Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Spojenie dvoch programov

Spojenie dvoch programov

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 08 Mar 2019, 10:25

třeba....
Prílohy
opto_.jpg
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.32
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod breta1 » 08 Mar 2019, 15:50

nebo takto
Prílohy
opt.PNG
opt.PNG (2.36 KiB) Zobrazená 1174 krát
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8808
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 61

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 08 Mar 2019, 17:08

jenda23 napísal:třeba....

Vyskúšam ale nechápem dvom veciam 1. prečo sú tam také veľké odpory 2. prečo 2 tranzistory?
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 08 Mar 2019, 19:43

Neviem prečo ale nejde mi to tak ako to je podľa tej schémy len tak ako to mám zapojené :? :? :? ide to len podľa môjho zapojenia :? :? :?
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 08 Mar 2019, 20:30

parametry CTR a další Ti nic neříkají? Darlingtonovo zapojení také nic? To zapojení fungovat bude pokud je správně zapojené....eventuelně zdvihnout bázi do vzduchu, popř odpor 10x zvětšit...

PS: a víš proč Tvoje zapojeí vůbec funguje?
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.32
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 08 Mar 2019, 21:52

parametry CTR a další Ti nic neříkají?

Dalo by sa to vysvetliť podrobnejšie?
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod AlbiDartanan » 09 Mar 2019, 02:31

Jenda : myslím že som niečo našiel ako to asi Pacient používa


http://www.nutsvolts.com/magazine/artic ... r-circuits
FIGURE 13. If its base is available, the phototransistor can be made to function as a photodiode (a)
This connection results in a greatly increased bandwidth (typically 30MHz)

http://www.learnabout-electronics.org/S ... pto_53.php
Fig. 5.3.3 4N25 Connection Choices

Len som možno trocha mimo ak používa 2n4923 - 3 Mhz
Podla toho čo som pozeral tak Arduino vie dať max 4 / 8 Mhz PWM output .....

Pacient
CTR
Current Transfer Ratio (CTR) is the gain of the optocoupler. It is the ratio of the phototransistor collector current to the IRED forward current. www.cel.com/pdf/appnotes/an3010.pdf

https://www.renesas.com/in/en/products/ ... y/ctr.html
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1717
Vek: 35.38
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 09 Mar 2019, 08:07

No dobre tak to čo používam sú 4. nohé optočleny :| na testovanie som použil 4n33 (6.nohé) fungovalo to pretože som používal digitalWrite a v LOW sa chová ako gnd, sry všetkým. Poďme doriešiť ten kód, kód ktorý používa MSGEQ7 viac menej funguje ako ten prvý len s jedným problémom, pri dosiahnutí peak tak ostane LED ktorá sa používala svietiť a zhasne až keď sa cyklus nevráti zas k danej ledke.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 09 Mar 2019, 08:14

Albi já to vím že bázi optronu lze použít i ve funkci fotodiody. A aj tak by bylo zapojen podivné páč využíval uplně jiného přechodu. Jen jestli to ví pacient proč to tak nějak fungovalo....

Pacient a už proooooosím ten kod neřeš, napiš NOVÝ.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.32
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 09 Mar 2019, 09:52

Ja si myslím že mu to nikdy tak ako to mal nakreslené nefungovalo. Práve predviedol ďalšiu typickú manažérsku vlastnosť. V prípade že je nachytaný pri nevedomosti, tak používa Plzákove "Zatloukat, zatloukat, zatloukat". V korporátnom svete to funguje, lebo nad ním sú opäť manažéri a tí tomu tiež nerozumejú. Tu sme na odbornom fóre a tu to nefunguje lebo to jeho zapojenie s jedným 330R odporom do báze som si teraz vyskúšal. Prúd tiekol 12.8mA bez ohľadu na to či som na vstupe svietil alebo nie. (5V napájanie, nie 12V) Tiež som typoval že tam má v reále 4nohé optočleny a len že ich v eagle nenašiel a preto to nakreslil na 6 vývodové a pripojil to ako si myslel že to funguje.

Pacient napísal:No dobre tak to čo používam sú 4. nohé optočleny :| na testovanie som použil 4n33 (6.nohé) fungovalo to pretože som používal digitalWrite a v LOW sa chová ako gnd, sry všetkým. Poďme doriešiť ten kód, kód ktorý používa MSGEQ7 viac menej funguje ako ten prvý len s jedným problémom, pri dosiahnutí peak tak ostane LED ktorá sa používala svietiť a zhasne až keď sa cyklus nevráti zas k danej ledke.


Teraz nám zase vešia bulíky na nos a tvrdí že mu to fungovalo lebo použil digitalWrite. Ešte stále nepochopil že riešime druhú stranu ktorá s programom nemá nič spoločného a ide o hw nezmysel.

Čo sa týka programu, ja ti už nenapíšem ani riadok kódu. Ale môžem ti pomôcť pochopiť ako pracujú tie dva čo chceš lepiť dohromady. Napísať a odladiť si to tak či tak budeš musieť sám.

Ešte jedno upozornie pre slabších hardvéristov. Na predošlých dvoch obrázkoch sa nespína jedna LED ale LED pásik. Schematicky by to bolo vhodné naznačiť že je tam tých diod v sérii viac a že je tam aj nejaký odpor v sérii. Ak by to niekto zapojil presne podľa tento schémy tak by sa dočkal najskôr zničenia LED.

Pacient napísal:Na ten predošlý problém stačí kód alebo aj potvrdenie funkčnosti videom?

Jasne som písal že kód. Ilustrácia činnosti videom neuškodí.

Osobne mi nevadí keď niekto niečo nevie a snaží sa dozvedieť ako to je. Ale manažérov moc nemusím.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1898
Vek: 52.81
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 09 Mar 2019, 15:47

No nič večer sa tomu budem venovať, peterple ja niesom žiaden manažér, učím sa to programovanie, píšem tu len preto lebo si neviem s niečím poradiť a ešte jedna vec myslím že toto https://www.avelmak.sk/index.php?lm=977 by to snáď neodpálilo, skúšal niekto tie zdrojové kódy?
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 09 Mar 2019, 21:03

Možno nie si ale správaš sa tak. Áno tá 12V "LED" je samozrejme v poriadku. Len to nesedí s tou schémou. Lebo je tam v nej schovaný rezistor, ktorý na tej schéme chyba. A to je to čo som mal na mysli tím mojím varovaním.

Prečo by ich mal niekto skúšať tie kódy. Viac menej nám to je principiálne jasné a mi žiadny problém nemáme. Píšeš že sa učíš programovať. Ja si myslím že skôr robíš to čo jeden slovenský kapitán. Len v prípade C programov takýto prístup nefunguje, lebo to musí mať hlavu a pätu. 90 percent práce pri programovaní je debugovanie. Koľko a ako si to debugoval ty? Vieš ako pracuje delay ako millis? Ak nie tak to nezlepíš dokopy ani náhodou.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1898
Vek: 52.81
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 09 Mar 2019, 23:38

Neviem čo stále máte s tímy Černími Baronmi, keby som sa živil programovaním tak tu ani nepíšem, chcel som pomôcť s tým druhým programom v PRVOM poste, vidím že nikto z vás nemá ani potuchy ako tie DVA programy v PRVOM poste pracujú v praxi (nie v teórií peter), klasika "nikdy nečakaj pomoc od slováka na Slovensku alebo v zahraničí" - mal pravdu ten človek. Vďaka za váš záujem ale keď niekto nechce tak nepomôže. Nech sa vám darí a vďaka za záujem.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 10 Mar 2019, 00:01

Promiň, ale tebe evidetně nezajímá jak která instrukce a proč funguje. Ty chceš pouze instantní řešení. Udělal jsi něco pro to aby jsi to zjistil, proč je to tak a ne onak. A neměj strach Peter velice dobře ví jak ty programy fungujou.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.32
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod AlbiDartanan » 10 Mar 2019, 02:30

Pozeral som trochu čo je to to Boolean :confused: .



Zlatý starý Basic :lol: . Ale myslím že po nejakom jednom dni by som sa naučil "základy" a potom aj tie ďalšie veci ....

Neviem prečo by toto nemohlo fungovať po menších úpravách (chlapík tam sám píše že pri "zapnutom" Serial sa to chová pomalšie tak ho stačí vynechať ).
https://create.arduino.cc/projecthub/He ... ect-0d40b7


Kód: Vybrať všetko
#include <AudioAnalyzer.h>

#define msgRST 12
#define msgStrobe 13
#define msgAnalog 0
Analyzer Audio = Analyzer(10, 11, 0); //Strobe pin ->10  RST pin ->11 Analog Pin ->0


int LEDpins[7] = {2, 3, 4, 5, 6, 7, 8};
int FreqVal[7] = {63, 160, 400, 1000, 2500, 6250, 16000};

void setup()
{
  Serial.begin(57600);   //Init the baudrate
  Audio.Init();         //Init module

  for (int x = 0; x < 7; x++) {
    pinMode(LEDpins[x], OUTPUT);
  }
  pinMode(msgRST, OUTPUT);
  pinMode(msgStrobe, OUTPUT);
}


void loop()
{
  Audio.ReadFreq(FreqVal);      //return 7 value of 7 bands pass filter
  //Frequency(Hz):63  160  400  1K  2.5K  6.25K  16K
  //FreqVal[7]:      0    1    2    3    4    5    6
  digitalWrite(msgRST, HIGH);
  delay(20);
  digitalWrite(msgRST, LOW);

  for (int x = 0; x < 7; x++)
  {
    digitalWrite(msgStrobe, LOW);
    delayMicroseconds(20);
    int spectrumRead = analogRead(0);
    int PWMvalue = map(spectrumRead, 0, 1024, 0, 255);
    if (PWMvalue < 75)
      PWMvalue = PWMvalue / 100;
    analogWrite(LEDpins[x], PWMvalue);
    digitalWrite(msgStrobe, HIGH);

   
    Serial.print(max((FreqVal[x] - 100), 0));     //Transmit the DC value of the seven bands
    if (x < 6)  Serial.print(",");
    else Serial.println();
  }



}
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1717
Vek: 35.38
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 10 Mar 2019, 08:44

Aký Čierni baróni? Ja som myslel úplne súčastného kapitána čo vie iba Ctrl-C a Ctrl-V ako ty. Lenže v obore programovania to tak nefunguje. Musíš sa dať na právo a navyše musíš žiť v východnej európe (Rusko Lotyšsko, Ukrajina, Slovensko) v tej západnej(Česko a západnejšie) by to neprešlo.
A zase si vytiahol ďalší manipulačný trik manažérov - citové vydieranie. Na to som už tiež imúnny.

Hádaj na čo má ten v tom predošlom maličkom programčeku to serial?
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1898
Vek: 52.81
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 10 Mar 2019, 10:32

Peter naozaj neviem odkiaľ som skopíroval
Kód: Vybrať všetko
#define LEDstripW 10
#define LEDstripR 9
#define LEDstripG 8
#define LEDstripB 7


void setup()
{
  pinMode(11,INPUT);
  pinMode(LEDstripW, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripR, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripG, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripB, OUTPUT);

}


void loop()
{
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripW, 100);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripW,0);
 
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripR, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripR,0);
  }
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripG, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripG,0);
  }
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripB, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripB,0);
  }
  }
}

dal by si mi link odkiaľ to môžem cez procedúru CTRL+C/CTRL+V skopírovať, ale dobre ty si na všetko odborník, začínam to tu vnímať ako stratu času, AlbiDartanan dal si tu presne ten istý kód len inak napísaný (+ výpis na serial monitor), Don Salieri samozrejme že ma nezaujíma ako ktorá inštrukcia funguje strávil som nad tými kódmi len 100 hodín času na to aby som to dostal na tú úroveň kde to je (peter nedám tu celý kód!!).
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 10 Mar 2019, 12:21

Tebe asi fakt chýba logické myslenie. V prvej vete sa tváriš že nevieš odkiaľ je to to Ctrl-C a v druhej vete to sám uvedieš.
Dve rady. Pokiaľ nebudeš vedieť rozdiel medzi princípom delay a millis tak to nedáš dohromady. Druhá - vykašli sa na programovanie, nájdi si inú zábavku, 100 hodín je nič. Hlavne ak na to nemáš bunky. Ja zase nemám bunky na iné veci a preto ich nerobím.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1898
Vek: 52.81
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 10 Mar 2019, 13:53

Pokud Ti je jedno jak která intrukce funguje a co v procesoru dělá, tak se na programování vykašli.... těžko Ti něco radit když Tě to nezajímá. Bohužel mezi programy založenými na blokujících a neblokujících "čekačkách" je dost podstatnej rozdíl. Ale ten tě evidetně nezajímá. Tvůj způsob řešení problému mi připadá stylem "maminko já chci koníčka"....
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.32
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 10 Mar 2019, 15:41

:D aspoň som sa zasmial :D
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na C,C++,C#

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.80 sekúnd