Revízia elektroinštalácie každých 5 rokov?

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

anielikk
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 03 Dec 2017, 13:11
Vek: 39

Revízia elektroinštalácie každých 5 rokov?

Príspevok od používateľa anielikk » 15 Júl 2024, 21:44

Zdravím, dnes sa u nás zastavil pracovník z VSD a oboznámil nás o tom, že každých 5 rokov je povinná revízia elektroinštalácie, ktorú nariaďuje zákon, túším z roku 2009. Vraj je to povinnosť, a že chodia kontroly. Chcel, aby sme mu niečo podpísali, že oni tie revízie robia, premerajú zásuvky, svetlá a ističe, ale je to nutné zaplatiť a cena je 190€. Bývam v dome už 40 rokov, ale ešte sa mi nestalo, aby mi niekto volal, alebo aby som musel preukazovať revíziou nie staršiu ako je 5 rokov. Vravel som, že majiteľ niesom ja a že nech sa zastaví tak o hodinu, to už bude majiteľ doma. Povedal, že v pohode, že sa zastaví, no neukázal sa. Mám otázku, je to podvod, alebo nejaký výmysel, ako zbohatnúť od VSD?
0

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Re: Revízia elektroinštalácie každých 5 rokov?

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Júl 2024, 00:04

Podobný vykukovia chodili u nás ohľadom revízie plynových rozvodov v domoch... keď sú až moc neodbytný, treba im pohroziť zavolanim polície a oni sa veľmi rýchlo vytratia..
A že sa preukázal reukazom VSD ? Neveriť ! Overiť ! Vedia sfalšovať iné doklady, nie voľajaký blbý preukaz pracovníka distribučky...
Stačí sa ho opýtať, či si môžeš najprv overiť jeho totožnosť a poverenie ....a povie ti baba ako mne... "tak nech vám to vybuchne!! - zvrtla sa na opätku a zmizla 8)
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

taphome
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
Vek: 65

Príspevok od používateľa taphome » 16 Júl 2024, 06:53

1. Lehoty neurčuje zákon, ale vyhláška.
2. Distribučke patrí všetko po elektromer a do toho ty zasahovať nesmieš - t.j. ani nechať revidovať.
3. Môžu ťa pri odpočte vyzvať, aby si si nechal zrevidovať miesto montáže a pripojenie tvojho odberného miesta, ak sa im stav nezdá (musia napísať čo, nie tajtrlík povedať, že....) alebo bola vykonaná úprava bez povolenia.
4. To čo je za elektromerom je tvojim majetkom a zase treba rozlíšiť, či v dome je firma, prenajímaný byt, alebo klasický byt a aká je zmluva s poisťovňou.

Ale u takýchto ponúk sú iba tri výsledky:
- pustíš niekoho do bytu a ten ti na šrot v stenách vystaví kladnú revíziu a vypýta si o 50€ viac - treba ho nechať dodrbať podvodníka
- pustíš niekoho a ten po prvom fiktívnom meraní povie, že to všetko treba prerobiť a dostaneš ponuku - treba ho vyhodiť
- vyžiadaš si na odfotenie jeho preukaz, poverenie distribučky na prácu a OP - on zmizne aj sám
1
Obrázok 1

budvar10
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55

Príspevok od používateľa budvar10 » 16 Júl 2024, 07:22

Ešte jedna možnosť tu je:
Pustíš ho do domu, a zatiaľ čo mu donesieš pohár vody, vykradne ťa.
0

Andrej152
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
Vek: 23

Príspevok od používateľa Andrej152 » 16 Júl 2024, 12:43

Urcite to pracovnik VSD nebol, oni na take somariny cas nemaju a revizie si riesia iba na svoje veci, ich absolutne nezaujima co je zapojene za elmerom. Oni posledne roky posielaju iba papiere ze chcu vymenit vypinac za istic za poplatok...

U nas tak chodil typek robit revizie kominov - vydrankal som si nanho cislo (kto by vedel co s nim zrobit piste mi), mal v ruke nejake skopirovane papiere a vypisany cely blok revizii uz s peciatkou, ze komin ani necistia len za 20eur da papier a keby trebalo na 3 roky dopredu tak len 10eur za jednu.. ked som ziadal aby ukazal papiere, dedek sa rozbehol a zastal pri susedovej branke a zvonil.

takze asi tak...
0

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 16 Júl 2024, 16:55

hej, sú to podvodníci, resp. je to ich biznic, pride hlupy, šicko kupi :)
pred pár týždňami mi tu chceli nanútiť kontrolu okien, čisto zdarma a že tak či tak prídu, lebo budú robiť celú ulicu a všetci susedia už si to objednali hahaha
scenár 1 - prídu, vystavia nejakú faktúru alebo nanútia nejakú službu
scenár 2 - obhliadka domu, zabezpečenia, atď ako na objednávku pre zlodejov, možno sa nájdu aj takí, čo s nim spolupracujú
0

anielikk
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 03 Dec 2017, 13:11
Vek: 39

Príspevok od používateľa anielikk » 16 Júl 2024, 18:37

Musel to byť podvodník, pretože vravel, že sa zastaví o hodinku neskôr a nezatavil, pričom tvrdil, že on na 100% príde že ho máme čakať, ešte si to značil do tých svojich papierov. Druhý deň a akoby sa po ňom zem zľahla.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok