Pomoc s tlačou

Všetko to čo sa inde nehodí

Moderátori: psichac, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 09 Jan 2022, 18:12

Čaute,
je tu niekto schopný a ochotný vytlačiť mi za primeranú úhradu na priehľadnú fóliu negatív DPS asi 90x73 mm a aj mi ho poslať v obálke poštou? Jedná sa o jednostranný spoj, nič náročné, ale tlačiareň sa mi porúčala a na laserovke mi to akosi nejde tak, ako si predstavujem...
Ďakujem
0

milansprlak
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 185
Dátum registrácie: 07 Feb 2014, 10:54
Bydlisko: Trstená
Vek: 29

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa milansprlak » 09 Jan 2022, 18:51

Ahoj, ja tlacim laserovou na tieto folie:
https://m.alza.sk/xerox-plain-transpare ... 317414.htm a zatial nikdy nebol problem. Robim to tak, ze vytlacim 2x a dam s dps do uv osvitky....
Odkial si? Ak nikoho nenajdes napis mi a posli pdf a poslem ti to zajtra postou....
Edit: teraz som si vsimol ze potrebujes vytlacit zrejme na negativnu foliu... Ja pouzivam dps ktore maju priamo nalepenu pozitiv foliu ....
0

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 09 Jan 2022, 20:28

milansprlak: ďakujem za ponuku, ak to dozajtra nevyriešim inak, tak Ťa poprosím.
Ja som tiež občas používal dva výtlačky z laserky cez seba, ale teraz neviem prečo, stále je tá čierna akási slabá. Chcel som preto osloviť niekoho tuto, kto má nejakú z tých Epsoniek, čo sú na to dobré.
Či používam pozitívny fotorezist, je z tohto hľadiska vcelku jedno, pošlem taký podklad, aký pre môj rezist potrebujem.
Tak dozajtra hádam počkám, či sa ešte niekto ozve.
0

Používateľov profilový obrázok
boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 12247
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Bydlisko: Prešov
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa boraicho » 09 Jan 2022, 20:35

Ja som si to raz bol vytlačiť, v nejakej reklamke, asi 4€ to stalo ale kvalita 100% ale momentálne už nefunguju.
mam pocit že to bolo UV tlačou a tlač 2x cez seba. Vytlačok je hruby možno 0,2mm podľa pocitu.
ale vytlačili to na nalepovaciu foliu ale nevadi. nalepil som na foliu a bolo.
možno máš niekoho tam poblizku...
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 09 Jan 2022, 20:54

Boraicho, veď to. Keby som mal možnosť tak si to dám urobiť. Dnes je ale ochota nulová, keď nejde o nejaký biznis, aj keď prostriedky sú.
Asi tak.
0

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1269
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa mac26 » 09 Jan 2022, 21:05

V praci treba obcas urobit DPS, tlacime laserom na obyc kancelarsky papier. Ked to z opacnej strany potries servitkou/handrou navlhcenou v acetone, krasne to stmavne. Po Vysuseni rovno do osvitky ako s foliou.
Bezne tak robievam LQFP64 + hromadu SMD 0603.
0

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 12 Jan 2022, 14:25

Ďakujem všetkým za nápady a ponuku od milansprlak. Tak nakoniec som to vytlačil na HP LJ 1320, zložil som dva výtlačky cez seba a dostal som ako-tak použiteľný výsledok.
Určite toto ale nie je metóda dobrá pre častejšiu výrobu DPS, aspoň s pozitívnym fotorezistom ktorý je na doskách, ktoré používam. Zvlášť pri rozliatej medi sú problematické väčšie plochy.

Na záver ponúkam kvalitné HP a iné A4 fólie, kúpené vo Farnell, pre atramentovú tlač, ktoré som používal s výborným výsledkom a ktoré nevyužijem, pretože atramentovku za viac ako 100€ sa kvôli niekoľkým DPS ročne nechystám kúpiť.

Fólie pošlem v rámci SR a ČR zadarmo.
0

Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 998
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17
Bydlisko: Bratislava

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa Amaterr » 12 Jan 2022, 16:10

presne ako u mna , tiez len tak uchytkom :)
Prílohy
doska.jpg
0

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 13 Jan 2022, 10:06

Takto to teda vyzerá, ale tie nervy :(
actuator1.JPG
actuator2.JPG
0

Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 998
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17
Bydlisko: Bratislava

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa Amaterr » 13 Jan 2022, 10:44

Mas to teda super :) ´ to ze nie je kvalitne vybavenie ´ nie je predsa tvoja chyba ´ v takom veku uz nie priorota mat super tlaciaren ale vedomosti ´ vytrvalost a zdravie .. to su priority ´ ja vlastne som zacal s " malovanim " iba pred par rokmi , dovtedy len co mi na foliu alebo pauzak vytlacili , alebo niekedy davno s " Mravcom " . Ozval som sa preto lebo sme rovnako mladi a bavi nas stale ta letovacka ´ nuz a ticho zavidim :) .. stale som pracujuca trieda a vo volno case a v zime si davam nejaky " projekt " , hadam tento stihnem do jari dokoncit ´ ahoj :)
0

miso156
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 146
Dátum registrácie: 06 Dec 2020, 11:46

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa miso156 » 13 Jan 2022, 10:48

Miestami trochu zubate okraje na cestickach, ale nie na kritickych miestach.
Vypada to na H-bridge (plny most), naco su tam tie operaky? Vidim tam nejaky integrator.
0

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 955
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 69

Re: Pomoc s tlačou

Príspevok od používateľa josek » 14 Jan 2022, 13:58

Amaterr: vďaka za povzbudenie :thanks:

miso156: no nie je to ideálne, ja viem, ale po kontrole a sem-tam oprave našťastie funkčné. Celý ten cirkus som navrhol na ovládanie výťahu na stolnú frézu.
Preto ten H-most pre DC motor aktuátora. Pre pohodlnejšie ovládanie som tam použil spínač hore - dolu so samočinným vrátením do strednej nulovej polohy. Keďže použitý 100 mm aktuátor má iba konštantnú rýchlosť, potreboval som vyriešiť aj nejaký mikroposuv. Ten som vyriešil obvodom pomalého rozbehu s OP a hradlami CMOS. Funkčné "dielko" je na obrázku v prílohe. Všetko okrem spínača a aktuátora som použil zo šuplíkových zásob.
Prílohy
vytah.JPG
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok