kazetova mechanika
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 15 Júl 2013, 18:40
- Vek: 32
- Kontaktovať používateľa:
kazetova mechanika
prosím vás, mal by niekto prebytočnú klasickú kazetovú mechaniku?, bez motorčeka, gumičky, či hlavy, len ten základ, ale aj s nahrávaním (na foto je bez)
taktiež aby som to už spojil, pre ten istý kazeťák hľadám ešte poslenú vec, plastová krytka, pre prepínač
taktiež aby som to už spojil, pre ten istý kazeťák hľadám ešte poslenú vec, plastová krytka, pre prepínač
0
žiadna nová fráza: všetko sa dá, len treba chcieť a najlepšie vedieť
-
- Stály člen
Re: kazetova mechanika
a prečo by nie? máš to funkčné? koľko e by si za to chcel?
0
-
- Stály člen
poštovné by som ti uhradil vopred prevodom na účet, a ako veľmi je tá nefunkčná "nefunkčná"?
0
juj to netušim v akom su stave ja som bral z toho Nd ale je to inak lahko opravitelne môžem aj súčiastku čo potreuješ alebo čo je tej mechanike
-
- Stály člen
najlepšie v celku, tú čo mám je verzia bez nahrávania a je už nafigu, tie plastové časti sú polámené, chýbajú kolieska a tak, tú už vyhadzujem, (len súčiastky ako také ju nezachránia), alebo teda ak máš aj funkčnú, priplatím
0
ono to nahrávanie len doplné ramienkom na hlavičku aj tá hlavička je len magnet to boli najlacnejšie mechaniky ktoré sa v posledných rokoch montovali do magnetákov zajtrá to pozrem a daju SS z adresou len nerád chodím na poštu no hádam v pondelok to stihnem
- AlbiDartanan
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 09 Júl 2009, 00:00
- Vek: 40
"Pritlačne koliečka" po smrti - alebo to tak má byť ....
0
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 25 Jún 2008, 00:00
Mám starú mechaniku, vlastne komplet, dám Ti zadarmo. plne funkčná. Milan
0
Človek môže uspieť v takmer čomkoľvek za čo má neobmedzené nadšenie.
- AlbiDartanan
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 09 Júl 2009, 00:00
- Vek: 40
Milanko - netreba, mám ich tiež dosť . Som bol len zvedavý či sa niekto s tým nestretol - že či je to od výroby alebo to je spôsobené opotrebovaním ...
0
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
od výroby určite nie... väčšinou sú to "nálepy" aktívnej vrstvy z pásky - umyťAlbiDartanan napísal:či je to od výroby alebo to je spôsobené opotrebovaním ...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Ako píše Dredy, nemalo by to logiku robiť prítlačnú kladku s takými zúbkami,pretože by to deformovalo nielen pásku, ale aj signál pri posuve.Už nepravidelnosť tých zúbkov nasvedčuje, že je to spôsobené nalepenými vrstvami magnetickej vrstvy z nekvalitných pások,alebo po prípadne dlhodobo namotanej páske na kladke.
Zapni prehrávanie, opri ku kladke v protismere opatrne ostrý hrot skalpelu a nechaj ho odsústružiť tú vrstvu dolu až po gumu a potom zahlaď jemným šmirglovm a opáchni izopropylom,alebo liehom.Zatial to vždy pomohlo,len pozor, aby si nezarezal do kladky.
Zapni prehrávanie, opri ku kladke v protismere opatrne ostrý hrot skalpelu a nechaj ho odsústružiť tú vrstvu dolu až po gumu a potom zahlaď jemným šmirglovm a opáchni izopropylom,alebo liehom.Zatial to vždy pomohlo,len pozor, aby si nezarezal do kladky.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- Jirka84
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 73
Re: kazetova mechanika GC 6020
Zkusím oživit toto vlákno...
svým dotazem a to:
nemá náhodou někdo vrak tohoto modelu kazeťáku od RFT model GC-6020 (nebo verze GC6010 či GC6030) s funkčními (nepoškozenými) klávesami?
Elektronika je OK.
Potřebuju opravit mechaniku - svůj sbírkový, který jsem používal pro nahrávání programů do 8bit. počítače Sinclair ZX+ 48kB. Rád bych si v zimě hrál opět i v této oblasti "0/1"...
Předem všem díky za kladné odpovědi.
Jirka
svým dotazem a to:
nemá náhodou někdo vrak tohoto modelu kazeťáku od RFT model GC-6020 (nebo verze GC6010 či GC6030) s funkčními (nepoškozenými) klávesami?
Elektronika je OK.
Potřebuju opravit mechaniku - svůj sbírkový, který jsem používal pro nahrávání programů do 8bit. počítače Sinclair ZX+ 48kB. Rád bych si v zimě hrál opět i v této oblasti "0/1"...
Předem všem díky za kladné odpovědi.
Jirka
- Prílohy
-
- GC-6020.jpg (4.76 KiB) 4562 zobrazení
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
Nechceš funglnovy kazetak od Commodore ? Prispôsobiš len konektor.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
kladky sa nešmirgľujú, pretože sa do gumy vtlačia mikroskopické zrná šmirgľa a nerobí to potom dobre ani páskam ani tónovej hriadeli. Keď už, tak "presústružiť" pilníkom alebo skalpelom a potom vyhladiť hrubším plátnom
0
-
- Stály člen
Ahojte, tak po dlhšej dobe, stále zháňam kazetovú mechaniku, s nahrávaním. Chcem ju osadiť do známeho magnetofónu International AK21, ktorý som si nedávno repasoval. Jedná sa o mechaniku 2 (pravá časť), mimochodom, k nemu hľadám ešte dvierka, jedno kolečko na ovládanie hlasitosti a jeden hmatník pre prepínač, ktorých tam bolo viac.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Takých plošákov, mechaník, gombíkov a hmatníkov mám po škatuliach veľa - len kde ??
Skôr nájdem celý RMGF (lebo ho vidím v poličke)
Netuším, kedy by som sa prinútil niečo v tom "poriadku" nájsť... ale môžem na to myslieť po dovolenke...už sa chystám vyhádzať aspoň 2/3 - hlavne objemných vecí
Až by mal niekto záujem o TV, CRT monitory (aj viac kusov) - za odvoz, ináč šrot... koncom augusta oslovím "zberateľa".
Skôr nájdem celý RMGF (lebo ho vidím v poličke)
Netuším, kedy by som sa prinútil niečo v tom "poriadku" nájsť... ale môžem na to myslieť po dovolenke...už sa chystám vyhádzať aspoň 2/3 - hlavne objemných vecí
Až by mal niekto záujem o TV, CRT monitory (aj viac kusov) - za odvoz, ináč šrot... koncom augusta oslovím "zberateľa".
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Stály člen
nesúri to, budem vďačný, na nejakej symbolickej sume sa určite dohodneme
0