Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Rafiho topic (pomoc rady)

Rafiho topic (pomoc rady)

Si začinajúci elektronik? Tak táto rubrika je určená práve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod alidedko » 02 Júl 2018, 18:29

To nie je problem ustredne.

Tie zmetky od Asusu sa proste pri kratkodobom vypadku "zakusnu". Mozno zareaguje BOD v procesore, alebo sa menic nejak rozkmita, ale mam odskusane, ze sa pri "prebliknuti" elektriny uz nezobudia.

Ako bolo povedane, nejake casove rele, ktore minutu po odpojeni/pripojeni napajania podrzia zataz odopnutu na 10 sekund ...
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3957
Vek: 26.85
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 18:33

No pravdupovediac máš pravdu , ale , ak ti to robí tri roky , prečo si to začal riešiť až teraz , pred dovolenkou ??? Za ten čas si už dávno mohol nájsť príčinu tohto stavu !!! Teraz iba nahlas rozmýšľame a hľadáme možné príčiny , kým to nebude poriadne odsledované nie je nič isté !!! Vidíš sám koľko možností a návrhov si tu už dostal , no zatiaľ mňa napadla táto možnosť , ale naozaj to treba poriadne odsledovať aby sme nestrieľali naslepo (ako napr. s tým adaptérom ) ...
Čo sa týka samotného softvéru a stability tvojho routra , to je ďalšia vec na riešenie - diskusiu !
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 18:55

tak hm, začal som to riešiť preto až teraz lebo doteraz sme nemali kamerový systém, a chcem mať prístup aj ked nie som doma, (načo ho potom mám?),
a áno, vidím, že je xx možností, ale ako tu bolo spomínané, tak aj ja to dávam na router,
nedalo by sa nejako poriešiť, napr že aby sa každé 3h vypol a zapol router? aj keby nepadol prúd. alebo by nebola búrka, ale každé 3-5h by sa vypol a zapol, alebo ak je to teda možné, tak nejako oneskorieť zapnutie routra po 1-2min
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 19:04

Tak zase ja nie som názoru to každú chvíľu zapínať a vypínať (podľa mňa to znižuje životnosť zariadenia) , to skôr naozaj to oneskorené zapnutie po výpadku , prípadne možnosť na diaľku resetnúť router v prípade jeho ,,zamrznutia,, !!!
Na uvedené riešenia je tu veľa odborníkov , ktorý Ti poradia , niečo tu už aj padlo . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 19:08

vzdialené ovládanie mám zapnuté, cez DDNS asusu, lenže ked padne net tak to je zas v čudu
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 19:14

Nemyslel som to tak ! Je mi jasné že keď sa nepripojí tak ho nevieš cez DDNS ovládať ! Skôr som myslel niečo ako ovládanie resetu cez mobil ( budeš mať doma jeden mobil na ktorý keď zavoláš tak resetne router miesto vyváňania , alebo niečo na spôsob GSM alarmu ) . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 19:27

to je dobrý nápad :o len ako to poriešiť?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 19:43

Tak to už je mimo mňa :rolleyes: .
Ja by som to asi vyriešil nejakým starým mobilom z aktívnou SIM , ktorý by som prepol na vibrovanie no miesto vibračného motorčeka by ovládal nejaké relátko , ktoré by cez kontakty prerušilo a následne zoplo silové - 240 V napätie (zásuvku v ktorej by si mal zapojený adaptér na router ) :lol: :lol: :lol:
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Drakoush » 02 Júl 2018, 20:19

Jediné, čo má ASUS zvládnuté a na úrovni je reklama - krabica a tie sračky na nej napísané.
Signál mi padá častejšie, ako je frekvencia v sieti. Odkedy mám asus router, neviem, čo je to mať normálny interfernet. Vkuse výpadok, spomalenie. Písal som na podporu a pani zlatá, s vyštudovaným odborom "regionálny rozvoj vidieka" mi podľa príručky odpísala, že chyba je v mojom poskytovateľovi, na čo som jej odpovedal, že pred routrom je rýchlosť stabilná, bez výpadkov. Následovalo dlhé ticho a potom odporúčanie, aby som si to dal preveriť u poskytovateľa. Skrátka dostal som vyhýbavú odpoveď.

Jedného pekného dňa chytím do ruky nejaký predmet, drbnem po tej krabičke zo tri razy a kúpim späť TP-Link, ktorý som nemusel ani raz upodateovať, resetovať a šaškovať s ním. A nemusí mať ani taký sexy obal.
Drakoush
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 8921
Vek: 23.48
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 46

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 20:30

Drako... :applause: , plnohodnotná odpoveď , ale žiaľ , problém mu to nevyrieši (kým ho aj on nepohladká nejakým 10Kg kladivom :lol: )
Ja mám asi piaty rok TP-link TL-WR 841 s odnímateľnými anténami , ale nejaké výpadky ani mrznutia po obnove som nikdy nemal (aj keď ja ho mám napojený na APC ) , ale stretol som sa už aj s lepšími . . . A tu je otázka : aký router je podľa vás najlepší do domu na široké pokrytie Wi-Fi ???
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 20:31

:mrgreen: :potlesk: :applause: pekne napísané,, škoda že VDSL routrov bolo málo ked som toto kupoval,, ale možno tiež prejdem na TP-Link a snád bude pokoj, a tento hodím do ohna, aspon mi bude teplo :D
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Drakoush » 02 Júl 2018, 20:33

cool-zool napísal:Drako... :applause: , plnohodnotná odpoveď , ale žiaľ , problém mu to nevyrieši


Ale ba, vyrieši. Má to tam jasne napísané - kúpiť druhý. Jedným bastlom odstrániš jeden problém, aj tak ich má ten asus zo 10... Neoplatí sa s tým ani kakať :)
Drakoush
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 8921
Vek: 23.48
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 46

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 20:34

cool-zool: ja potrebujem dobré pokrytie, kedže dom máme dlhý ako pristávacia dráha, stabilitu, bez takýchto výpadkov, a keby bolo možné tak pripojenie ext. HDD s prístupom DDNS, ale ked nie, tak bez toho, a VDSL2
vieš poradiť? :applause:
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 02 Júl 2018, 20:47

Rafi aj ja budem potrebovať pomaly už druhý router (aspoň preventívne , lebo všetci sa čudujú že mi to ešte po toľkých rokoch ide ) a mám podobný problém s pokrytím Wi-Fi (ja síce nemám dlhý dom , ale poschodový a cez železobetónovú platňu sa signálu nechce , tu som to riešil tak že miesto jednej antény som dal 1,5m kábel cez podlahu ,, router je na poschodí,, a na koniec kábla druhú anténu na prízemí a mal som po probléme , ale teraz už nerobia s odnímatelnými anténami ) . . .
Neviem čo si vyberiem nabudúce , preto som položil tú otázku že ktorý router je teraz naj ???
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 630
Vek: 49.45
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 20:50

hmmm, chápem, u mna zas je problém v dlžke domu a dvora heh,, ale asi som našiel snád správny rouer, a tie moje asusy idú po 90e na bazoš heh,,

https://access-pointy-routery.heureka.s ... er-vr600b/
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod maskrtnik01 » 02 Júl 2018, 20:54

Drakoush napísal:Jediné, čo má ASUS zvládnuté a na úrovni je reklama - krabica a tie sračky na nej napísané.
Signál mi padá častejšie, ako je frekvencia v sieti. Odkedy mám asus router, neviem, čo je to mať normálny interfernet. Vkuse výpadok, spomalenie. Písal som na podporu a pani zlatá, s vyštudovaným odborom "regionálny rozvoj vidieka" mi podľa príručky odpísala, že chyba je v mojom poskytovateľovi, na čo som jej odpovedal, že pred routrom je rýchlosť stabilná, bez výpadkov. Následovalo dlhé ticho a potom odporúčanie, aby som si to dal preveriť u poskytovateľa. Skrátka dostal som vyhýbavú odpoveď.

Jedného pekného dňa chytím do ruky nejaký predmet, drbnem po tej krabičke zo tri razy a kúpim späť TP-Link, ktorý som nemusel ani raz upodateovať, resetovať a šaškovať s ním. A nemusí mať ani taký sexy obal.

Aj mne na jednom mieste dodali špičkový docsys router, ani neviem naisto aká značka. Pritom sľubovali Cisco. Človek si pri každom probléme povie, že "škoda že som jej to neotrieskal o hlavu". Našťastie po vypnutí AP a kúpe samostatného to už nezvykne komplikovať život.
Na inom mieste iný ISP, TP-Link tuším tiež(tu už je na strane WAN ethernet), a žiaden problém, ani s interným AP.

Aj konfiguračné web rozhranie iné kafé. Ten prvý má maľovánku s logom ISP a zníženými možnosťami nastavovania. Ten TP-Link nejaví žiadne známky zásahu do firmware a podľa toho sú aj možnosti nastavovania - dovolím si tvrdiť všetko čo by som potreboval.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 764
Vek: 22.06
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 02 Júl 2018, 21:01

hmm, paráda, a ten čo som sem dal link? bol by dobrý? chcel by som trojanténový
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 03 Júl 2018, 13:37

takže, volal som do telekomu, na tech. podporu, a taký normálny pán mi vysvetlil a povedal že chyba je v zariadení, že ústredna s tým nemá nič :D

takže, tento router by bol dobrý? https://access-pointy-routery.heureka.s ... er-vr600b/
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod mac26 » 03 Júl 2018, 16:04

alidedko napísal:Tie zmetky od Asusu sa proste pri kratkodobom vypadku "zakusnu

Problem je vraj aj pri dlhodobom vypadku... Treba skusit namiesto resetu len odpojit a znova zapojit DSL linku
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1003
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 03 Júl 2018, 16:08

asus už neriešim, rozhodol som sa kúpiť asi ten TP-Link, len mi nikto nedal potvrdenie, že či je dobrý, nehovorím aby ste mi povedali, že to robiť nebude, len že či može byť? :D

inak pýtal som sa na tento problém priamo od TP-Linku a povedali že u nich toto nerobí, že po výpadku naskočí net správne,, DSL káble aj celý asus mám na háku, predám dalej heh :D ako je to fajn router, má vela nastavení atd, len toto je také blbé u neho,,
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1234
Vek: 31.95
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: Veľký Kýr
Karma: 3

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pre začiatočníkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 1.20 sekúnd