Oprava gramorádia Tesla Dominant 1039A
Moderátori: Drakoush, Moderátori
Oprava gramorádia Tesla Dominant 1039A
Pozdravujem všetkých, prosím o radu. Dostal som do "daru" gramorádio Tesla DOMINANT 1039A.
Je plne funkčné, ale po naladení jednotlivých rozhlasových staníc pomocou predvolieb dochádza k ich rozladeniu. Prosím o radu, čo je najčastejšou príčinou tejto poruchy.
Je plne funkčné, ale po naladení jednotlivých rozhlasových staníc pomocou predvolieb dochádza k ich rozladeniu. Prosím o radu, čo je najčastejšou príčinou tejto poruchy.
0
Re: Oprava gramorádia Tesla Dominant 1039A
Ak sa nikto nevrtal v nastaveniach mf, tak prvom rade vymen C7, C21 a skontroluj C3, vycisti potenciometre.
Skontroluj napatie IO2 pin5 a na vystupe IO2 pin 3 ci Ti neplava. Tiez skontroluj, ci nemas odhnite nozcky na IO2.
Skontroluj napatie IO2 pin5 a na vystupe IO2 pin 3 ci Ti neplava. Tiez skontroluj, ci nemas odhnite nozcky na IO2.
0
Dobre predpokladám, že sa jedna o kondenzátory v module FM a IO2 v zdroji ladiaceho napätia?
0
Jestliže to dělají jen předvolby a naladění stanice na stupnici drží, tak to nemůžou být kondenzátory ani stabilizátor ladícího napětí.
Dělají to ty předvolby.
Dělají to ty předvolby.
2

- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 58
Reagujem síce na starú tému, ale nedávno som repasoval Sextet 635A ... Pripadalo mi to ako pomsta Tesly, resp. výrobcu trimrov TP040... Takmer všetky trimre mali odhnitý "len" jeden dutý nit, ktorý spojoval odporovú dráhu s vývodom... Tie som všetky zohnal a povymieňal, ale rovnaký problém bol aj na ladiacich potenciometroch predvolieb... nožičky chceli upadnúť od nitov už len pri zamračenom pohľade... 3 zo štyroch sa mi podarilo ešte zachrániť opatrným "upnutím" nitov "hodinárskym spôsobom" - jamkárik & kladivko , ale ten štvrtý sa sem tam rozladí

Taký Dominant mám v garáži na polici...čaká na repas..snáď túto zimu sa dočká.. už je tam zo 5 rokov, čo mi ho niekto daroval... Najväčší problém aj tak bude asi na ňom gramofón

1

Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Sextet 635A ... Pripadalo mi to ako pomsta Tesly, resp. výrobcu trimrov TP040...

To rádio má koľko, asi 50 rokov? Je to starožitnosť. TP040 bola veľmi lacná súčiastka a tomu zodpovedala kvalita. Doma mám ešte nejaké, nepoužité a sú funkčné.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 58
Už mám aj ja zo kilo.. zohnal som tu na fóre

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 5 Odpovedí
- 1968 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa TheLastUnicorn
-
- 10 Odpovedí