Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Rafiho topic (pomoc rady)

Rafiho topic (pomoc rady)

Si začinajúci elektronik? Tak táto rubrika je určená práve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 25 Apr 2018, 06:40

Edgar takže ako? relé spína nespína atd :mrgreen: netreba teda nič? ani jednosmerné diody?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 13:34

chlapci, máme takúto varnú dosku https://youtu.be/A6ssLyrZrJw a ako vidíte na videu, jeden horák nám v kuse dáva iskru, kde može byť vada?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod 5ko » 26 Apr 2018, 16:31

Treba vyčistiť priestor pod ovládacími gombíkmi, tam sú mikrospínače a tie sú asi zadrbané ,tak sa niektory zlepí a potom stále iskrí.Opatrne okolo toho,lebo kúpiť sa dá len celá sada.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
5ko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8126
Vek: 62.71
Založený: 18.02.2010
Bydlisko: Banská Bystrica
Paragraf: 23
Karma: 93

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 16:39

no lenže celá plocha je prilepená zo silikónom, dá sa nejako odrobovať zvlášť tie otočné spínače? ventili
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod 5ko » 26 Apr 2018, 18:45

Po obvode by si to musel odrezať žiletkou a pod horákmi by mali byť krížové šrouby,stiahneš dolu gombíky a si dnu.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
5ko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8126
Vek: 62.71
Založený: 18.02.2010
Bydlisko: Banská Bystrica
Paragraf: 23
Karma: 93

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 18:49

a nastriekať na ten gombík WD40? dal by som dolu krytku a tam? bez toho aby sa to museli vyberať, celá doska
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod 5ko » 26 Apr 2018, 18:54

Skúsiť to môžeš,ale asi sa rozobratiu nevyhneš.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
5ko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8126
Vek: 62.71
Založený: 18.02.2010
Bydlisko: Banská Bystrica
Paragraf: 23
Karma: 93

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod amater63 » 26 Apr 2018, 20:02

Rafi- nedal jsi tam ani model sporáku.Zato to video ? Nekoukal jsem do konce,sporák jsem tam neviděl..Už se to tady řešilo,jako problém který časem je jev.
Prílohy
235192.jpg
Info. obrázek.Jak bylo řečeno,knofle stáhneš
235192.jpg (27.26 KiB) Zobrazená 687 krát
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2029
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 20:13

značka je Nardi, ruská, 20 ročná
https://market.yandex.ru/product--dukho ... 9-t/440148
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod amater63 » 26 Apr 2018, 20:24

To "něznaju " novější model? ,,ale nějak to dáš.Ono měli vše jiné i koleje. :?
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2029
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 20:27

zajtra kúpim WD a nejako skúsim bez odmontovania,
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Edgar » 26 Apr 2018, 20:40

Ešte aby som ja odpovedal k tým RGB modulom. Skús zmerať či tam je to +12V trvalo, aj vo vypnutom stave (meraj +12V OUT voči GND IN). Keď bude, tak netreba ani diódy, ani relé. Len zaujímalo by ma, čo sa potom stane, keď náhodou budú zapnuté obidva moduly naraz a na každom iná farba...
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1087
Vek: 21.79
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 26 Apr 2018, 21:06

Edgar: ak som dobre pochopil, tak to mám merať takto? mínus z IN a plus z OUT, a ked bude vypnuté tak či tam bude tých 12V?

(a zapínať oba vypínače naraz nebudem,, buď cez mobil, alebo normálne cez ovládač),,

zdroj má byť 6A alebo 8A? a takýto može byť? https://www.ebay.com/itm/12V-2A-3A-5A-6 ... 1438.l2649

alebo https://www.ebay.com/itm/AC-110V-240V-t ... EI0iSmlbaA
Prílohy
s-l1600.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod djwiktor » 26 Apr 2018, 21:31

Henten wifi modul som mal, 12V som tam mal pritomnych aj pri vypnutom vypinaci, lebo su tam 4 fety ktore spinaju zem pre ledky. 12tka bola prepojena na vstup od adaptera priamo. Predpokladam ze u teba to bude to iste.
Tlacim na 3D tlaciarni Felix 3.0 dual
Stormchasers.sk
djwiktor
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1413
Vek: 31.19
Založený: 01.07.2010
Bydlisko: Šaľa
Karma: 12

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 27 Apr 2018, 09:39

takže, zmeral som to, a je tam 12.46-49 V,, tak ako aj djwiktor písal,, takže ked chcem tie 2 vypínače spojiť, tak mi teda netreba nič? len spojím a hotovo,,

inak ako by ste dali? každý 30cm pás, alebo 30cm pás a 40cm medzera? či 50-50? :mrgreen:
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod nero150 » 27 Apr 2018, 09:53

A keby si tam dal tento:
goo.gl/4K949Z
Keď dobre čítam, tak je jak na Wi-Fi, tak má aj IR ovládač.. Opravte ma ak sa mýlim
nero150
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 479
Vek: 27.56
Založený: 12.05.2010
Bydlisko: Halenkov (CZ)
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 27 Apr 2018, 10:03

áno, videl som to aj ja na ebay, a ani neviem prečo som sa rozhodol dať zvlášť,, ale ked už mám tie vypínače, tak ich použijem, asi, zas kupovať také 2v1

medzi rečou, dnes mi došli cool white smd https://www.ebay.com/itm/20-1000pcs-hig ... 2749.l2648
tak neviem či počkať na pure white https://www.ebay.com/itm/DIY-Colors-SMD ... 2749.l2648 alebo skúsiť tieto do ten lampy čo som sem dal niektorý den,, ked dobre počítam, tak potrebujem 220 ohm odpory,, 5v, smd chcem dať na 2,8V 10mA = 220ohm
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Edgar » 28 Apr 2018, 15:00

Trochu som to tu zameškal, ale vidím že ostatné bolo zodpovedané správne, takže môžeš to napojiť normálne paralelne bez ďalších vecí. Chápem aj, že cielene to nebudeš zapínať spolu, ale môže sa to stať náhodou (totiž tie IR prijímače niekedy reagujú aj na iné IR diaľkové, lebo nemajú kódovaný prenos, ja som nemohol naraz pozerať TV a mať zapnutý ten IR modul lebo keď som prepínal kanály alebo hlasitosť na telke tak mi to prepínalo aj farby).
Odpor si vypočítal dobre.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1087
Vek: 21.79
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 28 Apr 2018, 15:12

Edgar: mal som už v izbe LED pásy, s obyčajným prepínačom RGB nie RGBW, a musel som ovládač nasmerovať na bod, kde bol vypínač, teda box,, takže som mohol prepínať telku aj iné veci v pohode, uvidíme ako to bude teraz, lebo telka bude predo mnou a box na pásy zas nalavo odo mna 3,5m
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Vek: 31.8
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Edgar » 28 Apr 2018, 21:07

Aha, tak to mohlo byť OK, ja som to mal asi 1,5 metra od seba, tak preto mi to reagovalo :)
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1087
Vek: 21.79
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pre začiatočníkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Panda38 a 5 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.69 sekúnd