odpaja internet cez sietovku

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

milan.za
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 25 Sep 2021, 16:10

odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa milan.za » 02 Aug 2022, 07:56

Dobry den na mojom PC zo zak. doskou Asus X99-Deluxe/U3.1 mi zacalo odpajat sietovu kartu po dlhsej necinnossti. Vzdy musim vytiahnut kabel zo sietovky a potom to uz zase ide pred mi takyto problem nerobilo aktualizacie a vsetko podobne je aktualne nainstalovany je win 10 64 bit . verzia 21H2 . Wifi tento problem nerobi
0

Používateľov profilový obrázok
mclareniak
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1113
Dátum registrácie: 21 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: okr. Prievidza

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa mclareniak » 02 Aug 2022, 09:57

Skus pozriet v konfiguracii sietovej karty ci mas zapnutu v sprave napajania povolit pc setrit energiu. Ak ano skus to vypnut ci to pomoze.
Je to tam kde sa nastavuje IP atd. Je tam tlacitko Konfigurovat. A v dalsom okne Sprava napajania.
1659427161081..jpg
1659427246454..jpg
0
Keďže vedeniu fóra a niektorým užívateľom vadil obsah môjho podpisu, bol som požiadaný o odstránenie určitej časti. Preto som sa rozhodol odstrániť celý pôvodný podpis.

Sani1
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 261
Dátum registrácie: 20 Jan 2015, 12:54

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa Sani1 » 02 Aug 2022, 10:03

Skús skontrolovať nastavenia sieťovky. Podobnú vlastnosť mal Win7, ten v záujme šetrenia, po určitej dobe uspával sieťovú kartu. Pri Win10 som sa stým ešte nestretol, ale možno niektorá aktualizácia tomu pomohla.

EDIT: vidím, že mclareniak ma predbehol
1
Obrázok 1

Používateľov profilový obrázok
Mek
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1140
Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
Vek: 35
Kontaktovať používateľa:

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa Mek » 02 Aug 2022, 14:31

Ano, to su dobre tipy. Este by som skusil pozriet do BIOSu toho PC, a tiez do programu, ktory sa nainstaloval s ovladacmi sietovky, ak ho mas vo windowse beziaci.
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat :)
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.

Používateľov profilový obrázok
miroja
Power user
Power user
Príspevky: 2476
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Vek: 60

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa miroja » 02 Aug 2022, 15:39

Najskor by som nabootoval z nejakaej live distribucie (Win, alebo Linux) ci to bude tiez robit. Ak ano, bude problem s HW, bud na strane PC alebo na opacnom konci kabla.
Ak sa to nepotvrdi, az potom by som menil nastavenia vo Win.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5609
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 39

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 03 Aug 2022, 19:38

miroja: ja by som zase ako prve skusil vypnut tu moznost: odpajat pri necinnosti. a to z jedneho dovodu. Ak ma sietovka nejaky svoj vlastny ovladac a sw k nemu, tak je dost mozne, ze ma priamo na karte implementovane vypinanie.
A rychlejsie je zrusit jeden checkbox, ako spustat live cd.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
miroja
Power user
Power user
Príspevky: 2476
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Vek: 60

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa miroja » 04 Aug 2022, 15:35

Pise, ze mu to
milan.za napísal:
02 Aug 2022, 07:56
zacalo odpajat sietovu kartu po dlhsej necinnossti.
.
Predpokladam, ze pred tym, nez to zacalo blbnut nic v nastaveni sietovky nemnil. Preto som pokladal za objektivnejsie vyskusat prave LIVE OS a overit tak oba konce kabla, nez nieco nastavovat. Ak ma nejake USB/CD cela skuska isto nebude trvat dlhsie nez 10 min a ma jasno ci je to HW alebo SW.
Ale moze zacat samozrejme aj tym nastavovanim, ak sa to "SAMO" , alebo aktualizaciou aktivovalo.
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4041
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 45

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa romiadam » 04 Aug 2022, 16:40

Ja si myslim ze mu to domrvila neaka aktualizacia v pozadi, ze o nej nevie.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5609
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 39

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 04 Aug 2022, 20:04

aktualizacia. mne tak vzdy po aktualizacii nechce vypnut notas. normalne sa vypina, displej zhasne, ale ventilator bezi dalej.
ale ak vo win v sprave napajania cokolvek zmenim a dam ulozit, tak uz sa normalne vypne.
teda aj tu to mohla domrvit nejaka aktualizacia
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2155
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Vek: 25

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa Edgar » 04 Aug 2022, 23:09

pocitujlasku napísal:
04 Aug 2022, 20:04
mne tak vzdy po aktualizacii nechce vypnut notas. normalne sa vypina, displej zhasne, ale ventilator bezi dalej.
 
Ak máš SSD, toto si nastav takto a budeš mať svätý pokoj.
 
Bez názvu.png
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5609
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 39

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 05 Aug 2022, 12:30

praveze rychle spustenie mam uz roky vypnute (odkedy mam SSD).
Lenze to je taky trocha doj..y hp notas. Od zaciatku bom primarne pracovny, cize ziadne narocne operacie, bezny vyvoj v c# vo visual studiu.
Najskor mi po 2 rokoch a mesiaci zacal blikat caps lock (vadna doska), a nechcel sa spustit. nepomahalo absolutne nic (reset na doske, cez power, vybrat baterky na par hodin...).
Zrazu sa rozbehal po tom, ako lezal asi 3 mesiace v skrini. Ale potom akonahle sa nahodili ovladace (je jedno aka verzia) na grafiku, tak pri prihlaseni do win dal ciernu obrazovku s kurzorom.
Nejako sa mi podarilo rozbehat len na intel grafike (na bezne pouzitie staci).
No a nakoniec zacalo to (ne)vypinanie. Proste staci, ze si nanovo ulozi napajaci profil a uz do istu dobu ide.
Ak ale dam vypnut a necham ho v stave vypnuta obrazovka, ale ventilator ide, tak po cca hodine sa sam restartne.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

milan.za
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 49
Dátum registrácie: 25 Sep 2021, 16:10

Re: odpaja internet cez sietovku

Príspevok od používateľa milan.za » 06 Aug 2022, 12:00

Vsetky tieto veci som povypinal ale aj tak to robi po urcitych hodinach
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok