskru v oku.
mr.dred
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3229
Vek: 54.37
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2011
Bydlisko: Handlová
Karma: 31

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod m6r3k » 17 Jan 2019, 15:02

mr.dred nap├şsal:

m6r3k nap├şsal:Router sp├íja siete a je suma fuk ci je v oboch DHCP server alebo iba v jednej a v druhej sieti nastavujes IP ru─Źne.
ru─Źn├ę nastavenie IP pre viacroutrov├ę siete je si mysl├şm podmienkou korektn├ęho fungovania. Dva routre v jednej sieti predsa nem├┤┼że┼í ma┼ą s rovnakou IP a e┼íte aby pride─żovali klientom IP v rovnakom rozsahu :rolleyes:
m6r3k nap├şsal:prosto nap├şsan├ę prv├Ż router nevid├ş sie┼ą za nasleduj├║cim routrom...
keby to tak bolo, tak si tu asi nep├ş┼íeme... ─îI ?


No a praveze on ma dve siete :D oddelene routerom. Sie┼ą 1. Tcom bazmek ---> AC-rt 3200 a Sie┼ą 2. AC-rt 3200 ---> PC
sie┼ą 1. a sie┼ą 2 mo┼żu ma┼ą rovnaky rozsah napr. 192.168.0.1-254 lebo s├║ oddelen├ę routerom ktor├Ż m├í v prvej sieti napr. 192.168.0.2
v druhej sieti (v├Żstup) budem ma┼ą zas rozsah 192.168.0.1-254 a router bude ma┼ą v druhej sieti (v├Żstupny port) 192.168.0.1 a n├í┼í PC napr 192.168.0.100

Tcom vid├ş svoj Tcom router, Tcom router vid├ş AC-rt 3200 a AC-rt 3200 vid├ş PC. Oto kde ─Źo polezie ur─Źuje router / jeho smerovacia tabulka. Ale Tcom router nevid├ş priamo PC a t├Żm p├ídom mu nem├┤┼że prideli┼ą IP
m6r3k
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 87
Vek: 26.92
Zalo┼żen├Ż: 29.07.2013
Bydlisko: Brno
Karma: 0

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod jo┼żi » 17 Jan 2019, 15:10

Na tom Tcom modeme/routery samozrejme zanut DHCP server, na tom ASUSE RT-AC3200 v nastaveni LAN vypnut DHCP server a nastavi┼ą LAN ako DHCP client. Tak ti bude v┼żdy a ka┼żdemu ─Źi pripojenemu cez Wifi alebo LAN pridelova┼ą IP adresu iba Tcom modem.
jo┼żi
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 299
Zalo┼żen├Ż: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: problem s netom a lan kablom

Odosla┼ąod cool-zool » 17 Jan 2019, 15:34

Chlapci toto ─Ź├ştanie o nastavovan├ş routrov je naozaj zauj├şmav├ę , ale ja som to ─Źo p├şsal zadavate─ż vl├íkna pochopil tak , ┼że on to u┼ż sk├║┼íal aj tak , aj onak a ┼że pred mesiacom mu to fungovalo bez probl├ęmov , preto som mu navrhoval rie┼íenie a vid├şm probl├ęm priamo v PC , ale m├┤┼żem sa m├Żli┼ą , lebo t├Żch inform├íci├ş z jeho strany je pomerne m├ílo ....
cool-zool
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 745
Vek: 50.31
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na Internet a sie┼ą

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.88 sek├║nd