Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Spojenie dvoch programov

Spojenie dvoch programov

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 01 Mar 2019, 20:50

Zdravím, klasicky ako každý začiatočník sa ešte len učím a neviem si poradiť so zdrojákmi
Prvý zdroják pracuje na princípe signálu ktorý dostane zo zvukového senzora v digitalizovanom signále:

Kód: Vybrať všetko
#define LEDstripW 10
#define LEDstripR 9
#define LEDstripG 8
#define LEDstripB 7


void setup()
{
  pinMode(11,INPUT);
  pinMode(LEDstripW, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripR, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripG, OUTPUT);
  pinMode(LEDstripB, OUTPUT);

}


void loop()
{
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripW, 100);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripW,0);
 
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripR, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripR,0);
  }
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripG, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripG,0);
  }
  }
  {
  boolean soundstate = digitalRead(11);
  if (soundstate == 1) {
         analogWrite(LEDstripB, 255);
         delay(100);
  }
  else{
 
    analogWrite(LEDstripB,0);
  }
  }
}


a ďalší cez čip MSGEQ7 čo je vlastne 7-kanálová pásmová prepusť, program je rozšírený o 2 led svietidlá:

Kód: Vybrať všetko
int LEDstripW = 10;
int LEDstripR = 9;
int LEDstripG = 8;
int LEDstripB = 7;
int LEDstripO = 6;
int LEDstripP = 5;
unsigned long Timer1;
static int whichTwo = 0;
int analogPin = 0;
int strobePin = 4;
int resetPin = 3;
int spectrumValue[7];
int filterValue1 = 965;
const byte NumberOfLeds = 6;
int val = 0;
boolean ledstate = val;

void setup() {
  pinMode(analogPin, INPUT);
  pinMode(strobePin, OUTPUT);
  pinMode(resetPin, OUTPUT);

  analogReference(DEFAULT);
  digitalWrite(resetPin, LOW);
  digitalWrite(strobePin, HIGH);
}

void loop() {
 
  digitalWrite(resetPin, HIGH);
  digitalWrite(resetPin, LOW);

 
  for (int i = 0; i < 7; i++)
 
  {
    digitalWrite(strobePin, LOW);
    delayMicroseconds(10);

    spectrumValue[i] = analogRead(analogPin);

   
    spectrumValue[i] = constrain(spectrumValue[i], filterValue1, 511);


   
    spectrumValue[i] = map(spectrumValue[i], filterValue1, 511, 0, 127);

   
   
    digitalWrite(strobePin, HIGH);
    }
   if (millis() - Timer1 > 500UL) 
  {
    whichTwo = (whichTwo + 1) % NumberOfLeds; 
    Timer1 = millis(); 
  }
  switch (whichTwo)
  {
    case 0:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripB, 255); }
    else
    analogWrite(LEDstripB, 0);
    break;
    case 1:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripO, 255);}
    else
    analogWrite(LEDstripO, 0);
    break;
    case 2:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripR, 255);}
    else
    analogWrite(LEDstripR, 0);
    break;
    case 3:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripG, 255);}
    else
    analogWrite(LEDstripG, 0);
    break;
    case 4:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripP, 255);}
    else
    analogWrite(LEDstripP, 0);
    break;
    case 5:
    val = (spectrumValue[6]);
     ledstate = val;
    if (ledstate == 1) {
    analogWrite(LEDstripW, 255);}
    else
    analogWrite(LEDstripW, 0);
    break;                                                       
     }
}



a problém je v tom, že keď chcem aby ten druhý program fungoval ako ten prvý tak ten druhý program rozsvieti niektoré ledky že ostanú svietiť až kým sa cyklus nevráti k podmienke kde sa rozsvecujú, resp. chcel by som aby pri dosiahnutí peaku rozsvietila len jedna ledka
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod zofrem » 05 Mar 2019, 09:36

Nespájaj dva programy, nie si genetický inžinier, aby si páril niečo čo vytvoril niekto iný.
Najskôr sa snaž problém analyzovať, kód je cudzí, neprehľadný, plný zbytočností a určite i bugov.
To že si myslíš že si niečo rozšíril neznamená rozšírenie, použil si len copy paste.
Odporúčam ti najskôr tomu druhému nefunkčnému príkladu porozumieť, na začiatok naprav odsadenie.
Potom možno zbadáš že v kóde sú úplne zbytočné int val = 0; boolean ledstate = val;
Toto je to zbytočné kopírovanie navyše čo veľmi spomaľuje beh programu.
Divné je že v každom jednom case pristupuješ len na spectrumValue[6]?
Najlepšie bude zbaviť sa celého switchu a volať tam len jednu tvoju funkciu.
Nepoužívaj boolean ale rovno bool.
Ako to že je 7 kanálová keď vidím 6 led pinov, i konštantou aj počtom casov?
ALMA MATER Elektro Fakulta UNIZA
zofrem
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 49
Vek: 31.06
Založený: 13.02.2008
Bydlisko: Lipt. Mikuláš
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod kamilko » 05 Mar 2019, 13:17

Hlavne ai skontroluj citen tvoj integrac je 07 lbo mne cinan poslal nieco z ozbacenim 07 ale tvarilo sa to ako 05tj len 5 kanalov,zvysne 2 sa opakovali zo zaciatku.

Zdojak do arduina je na strankach a vypis je na terminal tak ze uz len generatier na preladenie treba.

Tak ze su hodene niekde v sufliku.
kamilko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 269
Založený: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 05 Mar 2019, 16:11

zofrem napísal:Nespájaj dva programy, nie si genetický inžinier, aby si páril niečo čo vytvoril niekto iný.
Najskôr sa snaž problém analyzovať, kód je cudzí, neprehľadný, plný zbytočností a určite i bugov.
To že si myslíš že si niečo rozšíril neznamená rozšírenie, použil si len copy paste.
Odporúčam ti najskôr tomu druhému nefunkčnému príkladu porozumieť, na začiatok naprav odsadenie.
Potom možno zbadáš že v kóde sú úplne zbytočné int val = 0; boolean ledstate = val;
Toto je to zbytočné kopírovanie navyše čo veľmi spomaľuje beh programu.
Divné je že v každom jednom case pristupuješ len na spectrumValue[6]?
Najlepšie bude zbaviť sa celého switchu a volať tam len jednu tvoju funkciu.
Nepoužívaj boolean ale rovno bool.
Ako to že je 7 kanálová keď vidím 6 led pinov, i konštantou aj počtom casov?


Ono tie kódy fungujú oba ale problém je v tom že ten druhý nefunguje ako prvý, ohľadom tej prepuste 7 kanál nepoužívam z dôvodu že sú to vysoké frekvencie a nemám reprezentujúcu farbu na tie frekvencie, ten prvý program som písal na základe projektu čo som našiel na internete ale nikde tento program čo je na tejto stránke (okrem tejto stránky) nenájdete keďže som ho písal len ja, premýšľal som či by mi pomohlo definovať používané pásmo už v setupe a v loope už len čítať hodnoty. Nwm mno
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 06 Mar 2019, 22:31

kamilko napísal:Hlavne ai skontroluj citen tvoj integrac je 07 lbo mne cinan poslal nieco z ozbacenim 07 ale tvarilo sa to ako 05tj len 5 kanalov,zvysne 2 sa opakovali zo zaciatku.

Zdojak do arduina je na strankach a vypis je na terminal tak ze uz len generatier na preladenie treba.

Tak ze su hodene niekde v sufliku.


ja som si to taktiež myslel ze je len 6 kanalovy ale potom som zistil ze tam sa rata na pocitadle pre strobe od nuly a inac tie integrace nikdy nenahradia furierov algoritmus na popisovanie amplitudy danej frekvencie, testoval som generator frekvencii a ten graf v datasheete nemá vobec nic s tým ako orezava ten integrac pásma, lepsie povedane spaja asi 3 pasma. generator tam je napisany v tom druhom sketchi, len nefunguje ten sketch ako prvý, zatial som nepisal nastavenie strobe do setupu kedze setup pouzivam na definovanie podprogramov.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 07 Mar 2019, 01:19

Ja nerozumieť jazyku tvojho kmeňa. Asi generačná bariéra. Spájať programy sa samozrejme dá ale len za predpokladu, že im ten kto to robí dokonale rozumie. Ak je jeden postavený na blokujúcom koncepte (časovanie pomocou delay) a druhý na neblokujúcom koncepte (časovanie na milis) tak to treba najprv do detailu pochopiť (oba pricípy) a potom vybrať jeden (ten najvhodnejší) a zjednotiť to.

Z toho tvojho posledného príspevku som zmetený úplne. Vraj si testoval nejaký generátor na ten MSGEQ7 a potom píšeš o nejakom sketchi. To akože si tam na vstup obvodu generoval arduinom nejakú obĺžnikovú f? Alebo si to testoval nejakým NF generátorom? A čo konkrétne nebolo v súlade s datasheetom? Máš nejaké namerané data? Grafy?
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1896
Vek: 52.79
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 07 Mar 2019, 12:46

Zdravím pán peterple, arduinom som signál negeneroval (zbytočné) chip MSGEQ7 pracuje so signálom z linkového výstupu takže na tú srandu stačí mobilný telefón s rozdvojkou na sluchadlový výstup a apka na generovanie frekvencii od 20 do 20 000 hz arduino s breadboardom pár drôtikov nejaký ten kondík šesť lediek a odpory, v datasheete od toho MSGEQ7 je graf na ktorom je nakreslené aké frekvencie prepúšťajú jednotlivé pásma, môj test spočíval v tom že som pustil jednu frekvenciu (napríklad 2500 Hz) na vstup MSGEQ7 arduino dostalo z chipu signál o akú frekvenciu sa relatívne jedná a v akej amplitúde a kto by sa nazdal svietili mi tri ledky, frekvenciu som nastavil podľa datasheetu , ohľadom toho sketchu keďže prvý funguje na základe výstupnej logickej hodnoty z mic. výstupu a druhý na analógových hodnotách z výstupu MSGEQ7 ktoré sú podmienené nastavením strobe pinu, z toho vyplýva že potrebujem na druhom sketchi funkciu ktorá nastaví používané pásmo raz a potom už bude v slučke iba čítať hodnoty z výstupu MSGEQ7.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 07 Mar 2019, 13:48

Páříš kočku se psem, věř že bude lepší než todle látat vytvořt novej program. Řízení MSGEQ7 není nic složitýho a ADC bys moh taky zvládnout přes SPI, popřípadě interní z MCU. A výstupní matrix už je jen o spínání portů.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.3
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod AlbiDartanan » 07 Mar 2019, 14:18

Ak som dobre pochopil s toho čo očakávaš , tak chceš spektrálny analyzér z PWM reguláciou (teda keď som našiel tie ďalšie miesta kde "bojuješ" o to svoje ... ) .
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=573042.0

Pri čítaní toho čo si tam postol som tiež trocha :confused: .

Skúšal si už niečo ako toto :
https://www.baldengineer.com/msgeq7-simple-spectrum-analyzer.html
Prílohy
CPnKcWM.png
"schéma tvojich LED pásov"
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1717
Vek: 35.37
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod breta1 » 07 Mar 2019, 14:45

Takto ten optron 4N35 ale zapojen být nemůže....
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8804
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 61

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 07 Mar 2019, 14:59

jo taak ty naháníš 6 PWM výstupů, což znamená buďto SW PWM nebo nějakej driver, a ty optrony to není uplně správně že... :thanks: báze se takto nezapojuje.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.3
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 07 Mar 2019, 19:00

AlbiDartanan napísal:Ak som dobre pochopil s toho čo očakávaš , tak chceš spektrálny analyzér z PWM reguláciou (teda keď som našiel tie ďalšie miesta kde "bojuješ" o to svoje ... ) .
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=573042.0

Pri čítaní toho čo si tam postol som tiež trocha :confused: .

Skúšal si už niečo ako toto :
https://www.baldengineer.com/msgeq7-simple-spectrum-analyzer.html



z toho arduino fóra to už neriešte to mám už dávno vyriešené, a z toho baldengineer.com to je to iste čo mám resp toto:
Kód: Vybrať všetko
int analogPin = 0;
int strobePin = 4;
int resetPin = 3;
int spectrumValue[7];

int filterValue = 955;

int ledPinW = 10;
int ledPinR = 9;
int ledPinG = 8;
int ledPinB = 7;
int ledPinP = 6;
int ledPinO = 5;

void setup()
{
  Serial.begin(9600);

  pinMode(analogPin, INPUT);

  pinMode(strobePin, OUTPUT);
  pinMode(resetPin, OUTPUT);
  analogReference(DEFAULT);
  digitalWrite(resetPin, LOW);
  digitalWrite(strobePin, HIGH);
}

void loop()
{
  digitalWrite(resetPin, HIGH);
  digitalWrite(resetPin, LOW);

  for (int i = 0; i < 7; i++)
  {
    digitalWrite(strobePin, LOW);
    delayMicroseconds(1000);
    spectrumValue[i] = analogRead(analogPin);
    spectrumValue[i] = constrain(spectrumValue[i], filterValue, 1023);

    spectrumValue[i] = map(spectrumValue[i], filterValue, 1023, 0, 255);

    Serial.print(spectrumValue[i]);
    Serial.print(" ");
    digitalWrite(strobePin, HIGH);
   }

   Serial.println();

   analogWrite(ledPinB, spectrumValue[0]);
   analogWrite(ledPinP, spectrumValue[1] + spectrumValue[2]);
   analogWrite(ledPinR, spectrumValue[3]);
   analogWrite(ledPinG, spectrumValue[4]);
   analogWrite(ledPinO, spectrumValue[5]);
   analogWrite(ledPinW, spectrumValue[6]);
}

prosím vás pozrite sa na ten prvý kód čo je v prvom poste a porovnajte ho s tým druhým kódom v prvom poste je tam jasne napísané čo chcem aby ten druhý kód robil alebo dám tu aj popísanie jednotlivých riadkov, ale myslím že zas na to prídem skôr sám. :| :| :|
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 07 Mar 2019, 20:07

Pacient napísal:a problém je v tom, že keď chcem aby ten druhý program fungoval ako ten prvý tak ten druhý program rozsvieti niektoré ledky že ostanú svietiť až kým sa cyklus nevráti k podmienke kde sa rozsvecujú, resp. chcel by som aby pri dosiahnutí peaku rozsvietila len jedna ledka

Ak myslíš že toto je jasne popísané čo chceš tak sa veľmi mýliš. Ja nerozumiem ani slovo čo vlastne chceš. Podobne som nerozumel ani tomu tvojmu overovaniu toho švába.

Najlepšie asi bude ako si napísal. Vymysli si to sám. Mi ti do hlavy nevidíme. Nevieme čo a ako máš zapojené. Keď to ešte umocníš divnými technickými pojmami (napr mic. výstup) alebo záhadnými formuláciami?
na princípe signálu ktorý dostane zo zvukového senzora v digitalizovanom signále


Takéto veci sa vytvárajú postupne po malých krokoch a každý jeden sa overuje či to funguje podľa predpokladu.
Lebo ak sa tebe pri nejakej frekvencii rozsvietia 3 ledky tak to môže mať aspoň 10 rôznych príčin. Napríklad:
  1. chybný zdroj signálu (tie mobilné outy môžu byť napr D trieda a ty to meriaš v nevhodných okamihoch) doporučoval by som použiť overený sinusový nf signál alebo to skontrolovať osciloskopom
  2. chybné riadenie toto IO. Overuje sa aspoň dvokanálovým osciloskopom, alebo v statickom režime - prepnem jeden kanál. Zmeriam voltmetrom, prepnem - zmeriam ...
  3. chybný AD prevod. Overuje sa tak že si nechám prevedené hodnoty vypisovať cez sériovú linku na terminál. Porovnám s tým čo som nameral skopom alebo voltmetrom.
  4. chybný program ktorý vyhodnocuje namerané data. Máš tam všelijaké map, filter, kopu if a switch. Dosť veľa gulášu na to aby sa tam niečo zle vyvrbilo. Zase sa to debuguje za pomoci seriovej linky a terminálu.

Popísaný postup je tzv inžiniersky prístup k riešeniu problémov. Ty si zatiaľ predviedol manažérsky prístup. Zobral si dve nejako fungujúce riešenia a bez toho aby si im rozumel ich chceš spojiť. A keď to nefunguje tak voláš z balóna na okoloidúcich aby ti pomohli.

PS. Čo bolo zlé ta tom mojom riešení tej tvojej pôvodnej úlohy a ako vyzerá funkčné riešenie. Býva slušnosťou otvorené vlákno uzatvoriť riešením aj keď si si ho nakoniec vymyslel sám. Takto sa nejakej ďalšej pomoci aspoň odo mňa nedočkáš.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1896
Vek: 52.79
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 07 Mar 2019, 20:26

jenda23 napísal:jo taak ty naháníš 6 PWM výstupů, což znamená buďto SW PWM nebo nějakej driver, a ty optrony to není uplně správně že... :thanks: báze se takto nezapojuje.


neviem mno mne to ide podla toho ako to je zapojene poznamka este tam sú len 4 farby na videu.

https://streamable.com/bkzt3

tak som asi porušil nejaký elektrický zákon

-- Spojený príspevok 07 Mar 2019, 20:45 --

peterple napísal:
Pacient napísal:a problém je v tom, že keď chcem aby ten druhý program fungoval ako ten prvý tak ten druhý program rozsvieti niektoré ledky že ostanú svietiť až kým sa cyklus nevráti k podmienke kde sa rozsvecujú, resp. chcel by som aby pri dosiahnutí peaku rozsvietila len jedna ledka

Ak myslíš že toto je jasne popísané čo chceš tak sa veľmi mýliš. Ja nerozumiem ani slovo čo vlastne chceš. Podobne som nerozumel ani tomu tvojmu overovaniu toho švába.

Najlepšie asi bude ako si napísal. Vymysli si to sám. Mi ti do hlavy nevidíme. Nevieme čo a ako máš zapojené. Keď to ešte umocníš divnými technickými pojmami (napr mic. výstup) alebo záhadnými formuláciami?
na princípe signálu ktorý dostane zo zvukového senzora v digitalizovanom signále


Takéto veci sa vytvárajú postupne po malých krokoch a každý jeden sa overuje či to funguje podľa predpokladu.
Lebo ak sa tebe pri nejakej frekvencii rozsvietia 3 ledky tak to môže mať aspoň 10 rôznych príčin. Napríklad:
  1. chybný zdroj signálu (tie mobilné outy môžu byť napr D trieda a ty to meriaš v nevhodných okamihoch) doporučoval by som použiť overený sinusový nf signál alebo to skontrolovať osciloskopom
  2. chybné riadenie toto IO. Overuje sa aspoň dvokanálovým osciloskopom, alebo v statickom režime - prepnem jeden kanál. Zmeriam voltmetrom, prepnem - zmeriam ...
  3. chybný AD prevod. Overuje sa tak že si nechám prevedené hodnoty vypisovať cez sériovú linku na terminál. Porovnám s tým čo som nameral skopom alebo voltmetrom.
  4. chybný program ktorý vyhodnocuje namerané data. Máš tam všelijaké map, filter, kopu if a switch. Dosť veľa gulášu na to aby sa tam niečo zle vyvrbilo. Zase sa to debuguje za pomoci seriovej linky a terminálu.

Popísaný postup je tzv inžiniersky prístup k riešeniu problémov. Ty si zatiaľ predviedol manažérsky prístup. Zobral si dve nejako fungujúce riešenia a bez toho aby si im rozumel ich chceš spojiť. A keď to nefunguje tak voláš z balóna na okoloidúcich aby ti pomohli.

PS. Čo bolo zlé ta tom mojom riešení tej tvojej pôvodnej úlohy a ako vyzerá funkčné riešenie. Býva slušnosťou otvorené vlákno uzatvoriť riešením aj keď si si ho nakoniec vymyslel sám. Takto sa nejakej ďalšej pomoci aspoň odo mňa nedočkáš.


Viete čo pán peterple, tieto dva programy si treba odskúšať inak nikdy nepochopíte čo robia a aké sú rozdiely medzi nimi len tak naokraj sú to funkčné programy.
"chybný zdroj signálu (tie mobilné outy môžu byť napr D trieda a ty to meriaš v nevhodných okamihoch)" keď si pripojím slúchadlá tak budem vedieť či ten mobil dáva dobrý zdroj signálu? ešte som nevidel smatphone bez ab-čkoveho zosika resp. s D-čkovým.

"chybný program ktorý vyhodnocuje namerané data. Máš tam všelijaké map, filter, kopu if a switch. Dosť veľa gulášu na to aby sa tam niečo zle vyvrbilo. Zase sa to debuguje za pomoci seriovej linky a terminálu." ja neskladám robota, tie if a switch sú tam z nejakého dôvodu resp. na to aby sa to podobalo na prvý program, tie tri ledky boli rozsvietené preto že ten chip neoddeľuje pásma dostatočne.

Ak to považujete za stratu času nevenujte sa tejto téme.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod peterple » 07 Mar 2019, 21:13

No vidiš. Dnes som meral jeden televízor nemenovanej firmy a tá tam má iba D zosilnovače už spústu rokov. Ja neviem ako to majú mobily ale to D by mi dávalo zmysel z pohľadu minimalizácie spotreby. Bol to len jeden nástrel v čom môže byť problém. Sluchátkami a ušami to D vyfiltruješ, takže sa dozvieš figu borovú. Ako sa to robí som ti napísal, ale to je ako hrach na stenu hádzať.
To že má Uno 6 PWM ti neberiem. Žiadne zákony si neporušil. Len sa jenda prepočítal. Ono vlastne ani nevieme aké arduino sedláš takže možno pozrel nano a preto mu to nesedelo.
Nuž ak myslíš že nepochopím pár riadkový program. Kludne si to mysli. Ale načo by som to robil. Jednak nevidím schému a jednak mi je to fuk. Pôvodne som sa nechcel vôbec zapájať, ale sám si ma vyprovokoval tou zmienkou o tom ako si si ten minulý problém vyriešil sám. Tak som na to riešenie zvedavý. Ale dosť pochybujem že ho tam zverejníš.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1896
Vek: 52.79
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 52

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 07 Mar 2019, 21:33

Na ten predošlý problém stačí kód alebo aj potvrdenie funkčnosti videom?
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 07 Mar 2019, 22:09

Jak Ti můžou optrony v takovýmto zapojení fungovat?

PS: a věř že Peterple nepatří zrovna k zatáčeníkům v oblasti programování..... a pokud nevíš jak a proč se takovej program debuguje, a jak se hledaj hyba...no ....
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.3
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 07 Mar 2019, 22:44

Myslím že na tom videu je vidieť že tie optočleny fungujú, s pánom peterple sa hádať nebudem hádať, ako som už raz písal každý vidí napísaný zdrojový kód inak. Zas to dopadne tak že na to prídem sám ale vďaka zas váš čas :thanks: :thanks: :thanks:
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod jenda23 » 08 Mar 2019, 08:34

Funguje/ nefunguje takto jak to máš zapojený je to vagínovina, o takových věcech co "fungují" vím hafo, otázkou je jak dlouho a proč vůbec. Pokud znáš aspoň základy elektroniky tak bys tu chybu měl vidět.... ono to sice funfuje, ovšem že máš více štěstí nežli znalostí. Jestli vůbec víš proč to funguje... A nezlob se, ale ten program je napsaný řekněme ne uplně košer, slušně řečeno.... a spojovat dva různé zdrojáky od jiných autorů nedělá žádný programátor. Ano lze takto používat třeba rutiny a jiné části kódu, ale z 99% si je stejně každý programátor upraví k obrazu svému. Ale určitě ne k sobě lepit dvě slátaniny psané odlišným způsobem.

PS: a už jsi program aspoň debugoval? Nevím proč toto vůbec řešíš, za tu dobu jsi mohl mít takovýhle primitivní program napsaný a vyladěný 10x.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5419
Vek: 29.3
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 62

Re: Spojenie dvoch programov

Odoslaťod Pacient » 08 Mar 2019, 09:48

Keby si človek v živote dokázal vyhradiť čas na riešenie všetkých problémov postupne, to by bolo moc jednoduché. Mohli by ste mi v skicári nakresliť kde presne sa tá chyba nachádza? A ja vám naoplátku urobím foto so zapojením a ešte aj popíšem čo kde je a možno bude aj videjko o funkčnosti.
Pacient
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 75
Založený: 15.09.2018
Karma: 0

Ďalšia

Naspäť na C,C++,C#

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.86 sekúnd