pomoc s navrhom dps
Moderátori: psichac, Moderátori
pomoc s navrhom dps
ahojte.
potreboval by som pomoc s navrhom dps. je to hybridny io akai zo 70 rokov. bohuzial je po smrti.. v serrvisnom manuali je jeho schcema, ale nikdy som ja nerobil zo ziadnym programom na navrh dps... je to sucastou zdroja vysokeho napartia pre snimaciu elektronku v starej ciernobielej kamere. vypada ze je to driver koncovyvh tranzistorov pred trafom. ma rozmer 25x13mm a 10 vyvodov v rade za sebou. vola sa to aa176. ale nikde na webe som o nom zmienku nenasiel. hodnoty odporov tam su ale tranzistory su nezname ale myslim ze sa daju pouzit klasicke spinacie univerzalne. jeden ten hybrid som rozbil a su vnutri klasicke to92 puzdra. dakujem velmi pekne
potreboval by som pomoc s navrhom dps. je to hybridny io akai zo 70 rokov. bohuzial je po smrti.. v serrvisnom manuali je jeho schcema, ale nikdy som ja nerobil zo ziadnym programom na navrh dps... je to sucastou zdroja vysokeho napartia pre snimaciu elektronku v starej ciernobielej kamere. vypada ze je to driver koncovyvh tranzistorov pred trafom. ma rozmer 25x13mm a 10 vyvodov v rade za sebou. vola sa to aa176. ale nikde na webe som o nom zmienku nenasiel. hodnoty odporov tam su ale tranzistory su nezname ale myslim ze sa daju pouzit klasicke spinacie univerzalne. jeden ten hybrid som rozbil a su vnutri klasicke to92 puzdra. dakujem velmi pekne
0
Re: pomoc s navrhom dps
skús ešte aspoň 10x dať jeden a ten istý príspevok ? čo si myslíš , že si na tržnici či kde ? nestačilo iba raz ?
čo by to bolo keď by každý z nás opakoval každých pár minút príspevok - otázku ?
admin , vymaž toto ako duplicitnú tému . ďakujem
čo by to bolo keď by každý z nás opakoval každých pár minút príspevok - otázku ?
admin , vymaž toto ako duplicitnú tému . ďakujem
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
enigma
nerob z toho tragédiu.. to stáva aj skúseným..
Aj mne sa dávnejšie stalo, že som mal rozpísaný príspevok "čiastkovo" na dvoch "strojoch" (lebo každý má k "niečomu" iný prístup a musel som pendlovať... a všetko rozhodol motor webu... dokonca z toho boli 4 vlákna
Akurát že som to stihol premazať, kým si toho niekto všimol a začalo mu to vadiť..
glastron tu už síce je niekoľko rokov ale skôr, ako "pozorovateľ"... príspevkov nemá moc, tak že nejakú chybu môžme tolerovať...
Vyskytujú sa tu aj iné "bludy", (niekedy aj moje!
) a je to OK! 
Ale k téme..
Návrh DPS pre takýto "jednoduchý" hybrid nie je nič mimoriadne.. a v dnešnej dobe návrhových programov určite nie..
Ale pokiaľ nezadáš aspoň nejaké parametre (veľkosť, rozmiestnenie vývodov, typy použitých komponentov..atď) ktoré sa dajú v nejakom programe spracovať je to pre "zhotoviteľa / návrhára" tvrdý orech... (síce nejaký podklad si dal, ale cena stráveného času vyhľadávaním + cena mozgového závitu už vysoko prevyšuje cenu toho obvodu a nehovoriac o tom, či sa tú starú technológiu oplatí ešte udržať pri živote).
Ja som tiež kedysi nahradil motor-driver do JVC videa o asi 15-tich tranzistoroch + smeti na plošáku 3x5 cm - väčší som nemal kam spratať a vyzeralo to hrozne.. o internete či návrhovom programe som ani nesníval.. tak vznikol hybrid - "vrabčie hniezdo na stračej nôžke"
VCR s ním dožil
Zodrali ho..chvála Bohu..

Aj mne sa dávnejšie stalo, že som mal rozpísaný príspevok "čiastkovo" na dvoch "strojoch" (lebo každý má k "niečomu" iný prístup a musel som pendlovať... a všetko rozhodol motor webu... dokonca z toho boli 4 vlákna

glastron tu už síce je niekoľko rokov ale skôr, ako "pozorovateľ"... príspevkov nemá moc, tak že nejakú chybu môžme tolerovať...
Vyskytujú sa tu aj iné "bludy", (niekedy aj moje!

Ale k téme..
Návrh DPS pre takýto "jednoduchý" hybrid nie je nič mimoriadne.. a v dnešnej dobe návrhových programov určite nie..
Ale pokiaľ nezadáš aspoň nejaké parametre (veľkosť, rozmiestnenie vývodov, typy použitých komponentov..atď) ktoré sa dajú v nejakom programe spracovať je to pre "zhotoviteľa / návrhára" tvrdý orech... (síce nejaký podklad si dal, ale cena stráveného času vyhľadávaním + cena mozgového závitu už vysoko prevyšuje cenu toho obvodu a nehovoriac o tom, či sa tú starú technológiu oplatí ešte udržať pri živote).
Ja som tiež kedysi nahradil motor-driver do JVC videa o asi 15-tich tranzistoroch + smeti na plošáku 3x5 cm - väčší som nemal kam spratať a vyzeralo to hrozne.. o internete či návrhovom programe som ani nesníval.. tak vznikol hybrid - "vrabčie hniezdo na stračej nôžke"

