Zdravím, neváľa sa u niekoho schéma ku tomuto stroju? aldax.cz poznám, ale myslím si že tú schému bude mať niekto strčenú doma.
Problém je v tom, že mi nejde polka displeja (vertikálne, teda nie je chyba v napájaní), už mám približnú predstavu o probléme, ale bez dokumentácie sa s tým budem trápiť veľmi dlho. Najväčším problémom budú asi nemecké operáky B084D, ktoré sú osadené na doskách pre "budenie" lediek na displeji. jedna polovica displeja funguje, ale sú tam tri dosky ktoré ovládajú zobrazovanie spektra + jedna s generátorom šumu, ale pre detailné pochopenie funkcie dosky by mi trebalo aspoň schému..
Spektrálny analyzér Tesla AYZ036 - schéma
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
joži
to je ten 10 či 15 pásmový indikátor vybudenia?
BTW B084D je to iste ako TL084. Pokial je to ten pasmový indikátor, tak problém bude možno aj v časovaní ostatnej časti displeja. niektorý s multiplexorov bude odídený, alebo to niekde ostane vysiet. Tesla robila aj indikatory multiplexované, avšak to do signálovej cesty zanášalo dosť bordelu s multiplexu
Neviem ako konkretne u tohto indikátora, ale použivali na vertikalne budenie A277D. Pokial tam nemáš A277d tak to bude pravdepodobne rčiešene pomocou komprátorov prave s tých TL84riek. PO horizonte sa to potom robí multiplexným prepínanim, kde je v každom pásme zavesený pásmový filter na danú frekvenciu. Cele to musí mať zdroj hodín, ktorý to posúva. V tých indikátoroch to bolo vaššinou nejaký šmiťák jednoduchý
BTW B084D je to iste ako TL084. Pokial je to ten pasmový indikátor, tak problém bude možno aj v časovaní ostatnej časti displeja. niektorý s multiplexorov bude odídený, alebo to niekde ostane vysiet. Tesla robila aj indikatory multiplexované, avšak to do signálovej cesty zanášalo dosť bordelu s multiplexu
Neviem ako konkretne u tohto indikátora, ale použivali na vertikalne budenie A277D. Pokial tam nemáš A277d tak to bude pravdepodobne rčiešene pomocou komprátorov prave s tých TL84riek. PO horizonte sa to potom robí multiplexným prepínanim, kde je v každom pásme zavesený pásmový filter na danú frekvenciu. Cele to musí mať zdroj hodín, ktorý to posúva. V tých indikátoroch to bolo vaššinou nejaký šmiťák jednoduchý
- matus15
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 10 Jún 2010, 00:00
- Vek: 30
- Kontaktovať používateľa:
29 pásmový, áno práve toho som sa obával že tu nei sú žiadne A277 ale všetko je riešené operákmi a pod, dnes už na to nemám čas, zajtra sa na to pozriem detailnejšie...
ale samozrejme máš pravdu že sa to skladá s 3x 10 pásmových indikátorov, pričom u jednej dosky je zvyšná B084 použitá ako sumárny indik.
ale samozrejme máš pravdu že sa to skladá s 3x 10 pásmových indikátorov, pričom u jednej dosky je zvyšná B084 použitá ako sumárny indik.
0
Naposledy upravil/-a matus15 v 28 Sep 2010, 21:39, upravené celkom 1 krát.
Re: Spektrálny analyzér Tesla AYZ036 - schéma
Ahoj,
našel jsem tohle vlákno, po patnácti letech

Jsi tu ještě? Měl bych dotaz k tomu AZY036.
našel jsem tohle vlákno, po patnácti letech
Jsi tu ještě? Měl bych dotaz k tomu AZY036.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 6 Odpovedí
- 3769 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Dumitru
-
- 0 Odpovedí
- 4065 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa josek
-
- 5 Odpovedí
- 3134 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa matevo
-
- 0 Odpovedí
- 5633 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa miroslavt.
-
- 1 Odpovedí
- 5233 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa sergej