MF transformatory
Moderátori: mirosne, Moderátori
MF transformatory
Zháňam mf trafa čierne, biele, žlté 7x7x12 mm do retro RC prijímača. Dáky tip kde sa dajú este kúpiť.
0
viem iba základy s elektrotechniky, viem urobiť plošák foto cestou, osadiť súčiastkami, keď to nefunguje som v koncoch
ale nie celkom 
požívam tieto MM, DT9205B, PU500, PU140, najviac BM235, Siglent SDS 804X HD,

Re: MF transformatory
Možno v nejakých vrakoch dubledeckov,kazeťákov,čo mali aj rádio, tých analogových vrakov som nedávno vyhodil za krabicu,ale možno je niečo aj v rádiobudíkoch....
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- Jirka84
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 73
"volačo" bych měl, chystám do SD cca dva pytle různých pozůstatků z oprav neopravitelných krámů všeho možného, tak si pospěš.
Ale mohl bys definovat víc něž rozměry a barvu? Například kmitočet (am, fm...), zapojení atd., atd.
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...

... v tých novších veciach boli väčšinou MF 10x10mm. Tie čo hľadá 7x7mm boli v malých "japončakoch", malo to len AM SV. Dali sa kúpiť v Tuzexe v 70-80 rokoch za par bonov. Trafa označenie nemali, len farebne rozlíšenie. V rádiu boli čierne, biele, žlté a červené. Pre stavbu prijímača boli potrebné tri, okrem červeného myslím. Volalo sa to myslím MF transformátory Toko.
Tiež som mal niekedy predstavu, že si postavím RC súpravu (tie trafa som aj mal), tých tranzistorákov bolo medzi mladými dosť, dlho to nevydržalo.
Nakoniec som kúpil origo Futabu FC16. Minulý rok som inovoval na 2,4GHz Futaba 16IZ SUPER. Len som strašne zlenivel a na letisko sa mi veľmi nechce.
Kolega mal amatérsku súpravu ešte v pasme 27MHz s týmito trafami (dnes v tom pasme sú myslím komunikačné vysielačky).
Dnes je to pásmo nepoužiteľné. On by tie trafa určite mal, ale je po smrti a cela jeho bohatá modelárska pozostalosť v nenávratne...
Prijímače sa ale dajú kúpiť na ebay. Keď ti to za to stojí tak si ich kúp...
Na tom druhom obrázku sú asi 10x10mm, 7x7mm mali také oblejšie rohy, keď sa dobre pamätám.
Tak niečo som aj našiel, a ma to aj nejaký kód
https://sontax.indonetwork.co.id/produc ... ia-5269408
https://www.tokopedia.com/halimunstore1 ... mpaign=pdp
Tiež som mal niekedy predstavu, že si postavím RC súpravu (tie trafa som aj mal), tých tranzistorákov bolo medzi mladými dosť, dlho to nevydržalo.
Nakoniec som kúpil origo Futabu FC16. Minulý rok som inovoval na 2,4GHz Futaba 16IZ SUPER. Len som strašne zlenivel a na letisko sa mi veľmi nechce.
Kolega mal amatérsku súpravu ešte v pasme 27MHz s týmito trafami (dnes v tom pasme sú myslím komunikačné vysielačky).
Dnes je to pásmo nepoužiteľné. On by tie trafa určite mal, ale je po smrti a cela jeho bohatá modelárska pozostalosť v nenávratne...
Prijímače sa ale dajú kúpiť na ebay. Keď ti to za to stojí tak si ich kúp...
Na tom druhom obrázku sú asi 10x10mm, 7x7mm mali také oblejšie rohy, keď sa dobre pamätám.
Tak niečo som aj našiel, a ma to aj nejaký kód
https://sontax.indonetwork.co.id/produc ... ia-5269408
https://www.tokopedia.com/halimunstore1 ... mpaign=pdp
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...
Pásmo AM 455 kHz chcem dokončiť prijmača RC.
0
viem iba základy s elektrotechniky, viem urobiť plošák foto cestou, osadiť súčiastkami, keď to nefunguje som v koncoch
ale nie celkom 

Je to do starej WP23, na Aliexpress som našiel stavebnicu AM rádia má tie MF trafa asi to objednám. Mám zcs001 napísal: ↑24 Jan 2025, 12:55... v tých novších veciach boli väčšinou MF 10x10mm. Tie čo hľadá 7x7mm boli v malých "japončakoch", malo to len AM SV. Dali sa kúpiť v Tuzexe v 70-80 rokoch za par bonov. Trafa označenie nemali, len farebne rozlíšenie. V rádiu boli čierne, biele, žlté a červené. Pre stavbu prijímača boli potrebné tri, okrem červeného myslím. Volalo sa to myslím MF transformátory Toko.
utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=pdp[/url]
netu údaje ako sú číselné značene aj koľko závitové ma vinutie, podľa farby.
Mám Futabu FC16 aj Taranis x9d plus.
To to je len nostalgia, dokončiť po dlhých rokoch, tešiť sa z toho ako sa serva pohnú podľa páky. Na lietanie nie!
0
ale nie celkom 

Retroraj som našiel ale podľa priloženej batérie mi prídu 10x10
0
ale nie celkom 

Ďakujem za reakcie,skúsim kolegovi povedať keď bude z Aliexpressu objednavat.
1

ale nie celkom 

- Jirka84
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 73
V rádiích bývají častěji 465-468kHz. Zkusím pohledat 455kHz, ale nic neslibuju...
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...

Neviem, či je rozdiel. Tie MF trafká, volajú sa TOKO, by sa mali dať ladiť +-3%, takže 455 alebo 465, stále v tolerancii. Dokumentácia je bieda.
@rogi
Pripomenul si mi mladosť. Bol som modelár. Tiež som si chcel postaviť tú RC súpravu, aj som mal oživený vysielač a prijímač. Nikdy som ale nedokončil HW. Nevedel som zohnať potenciometre. Ešte by som mal mať doma niekde kniple vysústružené zo silónu. V tej dobe sa v ČSSR vyrábala len jednokanálová neproporcionálna RC suprava. 20 rokov to isté na trhu, to bola tragédia a na zahraničné som nemal peniaze. To sa ani nedalo len tak zohnať. Nostalgia.
@rogi
Pripomenul si mi mladosť. Bol som modelár. Tiež som si chcel postaviť tú RC súpravu, aj som mal oživený vysielač a prijímač. Nikdy som ale nedokončil HW. Nevedel som zohnať potenciometre. Ešte by som mal mať doma niekde kniple vysústružené zo silónu. V tej dobe sa v ČSSR vyrábala len jednokanálová neproporcionálna RC suprava. 20 rokov to isté na trhu, to bola tragédia a na zahraničné som nemal peniaze. To sa ani nedalo len tak zohnať. Nostalgia.

0
Ono za socializmu veľa veci nebolo, kapacity boli vyťažené na 110% tak mi odpísali z Valaškeho meziřiči keď som objednával súčiastky, do obchodu sa malo dostalo. Za tu Mars pýtali 700Kčs ak si dobre pamätám. Mám diely na ovladač potenciometre tiež, keď som ich premeraval ani jeden nemá 5k všetky sú pod 5 a jeden dokonca 4,2k.
0
ale nie celkom 

Možno niekomu pomôže.
- Prílohy
-
- Cewki 7x7.pdf
- (222.5 KiB) 54 stiahnutí
0
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
Biely, žlty a čierny mf 7x7mm sú, vypájkované, stav zatiaľ neoverený ....
Stefan31
P.S. ... aj modré, červené, ružové, zelené, svetlomodré...
Stefan31
P.S. ... aj modré, červené, ružové, zelené, svetlomodré...
0
Keď som sa narodil, nemal som nič. Polovicu z toho ešte mám.
Si frajer,
daj foto z čoho si to vybrakoval...

0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 00:00
- Vek: 52
pod videom sú linky
https://www.youtube.com/watch?v=W92jzFe ... inventorKR
https://www.youtube.com/watch?v=W92jzFe ... inventorKR
0
SHARP MZ-811
Tak našiel som na aliexpresse síce z každého po 5 kusov treba zobrať, aspon tak som to pochopil.
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... nav-review
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... nav-review
0
ale nie celkom