Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Rafiho topic (pomoc rady)

Rafiho topic (pomoc rady)

Si začinajúci elektronik? Tak táto rubrika je určená práve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 07 Júl 2018, 17:46

chlapciii, prosím vás

ako som spomínal tak bratranec má tiež asus N16 router, a včera aj jemu padol net,, vypli a zapli router a nešlo,, tak dnes som bol u nich, že idem mu nastaviť net, a net išiel :mrgreen: mna už z toho asusu šibne,,

no ale hlavná vec,
zajtra mi dojde ten TP-LINK Archer VR600b, má tiež usb, ale len usb 2 na klúč, nie na ext HDD, ale chcel by som pripojiť ext HDD 2.5" a takto by to mohlo byť? pridávam fotku,

ALEBO, len jednoducho naspájkovať dvojlinku na plus mínus, na koniec strčiť usb koncovku a tú do zdroja 5V? a tak mi netreba taký rozbočovací kábel
Prílohy
s-l1600.jpg
Bez názvu.png
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Edgar » 07 Júl 2018, 22:33

Treba najprv skúsiť, na mojej telke tiež píše 5V 500mA a v pohode napájala aj disk s odberom 800mA.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1003
Vek: 21.55
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Harchom23 » 08 Júl 2018, 03:04

krestnému sa takto kvôli externému HHD odpalovalo USB v satelitnom boxe, ako sa tam dal HUB s externým napájaním tak je to pohode...
GVPT 4.C ******* .-. \ --- \ -... \ . \ .-. \- ********* HELVETE ASKE ******** \ METAL /
FELIČITA 1.3MPi '99 ******* "Posilovač riedenia je pre ženy" ***** Analog everywhere
Harchom23
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 943
Vek: 19.66
Založený: 14.01.2014
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Edgar » 08 Júl 2018, 03:18

Čo sa týka experimentovania s ďalšími zdrojmi, asi by som to radšej zapojil takto, než napriamo. Mal som k PC pripojený hub s externým napájaním a práve tam sa mi stala taká vec že aj keď som počítač vytiahol z elektriny tak adaptér z USB hubu cez USB port napájal "naspäť" celú dosku. Vypínací kontakt na konektore pre adaptér to síce malo, ale vypínalo mínus, ktorý sa ale spojil cez tienenie káblov. Bol to hub Belkin za 23€ takže to ma dosť zarazilo... Či to malo nejaký vplyv na počítač neviem, ale už ho nepoužívam.
Prílohy
IMG_20180708_031237.jpg
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1003
Vek: 21.55
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 07:33

neviem čo je ten trojuholník ehm, sorka,, ja som to myslel ale takto

jaj, teraz ma napadlo, je to jednosmerná dioda? aby tých 5V šlo len do HDD že?
Prílohy
hdd.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Amaterr » 08 Júl 2018, 08:27

od Edgar nie je stastne zapojenie , su aj troska prepracovanejsie , nahodou mu vypadne zdroj /resp problem s konektorom / a HDD sa bude trapit so 4.3 V , bude cvakat a blikat , HDD a ani ty nebudes vediet kde je problem :)
Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 633
Založený: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 08:36

hm, tak teda ako to vyriešiť? ten 5V zdroj mi hádam neskape :D nemusím dať len 1A tak dám 2A aby bola rezerva, ten disk mi žere 700mA
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Amaterr » 08 Júl 2018, 08:52

nemyslel som , ze zdroj nebude stihat , skor zabezpecit aby nahodou nedostaval napajanie ani cez diodu , v tvojom pripade by som to robil tak , ze nameral kabel USB tak aby prerusenie bolo na mieste kde by bol zdroj , opatrne stiahol izolaciu na USB kabli prerusil cerveny , zaizoloval , to je napajanie HDD , zobral 5V zdroj , so zastrckou , kabel tam vlozil a na cerveny co smeruje k napajaniu HDD by som pripojil 5V zo zdroja . Nevyhoda , ze by si mohol pouzivat zdroj iba na jeden ucel .
Samozrejme pripojit aj minus .
Prílohy
hdd (1).jpg
USB.jpg
ked som spominal , ze da sa aj inak :-)
Naposledy upravil Amaterr dňa 08 Júl 2018, 09:34, celkovo upravené 2 krát.
Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 633
Založený: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 08:58

chápem, takto ako som dal fotku, že?
a usb 3 kábel viem kúpiť to nič, keby som chcel používať aj inde, tak vymením kábel,,
Prílohy
hdd.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod alidedko » 08 Júl 2018, 09:13

Ak je v routri len 2.0, zbytocne budes nicit 3.0 kabel.

2.0 je lacnejsi. A nakres spravny.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3739
Vek: 26.46
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 09:15

ahaa, tak paráda, áno na routry je len USB 2,, a také káble mám :D dakujem
a ten zdroj aký dať? 1A 2A?

-- Spojený príspevok 08 Júl 2018, 08:27 --

chlapci, další problém :( na smartband fitness hodinkách jedno sklíčko zo spodku neviem prečo je hnedé,, mám ich presne od augusta a denne nosím, bo mne sa inak tlak zmerať nedá, a tieto merajú aj tlak, a dosť presne, čiže žiaden šmejd, len neviem či ich rozobrať? alebo kúpiť nové? hm :(
https://www.gearbest.com/smart-watches/ ... id=1433363

svieti mi aj to sklíčko, ale slabšie, bo je tam bud špina, alebo kábel, alebo niečo,,
Prílohy
IMG_20180708_091947.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 10:31

chlapci, došiel mi ten router, na routry je písané 12v 1.5A. a na zdroji tiež 1.5A, nemám radšej dat 2A zdroj? tie moje zdroje sú síce z ebay ale hádam 2A vedia dať?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 08 Júl 2018, 10:35

Rafi , nešpekuluj zbytočne so zdrojmi ! Ak Ti k TP-linku dodali originálny 1,5A zdroj tak asi vedeli prečo !!!
Nemyslím si že ten tvoj čínsky bude lepší ako originál !!!
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 560
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 10:37

okej som ticho,, a k tým hodinkam neviete niečo povedať? skúsim rozobrať?
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 08 Júl 2018, 11:03

K tým hodinkám , neviem , ja také nemám ani som nevidel . A je to také od nova , alebo si si to len teraz všimol ?!
Ak si myslíš a cítiš sa na to že to rozoberieš a vyčistíš (že to je špina ) a potom poskladáš a bude to funkčné tak do toho (a teraz ti už nefungujú , že chceš kupovať nové ? ) . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 560
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 12:19

pred 4 dnami ked som nabíjal tak som to tam nevidel, až dnes ked som dal na nabíjačku,, ako fungujú aj pulz aj tlak ukazujú dobre, len ma to "ruší" možno skúsim rozobrať, a ked nie tak otec má rovnaké a nepoužíva, tak mi ich dá,,
Prílohy
watch1.jpg
watch.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod cool-zool » 08 Júl 2018, 12:46

Veľa , zdaru !
Potom keď odskúšaš , nový router napíš názory , ako aj pokrytie signálom (a daj do príspevku prosím presný model routeru , prípadne link ) a popíš ako si riešil pokrytie Wi-Fi signálom , či si to nechal iba na router so svojimi anténami , alebo si niečo pridával adt . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 560
Vek: 49.05
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Drakoush » 08 Júl 2018, 13:10

Ja neviem, čo to riešiš... Keď máš otcove hodinky, tak sa pozri na ne a uvidíš, či to tak má byť.
Na mojich tiež nie je nič vidieť, je to akoby "zašlé", ale tak to má byť... Nerieš to, kým to funguje a pozri si najprv otcove hodinky.
Prílohy
IMG_3289.JPG
Drakoush
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 8330
Vek: 23.08
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 45

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 08 Júl 2018, 13:18

našla sa chyba,, vodeodolnosť už nebudem mať, ale nevadí, do vody s hodinkami nechodím, pod sklíčkom obojstranné lepidlo sa roztavilo od mojej ruky :applause: kedže už ročné hodinky, tak možno preto,, nalepím s niečím naspať, a pojdu ako nové :mrgreen:

a jasné samozrejme, poobede zapojím router, a dám info, popr. scrshoty
Prílohy
clock.jpg
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

Re: Rafiho topic (pomoc rady)

Odoslaťod Rafi87 » 09 Júl 2018, 14:08

hello,, takže až dnes som zapojil router, je celkom v pohode, len trošku blbé, že nie je stojací ako ten asus ale nevadí
spojazdnenie netu bolo na pol min. potom už len wifi atd, čo sa týka sily signálu tak v dome celkom v pohode na dvore signál slabší ale ide v pohode, 3-4 paličky na mobile vnútri, meral som rýchlosť cez apku speedtest a cez 2 Ghz bolo 11mb/s potom som zmeral cez 5 Ghz a skoro som vypadol z fotelky, rýchlosť netu bola 24-26mb/s a upload 7-8mb/s čo mám len upload 5mb/s :D menu resp. nastavenia sú dosť iné a svetlé, bol som zvyknutý na tmavé menu,, veci treba hladať, napr manuálne priradovanie IP atd, na asuse som už vedel zo zatvorenými očami, ale už som to tu našiel takže pohoda,, len neviem presne kde je port forwarding, teda viem, len neni to tak pomenové, tu mi píše Port Triggering ale na nete som čítal, že tu sa to volá asi Virtual Servers, musím to skúsiť, lebo mi treba otvoriť nejaké porty :mrgreen: prístup z vonka by malo ísť, hned pri spustení internetu sa ma pýtalo či chcem TP-Link cloud, tak som sa zaregistroval,, skúsim to neskor.

takže asi tolko, ked niečo, tak sa pýtajte, pridávam nejaké fotky

a ešte sa chcem spýtať, taký USB kábel nemám čo má rovnaké koncovky, ale vedel by som spraviť z dvoch káblov čo nepoužívam, len či by to šlo dobre? dalo by sa?

a aby som nezabudol, ked bola tá búrka, tak viacerím odpíplo router v dedine, a vela el vecí, bo tu nedalo udrel blesk
Prílohy
36832999_2057756071143033_7813406910064885760_n.jpg
36896898_2057756047809702_6417827973801443328_n.jpg
36860738_2057756131143027_7354712060778774528_n.jpg
20180709_135748_rmscr.jpg
20180709_135612_rmscr.jpg
Screenshot 2018-07-09 12.19.41.png
Screenshot 2018-07-09 12.15.12.png
volám sa Kristián,, baví ma PC, mobily, elektronika, svetlá, LEDky atď, ale keďže som ZŤP invalidný dôchodca a mám len základnú šk. tak často tu trcim kvôli nejakej rade. a ďakujem každému za ochotu pomôcť a za rady.
Rafi87
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1018
Vek: 31.55
Založený: 07.09.2013
Bydlisko: okr. Nové Zámky
Karma: 1

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pre začiatočníkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.76 sekúnd