Tranzistor
Moderátori: mirosne, Moderátori
Tranzistor
Zdravim,
môžete mi prosím poradiť kde sa dá kúpiť
tranzistor 30N140 IHR alebo podobný.
Je to z indukčnej varenej dosky.
Ďakujem za každú odpoveď.
môžete mi prosím poradiť kde sa dá kúpiť
tranzistor 30N140 IHR alebo podobný.
Je to z indukčnej varenej dosky.
Ďakujem za každú odpoveď.
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 00:00
- Vek: 52
Re: Tranzistor
čím nahradiť 30N140
ChatGPT povedal:
Tranzistor 30N140 je výkonový MOSFET (Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor) určený na použitie v spínaných napájacích zdrojoch, motorových regulátoroch a podobných aplikáciách. Jeho základné parametre sú:
Typ: N-kanálový MOSFET
Maximálne napätie (Vds): 140 V
Maximálny prúd (Id): 30 A
Rds(on): 0,04 Ω (približne)
Typ puzdra: typicky TO-220 alebo podobné.
Možné náhrady:
Ak chcete nájsť náhradu, hľadajte MOSFET s rovnakými alebo lepšími parametrami (najmä Vds, Id, a Rds(on)). Niektoré alternatívy zahŕňajú:
IRF540N
Vds: 100 V
Id: 33 A
Rds(on): 0,044 Ω
Poznámka: Má nižšie napäťové parametre, vhodný pre nižšie napätia.
IRFP150N
Id: 42 A
Rds(on): 0,040 Ω
IRF3205
Vds: 55 V
Id: 110 A
Rds(on): 0,008 Ω
Poznámka: Nižšie napätie, ale vysoký prúd.
STP75NF75
Vds: 75 V
Id: 80 A
Rds(on): 0,009 Ω
Ak potrebujete presnú náhradu:
Pozrite si katalógový list pre 30N140, aby ste mohli presne overiť parametre a prípadne si vyberte náhradu od výrobcov ako STMicroelectronics, Vishay, alebo Infineon.
Ak nie ste si istý, pre akú aplikáciu potrebujete náhradu, poskytnite viac detailov, aby sme mohli vybrať najvhodnejší tranzistor.
ChatGPT povedal:
Tranzistor 30N140 je výkonový MOSFET (Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor) určený na použitie v spínaných napájacích zdrojoch, motorových regulátoroch a podobných aplikáciách. Jeho základné parametre sú:
Typ: N-kanálový MOSFET
Maximálne napätie (Vds): 140 V
Maximálny prúd (Id): 30 A
Rds(on): 0,04 Ω (približne)
Typ puzdra: typicky TO-220 alebo podobné.
Možné náhrady:
Ak chcete nájsť náhradu, hľadajte MOSFET s rovnakými alebo lepšími parametrami (najmä Vds, Id, a Rds(on)). Niektoré alternatívy zahŕňajú:
IRF540N
Id: 33 A
Rds(on): 0,044 Ω
Poznámka: Má nižšie napäťové parametre, vhodný pre nižšie napätia.
IRFP150N
Id: 42 A
Rds(on): 0,040 Ω
IRF3205
Vds: 55 V
Id: 110 A
Rds(on): 0,008 Ω
Poznámka: Nižšie napätie, ale vysoký prúd.
STP75NF75
Vds: 75 V
Id: 80 A
Rds(on): 0,009 Ω
Ak potrebujete presnú náhradu:
Pozrite si katalógový list pre 30N140, aby ste mohli presne overiť parametre a prípadne si vyberte náhradu od výrobcov ako STMicroelectronics, Vishay, alebo Infineon.
Ak nie ste si istý, pre akú aplikáciu potrebujete náhradu, poskytnite viac detailov, aby sme mohli vybrať najvhodnejší tranzistor.
0
SHARP MZ-811
nalimko33, nespoléhej se na ChatGPT či něco podobného a napřed si to ověř. Radíš pak začátečníkovi nesmysly. 3N140 není mosfet, ale IGBT, což není totéž.
1
1
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
podla susedov poliakov, ako vhodne nahrady by mohli byt:
NGTB30N135IHRWG, GR40N60C2, IXGR40N60C2D1 , CTN364E004, GT30N135SRA
NGTB30N135IHRWG, GR40N60C2, IXGR40N60C2D1 , CTN364E004, GT30N135SRA
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 21 Nov 2024, 16:26
ako pise Jezevec chat gpt "klame",aj platená verzia často vypľuje nezmysli,už som sa sním pár krát bavil o komponentoch a keď som ho upozornil ze sa myli,len sa ospravedlnil a zachviľu to napísal znova
0
Ďakujem za rady,
podarilo sa mi kúpiť NGTB30N135IHRWG.
Doska už funguje.
Ešte raz ďakujem.
podarilo sa mi kúpiť NGTB30N135IHRWG.
Doska už funguje.
Ešte raz ďakujem.
0
tak AI zatiaľ poriadne prestrelil , už len VDS 140V v indukčnej "varenej" mi akosi nesedelo...
0
- boraicho
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
Chatgpt drista somariny, preberal som s ním veľa kde čoho a hlúposti píše.
Bavím sa na Tom ako sa ľudia boja že hento bude novodobý skynet a aké to je múdre, atď.
A keď ho používam pri programovaní, to je čistá katastrofa
Veľmi to obmedzujú, mám skúsenosť keď pred dvoma rokmi som chcel navrhnúť bedne na repráky, a dával slušné hodnoty , reálne, uveriteľné, hodnoty.
Lenže prešiel rok a zase som s ním začal rozoberať úplne tu istú tému, a bol úplne mimo, nezmysli písal, hodnoty od buka do buka, nevedel reagovať, nepoznal repráky ktoré predtým poznal .... Proste celé zle.... Neviem prečo to tak.
Bavím sa na Tom ako sa ľudia boja že hento bude novodobý skynet a aké to je múdre, atď.
A keď ho používam pri programovaní, to je čistá katastrofa
Veľmi to obmedzujú, mám skúsenosť keď pred dvoma rokmi som chcel navrhnúť bedne na repráky, a dával slušné hodnoty , reálne, uveriteľné, hodnoty.
Lenže prešiel rok a zase som s ním začal rozoberať úplne tu istú tému, a bol úplne mimo, nezmysli písal, hodnoty od buka do buka, nevedel reagovať, nepoznal repráky ktoré predtým poznal .... Proste celé zle.... Neviem prečo to tak.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
lebo AI nie je inteligencia, ale iba blby algoritmus, ktory cerpa udaje z internetu. A cim viac ho ludia pouzivaju, tym viac je na internete jeho nespravnych odpovedi z ktorych on potom cerpa.
AI je super na uzatvorene systemy, kde vlastne riesi len jednu vec v ktorej sa zdokonaluje
AI je super na uzatvorene systemy, kde vlastne riesi len jednu vec v ktorej sa zdokonaluje
2
1
1
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Presne tak. Keď sú vstupy hlúposti, potom aj AI generuje takú kvalitu. Už som niekde čítal, že sa pracuje na vylepšení, ale aj že niektorí tomu dali nateraz zbohom.
Ani ľudia nedokážu vždy olíšiť nezmysly od pravdy. A že tých nezmyslov na internete je.
Ani ľudia nedokážu vždy olíšiť nezmysly od pravdy. A že tých nezmyslov na internete je.
0