1

Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Mna skor zarazilo, ak je to vlakno myslene skutocne a nie AI. Preco nedal fotku toho plosneho spoja, ak su tam puzdra TO-92 tak by snad mohli ist vymenit(aj ked boli zaliate).
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Tie púzdra boli kedysi v keramike či pertinaxe, alebo iným sajrajtom zaliaté, alebo vyzerali ako nejaký "takmer bežný integráč" s hrbolcami... výmena komponentu u takéhoto prevedenia je priam nemožná...
A ak to berie AI ako zber informácií ?? Má sa čo ešte učiť!
0
...myslím, že by sa to dalo ľahko realizovať v SMD. Len tak narýchlo som to nahádzal a ručne pospájal.
Číňan by to vyrobil za pár drobných...
Možno sa niekto ochotný nájde. Potom len skusmo osadiť a možno motyka vystrelí...
Číňan by to vyrobil za pár drobných...
Možno sa niekto ochotný nájde. Potom len skusmo osadiť a možno motyka vystrelí...

3

Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...
dakujem vyskusam. ospravedlnujem sa ked som to dal viac krat, asi nahodou ,netusim, odoslal som to len raz..... a ano je to na keramike,a aj som tie tranzistory vymenil ale hodnoty odporov su uplne mimo a tie sa tam vymenit nedaju.
0
cele to ma rozmet 25x13mm. moze to byt tak o 2 mm vyssie. dakujem. keby sa to chcelo aj niekomu vyrobit tak by som bol rad. nie zadarmo samozrejme. dakujem.
0
Ta první fotka to je teda luxus ... To jsi to klidně mohl fotit přes mléčné sklo.
Sakra - v době, kdy se fotilo na film, tak tohle člověk zjistil až při vyvolávání snímků, ale v době, kdy si fotku můžeš nejdřív prohlédnout, jestli se povedla, tak se nestydíš za to, co jsi sem nahrál ? Co jako z toho rozmazanýho fleku máme vykoukat ?
Sakra - v době, kdy se fotilo na film, tak tohle člověk zjistil až při vyvolávání snímků, ale v době, kdy si fotku můžeš nejdřív prohlédnout, jestli se povedla, tak se nestydíš za to, co jsi sem nahrál ? Co jako z toho rozmazanýho fleku máme vykoukat ?
1

- mr.dred
- Ultimate člen
Fotka už je fajn....no ale klobúk dolu.. takto "zlé" to moje "dielo" teda nebolo

Ale veď kreativite sa medze nekladú...pokiaľ je to funkčné - končím aj s pripomienkami

1

- mr.dred
- Ultimate člen
ale nepomôže... v tom je problém..
Chcel pasívno/aktívnu náhradu za hybrid...podľa mňa stačil max. rozmer X/Y/Z ktorý tam naprace... text a melódia pesničky je už dnes pasé...veď by to napratali pod hocijaký "pľuzgier" naparený na plošáku...a s omnoho vyššou integráciou...závislý len na rozteči/pripojení na konektor
0
to bol len pokus. nefunguje to, hodnoty odporov na tej keramike su uplne mimo... spravil som vrabcie hniezdo mimo tejto keramiky a ide to... chcel som len ci to niekto nevie nakreslit v nejakom programe a dam si vyrobit plosak. alebo keby to niekto spravil cele tak mu to zaplatim. ale zatial su len vsetci mudri ako radio a ziadny pomoc... ja som nikdy nerobil zo ziadnym programom na dps, a nechce sa mi pri tom presedet 3 dni. to je vsetko.....
0
Ono - fotka a zapojení je jedna věc. Udělat DPS, kterou si necháš udělat taky není problém, ale pokud jsi vázaný nějakým rozměrem a rozmístěním nožiček, tak je potřeba sem hodit rozměrový nákres případně s rozmístěním jednotlivých vývodů. Případně k tomu uvést, který rozměr se musí dodržet a který lze posunout podle potřeby. A třeba i uvést, jestli máš nějaké součástky s nějakými pouzdry, protože lze použít SMD nebo THT verze součátek nebo napsat - součástky nakoupím podle osazovacího předpisu a pak necháváš volbu typu součastek na tom, kdo bude připravovat DPS. A nejenom to, třeba taková 7805 má minimálně 3 verze THT a 4 verze SMD provedení - a vše je stále jedna a ta samá součástka. Pak není problém sem hodit DPS a podklady pro výrobu, které pošleš tetičce do Číny a pak už jen počkáš, až přijdou hotové desky, které osadíš a je hotovo. Můžeš si dokonce nechat desky i (třeba jen částečně) nechat osadit - samozřejmě na to musí být udělané podklady.
Kompletní podklady pro takhle jednoduchou DPS můžou být hotové tak do hodiny. Pokud bys to chtěl nechat i osadit, je situace o něco složitější. Jednak to dotyčnému bude trvat déle (musí vybírat součástky z nabídky výrobce DPS v Číně) a jednak bys to pak musel objednat u toho konkrétního výrobce.
Kompletní podklady pro takhle jednoduchou DPS můžou být hotové tak do hodiny. Pokud bys to chtěl nechat i osadit, je situace o něco složitější. Jednak to dotyčnému bude trvat déle (musí vybírat součástky z nabídky výrobce DPS v Číně) a jednak bys to pak musel objednat u toho konkrétního výrobce.
0
tak mam to vyriesene:-). tymto chcem velmi pekne podakovat andrej152 za pomoc 

1

-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 10 Odpovedí
- 2013 Zobrazení