Ahoj, nerieši niekto problém s ventilátormi na grafike, aby sa nedali cez SW zastaviť úplne pod nejakú teplotu ?
Mám RTX2080S a cez MSI Afterburner som ju hneď od začiatku, čo ju mám pretaktoval a prestavil krivku pre ventilátory a aby pod určitú teplotu sa ventilátory proste zastavili. Všetko fungovalo.
Potom ani neviem od kedy, asi nejaká aktualizácia ovládačov grafiky zamedzila zastavenie ventilátorov a vždy je minimum 22% rýchlosti. Skúšal som už 3 rôzne SW a jeden mi dokonca vypísal, že nie je možne zastaviť ventilátory. Celkom ma to vytáča, lebo tie 3 ventilátory v úplnom tichu v bedni proste počuť aj na 22%. Predtým som mal úplne ticho. Okrem MSI Afterburner som skúšal aj GPU Tweak III a Fan Control.
Ventilátory na grafike sa vždy točia
Moderátori: psichac, Moderátori
Re: Ventilátory na grafike sa vždy točia
No ja osobne som zakazal zastavenie ventilatorov, ale moja grafika si ich aj tak zastavuje. Čo mne osobne vadi, mam rad keď je elektronika ovievana vzduchom.
0
- medved
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 02 Dec 2008, 00:00
- Vek: 31
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ventilátory na grafike sa vždy točia
A ja riešim presný opak. Mám dojem, že ovládače od niektorej verzie zakázali úplne zastavenie ventilátorov a to zasa mňa vytáča. Ono ta grafika RTX2080S je veľká jak krava, doslova. Takže sa pasívne vo windowse úplne v pohode udrží na nízkych teplotách a pri záťaži už je hluk nepodstatný.
0