Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • shift light

shift light

Ak m├íte probl├ęm s elektronikou v aute a motorke, alebo proste chcete do auta a motorky nie─Źo zapoji┼ą

Moderátori: mirosne, Moderátori

shift light

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 11:20

ahojte prosim najde sa tu daka dobra dusa ktora mi pomoze rozlustit moj problem..
na obrazku som zakruzkoval suciastky.. ktore nechapem..
napr:.
C2=100nF ale pokial viem to su keramicke.. a na obr je nakresleny elektrolit.
tak tiez aj C3=330nF
C8=470nF
tak sa pytam prosim aky je to kondik?
http://img832.imageshack.us/slideshow/w ... 752248.jpg
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod Kofo » 03 Okt 2010, 12:06

C2 a C3 daj 100n keramiky, ─Źo najbli┼ż┼íie k noh├ím stabl├şka.

K nim paralelne aspo┼ł 470uF elyty.

C8 keramika.
Kofo

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 12:14

ok dakujem teda za pomoc.. inac ja som si kupil
C8= 470nF ma byt a ja som kupil 0.47uF/63V len neviem kde ma tento plus..
http://www.sos.sk/a_info/img_data/a/kond/ico_r82.jpg
Naposledy upravil rumy d┼ła 03 Okt 2010, 12:17, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod Kofo » 03 Okt 2010, 12:16

A nie je náhodou 0,47uF a 470nF jedna hodnota? :)
Kofo

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 12:18

ano to mas pravdu to je len ide mi oto ze neveim kde ma plus..
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod Robio » 03 Okt 2010, 12:29

Ak nevie┼í tak├ęto z├íkladn├ę veci, tak na internete je kopec materi├ílu typu z├íklady elektroniky...Naozaj sa to oplat├ş prejs┼ą...z├şde sa ti to...

Ak vieš anglicky, tak na YT je kopec video návodov.
Ponukam: 3D tlac, CNC frezovanie, Kalibracia teplotnych cidiel, pre viac info SS.
Robio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 5379
Vek: 29.31
Zalo┼żen├Ż: 11.09.2007
Bydlisko: Bratislava
Karma: 4

Odosla┼ąod Kofo » 03 Okt 2010, 12:40

K probl├ęmu - nem├í plus :)
Kofo

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 14:13

ja som si to hladal na nete pozeral som aj datasheet ale ide oto ze tam som to moc nepochopil.. tak som sa radsej opytal ja viem ze niekomu skusenemu to pride .. ze boze co sa tento debil pyta.. sprostosti.. ale ja som taky radsej si to takto overim a spytam sa niekoho skuseneho.. aby som nieco ine neodpalil..
to kofo dakujem ti za pomoc..

//Automatick├ę spojenie pr├şspevkov. Pridan├ę po 10 min├║tach:

len tak pre zaujimavost pytal som sa preto lebo napr suciastka
C3= 330nF a ja som si zohnal 0,33uF/40V a je tam znazornene kde je plus..
http://img819.imageshack.us/f/img4030l.jpg/
tak preto som sa spytal niekoho skuseneho ze ci pri tej suciastke C8 je niekde aj plus ..
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod boraicho » 03 Okt 2010, 15:31

Kofo nap├şsal:K probl├ęmu - nem├í plus :)


Inak ─Źo robi to zariadenie?
Naposledy upravil boraicho d┼ła 03 Okt 2010, 15:45, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11809
Vek: 30.35
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 43

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 15:36

a ten co som oznacil na foto nieje keramicky?
a co je to za zariadenie? no je to do auta.. shift light v preklade to znamena prerad ked bliknem..

cize cez potak si nastavim pri akych otackach mi ma bliknut ledka... niekto si povie vsak naco mas otackomer.. ale takto je to lepsie...
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod straciam » 03 Okt 2010, 15:45

noze skus napisat aj zdroj odkial to mas, resp napis pokec. alebo ma kontaktuj cez ss.. je to celkom zaujimave..
dik
straciam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1175
Vek: 33.55
Zalo┼żen├Ż: 06.01.2009
Bydlisko: Podbrezova
Karma: 30

Odosla┼ąod boraicho » 03 Okt 2010, 15:46

na fotke? ten v─żavo modry?

Hmm, ota─Źkomeru? a ┼íak kedy treba predadi┼ą predsa podla citu ─Źi motor ┼ąaha ─Źi ne┼ąaha ─Źi hu─Źi nehu─Źi :?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11809
Vek: 30.35
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 43

Odosla┼ąod Kofo » 03 Okt 2010, 15:48

Boraicho, ten f├│liovn├şk v druhom poste nie je elyt :)

Ten vyzna─Źen├Ż mi sk├┤r pripom├şna tantal.
Kofo

Odosla┼ąod boraicho » 03 Okt 2010, 16:07

Kofo nap├şsal:Boraicho, ten f├│liovn├şk v druhom poste nie je elyt :)
hej ja viem, preto som zmazal to ─Źo som zmazal, ja som si kukol tie linky a┼ż jak som napisal ....

Ten vyzna─Źen├Ż mi sk├┤r pripom├şna tantal.


a tie vpravo na fotke mi tie┼ż pripominaju tantaly.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11809
Vek: 30.35
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 43

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 16:15

asi je to tantal zevraj to su dake citlive kondiky ci ako to je..
este by som chcel dodat zdroj skade to mam od kamosa.. :) plus viac pokecu? budem asi prvy co vyskusa tento navrh ani nevieme ci to bude fungovat.. ten moj kamos ziskal zdroj z usa dakej stranky ale neviem presne skade.. ak mi to pojde tak dam sem blizsi pokec.. koho to bude zaujimat..
plus co sa tyka preco prave tento shift light.. urcite si pocul o sprinotoch.. kde ide auto proti autu.. niekedy je lepsie ked sa sustredis na bliknutie ako kukat kedy mas napr 3600 otacok.. plus je to aj dobre pre upozornenie ze sa blizis k obmedzovacu.. napr moja situacia nahanam sa po dialnici tak obcas sa mi stane ze trafim obmedzovac.. lebo davam viac poozor na cestu..ale pozor neohrozujem ostatnych nepatrim medzi tych co robia sprostosti.. dalej je to dobra vec aj ked jazdis do vrchu.. myslim si ze je lepsie ked ta nieco upozorni nato aby si podradil pripadne preradil.. alebo si dal pozor na obmedzovat.. su to seknudy ktore niekedy pomozu a dost vela..
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod Kofo » 03 Okt 2010, 16:29

Ak sa pozrie┼í pozornej┼íie na sch├ęmu (autor ot├ízky), zist├ş┼í, ┼że to nie je ni─Ź in├ę, len prevodn├şk f/U, OZ ako kompar├ítor a dve ledky... ─îi┼że ot├í─Źkomer s dvoma nastaven├Żmi hranicami sp├şnania LED. Simple :)
Kofo

Odosla┼ąod rumy » 03 Okt 2010, 17:39

jj to je pravda len to musi byt dobre aj odfiltrovane.. ono ako daju sa kupit tieto rozne shift light ze to napojis do zapalovaca a bude to merat .. tak tiez..
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod rumy » 04 Okt 2010, 17:11

este mam otazocku tie integrace mozu byt citlive aj na prepetie? ci tymto by nemalo nic vadit.. dneska som to skusal a zatial mi to nejde :(
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Odosla┼ąod boraicho » 04 Okt 2010, 17:49

No ani nie, ale skus si to doma na normalnom zdroji a na vstup nejaku frekvenciu privadzaj a ─Źi to bude nie─Źo robi┼ą, a o┼żivoval si to vobec? stavim, sa ┼że si to len nahadzal a zapojil priamo do auta.
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11809
Vek: 30.35
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 43

Odosla┼ąod rumy » 04 Okt 2010, 18:13

no na zdroji si som si to pripojil zmeral som si vstu a vystup to bolo vsetko potom som to pichol na zdroj.. a este sa chcem spytat ked to zapojim na napr na osciloskop tak aku frekvenciu alebo co tam mam nastavit?

//Automatick├ę spojenie pr├şspevkov. Pridan├ę po 17 min├║tach:

este kebyze ta velmi pekne poprosim na tej scheme by si mi vedel vyznacit dake body ktore by som mal merat ozivovat? lebo fakt by som chcel aby mi to fungovalo
rumy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 147
Vek: 33.64
Zalo┼żen├Ż: 01.04.2008
Bydlisko: BB
Karma: 0

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na Auto-moto elektronika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.75 sek├║nd