HP Probook 650 g1 nejde, svieti power led
Moderátori: psichac, Moderátori
HP Probook 650 g1 nejde, svieti power led
na ktoru cast mainboardu sa zamerat, ak notebook po pripojení k baterii alebo na zdroj rozsvieti power led, ledky na boku dobijanie blika, nereaguje na dlhe stlacenie power tlacitka, a to iste aj ked vyberiem procesor.
Povodne som cakal problemy s biosom ale ani po preflashnuti ziadna zmena a navyse ak to robi bez cpu tak ani bios sa k slovu nedostane.
na doske niekde napatia 3.3 aj 5v su.
tlacitko power funguje dobre, napatie 3.3v/0 pri stlaceni.
ani cmos bateriu nepomohlo vymenit.
co sposobuje ze je stale akoby zapnuty ?
displej nic tma, ani externy monitor ani ventilátor ani disk netoci.
Povodne som cakal problemy s biosom ale ani po preflashnuti ziadna zmena a navyse ak to robi bez cpu tak ani bios sa k slovu nedostane.
na doske niekde napatia 3.3 aj 5v su.
tlacitko power funguje dobre, napatie 3.3v/0 pri stlaceni.
ani cmos bateriu nepomohlo vymenit.
co sposobuje ze je stale akoby zapnuty ?
displej nic tma, ani externy monitor ani ventilátor ani disk netoci.
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Re: HP Probook 650 g1 nejde, svieti power led
caps lock ti nahodou neblika? mal som podobny problem s G4. jedneho dna zapnem a nic. len rozsvietil ledky a caps zacal blikat. Vyskusane vsetky moznosti, ale nic. Isiel do skrine a o par mesiacov, ked som sa chcel v nom povrtat zrazu nabehol a uz mi ide par rokov. Akurat sa nevypne. Tvari sa, ze ano, ale ventilator sa toci a musim ho vypnut power tlacidlom.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
caps lock neblika,
trvale svieti led pri power tlacitku, a svieti biela led vpredu plus trvale blikavzlta vpredu.
ale nereaguje na tlacitko,ani ziadny iny prejav ani ventilator disk.
parkrat som problemy takeho typu poriesil biosom ale tu to vyzera na obvod ktory ma na starosti standby rezim, zapinanie atd, zrejme niektory mosfet je trvale zopnuty lebo napatia tam nejake su,
vybral som aj BIOS cip a to iste.
mozno je zaujimave to, ze som nevedel nahrat novy bios ked bol cip v mb, mam ho odzalohovany precitat to slo ale pri napaleni uz nespravil verify, ak som to programoval mimo mb tak to spravil. mozno nieco v okoli bios cipu ?, 3.3V tam ma
tj zaujima ma ako skontrolovat ten startovaci obvod, velmi sa mi nechce studovat schemy, je to ako hladat ihlu v kope sena.....
trvale svieti led pri power tlacitku, a svieti biela led vpredu plus trvale blikavzlta vpredu.
ale nereaguje na tlacitko,ani ziadny iny prejav ani ventilator disk.
parkrat som problemy takeho typu poriesil biosom ale tu to vyzera na obvod ktory ma na starosti standby rezim, zapinanie atd, zrejme niektory mosfet je trvale zopnuty lebo napatia tam nejake su,
vybral som aj BIOS cip a to iste.
mozno je zaujimave to, ze som nevedel nahrat novy bios ked bol cip v mb, mam ho odzalohovany precitat to slo ale pri napaleni uz nespravil verify, ak som to programoval mimo mb tak to spravil. mozno nieco v okoli bios cipu ?, 3.3V tam ma
tj zaujima ma ako skontrolovat ten startovaci obvod, velmi sa mi nechce studovat schemy, je to ako hladat ihlu v kope sena.....
0
Skôr ako softvér to bude potrebovať reballing grafického čípu. Aspoň tak to bolo u jedného HP ktorí priniesol brat že či chcem na hranie. Išiel zapnúť z tisíc pokusov raz. Keď sa vypnul zas nešiel. Tak som mu urobil traktoristicky reball
teplovzdušná pištoľ a drevená násada z kladivá. Nahral zatlačil na čip. Potom fungoval na každé zapnutie mesiac. Po mesiaci umrel na čisto
V minulosti booky malý rám teraz to je všetko na plastoch, ktoré sa prehybaju, ešte ktomu ekologicky cín a problém je na svete.
BIOS v podstate kontroluje pri zapnutí funkčnost komponentov Pc ak nájde chybu Pc sa nezapne.
V minulosti booky malý rám teraz to je všetko na plastoch, ktoré sa prehybaju, ešte ktomu ekologicky cín a problém je na svete.
BIOS v podstate kontroluje pri zapnutí funkčnost komponentov Pc ak nájde chybu Pc sa nezapne.
0
viem iba základy s elektrotechniky, viem urobiť plošák foto cestou, osadiť súčiastkami, keď to nefunguje som v koncoch
ale nie celkom 
požívam tieto MM, DT9205B, PU500, PU140, najviac BM235, Siglent SDS 804X HD,
požívam tieto MM, DT9205B, PU500, PU140, najviac BM235, Siglent SDS 804X HD,
tento ntb je prave s tych lepsich, kovove sasi, kryty, je mozne ze graficky cip by chcel reball alebo reflow, uz som zopar reflow-ow
robil ale to mi po case pristalo ja stole znova, na profi reball nemam ir ohrev, ani sablonky .
mozem skusit ale nesedi mi to ze nereaguje na tlacitko, vcera som ale vybral bios cip a takto led neblika takze mozno bios predsa len nacita.
otazka : bios spracovava procesor alebo iny obvod na doske ?
mozem skusit ale nesedi mi to ze nereaguje na tlacitko, vcera som ale vybral bios cip a takto led neblika takze mozno bios predsa len nacita.
otazka : bios spracovava procesor alebo iny obvod na doske ?
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Bios je bios, on je samostatny "system". samotny boot prebieha tak, ze startne bios, on urobi zakladnu kontrolu a az potom riadenie posuva dalej.
rogi: mne grafika odisla mesiac po zaruke
ale prisiel som na to, ze istou kuzelnou kombinaciou mi to slape len na integrovanej intel (system startoval, akurat padol pri prihlasovacej obrazovke - to tipujem, ze sa prepinal na radeon grafiku). Osvedceny postup som mal: nainstalovat vsetky ovladace, potom reset do nudzoveho a zakazat radeon. Takto na intel idem uz par rokov.
rogi: mne grafika odisla mesiac po zaruke
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
bios rozumiem ze ten startuje prvy a zabezpeci pripojenie periferii, disku atd aby veden nabootovat os, akurat v tejto chvili neviem, kde bezi, mal by na cpu,
ale pred startom biosu ide urcite zakladna kontrola baterka, dobijanie, naoatia, prudova ochrana, podla mna uz tam to nejde, skusim ale dat na skop piny bios cipu ci prebehne nejaka komunikacia,
ale pred startom biosu ide urcite zakladna kontrola baterka, dobijanie, naoatia, prudova ochrana, podla mna uz tam to nejde, skusim ale dat na skop piny bios cipu ci prebehne nejaka komunikacia,
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
To je inak dobrá otázka. Na akom cpu/mcu beží absolútny začiatok, keď ešte ani hlavný cpu nenaskočil?
0
Kod biosu bezi normalne na cpu. Na doske nieje ziaden dedikovany procesor pre bios.
Po resete / nabehnuti napajania ide cpu na predefinovany reset vektor (default adresa v pamati, napr 0x00....) na ktory je namapovany bios cip. Tym padom za zacne vykonavat kod zapisany v tom cipe. Nic viac nic menej. Ak je cpu v hajzli tak bios nenabehne.
Po resete / nabehnuti napajania ide cpu na predefinovany reset vektor (default adresa v pamati, napr 0x00....) na ktory je namapovany bios cip. Tym padom za zacne vykonavat kod zapisany v tom cipe. Nic viac nic menej. Ak je cpu v hajzli tak bios nenabehne.
0
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
ked takto, potom procesor ani bios nemusim riesit, lebo ledky zasvietia aj bez cpu, problem musi byt v tom startovacom cipe, najskor ten maly stvorcek 4x5 pin, ktory riadi aj dobijanie. raz som to uz na jednom pc menil. alebo mozno niektory mosfet ma skrat tak pusta napajanie trvale ale nie vsade, iba po niektoru uroven
0
Power tlačidlo musíš držať dlhšie pri HP, aby sa notbuk vypol natvrdo.
Adaptér je OK? Original?
Skús toto:
1. odpoj adaptér a podrž chvíľu power, aby sa vypol,
2. odpoj batériu a znovu podrž power aj 30 sekúnd, aby sa všetko vybilo, ak si to tak predtým nerobil, môže to byť problém,
3. poskladaj a zapni.
Ja na jednom hp notbuku musím permanentne network modul vybrať a zasunúť, niekedy keď mi vypadne WiFi.
V tvojom pripade to by mohla robiť aj pamäť. Skús prečistiť kontakty na module. Aj CPU ak je to modul.
Ledky môžu aj signalizovať chybový stav zariadenia. Skús pohľadať, či také niečo nie je pre ten typ. Servisný manual by sa mal dať stiahnúť.
Adaptér je OK? Original?
Skús toto:
1. odpoj adaptér a podrž chvíľu power, aby sa vypol,
2. odpoj batériu a znovu podrž power aj 30 sekúnd, aby sa všetko vybilo, ak si to tak predtým nerobil, môže to byť problém,
3. poskladaj a zapni.
Ja na jednom hp notbuku musím permanentne network modul vybrať a zasunúť, niekedy keď mi vypadne WiFi.
V tvojom pripade to by mohla robiť aj pamäť. Skús prečistiť kontakty na module. Aj CPU ak je to modul.
Ledky môžu aj signalizovať chybový stav zariadenia. Skús pohľadať, či také niečo nie je pre ten typ. Servisný manual by sa mal dať stiahnúť.
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Ja čo mám napozerané na yt, asi najčastejšie nájdu keramický kondík, ktorý skratuje niekde napájaciu vetvu. Tak skús či nájdeš voči zemi skrat (ale priamo na cpu/gpu má byť len jednotky ohmov).
Neviem aké máš vybavenie, zvyknú potom pustiť do skratu cca 800mV, a sledovať čo pečie ako šalené.
Zvyknú aj vizuálne prejsť matičnú, či je niečo evidentne poškodené.
Neviem aké máš vybavenie, zvyknú potom pustiť do skratu cca 800mV, a sledovať čo pečie ako šalené.
Zvyknú aj vizuálne prejsť matičnú, či je niečo evidentne poškodené.
0
budvar.. toto všetko vyskúšané, aj skratované kontakty pre CMOS batériu (samozrejme pri odpojenej batérii a zdroji), baterka nabitá externe, mala nízke napätie, ale po nabití ju už zrejme dobíja.
infra kamera neukazuje žiadny skrat, resp. aby sa niečo nad normu prehrievalo.
sledoval som odkiaľ ide signál pre led čo bliká vpredu na okraji krytu, je tam menšia DPS, pre pamäťovú kartu, a tá je pripojená ku mainboardu .
infra kamera neukazuje žiadny skrat, resp. aby sa niečo nad normu prehrievalo.
sledoval som odkiaľ ide signál pre led čo bliká vpredu na okraji krytu, je tam menšia DPS, pre pamäťovú kartu, a tá je pripojená ku mainboardu .
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Keď je skratovaná vetva napájaná iba notebookom, nemusí to byť hneď vidno na termokamere - nadprúdové a iné ochrany.
Skús či predsa nenájdeš niečo v skrate multimetrom.
Skús či predsa nenájdeš niečo v skrate multimetrom.
0
Ak je batéria vadná, to môže byť dôvod, že sa NtB nedá zapnúť.
0
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
...bývalý kolega doniesol rovnaké HPčko... s rovnakým symptómom svietenia a blikania kontroliek a tiež ignoroval PowerButton... Vybral som C-Mos batt. vyskratoval kontakty a "chytil" sa potom hneď, po prvom "zapečení" grafiky teplovzduchom... možno ešte aj teraz ide
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
tak to mozem s grafikou skusit, cip tam ma ten cerveny epoxid, uz som taky pripad riesil, najprv nahriat odstranit zivicu, a potom "predpisovy" reflow na 275stupnov, hadam 7z viac to nepokazim, ale overim este ten tranzistor mosfet co spominaju na badcaps a skrat pinov pre bios cip
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 5 Odpovedí
- 2472 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa mabo25
-