Sony CFM 140...
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- Jirka84
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
Sony CFM 140...
Vážení,
dostal jsem od známého k opravě tento model - radio=mono + kazeťák. Schema je na elektrotanya.com, ale:
nevíte někdo, kde se dá do tohoto modelu sehnat přepínač, o kterém jsem zjistil, že má vadné (přerušené) dvě sekce S102-1
(pro kazeťák) a S102-4(pro FM) = ve výkresu ? Jinak je funkční (FM i kazeťák). Několikrát profouknutý, x krát prolitý kontaktním sprejem a nic z toho nepomáhá.
Rozebrat ? asi ne - oči moje už na takové kejkle nejsou...
Předem děkuju za podnětné reakce.
dostal jsem od známého k opravě tento model - radio=mono + kazeťák. Schema je na elektrotanya.com, ale:
nevíte někdo, kde se dá do tohoto modelu sehnat přepínač, o kterém jsem zjistil, že má vadné (přerušené) dvě sekce S102-1
(pro kazeťák) a S102-4(pro FM) = ve výkresu ? Jinak je funkční (FM i kazeťák). Několikrát profouknutý, x krát prolitý kontaktním sprejem a nic z toho nepomáhá.
Rozebrat ? asi ne - oči moje už na takové kejkle nejsou...
Předem děkuju za podnětné reakce.
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
Re: Sony CFM 140...
Přepínač rozeber a vyčisti, v lepším případě to pojede, v horším jsou upálené kontakty. Nové kontakty najdeš v podobném přepínači z jiného vraku.
Nový určitě neseženeš.
Nový určitě neseženeš.
0
https://www.ame.cz/Elektronika/Dily-pro ... -d59936702
https://www.avelmak.sk/produkt/49331?lm=799 ?
https://www.avelmak.sk/produkt/49331?lm=799 ?
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
- Jirka84
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
Jezevče, zkoušel jsem , ale oči neberou, přesto díky za radu. dřív "to šlo", dnes se začínám přibližovat těm "servismenům", co Ti prodají raději celý motherboard do PC místo výměny baterky pro bios
.
Zdeno6505 ještě jednou díky za nasměrování.. Nenapadl mě ten název (vč.PCB)..
Zkusím dohledat i boční ovládání ...
Zdeno6505 ještě jednou díky za nasměrování.. Nenapadl mě ten název (vč.PCB)..
Zkusím dohledat i boční ovládání ...
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
- miroja
- Power user

- Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
- Vek: 63
Par takychto problemov som tiez riesil,.Asi nikdy nepomohlo vycistit, prestriekat bez rozobrania. Rozobrat to az take tazke nie je, nic z toho pocas rozoberania nevyskoci : -) . Okrem ocistenia pohyblivych aj nepohyblivych kotaktov som zvykol tie pohyblive trosku napruzit.
Chapem, ze zdravie uz kazdemu nemusi sluzit, ale asi je to jedine dlhodobejsie riesenie ak nahradny nakoniec nezozenies.
Chapem, ze zdravie uz kazdemu nemusi sluzit, ale asi je to jedine dlhodobejsie riesenie ak nahradny nakoniec nezozenies.
0
Naposledy som objednal z Číny, kontakty prehodil lebo boli vypálené, ale išlo to do iného čínskeho kramu. Beztak nepasoval hmatník ani upevnenie.
0
opravovat taky prepinac rozobratim je casovo nezaplatitelna praca, ak take radio mgf ma zostatkovu hodnotu par eur.
ale jedine spolahlive riesenie, ak sa neda zohnat novy, rozobrat, preprat v kontoxebresp spreji na kontakty kym nezide scerneny oxid, mazivo steteckom tomu pomoct, aj pliesky aj kontakty musia byt pekne budvmosadzne alebo postriebrene, brusnemu papieru by som sa vyhol, napruzit pliesky posskladat a je to, cca pol hodina prace, mozno s demontazou montazou prepinaca z plosaku co moze byt niekedy tazsia praca ak sa plosak rozpadava.
ja take opravy beroem skor ako "charitu", aby dedko habia mali radost ze ich kuchynske radio znova funguje
ale jedine spolahlive riesenie, ak sa neda zohnat novy, rozobrat, preprat v kontoxebresp spreji na kontakty kym nezide scerneny oxid, mazivo steteckom tomu pomoct, aj pliesky aj kontakty musia byt pekne budvmosadzne alebo postriebrene, brusnemu papieru by som sa vyhol, napruzit pliesky posskladat a je to, cca pol hodina prace, mozno s demontazou montazou prepinaca z plosaku co moze byt niekedy tazsia praca ak sa plosak rozpadava.
ja take opravy beroem skor ako "charitu", aby dedko habia mali radost ze ich kuchynske radio znova funguje
0
Ale ne, rozebrat ten přepínač a vyčistit kontakty školní mazací gumou a zpětná montáž je práce na 5 - 10minut, žádná věda to není.
0
Niekedy čistenie nepomôže,lebo kontakty sú opálené. V tomto prípade sa C903, po zopnutí S101-1, vybije do C308, ktorý sa chová na okamih ako skrat.
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
ak to ma byt vycistene poriadne, 5-10 minut to nestaci, kontakty tie co trcia od pinov ok,, ale s tymi plieskami je to ja dlhsie, a niekedy poakladat to je fuska , sice to som posledne skladal ten posuvny prepinac mgf zo spruzinkou pre prepinanie play rec, tam je to na nervy
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 55 Odpovedí
- 8694 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa miroja