Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Rafiho topic (pomoc rady)

Rafiho topic (pomoc rady)

Si začinajúci elektronik? Tak táto rubrika je určená práve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 08:25

hello,,
chcel by som nejaký maličký mini wifi repeater ktorý funguje aj z cca 30m od wifi routra, len nie na 240V, ale 5-9-12, kedže mám xiaomi power bank, a ten vie dať také voltáže
https://www.tomtop.com/p-paa0001w-2.html
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod otep69 » 05 Júl 2018, 11:53

Rafi87 napísal:hello,,
chcel by som nejaký maličký mini wifi repeater ktorý funguje aj z cca 30m od wifi routra, len nie na 240V, ale 5-9-12, kedže mám xiaomi power bank, a ten vie dať také voltáže
https://www.tomtop.com/p-paa0001w-2.html


Rafi.

To ze chces repeater ktory nie je napajany priamo z 230V este pochopim, ale vazne ho chces napajat powerbankom??? Ako casto ho chces chodit dobijat??? Len si to pekne zrataj ako dlho by ti teoreticky mohol ten powerbank napajat ten repeater...
Teší ma Peter.
F*ck me I am Famous ...
Čo nejde silou, pôjde silou ešte väčšou.
otep69
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 185
Vek: 29.92
Založený: 31.10.2008
Bydlisko: Jarok
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 11:54

tak 20000mA niečo vydrží nie? každý večer nabiť,,
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod zdeno6505 » 05 Júl 2018, 12:44

To si ozaj taky naivný, že tej udávanej kapacite veríš?
https://www.mojandroid.sk/xiaomi-power- ... -recenzia/
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
zdeno6505
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 785
Založený: 04.08.2010
Bydlisko: TO

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 13:01

tak neviem či som alebo nie, ale hentému článku nejako neverím, 20000mA baterka a má mať len 11000mA, to je skoro polka, keby ešte napíšu 18000mA tak fajn, ale 11000mA? neverím,,, čítal som tiež recenzie, a každý písal že x krát nabil mobil či tablet z tej PB,, a netreba zabúdať aj na falošné "xiaomi" ja mám originál,,
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Milos66 » 05 Júl 2018, 13:20

Plne súhlasím s tým, že na PB ten Ap nepôjde moc dlho.
A to, že má reálne 11500 je fakt ako facka. Všetci výrobcovia majú nejakú pochybnú metodiku na meranie kapacít, teda 11500 je naozaj reálna kapacita tej PB.
Rafi a ako vieš, že tá tvoja nie je fejk? Veď oni to testovali tiež na vzorkách z originálneho shopu.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3535
Vek: 52.06
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 13:32

no ok tak nič, nie preto nič že by mala PB malú kapacitu, lebo to aj tak neverím, že by mala len 11500mA, mám ešte dalšiu čo má 16000mA a vydrží viac než dosť,, a viem že neni fejk, lebo sa dá overiť na xiaomi stránke,,,,

no ale spýtam sa iné,,
mám takúto autonabíjačku
a chcem sa spýtať, že cez ktorú dierku treba nabíjať mobil? 5v9v12v alebo 3.1A? v čom je rozdiel?
ja a otec máme snapdragon quick charge,,

https://www.ebay.de/itm/POWSTRO-Qualcom ... 0011.m1850

a chcel by som kúpiť na ebay do auta čo by tam aj ostalo USB C kábel s dlžkou 80-100cm, len neviem ktorý kábel dokáže dodať aspon 3A?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 05 Júl 2018, 13:56

Rafi , tam píšu : port 1 : 9-12 V / 1,8A a port 2 : 5V / 3,1 A !
Ale ktorý je port 1 a ktorý port 2 nepíšu - hádaj a skúšaj , veď keď pripojíš mobil náhodou na port 1 : 12V a zhorí ti vnútrajšok - tvoj problém ,, AKO MOŽU TAKÚ KOKO..NU PREDÁVAŤ ?!?!
Ja by som to nikdy nekúpil a to ani zadarmo (jeden omyl a máš po zariadení) !!!
Ktorý kábel prenesie 3A ??? Dostatočne hrubý (ale nie izoláciou , ale meďou ) a to nebude asi žiadny sériovo vyrábaný a tobôž nie z Číny , plus ešte jedna vec , ktorá sa tu už tiež preberala , a to sú kontakty ako na kábli v koncovke tak aj v danom zariadení (tiež si myslíš že prenesú bez problémov 3A ? - určite nie ! ) . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 560
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 14:01

ahaa, tak teda tú nabíjačku vyhodím,, a kúpim nejakú obyčajnú alebo priamo od výrobcu DASH charger od OnePlus,, hovoríš že nejde nabíjať viac ako 3A, no ja v pohode nabíjam 3,6A s DASH charger, ale oni zas majú inak poriešené nabíjanie,,
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 05 Júl 2018, 14:07

Tak zase priamo vyhodiť nemusíš , ale aspoň mohli poriadne označiť ktorý slot je na 5 V , a ktorý na 9/12 V ?!!!
To že napíšu na nabíjačke 3 A a viac neznamená že takým prúdom aj v skutočnosti nabíjaš . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 560
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Mat77 » 05 Júl 2018, 14:16

Neverím že tá nabíjačka má trvalo 9V na USB...v popise vidím QC3...podľa mňa to sú napätia pre quick charge.
Pri pripojení nekompatibilného zariadenia bude fungovať pekne na 5V.
Aspoň podľa mňa, túto som v praxi nevidel, ale ostatné takto fungujú, jedine žeby Číňan...


EDIT: A k tej kapacite PB, výrobca udáva kapacitu baterky, teda 20 000mAh 3.6V. V teste merajú podľa mňa výstup pri 5V. K tomu účinnosť meniča a nieje to nereálne. Wh by boli oveľa relevantnejší údaj.
Skúšal som obe moje Xiaomi PB a obe mali deklarovanú kapacitu.

A EDIT 2: AP mám takýto, fungovať funguje, napájanie USB, ale zázraky nerobí, neverím že tvoju situáciu vyrieši.
https://www.tp-link.com/cz/products/det ... R702N.html
Z PB aj keď píšu 9 a 12V, tak to je len pri QC. A to nedosiahneš len tak, chce to určitú komunikáciu medzi zariadením a PB.
Naposledy upravil Mat77 dňa 05 Júl 2018, 14:23, celkovo upravené 1 krát.
Mat77
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 730
Vek: 22.31
Založený: 11.11.2012
Bydlisko: Košice
Karma: 9

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 14:20

jaj, no tiež može byť, ja neviem,, a merať to ja nebudem,, chalan mi práve z OnePlus klubu na FB dal link na nabíjačku DASH ktorú má overenú a nabíja DASH teda nad 3A

https://www.aliexpress.com/item/Rockeve ... 4c4dohx4bD
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod zdeno6505 » 05 Júl 2018, 14:44

Presne ako píše ,, Mat77 ,,
Štandardne dáva ( mala by ) nabíjačka 5V. Potom už len záleží na napätiach D+, D- .
Prílohy
nabij.jpg
NCP4371-D.pdf
(137.57 KiB) Stiahnutá 2 krát
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
zdeno6505
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 785
Založený: 04.08.2010
Bydlisko: TO

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 05 Júl 2018, 14:48

ahaa,takže netreba sa báť ani tej nabíjačky?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod zdeno6505 » 05 Júl 2018, 14:50

Tak to ti asi nikto nepotvrdí, čo tam číňan dal za zázrak.
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
zdeno6505
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 785
Založený: 04.08.2010
Bydlisko: TO

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 06 Júl 2018, 18:24

hello,, pred 10-15min sa u nás stíšila pekná búrka, a čo sa stalo? tu nedaleko udrel blesk, a net prestal ísť :mrgreen: skúšal som vytiahnúť DSL kábel, ale nepomohlo, vypol som zapol nič, reštartoval som priamo v routri nič,, a zistil som, že mi to vyhodilo tento krát aj heslo :applause: musel som zadávať prihl. údaje :potlesk: asusu len gratulujem, som fakt zvedavý na ten TP-link, nedelu mi dorazí,,
jaj, a ten týpek od asusu na ten moj mail kde boli zdžubkaný, mi už neodpísal :applause:
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Drakoush » 06 Júl 2018, 19:17

Jednoznačne je chyba v Tebe. Za prvé si to kúpil, za druhé pripojil, za tretie bývaš tam, kde je búrka... Nič z toho asus nevie ovplyvniť, t.j. chyba je v Tebe.

Čím skôr sa tej sračky zbavíš, tým lepšie. Aj ja čakám na ten osudový deň. U mňa ale nie je chuť to riešiť. Raz príde.
Drakoush
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 8330
Vek: 23.08
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 45

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 06 Júl 2018, 20:11

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no šak nedelu mi dojde nový TP link z alzy,, už sa teším,, a toto obúcham o zem heh
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod technikus110 » 07 Júl 2018, 06:33

V prípade tvojho domu by som si nechal vytiahnuť LAN kábel pod strechu a pod ňu zavesil prístupový bod AC na 5GHz. Zmeral by som si rádius dosahu a verím, že by to bolo lepšie riešenie. Dlhý úzky dom značí veľa prekážok a stien pre signál.
Prílohy
Ubiquiti Unifi Enterprise AP AC Lite (300867Mbps).pdf
(143.85 KiB) Stiahnutá 7 krát
technikus110
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 41
Založený: 28.06.2018
Bydlisko: BA / W
Paragraf: 24

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 07 Júl 2018, 07:26

chlapci, neuhádnete čo sa stalo :D ako som písal včera po tej búrke začal router blbnúť, resp. zas padol net, vypnutie nepomohlo, reštart tiež nie, nakoniec znova zapísanie údajov,,
a večer o pol 9, mi zas padol net, a nenaskočilo ani po vypnutí, reštartovaní, zapísaní údajov, :mrgreen: musel som vymeniť za adb vv3212 čisto nový z telekomu :mrgreen: ešte že mi zajtra príde ten TP-LINK Archer VR600b,
možno, že na tom asuse fakt len ten zdroj blbne?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pre začiatočníkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.74 sekúnd