Internet kinet

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
janosik1111
Nový člen
Nový člen
Dátum registrácie: 13 Nov 2018, 18:59
Vek: 47

Internet kinet

Príspevok od používateľa janosik1111 » 23 Jan 2025, 14:07

Zdravim páni, máte niekto skúsenosti s touto firmou kinet. U nás v obci natiahli optiku a ponúkajú pripojenie za 14€, 150/50 Momentálne mám kábel Orange. Vraj patria pod skupinu SSE.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Re: Internet kinet

Príspevok od používateľa mr.dred » 23 Jan 2025, 15:45

V našom meste je "aj" Kinet určite viac, ako 10 rokov.. ale na optiku - na pokrytie celého mesta (cca 50km²) sa nechytá ani pomaranč.. Okrajové časti (mimo centrum) - domkári máme smolu...kábel (metalika) je k dipozícii, ale to je slabé... a za LTE nevedia provajďáci čo pýtať.. Mám kyslík (za 17€) - niekedy aj max. - 15/5 vzduchom, ale rýchlosť väčšinou ako v metalike ..sotva 10/2...
Oslovil som aj Kinet, ale tým zas zavadzal výhľad na vykrývač susedov orech :wink:
Vzhľadom na to, že koľko rokov u nás pôsobia si myslím, že je to seriózna firma - nepočul som nejaké sťažnosti od užívateľov...
Teraz po nábehu 5G idem niekedy prelúskať podmienky od poskytovateľov.. Susedovi akurát teraz "merajú" príjmové podmienky - som zvedavý... O2 pre moju lokalitu ponúka stovku :roll: ...
TV mám cez satelit.. cardshare za 30€ ročne (SL alebo FS komplet balík) - tak že to neriešim - a na ten brak čo TV ponúkajú to úplne stačí... športový nadšenec som neni, že by som potreboval nejaké vojo či iné chujoviny...pozerať onlájn dopredu/dozadu cez internet - na to sme neni odkázaný... Aj tak čumíme do mobilov :lol: :lol: :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

janosik1111
Nový člen
Nový člen

Príspevok od používateľa janosik1111 » 23 Jan 2025, 15:54

Dík za odpoveď. Asi to idem zvážiť...
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 23 Jan 2025, 16:09

Ešte dodám..
V neďalekom miestnom pube majú od T-comu,či ako sa teraz volajú (alebo cez Digi ?) aj TV cez internet - samozrejme hlavne promo kanály na športové podujatia sú žiadané pri pivečku - ale kvalita aspoň HD je v nedohľadne.. Sú to "machule" pohybujúce sa po "veľkej" obrazovke - ten dátový tok je slabý...pokiaľ nemá zaručených aspoň 720p, tak sa na to nedá ani pozerať...
0

janosik1111
Nový člen
Nový člen

Príspevok od používateľa janosik1111 » 23 Jan 2025, 17:46

Dikes za odpoveď. TV mám cez anténu plus telka, skôr len internet. Zatiaľ to ešte nie je ani spustené. Len som chcel vedieť názory. Ten "šaring" mal by som nejaké otázky,ale asi skôr mimo fóra. Môžem napísať ss...
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 24 Jan 2025, 14:54

janosik1111 napísal:
23 Jan 2025, 17:46
Ten "šaring" mal by som nejaké otázky,ale asi skôr mimo fóra. Môžem napísať ss...
samozrejme.. "Je to na študijné účely" - no problem :lol:
Na úvod - pozri si stránku itelka.tv, cez nich teraz s kamarátmi/rodinou (15 účtov) frčíme... Ja z toho nejaké zisky neočakávam ("za správu účtov"), ani nechcem, ale za 10 užívateĺov reg. na môj email som dostal jeden účet free do roku 2079...
Ja som si len povedal, že za ten - hlavne reklamný brak čo ponúkajú televízie šírené cez satelit (u nás SL/FS) im viac chechtákov nedám... nezaslúžia si... 45€ mesačne ?? By mi muselo pekne j_e_bať!
Mal som predtým sharing z CN, Bieloruska, Ukrainy aj iných krajín .. ale bolo to nestabilné a veľa výpadkov... ITelka je na tom oveľa lepšie... oveľa stabilnejšia (zrejme tým, že je bližšie a používa viac serverov! ... skôr prichádzajú do úvahy výpadky TV spoločností... napr. PRIMA niektoré svoje "odnože" nevie ukočírovať, a rumunská AXN má problém už v samotnom štúdiu, ale to sa medzi tým množstvom programov stratí...Ostatné idú v pohode...

Ešte dodám... spotreba dát na CS je naozaj minimálny... na to stačí aj ten najslabší (alebo už rýchlosťou obmedzený - dátami prečerpaný) internet... je to len pár bajtov za minutu... ale kontinuita musí byť, lebo sa to sekne..
Niekedy sa stane, že treba reštart satelitu či routra - hlavne pri spojení cez WiFi - alebo oboch naraz !! Pri káblovom pripojení Internet/Sat - to nabieha bez problémov...
Ale pokiaľ nie sú výpadky elektriky, tak to beží dokonale..čo u mňa momentálne zase nehrozí !... výpadky elektriky sú dosť časté...SSE-čka tie výpadky zase nevie vyriešiť, lebo vraj majú niekde na linke vadný izolátor - a nevedia kde!!
0

alexandr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 08 Feb 2007, 00:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa alexandr » 25 Jan 2025, 18:02

Srdečne zdravím.
Osobné skúsenosti mám len z oblasti CATV , neviem - či išlo o skutočne omyl , alebo tak dobre zvládnutý čierny odber ...nejdem súdiť . Že patria do skupiny SSE - ano , a bolo tam dosť veľké BU Bu BU ,
že ešte len oni to tu rozbehnú , využitím prenosu dát a netu cez ích rozvodnú sieť - teda dostupnosť všade , kde je elektrika. Viac som sa nedozvedel ..
Ešte , že pekne naštvali dosť ľudí , keď im poslali - a niekde aj neposlali , 1 mesačnú výpoveď služieb , a zrazu to nešlo ....
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 25 Jan 2025, 20:28

Ja len tak... Technológia prenosu dát po "metalike" ? Veď to je stará technológia s dnes už nedostatočnými prenosovými vlastnosťami... Dostupnosť by bola super!.. že od elektromeru by si bral aj internet... ale rýchlosť by bola možno niekde na úrovni rokov 1990...
Možno by to niekde na chate, či odľahlom mieste niekomu stačilo na nejakú "zabezpečovačku - ochranu objektu... prípadne na nejaké "pomalé" využitie... ale nároky niektorých dnešných domácností sú aj 10x vyššie na rýchlosť.. Veď nenažrancom je už aj optika málo :lol:
0

janosik1111
Nový člen
Nový člen

Príspevok od používateľa janosik1111 » 25 Jan 2025, 21:13

Zatiaľ ostávam u pomaranča, kinet to spustí až za štyri mesiace. Čo sa týka telky tak mám ešte zaplatené na pol roka. Na tú itelku som pozeral, vyskúšam.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 25 Jan 2025, 21:48

Pokiaľ máš vlastný satelit na Astru 23,5 ° , alebo Thor 5, 6 (0,8W) tak to nie je problém . je to len o naladení a sprístupnení CS... na "správnom" prijímači, ktorý aj keby si kúpil , tak na bazoši za cca dvacku a ročný poplatok 30€
0

janosik1111
Nový člen
Nový člen

Príspevok od používateľa janosik1111 » 25 Jan 2025, 22:21

Satelit nie je problém. Prímač mám Amiko s predošlého šaringu. Budem mať čas tak to skúsim.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 25 Jan 2025, 22:34

Amiko sú na zdieľanie CS super.. Na niektorých síce treba vymeniť SW, ale to nie je žiadny problém.. Problém býva v nekompatibilite WiFi zariadení (Wifi to USB) ... Tie čo majú LAN vstup sú super...
Vhodný je aj napr. AB Cryptobox...
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok