SAL SW-662 subwoofer, odpaluje poistky
Moderátori: Drakoush, Moderátori
SAL SW-662 subwoofer, odpaluje poistky
Ahoj, neriesil niekto uz podobny zazrak ? Poistka na privode 1A je v poriadku / vnutri su dve poistky 2,5A ktore odpaluje.
Predpokladam odpalene tranzistory....? Nic ine sa tam asi nema co pokazit, Skor nez ich zacnem zhanat radsej sa spytam skusenejsich.
(uz na to moc nevidim, ale povedz rodine nie... ved to poznate)
Diky za radu
Predpokladam odpalene tranzistory....? Nic ine sa tam asi nema co pokazit, Skor nez ich zacnem zhanat radsej sa spytam skusenejsich.
(uz na to moc nevidim, ale povedz rodine nie... ved to poznate)
Diky za radu
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: SAL SW-662 subwoofer, odpaluje poistky
Tranzistory odmeraj - ale v prvom rade tá zčernelá fixačná hmota "ala časové kurvítko" nie je vôbec žiadna zvlážnosť ani u kvalitnejších zariadení tohto typu. Toto je ešte "jednoduché" zapojenie s trafom, ale tie so SMPS zdrojmi vedia aj ináč potrápiť...
"Prilepené" súčiastky skús opatrne odspájkovať a daj dolu všetok ten sajrajt aj pod súčiastkami... on totiž po nejakej "inkubačnej" dobe ostáva vodivý a prechodom prúdu - elektrolýzou poškodzuje všetko, s čím príde do styku - a plošák tiež... kľudne pod tými kondíkmi môže byť zvod na úrovni, ktoré už ani poistky nedajú...
Už sa mi stalo, že doska bola tak poškodená - doslova "zuhoľnatená", že som ju musel prefrézovať durchom a spraviť náležité prepoje... A na súčiastkach "odhnité" nožičky nebola tým pôsobením tiež žiadna zvláštnosť....
"Prilepené" súčiastky skús opatrne odspájkovať a daj dolu všetok ten sajrajt aj pod súčiastkami... on totiž po nejakej "inkubačnej" dobe ostáva vodivý a prechodom prúdu - elektrolýzou poškodzuje všetko, s čím príde do styku - a plošák tiež... kľudne pod tými kondíkmi môže byť zvod na úrovni, ktoré už ani poistky nedajú...
Už sa mi stalo, že doska bola tak poškodená - doslova "zuhoľnatená", že som ju musel prefrézovať durchom a spraviť náležité prepoje... A na súčiastkach "odhnité" nožičky nebola tým pôsobením tiež žiadna zvláštnosť....
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Dakujem, vykonane, vycistene. Posun vpred je, ze uz neodpaluje tie dve poistky, ale hlavnu poistku 1A.
Tranzistory su podla testeru OK
Tranzistory su podla testeru OK
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
Tak aspoň diodovým testerom by si mohol prepisknuť kondiky, diody aj male tranzistory. Pre začiatok kľudne zapajkované.
Mas vobec merak alebo len to činske udelatko? Prečo niečo beries na opravu keď sa nevieš pohnuť vvtak jednoduchom zapojení?
Mas vobec merak alebo len to činske udelatko? Prečo niečo beries na opravu keď sa nevieš pohnuť vvtak jednoduchom zapojení?
0
napajanie dosky je uz z trafa ?,
ak ano, a napajanie ide najprv na trafo, odpoj ho od dosky, ak odpali poistku, trafo ma skrat, malo pravdepodobne ale mizne
ak neodpali, odpojbyen konektor v pravo a napoj na trafo spat, ak odpali, potom postupne velke kondiky diody atd
ak ano, a napajanie ide najprv na trafo, odpoj ho od dosky, ak odpali poistku, trafo ma skrat, malo pravdepodobne ale mizne
ak neodpali, odpojbyen konektor v pravo a napoj na trafo spat, ak odpali, potom postupne velke kondiky diody atd
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
samotny zdroj funguje? Podla tych odporov napravo od poistiek napravo to muselo kurit uz dlhsiu dobu. Alebo to testujes komplet zapojene?
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
misocko: neviem, akú meraciu techniku má tazateľ, teda ak to zatiaľ nechce rozoberať, tak je to najjednoduchšia vylučovacia metóda, načo sa zaoberať doskou elektroniky, ak je napr. trafo vadné
ja by som to dal na regulovateľné oddeľovacie trafo, zapol IR kameru a postupne sledoval pri zvyšovaní napätia či sa niečo neprehrieva,
ak tranzistory sú OK, tak predpokladám, že všetko ostatné je tiež na pohľad ok, teda kondíky, atď.preto radím odpojiť čo je za zdrojom, ako druhú vec v poradí.
ja by som to dal na regulovateľné oddeľovacie trafo, zapol IR kameru a postupne sledoval pri zvyšovaní napätia či sa niečo neprehrieva,
ak tranzistory sú OK, tak predpokladám, že všetko ostatné je tiež na pohľad ok, teda kondíky, atď.preto radím odpojiť čo je za zdrojom, ako druhú vec v poradí.
0
Zase kecy na ktore nikto neni zvedavy
Nepaci sa ti - neodpovedaj a vsetko bude v pohode
0
Trafo je v poriadku, pri odopojenej doske ide a poistka drzi.Victorio napísal: ↑24 Júl 2025, 11:51napajanie dosky je uz z trafa ?,
Mal som vybrane tie filtracne kondiky, cistil som to pod nimi a poistku vypalilo aj bez nich, takze problem je dalej za nimi
0
- mr.dred
- Ultimate člen

Za trafom je usmerňovač - 4 diódy - sú OK ? Ak je tam nejaký blokovací kondezátor - nemá zvod? .. Nie je medzi nimi od toho sajrajtu prežratý / poškodený plošák? ..Alebo kúsok za usmerňovačom cestičkami okolo filtr. kondíkov - vedúcim ku koncákom ?
My to nevidíme, ani fyzicky pomerať nevieme... je to na tebe!
Ak si nevieš rady... zabal do krabice a pošli niekomu... môžeš aj mne, čas si určite nájdem

Ak si nevieš rady... zabal do krabice a pošli niekomu... môžeš aj mne, čas si určite nájdem
0
mr.dred : mozem poslat aj aj ? aj ja ? 
par takych "neopravenych" zdrojom mam v krabiciach a cakaju na to kedy sa budem nudit ..
par takych "neopravenych" zdrojom mam v krabiciach a cakaju na to kedy sa budem nudit ..
0
Dakujem za ponuku, mam cas tak sa porypkammr.dred napísal: ↑24 Júl 2025, 17:15Za trafom je usmerňovač - 4 diódy - sú OK ? Ak je tam nejaký blokovací kondezátor - nemá zvod? .. Nie je medzi nimi od toho sajrajtu prežratý / poškodený plošák? ..Alebo kúsok za usmerňovačom cestičkami okolo filtr. kondíkov - vedúcim ku koncákom ?
Ak si nevieš rady... zabal do krabice a pošli niekomu... môžeš aj mne, čas si určite nájdem![]()
![]()
Boli to tie blokovacie kondiky okolo usmernovacich diod, vyhodil som ich a uz to ide, diky.
Ale tie dva vyhriate odpory su pri prevadzke ozaj horuce. Co s tym, nahradit za 5W...?
1
1
- mr.dred
- Ultimate člen

Samozrejme... síce ako - zase pracujúci dôchodca nemám čas, ale na koníčka si vždy čas nájdem
0
takže "pomeraj" su blbé kecy? Zaujimavý prístup ale je to Tvoj prístup, nebudem Ti teda do toho kecať , koniec koncov už aj servisy (auta, stroje ...) tak funguju. Nemerajú , menia. Zakazník plati
0
mr.dred napísal: ↑24 Júl 2025, 19:01Nepoznám ich zapojenie v obvodoch, ale pokiaľ sa same "nevycínuju" z plošaku , tak to nerieš - 100 stupňov nedajú aj keď na prstoch pália... rovnako sa zohrejú aj tie 5W, len to bude o niečo dlhšie trvať... je tam určitá tepelná strata určená koncepciou zapojenia a "výrobcom"... Ten však mohol dlhodobým pôsobením tepla "naprogramovať" polčas rozpadu /krachu zariadenia za pomoci tej fixačnej hmoty!
Dakujem za trpezlivost, pomoc, radu
0