Aky CPU a zakladovu dosku
Moderátori: psichac, Moderátori
Re: Aky CPU a zakladovu dosku
maskrtnik, vodnika maš uzavretý system čisto pre procak ? Koľko ventilatorov?
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
AIO som zobral, na cpu bloku má pumpu, a hore mám radiátor s tromi ventilátormi.
Na vlastný chladiaci okruh si netrúfam, ale AIO nahodiť nie je zložitejšie ako vzduchový.
A výhoda napríklad aj v tom, že pod to hebedo sa mi vošli iba nízke ramky. Jak som dával vodníka, mohol som si dopriať pekné, cpu blok ma ničím neobmedzuje.
Na vlastný chladiaci okruh si netrúfam, ale AIO nahodiť nie je zložitejšie ako vzduchový.
A výhoda napríklad aj v tom, že pod to hebedo sa mi vošli iba nízke ramky. Jak som dával vodníka, mohol som si dopriať pekné, cpu blok ma ničím neobmedzuje.
0
Čavte. Vodnik nahodený už dávno, spokojnosť. Teraz však pozerám že výrobcovia dosiek robia dosky pekné, ale chladiče pre Chipset a M2 disky su viac na okrasu ako chladenie - popisany kus hlinika... Neviete či robia nejake rebrované chladiče , alebo mám proste na existujúce nejako prilepiť ďalši rebrovaný ?
Dva SSD M2 - 50°C , Chipset nonstop 65°C.
Výstupný vzduch z PC má 36°C v záťaži. Grafika má vlastný výduch a zdroj je uplne nezavisli čo sa chladenia týka.
PC mám pod stolom, vidim iba čelo, fakt to nemusí nijako vyzerať.
Edit: tak na M2 som zabudol že existuju pekne rebrovane. Už len niečo na chipset najsť
Dva SSD M2 - 50°C , Chipset nonstop 65°C.
Výstupný vzduch z PC má 36°C v záťaži. Grafika má vlastný výduch a zdroj je uplne nezavisli čo sa chladenia týka.
PC mám pod stolom, vidim iba čelo, fakt to nemusí nijako vyzerať.
Edit: tak na M2 som zabudol že existuju pekne rebrovane. Už len niečo na chipset najsť
0
- AlbertEinstein
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 03 Mar 2012, 21:07
- Vek: 30
Myslíš že ti tam vojde nejaký chladič ? Čo grafická karta ? Nebude zavadziať ? Zatiaľ som nikde nenašiel chladiče pre chipsety. Výrobca robí mnoho dosiek na ktoré je potom potreba aj rôzne chladiče takže nejaké custom chladiče na to ťažko zoženieš. Jedine ak si ich dať vyrobiť.
0
Nikto nieje najmúdrejší a preto sú rady od druhých tiež dobré. Sám to vidím na sebe.
FUNKTION 1 is number 1.
Maroš Makšin
FUNKTION 1 is number 1.
Maroš Makšin
prilepim tam nejaký chladič zo staršieho procáku - aspoň niečo. To sa tam snáď vojde, chipset je trochu nižšie ako grafika
0
Čavte
ryzen 7 7700
rog strix B650E-F gaming
32 DDR5
MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
nejaká lepšia karta do 500€ ? (hrám iba warzone, občas strihnem video)
Aktuálnu kartu by som dal dcére, ktorá tam ma teraz nejakú starú. Takže upgrade to nemusí byť žiadna pecka, už s touto som spokojný, ale o niečo lepšiu by som zvládol
Ďakujééém
ryzen 7 7700
rog strix B650E-F gaming
32 DDR5
MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
nejaká lepšia karta do 500€ ? (hrám iba warzone, občas strihnem video)
Aktuálnu kartu by som dal dcére, ktorá tam ma teraz nejakú starú. Takže upgrade to nemusí byť žiadna pecka, už s touto som spokojný, ale o niečo lepšiu by som zvládol
Ďakujééém
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Skús pozrieť nejakú RTX 5060 Ti, ale 16GB verziu - aby si nemal menej VRAM.
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Ak by si chcel ostať pri MSI, tieto napríklad. Jedna je trošku nad rozpočet, ale má tri ventilátory namiesto dvoch.
https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-506 ... 899046.htm
https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-506 ... 899045.htm
https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-506 ... 899046.htm
https://www.alza.sk/msi-geforce-rtx-506 ... 899045.htm
0
zakupená
PALIT GeForce RTX 5060 Ti Infinity 3 16G
FPS strúpli z max 80 na 130
može byť
zajtra inštalujem svoju starú grafiku dcére, určite bude tiež spokojná , možno aj prekvapená keďže nieje doma
PALIT GeForce RTX 5060 Ti Infinity 3 16G
FPS strúpli z max 80 na 130
može byť
zajtra inštalujem svoju starú grafiku dcére, určite bude tiež spokojná , možno aj prekvapená keďže nieje doma
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok