Problem so stavebnicou zosiku NE013
Moderátori: Drakoush, Moderátori
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 16 Nov 2022, 19:03
Problem so stavebnicou zosiku NE013
Zdravim vas, mam mensi problem s mojim zosilnovacom, ktory je tvoreny z 2x100W stavebnic NE013, korekcneho predzosilnovaca NE025, zdroju a trafaku. Problem je ten ze na vystupe zosilnovaca (na repro) ma byt napatie nulove. Ja som tam vsak nameral napatie +-14V. Zosilnovac ma funkcie STBY a MUTE, ktore su v obvode zapojene pomocou prepojok. Ked su obe prepojky zapojene, tak na vystupe je 14V ale je tam audio signal. Ak jednu alebo obe prepojky odpojim tak na vystupe je napatie v milivoltoch ale bez audio signalu. Vedel by mi niekto poradit kde by mohol byt problem? Ked som to skusal dat na reproduktory s obidvoma prepojkami tak repraky brumeli (myslim ze kvoli tomu napatiu), akonahle som odpojil jednu prepojku tak prestali brumiet ale bez audio signalu....Dakujem za kazdu radu.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 57
Re: Problem so stavebnicou zosiku NE013
Aký máš k tomu zdroj a trafák?
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Okoloidúci
Zdroj mam NE069 https://www.avelmak.sk/index.php?lm=143 ... icle=23985 a trafo 2x24V 250W https://www.avelmak.sk/index.php?lm=103 ... icle=39894
0
napajanie mas plus, minus a GND ? reprak je zapojeny medzi vystup a GND?
až mi pride ze na tejto stavebnici niet čo pokaslat
až mi pride ze na tejto stavebnici niet čo pokaslat
0
-
- Okoloidúci
Presne tak ako hovoris, + - a GND, reprak medzi GND a OUT. Neviem co sa mohlo pokaslat. tu je fotka zapojenia. https://drive.google.com/drive/u/0/fold ... k5i0xZK1yk
0
tak už len merať
tých +-14V je jednosmerných, striedavych?
Vyskratuj vstup do NE013 a pomeraj co je na výstupe. Rozhodne by som zatial nepripajal repraky na výstup ale nejaky odpor, hoci aj 100R, len na meranie.
Pomerať napajanie, všetko voči všetkemu. Niekde chyba bude. Tiež vylučiť predzosilovač.
tých +-14V je jednosmerných, striedavych?
Vyskratuj vstup do NE013 a pomeraj co je na výstupe. Rozhodne by som zatial nepripajal repraky na výstup ale nejaky odpor, hoci aj 100R, len na meranie.
Pomerať napajanie, všetko voči všetkemu. Niekde chyba bude. Tiež vylučiť predzosilovač.
0
-
- Okoloidúci
Tych 14V je jednosmernych. Ako myslis pomerat napajanie? Takze mam uplne odpojit korekcie a nechat zapnute len koncaky?
0
jasne , a rovno vyskratuj (uzemni) vstup do vykonoveho stupna. Na vystup odpor namiesto repraku a pomerat napajanie (komplet) aj vystup.
keď mas moduly, musiš nejako vylučit ktory je dobry a ktory zly.
keď mas moduly, musiš nejako vylučit ktory je dobry a ktory zly.
0
-
- Okoloidúci
Este ma napadlo, mozno blbost ale predsa sa spytam
) Nemoze to byt tym ze nemam izolovany IO od chladicu?

0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
- Vek: 46
Myslel ... ak mas ukostreny... (chladic pripojeny na GND).
(
chvilu mi trvalo kym mi cvaklo, ze aky je to kosteny chladic).
(

0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
-
- Okoloidúci
tak problem bol v plosaku, chybal tam na oboch zaspajkovany jeden spoj. Na scheme to bolo, no nevsimol som si
. Kazdopadne dakujem moc za vase rady.

0
-
- Okoloidúci
Tak zosik, repraky aj korekcie idu, akurat po zapnuti ide strasny brum z reprakov. Cim by to mohlo byt? Skusal som to na reprakoch 50W / 8ohm. Fotka celkoveho zapojenia: https://drive.google.com/drive/u/0/fold ... k5i0xZK1yk
0
- Mek
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
Zemna slucka?
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Ako tak na to pozerám , to GND zo zdroja nemáš uzemnené , teda skôr ukostrené
0

- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 57
Výrobca navrhol tieto moduly tak, aby mohli fungovať samostatne - teda aj s vlastným napájaním.
Pospájaním modulov a napájaním z "jedného" vinutia transformátora vzniknú potom zemné slučky a výsledkom je brum.
Na skúšku - odpoj zelený vodič od modulu predzosilňovača - brum by sa mal stratiť .... (alebo bude brumieť ešte viac
)
Napájanie modulu sa tým "nestratí" , lebo je GND paralelne vedené cez signálové vodiče, ale preruší sa tým zemná slučka.
Predpokladám, že na vstupných konektoroch nie je spojené GND s krabicou (kostrou) .
Pospájaním modulov a napájaním z "jedného" vinutia transformátora vzniknú potom zemné slučky a výsledkom je brum.
Na skúšku - odpoj zelený vodič od modulu predzosilňovača - brum by sa mal stratiť .... (alebo bude brumieť ešte viac

Napájanie modulu sa tým "nestratí" , lebo je GND paralelne vedené cez signálové vodiče, ale preruší sa tým zemná slučka.
Predpokladám, že na vstupných konektoroch nie je spojené GND s krabicou (kostrou) .
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Takže na začiatku brum aj teraz brum. Progres = nula.
1. Pozor na tie integrace, nemožu byť uzemnené. Ideálne bude ich odizolovať od chladiča, lebo neuzemnovať chladič bude ťažšie.
2. Vyskúšať jednotlivé moduly zvlášť, s uzemneným vstupom.
3. Merať.
4. Brum aj bez pripojeného vstupu?
Neodpaľ si repráky.
1. Pozor na tie integrace, nemožu byť uzemnené. Ideálne bude ich odizolovať od chladiča, lebo neuzemnovať chladič bude ťažšie.
2. Vyskúšať jednotlivé moduly zvlášť, s uzemneným vstupom.
3. Merať.
4. Brum aj bez pripojeného vstupu?
Neodpaľ si repráky.
0
-
- Okoloidúci
-
- Okoloidúci
Odpojil som a presne ako si povedal - brumelo to este viacmr.dred napísal: ↑04 Feb 2023, 07:59Výrobca navrhol tieto moduly tak, aby mohli fungovať samostatne - teda aj s vlastným napájaním.
Na skúšku - odpoj zelený vodič od modulu predzosilňovača - brum by sa mal stratiť .... (alebo bude brumieť ešte viac![]()
![]()
)

0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 9 Odpovedí
- 2295 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa dudoo
-