Predzosilovač

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
UnReSt
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 527
Dátum registrácie: 25 Okt 2006, 00:00
Bydlisko: Košice - zapad
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Predzosilovač

Príspevok od používateľa UnReSt » 01 Jan 2008, 18:41

Čaute, postavil som si tento predzosilovač http://www.svetelektro.com/clanky/korek ... c-233.html a chcel by som vedieť aky ma mať asi odber prúdu v kľudovom režime a pri napajani skoro 12V? Viem že tam piše asi 35 mA ale neni uvedene či s nf signalom alebo "naprázdno".
0
Katedra elektroniky a multimediálnych telekomunikácií
Fakulta elektrotechniky a informatiky
Technická univerzita v Košiciach
http://www.unrestwebsite.ic.cz

Používateľov profilový obrázok
einsteinmino
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: 16 Máj 2007, 00:00
Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
Vek: 35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa einsteinmino » 01 Jan 2008, 19:02

poviem to takto ja mam predzosik na symetriu+-16 a v klude bez signalu berie tiez cca okolo 30mA sa mi zda uz sa nepamätam, ale aj tak po vybudeni to stupne asi o 2-3mA
0
___________________________________________
Pracujem na 1kW meniči do auta, na zosilňovač

Používateľov profilový obrázok
UnReSt
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 527
Dátum registrácie: 25 Okt 2006, 00:00
Bydlisko: Košice - zapad
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UnReSt » 01 Jan 2008, 19:36

no moj bere bez signalu 41 mA, akurat že ja s nim mam momentalne nejaky problem, hned ako prepojim predzosil s ks tak predzosil začne dymiť a v repraku hučať. Konkretne nanom dymi spoj GND. Je to stavebnica a ešte nedavno mi to pekne išlo, prekladal som to všetko do krabice a odvtedy to nejde. Ak pripojim nap. napätie na ten predzosil nič sa nedeje, až ked jeho vystup zapojim na vstup zosiku je to v ****, horia spoje GND na predzosilovači. Už tomu nerozumiem, nemate s tým niekto podobnú skúsenosť? KS je s LM3886 a ten funguje bez predzosilu.
0
Katedra elektroniky a multimediálnych telekomunikácií
Fakulta elektrotechniky a informatiky
Technická univerzita v Košiciach
http://www.unrestwebsite.ic.cz

Používateľov profilový obrázok
einsteinmino
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: 16 Máj 2007, 00:00
Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
Vek: 35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa einsteinmino » 01 Jan 2008, 19:41

a ten predzosk ti na inom zosiku ide?
0
___________________________________________
Pracujem na 1kW meniči do auta, na zosilňovač

Používateľov profilový obrázok
ypsi
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1546
Dátum registrácie: 09 Feb 2007, 00:00
Bydlisko: Žilina
Vek: 103

Príspevok od používateľa ypsi » 01 Jan 2008, 19:42

toto je zemna smycka ako hovado.
0

Používateľov profilový obrázok
borec
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1550
Dátum registrácie: 11 Jan 2007, 00:00
Bydlisko: Turčianske Teplice
Vek: 30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa borec » 01 Jan 2008, 19:58

ako vravy ypsi, zemnenie. ak to ide kazde osobitne a blbne to len ked to prepojis, mas to nejako nakkt prepojene
0

DJ_BobiseK
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 830
Dátum registrácie: 06 Dec 2006, 00:00
Bydlisko: Prievidza
Vek: 30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DJ_BobiseK » 01 Jan 2008, 20:00

to máš napájané z jedného zdroja ? ešte mi povedz že LM-ka ti bežia na nesymetrickom napájaní a je to isté....

inak tú kktinu vyhoď,to nieje predzosik
0
Ľudovýt Štúr RULEZZZ

nfko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1584
Dátum registrácie: 03 Nov 2011, 17:09
Bydlisko: BA
Vek: 25

Re: Predzosilovač

Príspevok od používateľa nfko » 24 Feb 2015, 15:06

Zdravím, odišiel mi predzosik z TW40 do kremikového neba, nepoznáte nejakú vynovenú schému predzosiku na twčko so súčastnými súčiastkami. Napájanie je z twčka a nameral som 45V takže ideálne ak by to bolo na takúto voltáž ale nieje problém tam šupnúť malé trafko čisto pre predzosik. Predzosik by mal mal korekciu výšok a hĺbok, balance a ovládanie hlasitosti. Môže byť aj s integráčom najlepšie nejaká stavebnica za rozumnú cenu, nech sa s tým nemusím babrať, no nič som nenašiel.

//ešte dodám že napájanie nech je nesymetrické
0
Obrázok
Kto sa veľa pýta , veľa vie. :)
PS: ZOCHOVA ŤA POCHOVÁ :D

nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4440
Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 00:00
Bydlisko: Košeca
Vek: 49

Re: Predzosilovač

Príspevok od používateľa nalimko33 » 24 Feb 2015, 15:20

a čo tak pohľadať inde - napríklad BA100
0
SHARP MZ-811

nfko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1584
Dátum registrácie: 03 Nov 2011, 17:09
Bydlisko: BA
Vek: 25

Re: Predzosilovač

Príspevok od používateľa nfko » 24 Feb 2015, 16:25

fuu ešte mi povedz prosím čo že je to to BA100 lebo googlim a googlim a našiel som iba nejaký plošák z oboch strán odfotený ale schéma alebo niečo podobné ništ.
0
Obrázok
Kto sa veľa pýta , veľa vie. :)
PS: ZOCHOVA ŤA POCHOVÁ :D

Používateľov profilový obrázok
miroja
Power user
Power user
Príspevky: 2389
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Vek: 59

Re: Predzosilovač

Príspevok od používateľa miroja » 24 Feb 2015, 16:37

Tento zosik som uz roky nepocul hrat, takze neviem ako je to s kvalitou predzosika, ale ak si dobre spominam, tak tam boli ako aktivne prvky KC-cka a ich nahrady sa stale vyrabaju, takze by to nemal byt velky problem rozchodit povodne zapojenie.
0

Napísať odpoveď