prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 02 Apr 2024, 09:28

ahojte
vymenili sme kamerový systém a nové NVR nemá reproduktor pre hlásenie alarmu, číže nepípa, dá sa ale pripojiť zvlášť reproduktor a nahrať cez mikrofón zvuk, to som aj skúšal, len to bolo velmi tiché, a nato som myslel, že či by sa dal prepojiť na počítači zvukový výstup (zelené) s mikrofónom (červené) cez 3,5mm kábel, a tak by som nahral 5 sekundový zvuk alarm, len neviem či sa môže prepojiť na PC výstup a vstup?
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4317
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 47

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa misocko » 02 Apr 2024, 16:56

No mikrofon bude o par napäťových urovni nižšie ako vystup na sluchatka. asi by som to nerobil.prečo si pipanie nestiahneš z netu, alebo neuložiš to prehravane?
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 02 Apr 2024, 16:58

vyriešené
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 04 Apr 2024, 10:59

ahojte
otváram znova túto tému

vedeli by ste mi prosím poradiť?
nové kamery ktoré sme vmenili majú reproduktor aj mikrofón, čiže podporuje obojsmernú komunikáciu, a ked to zapnem na pc, tak mi repráky na pc začnú hlasno pípať, teda nie pípať ale vydávajú taký hlasný pisklavý zvuk ako ked koleso na fúriku píska,, už som stiahol aj mikrofón na 20% a aj zvuk z kamier, vtedy je to ok, ale zas v kamere ma počuť len velmi slabo,, ked to zapnem na mobile, tak nie je problém, nič nepíska, ja počujem vonkajší zvuk a mna tiež dobre hlasno počut v kamere

mikrofón mám vstavaný vo webkamere a je dosť citlivý

prečo to sposobuje a ako to vyriešiť?
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2436
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Bydlisko: Košice
Vek: 27

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Edgar » 04 Apr 2024, 12:03

misocko napísal:
02 Apr 2024, 16:56
No mikrofon bude o par napäťových urovni nižšie ako vystup na sluchatka. asi by som to nerobil.prečo si pipanie nestiahneš z netu, alebo neuložiš to prehravane?
Mikrofón sa dá nastaviť ako Line In prípadne sa môže použiť priamo konektor Line In (modrý).
obrázok.png
Alebo najjednoduchšie je na to použiť "softvérový" mikrofón Stereo Mix, ktorý sníma zvuk z výstupu.
obrázok.png
0
Naposledy upravil/-a Edgar v 05 Apr 2024, 00:14, upravené celkom 1 krát.

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2563
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Bydlisko: okolie KE
Vek: 27

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 04 Apr 2024, 12:12

Rafi87 napísal:
04 Apr 2024, 10:59
ahojte
otváram znova túto tému

vedeli by ste mi prosím poradiť?
nové kamery ktoré sme vmenili majú reproduktor aj mikrofón, čiže podporuje obojsmernú komunikáciu, a ked to zapnem na pc, tak mi repráky na pc začnú hlasno pípať, teda nie pípať ale vydávajú taký hlasný pisklavý zvuk ako ked koleso na fúriku píska,, už som stiahol aj mikrofón na 20% a aj zvuk z kamier, vtedy je to ok, ale zas v kamere ma počuť len velmi slabo,, ked to zapnem na mobile, tak nie je problém, nič nepíska, ja počujem vonkajší zvuk a mna tiež dobre hlasno počut v kamere

mikrofón mám vstavaný vo webkamere a je dosť citlivý

prečo to sposobuje a ako to vyriešiť?
Ako ďaleko sú repro od kamery? Podľa popisu mi to príde ako kladná spätná väzba. To je jav, keď dáme mikrofón blízko reproduktora, a ten potom zosiluje zvuk až do maxima, čo zvládne. Čím hlasnejšie hrá repro, tým hlasnejšie mikrofón sníma zvuk. A čím hlasnejšie mikrofón sníma zvuk, tým hlasnejšie hrá repro.
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 04 Apr 2024, 12:23

pri pc mám webkameru od reprákov na 30-40cm a na vonkajších kamerách je mikrofón 2cm od reproduktora

Obrázok
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4317
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 47

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa misocko » 04 Apr 2024, 19:53

vzdialenost webkamery od kamery ktoru skusas je dolezita
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 04 Apr 2024, 19:54

kamera je vonku na dome, a webkamera v izbe pri pc
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4317
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 47

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa misocko » 04 Apr 2024, 20:21

ked hovoris do webkamery, aby si to pocul vo vonkajsej kamere, počujes to aj vo Svojich PC reprakoch? Ak ano, tak toto je problem.
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 05 Apr 2024, 09:22

stačí len ked zapnem obojsmernú komunikáciu, nemusím ani hovoriť, zapnem a už začne pískať :mrgreen:
0
Obrázok

MiroH
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 176
Dátum registrácie: 13 Dec 2009, 00:00
Bydlisko: Nitra
Vek: 60

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa MiroH » 05 Apr 2024, 09:38

Tomu sa hovorí akustická spätná väzba. Treba z toho akustického reťazca niečo vypnúť. Skus si dat slúchadlá namiesto reprákov a celé to prestane.
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 05 Apr 2024, 09:46

hmm,, zapol som slúchadlo a nebol ten pisklavý zvuk, a v slúchadle som počul ked som zapískal alebo niečo povedal,,


čo by pomohlo? aký mikrofón by som mal kúpiť? nejaký na BT?
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4317
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 47

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa misocko » 05 Apr 2024, 15:39

Musel by to byť smerovy mikrofon nereagujuci na zvuk z reprakov. Neviem prečo ta mašina posiela zvuk z mikrofonu aj do reprakov, veď to musi hukať. Alebo pocitali len s pouzitim sluchadiel?
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 05 Apr 2024, 15:53

a aký mikrofón by ste radili kúpiť? pozeral som, ale nevyznám sa, že na takýto problém aký mic je dobrý?
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5623
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: Handlová
Vek: 58

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa mr.dred » 05 Apr 2024, 17:05

Typov mikrofónov nie je až tak veľa... dynamické, kondenzátorové, elektretové - asi aj iné... ale tu s tým zaväzbovaním - húkaním/pískaním môžeš urobiť len niekoľko úprav , ktoré to jednoduché zariadenie aj tak bude horko-ťažko zvládať... Potreboval by si k tomu nejaký NF analyzér, aby si vedel na akom kmitočte je to najcitlivejšie a "zahúkava sa to" - a to odfiltrovať..
Uber tvojmu mikrofónu - zvnútra budovy z miesta tvojej komunikácie a daj si mikrofón bližšie k ústam, použi slúchadlá.. aby ťa na druhom konci bolo počuť.. ináč jednoduchšie to neporiešiš... musel by si do zvukového reťazca "vložiť" komresor dynamiky, equalizér či inú fičurinu za stovky € , aby si sa dostal pod úroveň zaväzbenia... To majú problém aj rádiá , ktoré sa snažia kontaktovať poslucháča cez mobil/telefón a rozhúkava sa im to... A to majú teda "inú techniku".
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Používateľov profilový obrázok
enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2505
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21
Bydlisko: Nitra

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa enigma » 05 Apr 2024, 18:34

volá sa to mikrofónia .....
0

Používateľov profilový obrázok
Rafi87
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1874
Dátum registrácie: 07 Sep 2013, 13:16
Vek: 37

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa Rafi87 » 06 Apr 2024, 08:47

rozmýšlal som nad takou vecou, že či neexistuje náhodou taký program, cez ktorý by som vedel vypnúť mikrofón cez klávesovú skratku a takisto vypnúť aj zvuk?
lebo v aplikácii v mobile ked dám obojsmernú komunikáciu tak ja počujem zvuk z kamier, ale mna nepočujú, musím podržať mikrofón a vtedy sa zvuk z kamier stíši, a ked pustím mikrofón tak znova počujem zvuk z kamier
0
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5623
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: Handlová
Vek: 58

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa mr.dred » 08 Apr 2024, 06:49

enigma napísal:
05 Apr 2024, 18:34
mikrofónia
- má v medicíne iný význam.
V elektotechnike sa tomuto výrazu skôr prisudzoval iný význam. A to, že súčiastka sa chovala čiastočne ako mikrofón. Najčastejšie to bolo u elektróniek, že boli citlivé na vonkajšie "chvenie/otrasy" a pri poklepe na šasi či elektrónku v reprákoch "zvonili".
Ale stretol som sa aj s "mikrofonickým" rezistorom rady TR19x (zelené - metalizované vrstvové), ktorý bol prasknutý (samezrejme od dosky, aby to nebolo vidieť :lol: ) a tak "zvonil" celý plošák aj s krabicou. Bol v obvode vstupného mosfetu tohto zázraku.
obrázok_2024-04-08_065001059.png
...to len tak na okraj :agree:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Používateľov profilový obrázok
zdeno6505
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1524
Dátum registrácie: 04 Aug 2010, 00:00

Re: prepojenie výstupu a vstupu, može sa?

Príspevok od používateľa zdeno6505 » 08 Apr 2024, 07:40

Tiež, to len tak na okraj.
Mal som problém s FM vysielačom. Tiež zvonila celá doska, pokiaľ som nezalial cievku oscilátora voskom zo sviečky.
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok