vypadok internetu
Moderátori: psichac, Moderátori
vypadok internetu
Mam hlavny router Zyxel EX3300-T0 od O2. Z neho mám router Archer C6 v2.0 v režime AP, kvôli sile signálu wifi. Postrehujem pri klíme a modul kotla, že je nepripojené alebo nedostupné. Začinam mať pocit, že je chyba v tom AP. Keby som ho dal znova do režimu routra a net by si ťahal z hlavného routra, fungovalo by to ? Dané zariadenia podporuju iba 2,4Ghz, tak som vytvoril guest wifi 2,4Ghz čisto pre tie zariadenia. Nemôže aj to byť problém ?
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Re: vypadok internetu
a ine zariadenia sa ti na ten AP pripoja v pohode? casta pricina byva odchadzajuci adapter, vtedy ako prve zacne vypadavat wifi. navonok sa tvari, ze je vsetko v poriadku, ale akonahle sa niekto skusi prihlasit, tak ho odpoji.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Ine zariadenia v pohode, skusim este jednu vec a to, ze dane zariadenia pripojim na siet ktora je spojena 2,4 a 5 a uvidim ako sa to bude chovat. Zrejme ak dane zariadenie podporuje iba 2,4, tak 5 nebude vidiet ci ?
0
- alexandr
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 08 Feb 2007, 00:00
- Vek: 60
- Kontaktovať používateľa:
Osobne , by som upustil od riešenia termostatu a podobných zariadení , ovládaných cez WIFI .
Také 2,4 giga pásmo má štandartne 11 kanálov , výnimočne 13 . Ak som na samote u lesa - OK - nie je dôvod sa obávať kolízii či preplnenia tohoto pásma . Stačí , aby si sused kúpil niečo , čo náhodou bude na rovnakom - či susednom kanáli - a je problém na svete ...niekedy stačí reset termostatu ,a on si nájde nový voľný kanál - len niekedy už nie je voľný žiaden ...
Také 2,4 giga pásmo má štandartne 11 kanálov , výnimočne 13 . Ak som na samote u lesa - OK - nie je dôvod sa obávať kolízii či preplnenia tohoto pásma . Stačí , aby si sused kúpil niečo , čo náhodou bude na rovnakom - či susednom kanáli - a je problém na svete ...niekedy stačí reset termostatu ,a on si nájde nový voľný kanál - len niekedy už nie je voľný žiaden ...
1
1
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

Kludne mozes nechat 2.4 a aj 5. Zariadenia, ktore nevedia 5, tak pojdu na 2.4 v tom problem nevidim. Skor to bude nieco rusit - sused si kupil nieco nove, co pouziva pasmo 2.4Ghz, alebo cinsky zdroj, ktory rusi vsetko okolo, pripadne bluetooth.
Tieto pidi zariadenia maju dost nizky vykon, takze staci mierne rusenie a az maju problem sa pripojit na wifi.
Tieto pidi zariadenia maju dost nizky vykon, takze staci mierne rusenie a az maju problem sa pripojit na wifi.
0
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
.. ono si to možno ani majiteľ "len svojej" siete ďaleko od všetkých ani neuvedomuje, ale určite k rušeniu môže dochádzať aj miestne..
Máš "zaručene" všetky napájacie zdroje a adadptéry, ktoré nevyžarujú nejaké rušenie ?? Alebo zariadenia, ktoré takéto zarušenie priestoru nespôsobujú?? No asi to ani nie je možné... iba ak ich vylúčením z prevádzky...
Čiže treba postupovať nejako systematicky... Pripojiť "prvé" požadované zariadenie samostatne....pri nejakom kolapse potom môžeš riešiť nejaké rušenie z vonku... Ale keď budeš mať súčastne spustených XY zariadení doma... a kolaps sa uskutoční (s výnimkou ten "prvý" funkčný prípad ) , tak máš chybu len doma!!
Postupne pridávaj zariadenia a zistíš, kedy to "spadne"...a kto je vina!
Kľudne to môže byť aj "rozumná" chladnička, rúra, varná doska, PC či TV bez PFC v aj SB režime...alebo aj iné zariadenie/spotrebič... či nejaké "shelly" vo vychytávkach...
Všetko sa môže aj miestne ovplyvňovať....
Máš "zaručene" všetky napájacie zdroje a adadptéry, ktoré nevyžarujú nejaké rušenie ?? Alebo zariadenia, ktoré takéto zarušenie priestoru nespôsobujú?? No asi to ani nie je možné... iba ak ich vylúčením z prevádzky...
Čiže treba postupovať nejako systematicky... Pripojiť "prvé" požadované zariadenie samostatne....pri nejakom kolapse potom môžeš riešiť nejaké rušenie z vonku... Ale keď budeš mať súčastne spustených XY zariadení doma... a kolaps sa uskutoční (s výnimkou ten "prvý" funkčný prípad ) , tak máš chybu len doma!!
Postupne pridávaj zariadenia a zistíš, kedy to "spadne"...a kto je vina!
Kľudne to môže byť aj "rozumná" chladnička, rúra, varná doska, PC či TV bez PFC v aj SB režime...alebo aj iné zariadenie/spotrebič... či nejaké "shelly" vo vychytávkach...
Všetko sa môže aj miestne ovplyvňovať....
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 66
Ak sa na ten prístupový bod vieš pripojiť s MT a iným požadovaným zariadením nie (ak teda stojíš pri kotly s MT...) tak si pozri, akú normu podporuje to zariadenie čo ti nefunguje.
2,4GHz ešte neznamená, že zvláda b/g/n, alebo g/n/ax, či čisté ax!
Veľa tepelných čerpadiel a aj termostatov má s týmto problém. (detto nastavenie šírky kanála 20/40/80MHz...)
2,4GHz ešte neznamená, že zvláda b/g/n, alebo g/n/ax, či čisté ax!
Veľa tepelných čerpadiel a aj termostatov má s týmto problém. (detto nastavenie šírky kanála 20/40/80MHz...)
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

pre tieto smart by som dal samostatnu siet a iba b/g tie su celkom odolne voci ruseniu a prenos dat je tak maly, ze v pohode staci aj B
0
Novšie TP-Linky umožňujú vytvoriť aj samostatné SSID pre IoT.
A autorovi by som možno poradil vypnúť Smart Connect a dať oddelené siete pre 5 GHz a 2,4 GHz. V časoch keď som používal 2,4 GHz zariadenia mi to pomohlo.
A autorovi by som možno poradil vypnúť Smart Connect a dať oddelené siete pre 5 GHz a 2,4 GHz. V časoch keď som používal 2,4 GHz zariadenia mi to pomohlo.
0
Edgar, Smart connect mam vypnute. TP-Link mam starý 5 rokov, je v režime AP, možno kvôli tomu nevidím možnosť vytvoriť samostatne SSID. Vieš nejaký tip TPlinku ktorý to má ?
0
Na C80-ke to mám. Netvrdím že to je riešenie, to bola skôr odpoveď pre pocitujlasku. Ináč 5 rokov na router je asi už veľa. Mne zhodou okolností C6-ka začala blbnúť po 3 rokoch tak som ju pred nedávnom vymenil za C80. Neviem čo presne sa s tými routermi deje... Či fakt len odíde filtrácia... Ale v podstate skoro každý mi povedal že životnosť routerov je také 2-3 roky. Takže beriem to ako spotrebák a staré routery už po prvom zblbnutí ďalej nepoužívam.
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

treba kupit nieco normalne, hlavny router mi bezi uz asi 8 rokov bez vypadku, jediny reset je po aktualizacii. vsetko mam postavene na mikrotikoch
0
Ja mám TPlink C6 takých 6-7 rokov. Nič mu nie je, takže by som nepovedal, že je to pravidlo.
Doma mám všetko TPlink a zatiaľ žiaden problém, všetko žije roky. Nie je to šmejd výrobca.
Samozrejme sa stane, že sa pokazí. Povedal by som ale, že skôr zastarajú technicky, i keď zatiaľ u seba nevidím problém.
1
1