Uhlíky na vysávač Electrolux

Ak potrebujete zohnať nejakú vec ohľadom elektroniky, či už len súčiastku alebo, stavebnicu, spreje...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
mclareniak
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 21 Feb 2008, 00:00

Uhlíky na vysávač Electrolux

Príspevok od používateľa mclareniak » 03 Dec 2024, 19:46

Ahojte.

Neviete kde zohnat uhliky na vysavac Electrolux
Model: ZE346B
PNC: 903151058

Prípade rozmer uhlika: 6,5x12,5 mm

Ako hladam tak hladam nic nenachadzam.

Dik
0
Keďže vedeniu fóra a niektorým užívateľom vadil obsah môjho podpisu, bol som požiadaný o odstránenie určitej časti. Preto som sa rozhodol odstrániť celý pôvodný podpis.

enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Re: Uhlíky na vysávač Electrolux

Príspevok od používateľa enigma » 03 Dec 2024, 20:44

a zadanie vždy bolo vysávač ..... ? skús zadať iba rozmery uhlíkov .... rozmer je presne 6,5 x 12,5 ... alebo možno skorej 6,5 x 6,5 x 12,5 mm ?
1
Obrázok 1

mclareniak
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen

Príspevok od používateľa mclareniak » 03 Dec 2024, 20:51

Hladal som aj podla vysavaca aj iba rozmery uhlika.

Rozmer je 6,5 sirka 12,5 vyska a dlzku neviem lebo je zodraty
0
Keďže vedeniu fóra a niektorým užívateľom vadil obsah môjho podpisu, bol som požiadaný o odstránenie určitej časti. Preto som sa rozhodol odstrániť celý pôvodný podpis.

zylo64
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 21 Apr 2013, 19:38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zylo64 » 03 Dec 2024, 22:15

Tuto ponúkajú rozmer 6,3x12,5x36 mm. Vyhovoval by?
0

mclareniak
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen

Príspevok od používateľa mclareniak » 04 Dec 2024, 06:58

Mozno aj hej.
Pomeral som to a takto to vypada
IMG_20241204_065507.jpg
IMG_20241204_065449.jpg
IMG_20241204_065400.jpg
Ten otvor v tom kovovom drziaku je
6,6x12,5mm
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 04 Dec 2024, 16:56

Uhlík v tej "šachte" musí ísť posúvať zľahka, ale nesmie mať veľkú vôlu, lebo ho potom na styku s komutátorom "odlamuje" - ulík "kmitá - poskakuje" a naťahuje väčší oblúk, ako je prípustné...
Po výmene motor môže viacej iskriť - kým uhlíky nesadnú - nezabrúsia sa na geometriu komutátora.. ale väčšinou to netrvá dlho. Ono by sa mal ten komutátor - pokiaľ je na ňom vidno nejaké opotrebenie - mal pred výmenou uhlíkov "liznúť" na sústruhu, prešrabkať / prehĺbiť izoláciu medzi lamelami, a potom zaleštiť...Ale nie vždy je prístup k sústruhu... No a samozrejme kontrola vôle v uložení - ložiská... kde tiež kvalita je nič/moc.
Pri tak vysokých otáčkach, ako má vysavačový motor je každá - aj "zanedbateteľná" vôľa v ložisku deštrukčný účinok na uhlíky... tá strunôčka ten správny prítlak pri kmitaní hriadeľa "nedá"...

Je sranda, z akého "čierneho blata" dnes tie uhlíky vyrábajú - keď je po "pár" hodinách práce motora nutná ich výmena :rolleyes: ..a to je ešte dobre, že to "neschytal" aj komutátor (za ktorý by som tiež ale ruku do ohňa nedal)... Darmo - vyrábame elektroodpad.. "recykloval" som pred pár rokmi takmer 40-ročný vysávač ETA (kúpil som ho ešte na mladomanželskú pôžičku :lol: ), ktorý bol možno aj polovicu svojho veku v dennej 1-2 hod. prevádzke... a z uhlíkov chýbalo možno 3mm.. a komutátor len krásne "zaleštený", bez kráterov a vypálených fragmentov... Vŕtačku (Narex) čo mám po otcovi som ešte na výmenu uhlíkov nemusel riešiť.. stále majú "dosť"! (a to 50 rokov má určite!).
.. poslednú dobu mi nosia z kovo-FI malé karbošky na "pravidelnú" údržbu - uhlíky vydržia cca 100 hodín práce...upozornil som ich na akékoľvek "zakoktanie" či zvýšené iskrenie motora - lebo sa údržba predraží... pritom nejde o nejaké šuvixy a náhr. diely len origo...ale ani na to sa už moc nedá spoľahnúť...uhlíky bývajú zodraté vždy na doraz!

Ešte ma ?? :lol: ... nedávno mi nabiehali reklamy na nejaký ručný čínsky vysávač/fukár (batériový) s neskutočným výkonom... a s otáčkami 110 000 za minútu .. "Cuc" aj "výfuk" rovnajúci sa pomaly dvojmetrovej priemyselnej turbíne :lol:
Až to teda naozaj funguje a "chvíľu" to vydrží - tak teda klobúk dolu :rolleyes:
Prepáčte za o.t.. :agree:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok