§ - prax, zmluva

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Andrej152
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
Vek: 23

§ - prax, zmluva

Príspevok od používateľa Andrej152 » 08 Okt 2024, 22:28

Ahojte, riesim momentalne dalsie zamestnanie a tym aj potrebu potvrdenia praxe na vysnivanu 23, prvy zamestnavatel mi dal za ten rok aj nieco potvrdenie vsetko ako ma byt ale pri druhom (zamestnavatel znamy) diskutujem o zmluve - staci ak v tom bude uvedene pri naplni praci ze "vykonávať činnosť podľa dosiahnutého paragrafu?"

aby potom nebol problem dat potvrdenie o praxi, ked v zmluve o nicom nebude ani zmienka.

dik za rady
0

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Vek: 36
Kontaktovať používateľa:

Re: § - prax, zmluva

Príspevok od používateľa boraicho » 09 Okt 2024, 10:45

... ako elektro pracovník, na elektrických zariadeniach do 1000V

toto som dával ja
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

MARKYS
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 24 Nov 2019, 21:29
Vek: 22

Príspevok od používateľa MARKYS » 09 Okt 2024, 22:03

Podľa mňa úplne stačí ak sa zhoduje popis práce ako bol na §22, keďže pri §23 môžeš vykonávať tú istú prácu s jediným rozdielom že môžeš riadiť činnosť iných elektrotechnikov bez obmedzenia na počte.

Možno pre pokoj duše by som dopísal do zmluvy: riadenie činnosti poučených osôb a elektrotechnikov v obmedzenom počte, ako ti doteraz dovoľuje 22 :) tým pádom by si to mal mať pokryté aj z tejto strany :D

Ale nemyslím si že to niekto bude nejak zásadne kontrolovať, uvidí že je zapísaná prax v požadovanej dĺžke v rámci odboru a bude to ok.
0
Nič nevydrží dlhšie ako dočasné riešenie.

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Vek: 27

Príspevok od používateľa Edgar » 09 Okt 2024, 23:16

Akurát to riešim ja. Školiace stredisko mi poslalo tento vzor ktorý som im poslal vyplnený. Neviem čo to má spoločné s pracovnou zmluvou. Alebo som to len nepochopil.
obrázok.png
0

straciam
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 06 Jan 2009, 00:00
Vek: 39

Príspevok od používateľa straciam » 10 Okt 2024, 09:12

Technicka inspekcia nekontroluje prax. Osvedcenie vsak ide aj na schvalenie inspektoratu prace a ten ma pravomoc kontaktovat uvedenu osobu/firmu uvedenu v potvrdeni praxe aby si overil prax napr aj predlozenim pracovnej zmluvy. A to aj spetne. Tak nam to vysvetlovali na technickej inspekcii. Ale ci to plati len pre revizakov alebo pre vsetky paragrafy, to mozno doplni niekto druhy. Ale kludne to moze byt aj pre vsetky paragrafy. Nemozes robit kuchara a zamestnavatel ti potvrdi prax pre paragraf napr 22.
0
Ponukam vysokokvalitnu 3D tlac na SLA tlaciarni Anycubic Photon.
No password, no problem.
Ins-piration

Andrej152
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
Vek: 23

Príspevok od používateľa Andrej152 » 11 Okt 2024, 12:18

Dakujem za rady, pomohlo.
0

Merak
Moderator
Moderator
Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
Vek: 45

Príspevok od používateľa Merak » 11 Okt 2024, 17:09

Andrej152 napísal:
08 Okt 2024, 22:28
Ahojte, riesim momentalne dalsie zamestnanie a tym aj potrebu potvrdenia praxe na vysnivanu 23, prvy zamestnavatel mi dal za ten rok aj nieco potvrdenie vsetko ako ma byt ale pri druhom (zamestnavatel znamy) diskutujem o zmluve - staci ak v tom bude uvedene pri naplni praci ze "vykonávať činnosť podľa dosiahnutého paragrafu?"

aby potom nebol problem dat potvrdenie o praxi, ked v zmluve o nicom nebude ani zmienka.

dik za rady
daj si presne to, čo je vo vyhláške napísané - samostatný elektrotechnik VTZ-E do 1000V alebo podľa potreby
1
Obrázok 1
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať

Napísať odpoveď