Prvý projekt s týmto MCU je na svete. Ide o jednoduchý tester LED a V, A, P meter. Má 16. výstupov cez posuvný register ktorý spína pripojené LED svietidlá. Spínať sa dajú výstupy jednotlivo, alebo v rade všetky za sebou. Dá sa nastaviť aj konkrétny výstup alebo stĺpec a ten zapínať a vypínať.
Meranie I, U, P svietidiel je riešené cez I2C s modulom INA226 (fw. je pripravený, čakám na dodanie modulu) . Výstup 16x cez posuvný register HC595 a mosfet spínač. Zobrazenie LCD 1602 v 4bit. režime. Vstup je rotačný enkodér s tlačítkom.
Program je napísaný v C, je to môj prvý pokus (komentovaný zdroják je na konci videa). Keďže k tejto platforme je zatial málo info ovládanie LCD, posuvného registra, INA226 som písal z nuly podľa datasheetov. Na ovládanie enkodéra má tento MCU vlastnú vstavanú perifériu, tiež má HW I2C to pomohlo dosť.
Musím povedať , že prechod z ASM a Basicu na C nie je až tak desivý ako sa mi zdal pred časom, myslím že som práve konvertoval z PIC na RISC-V platformu

Tu je krátke video z vrabčieho hniezda a na konci videa strihnutý komentovaný zdroják v C ak by niekoho zaujímalo ako vyzerá program v HAL MOUNRIVER Studio.
https://www.youtube.com/watch?v=VN_YoBXX40w
ps. zdatní programátori v C nech video pred koncom vypnú aby ich nedrblo.