Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

alois

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa alois » 12 Jan 2017, 12:44

Andi neviem ako je to u vás v Čechách a an Morave, ale na Slovensku tento zákon neplatí, takže sa NEMÁŠ prečo vzrušovať, pokiaľ podobný zákon neprejde aj u nás. Ak mieniš ostať v Brne, tak musíš akceptovať zákony krajiny, kde žiješ.

Na Slovensku ale platí, že na každý spotrebič musí mať samostatný komín. To znamená, že do jedného komína na Slovensku oficiálne nenapojíš dva spotrebiče. Tvoja teória o dvoch kotloch trochu viazne. Ak máš starší dom a robíš výmenu kotla, tak by si nemal dostať naň reviznu správu od kominára.

Okrem iného, kontrola ťa nemusí pristihnúť pri čine. Stačí otvoriť čistiaci otvor a urobiť ster zo steny komínu a je tam všetko pekne uložené vo vrstvách.

P.S. Čítať viem:
v prvom článku je spomenuté.....jejichž jmenovitý příkon je 10 kW a vyšší, určených např. k vytápění domů, mít revizi takového zařízení a to do 31. prosince 2016...... preto som tam dal SK vyhlášku a zákon! To je zakomponované aj v našej 508ke.
v druhom článku je toto: Podnětem, který kontrolu spustí, může být svědectví sousedů, fotografie či třicetiminutové nepřetržité video zachycující kouř z komína. To proto, aby se vyloučilo, že majitel domku v kotli pouze roztápěl. Na základě těchto důkazů pak úředníci zváží, zda potřebují zajistit ještě nějaké další důkazy, nebo už je evidentní, že byl porušen zákon.

Okrem toho k tomto zákonu je vypracovaná aj smernica pre postup kontroly a preverenia anonimných či podpísaných udaní. Tú si prečítaj ty a uvidíš, že to nieje vtrhnutie do domu bez upozornenia a konania vopred zaprotokolovaného.

Dokonca aj touto problematikou som sa zaoberal na komunálnej úrovni, nakoľko dôkazy v druhom článku si navzájom odporujú! (foto alebo video) Ak niekdo kúri hnedým ulím a to vlhkým, tak tých 30 minút je málo a fotka je nič.

Používateľov profilový obrázok
burizon
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 571
Dátum registrácie: 07 Nov 2007, 00:00
Bydlisko: Vranov nad Topľou

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa burizon » 12 Jan 2017, 14:34

Pozri Andi, ja sa na ten český zákon pozerám skôr ako na začiatok "boja" za zlepšenie alebo nezhoršovanie vlastného životného prostredia. A určite ho ešte upravia, aby úplne odstránili nejaké nepríjemnosti. Ty to vidíš ako buzeráciu národa. Tak mi napíš, ako by si ty zakročil proti takýmto "nenápadným" a "inteligentným" trávičom.
0

martin knocik
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1639
Dátum registrácie: 23 Jan 2008, 00:00
Bydlisko: Trenčianska Turná
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa martin knocik » 12 Jan 2017, 14:59

Kvadrokoptéra (s infrakamerou pre nočné lety) ktorá by mohla do komína spustiť sondu by bola elegantným riešením v súčasnosti neriešitelného problému smraďochov ktorí dymom z komína obťažujú okolie. Bonusom by bolo neprelamovanie domovej slobody.
0
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa hpeter » 12 Jan 2017, 17:15

0

alois

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa alois » 12 Jan 2017, 17:46

MartinKnocik: Aj v tých príspevkoch v uvedených linkoch AndimCibulom, ale aj v iných médiách bola vyfotená kvadrakoptéra, ktorá mala na sebe sondu. Tú netřeba nikam spúšťať, stačí preletieť cez dymovú clonu. Spektrometer potom vyhodnotí všetky skúmané/hľadané zložky v dyme. Čiže nemôže dôjsť ani k náhodnému kontaktu so súkromnou stavbou. Nakoľko kvadrakoptéra NIE JE vybavená fotografickým prístrojom / kamerou, nie je to považované za porušenie súkromia. Dá sa na tento účel vybaviť aj výnimka zo schvaľovania civilního letového plánu a netřeba mať plnohodnotné pilotné skúšky, tak jako je to při dronoch s kamerou.

Nemám vedomosť o tom, ktorý zákon vytyčuje vlastníctvo pozemku v súvislosti z výškou nad stavbou/pozemkom. T.J. ak mám 5 metrov vysoký dom, tak moje vlastníctvo nie je hrnica stratosféry, či ďalej. Musím si to naštudovať. Lebo elektrikári ťahajú vzdušné vedenie nad pozemkom bez toho, aby to bolo zapísané v liste vlastníctva ako ťarcha. To čo je v zemi, ťarchou už je.


Ak toto niekto považuje za útok na súkromné vlastníctvo, prosím deklarujte prečo mám byť spokojný so zverejněnými fotografiami na Google Eart, Google Streat a v podobných voľne dostupných aplikáciách. Dokonca mal som krátkodobú možnosť prístupu do NASA civilného snímkovania zemského povrchu a tam bola moja záhrada tak jasne zosnímaná, že som mohlo počítať rybičky v jazierku!

A toto je O.K.??? Cudzia zahraničná súkromná spoločnosť nepodliehajúza zákonom EU a ani SR??? Celosvetovo zverejnené súkromné dáta bez akého koľvek súhlasu?

Používateľov profilový obrázok
AndiCibula
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2494
Dátum registrácie: 29 Nov 2009, 00:00
Bydlisko: Brno
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa AndiCibula » 12 Jan 2017, 18:23

Kvadrokoptéra a žeriav z ulice nad komín je pre mňa OK.
0
Performance in nanospace.

Používateľov profilový obrázok
5ko
Power user
Power user
Príspevky: 10149
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa 5ko » 13 Jan 2017, 00:25

Aj keby mi ponad barák lietalo UFo, alebo bocian ,bez môjho súhlasu a videl by som , že má niečo zavesené ,tak ho trafím vidlami. :wink: Alois,presne to ma napadlo,že či existuje nejaký zákon, do akej výšky nad mojim pozemkom je moje vlastníctvo toho priestoru,pretože pokial viem, tak to čo je v zemi, patrí štátu,myslím nerastné suroviny,ale hore...? tiež netuším,kolko metrov nad pozemkom je môj vzduch..Ale podla zákona o osobných údajoch je zakázané snímkovanie cudzieho priestoru...samozrejme v zákone je definované ako a prečo ...a tiež ma zaujíma,ako to ošetrili pri street wiev.. tam len vymazali tváre a EČV vozidiel a prípadné reklamy na ulici.
Ale máme bizniskraciu a musíme si zvykať ,že sa nás niektoré štátne organizácie nebudú pýtať ,či a čo smú ,alebo nesmú,a pokial na to neprídeš, tak sa nič nedeje, ak áno, tak ti rýchlo vysvetlia, že máš držať hubu a krok,pretože dnes majú na každého z nás stokrát viac sledovacích možností a kompromitujúcich údajov ,ako volakedy ŠTB.a my sme na to ešte aj hrdí./ten karas pod tým leknom má krupičku, mal by si ho utratiť/. :lol:
Aj z tejto diskusie je zrejmé, ako je vzájomne prepletená ekológia s politikou a že nie všetko, čo sa javí ako biele ,nie je v skutočnosti čierne.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

alois

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa alois » 13 Jan 2017, 06:13

5ko:
- v zemi štátu (pokiaľ to nie je cintorín)
- na zemi vlastníkovi pozemku
- nad pozemkom je všetko božie, preto je Vatikán taký bohatý.... a nie všetky ŠPZ a tváre boli vymazané
- karas nemá krupicu, to je čerstvý sneh :P
- štát na sledovanie má súkromné spoločnosti, ktoré uchovávajú dva roky pohyb MT, SMS a hovory, netreba čip pod kožu

O dronoch lietajúcich s kamerou by sa nikdy nehovořilo, pokiaľ by to úspešne nepoužili na Kaliňáka. Ale ak si s tým už začal, tak poviem, že predaj dronov je na voľno a legislativa nie je plnohodnotne verejnosti známa. Tak isto ťa predajca nepoučí. Prečo dron áno a pištol nie? Chráni ich ten istý zákon.

Používateľov profilový obrázok
budvar10
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 988
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55
Bydlisko: Košice

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa budvar10 » 13 Jan 2017, 08:07

5ko napísal:Aj z tejto diskusie je zrejmé, ako je vzájomne prepletená ekológia s politikou a že nie všetko, čo sa javí ako biele ,nie je v skutočnosti čierne.
Áno (K+), ale čierna, je len veľmi tmavý odtieň bielej. :)
0

lubos3362
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 76
Dátum registrácie: 01 Feb 2013, 21:02
Bydlisko: Nováky

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa lubos3362 » 17 Jan 2017, 22:35

no vidim, ze tema trochu uletela
co vyletí komínom sa nerata!
mne ide hlavodenne o sfunkcnenie "vyhodenych takmer funkcnych elektrospotrebicov a moralne zasatranej elektroniky"
kupit plastovu lepsie vyzerajucu "picovinu" každé dva roky bez pridanej hodnoty ja osobne považujem za ekoterozimus.
0

Používateľov profilový obrázok
enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2508
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21
Bydlisko: Nitra

Re: Skutočná recyklácia aneb máme rád prírodu a hlavne seba?

Príspevok od používateľa enigma » 09 Nov 2023, 17:14

Mego napísal:
05 Jan 2017, 06:12
Tuším, že olej môžeš doniesť aj do slovnaftky a dajú ti za to dajaké body, alebo takú dajakú reklamu som raz zočil... mám na mysli jedlý olej
jedlý olej vymieňajú v Leopoldove ( enviral . vrátnica ) v pomere tri litre použitého za liter octu alebo 5 L použitého za liter repkového .
ak je toho viacej ako sto litrov prídu si poň . a rovnako vymenia aj u vás doma . rovnako tak berú aj živočíšnu masť
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok