ASUS X409JA chladenie
Moderátori: psichac, Moderátori
ASUS X409JA chladenie
Dostal som sa k tomuto notebooku za celkom dobrých okolností, ale to som ešte nevedel čo ma čaká Logiku chladenia môžete vidieť na fotkách, to asi ani nepotrebuje iný komentár. Akurát že aj po vyčistení a prepastovaní má procesor pri vyššom zaťažení (komprimovanie súborov, Windows Update, benchmarky) teplotu bežne aj nad 90°C, až sa nakoniec dostane do thermal throttlingu čiže Turbo Boost frekvenciu nedosiahne nikdy. Pričom ventilátor ani nejde nejak rýchlo, pri teste ventilátora cez softvér výrobcu vedel ísť oveľa rýchlejšie. Je to i5-1035G1. Pri bežnej práci je to OK, prakticky stále ide na nejakých 50°C a ventilátor takmer ani nepočuť. Ja som mal stále iba ThinkPady a Delly, kde sa takáto nehoráznosť proste nemohla vyskytnúť už len z princípu. Je to u takýchto “bežných” notebookov normálne že sa to tlačí takto na hranu, až je to vlastne na plný výkon nepoužiteľné keďže sa reálne ten plný výkon nedá ani dosiahnuť? V softvéri od výrobcu som hľadal nastavenia chladenia ako majú práve Dell a Lenovo ale tu nič také nebolo.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 0 Odpovedí
- 1897 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa platon.rado
-