WiFi repeater bez zmeny nazvu siete

Moderátori: psichac, Moderátori

iceplanet
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 05 Aug 2023, 11:30

WiFi repeater bez zmeny nazvu siete

Príspevok od používateľa iceplanet » 21 Mar 2025, 17:52

Trosku zaciatocnicka otazka, ale mam doma WiFi, ta mi nedociahne na zahradu. Ked na zahrade pripojim Edimax BR-6228NC (stara rachotina ale s 9 dbi antenou) v rezime extender tak to +- funguje, ale je to nestabilne a co mi najviac vadi je ze extendovana siet nemoze mat rovnake meno ako povodna co vytvara vela problemov s konfiguraciou. Navyse ten edimax nieje prave exterierove zariadenie.

Rad by som to vyriesil poriadne. Mam tu 23 dbi panelovu antenu smerovu, tu ked namierim na domaci router a pripojim na AP v rezime CLIENT tak to funguje perfektne, ale znamena to druhy EXTENDER AP ktory bude v mode AP vytvarat siet na zahrade. Z viacerych dovodov sa mi to nepaci. Napriklad sa obavam ze CLIENT AP sa moze pripojit na siet vytvorenu EXTENDER AP (identicke meno a heslo) miesto na domaci router a 'zacyklit' sa. Dalej napriklad nedokazem dosiahnut toto bez NAT, pretoze CLIENT zariadenie dostane iba jedinu IP a teda vsetky zariadenia pripojene na Extender AP budu NAT-ovane, to znamena dalsi kram ktory musim konfigurovat, nastavovat prestupy, DNS, DHCP, filtrovanie...

Existuje moznost pouzit napriklad TL-ANT2415D (15dBi) a pripojit ju na Groove 52. Dokaze Groove 52 fungovat v rezime Extender s tym istym nazvom a heslom? Teda ze bude pripojeny na siet DOMA a zaroven bude vytvarat siet DOMA on sam? Nechcem po nom ziadne DHCP, nat ani nic podobne, iba aby vsetko co dostane preposlal povodnemu ROUTRU ktory vytvara siet DOMA, on sa postara o IP adresy, routing, vsetko. Robil niekto nieco take? Funguje to?

Technicke informacie - zaujima ma iba 2.4 pasmo a rychlost do 300 kbps, ale potrebujem aby to bolo stabilne. Musia to byt outdoor veci. Doma je vsetko mikrotik, router ktory vytvara WiFi je 4011 a je zapnute iba 2.4.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Re: WiFi repeater bez zmeny nazvu siete

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 22 Mar 2025, 14:12

To je zvlastne, lebo navod prave pise, ze ako extenter je default pouzite ssid a heslo tej siete, ktoru ma rozsirit.
Cize s tym edimax by to malo fungovat v pohode, ma dokonca 9dBi antenu, takze by to malo chodit celkom stabilne. pripadne skus v edimax stiahnut na G, alebo dokonca B normu, to by malo zvysit stabilitu na ukor rychlosti. ale ako pises, tebe staci v pohode aj 1Mbit, takze tam problem nevidim.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok