VCR Sony SLV-202
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 31 Jan 2022, 23:48
Re: VCR Sony SLV-202
Mal so šťastie ja viem nebyť toho odpálenia tak na to v živote asi neprídem neviem musím sa ešte veľa učiť
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Keď problém je práve v tom, že hybridy rady STK neboli len stabilizátory, zosilňovače, budiče koncových stupňov a čojaviem čo ešte všetko možné... Hybridy boli podľa mňa vždy na zakázku nejakého výrobcu zariadenia.. a že sa objavili niekde v DS či katalógoch je len dobre... aspoň sa je k niečomu dopátrať..
Som zvedavý, aké STK - s akým číslom objavíš

Tých stabilizátorov bude minimálne 100vka a každý s nejakou špeciálnou funkciou...
Ale netreba riešiť.. video mu ide

Ver tomu, že aj my sa musíme veľa učiť... Nikdy totiž nepoznáme pôvodný zámer inžinierov, ktorí to na základe nejakých podkladov a návrhou urobili...To by sme boli určite aspoň milionári..jaroslav123456 napísal: ↑11 Feb 2025, 16:18Mal so šťastie ja viem nebyť toho odpálenia tak na to v živote asi neprídem neviem musím sa ešte veľa učiť

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Stály člen
tak ta nepotesim , ale ak by si ich chcel su tvoje , tam kde je trafo som skusal , bolo tam nieco, ak to chces rozcakat , myslim , ze je to skoda, aj ked nepotrebujem
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Zjednodušene povedané - takýto hybrid, je stabilizátorom viacerých hladín napätí a je "zopínaný" logikou uP riadenia pri jeho činnosti - resp. riadením celého stroja od jeho prvopočiatočného pripojenia k elektrike - kedy má nastať aj "reset uP".... Niektoré napätia sú aktívne hneď po zapnutí -čiže hlavné napájania pre logiku...a potom sa má vytvoriť "RESET" impulz na nejakom pine, aby zariadenie korektne nabehlo..uP musí prejsť procesom "reštart"..
V tomto prípade je to jednoduchší obvod a reset je v inom obvode - a nezávisí od použitého hybridu.. nabehne trvalé "napájanie" zo siete a niekde inde dôjde k resetu riadiaceho obvodu.. Ten potom "zapne" ostatné napájania pre ďaľšie obvody v súvislosti s požiadavkou na stlačenie tlačítka ovládania..(ON/OFF...Play..Wind/Rewind/ Record...zavedenie kazety...atď).. Využívali sa "stabilizátory" ktoré hneď po pripojení vytvorili reset impulz pre všetky riadiace jednotky...ale v podstate to bolo jedno... Nič sa tým nezískalo, lebo aj tak tam bol nejaký VIS - MAJOR procesor.. ktorý to všetko kontroloval.. a tým sa to pri poruche len komplikovalo..
V tomto prípade je to jednoduchší obvod a reset je v inom obvode - a nezávisí od použitého hybridu.. nabehne trvalé "napájanie" zo siete a niekde inde dôjde k resetu riadiaceho obvodu.. Ten potom "zapne" ostatné napájania pre ďaľšie obvody v súvislosti s požiadavkou na stlačenie tlačítka ovládania..(ON/OFF...Play..Wind/Rewind/ Record...zavedenie kazety...atď).. Využívali sa "stabilizátory" ktoré hneď po pripojení vytvorili reset impulz pre všetky riadiace jednotky...ale v podstate to bolo jedno... Nič sa tým nezískalo, lebo aj tak tam bol nejaký VIS - MAJOR procesor.. ktorý to všetko kontroloval.. a tým sa to pri poruche len komplikovalo..
0
-
- Stály člen
- mr.dred
- Ultimate člen
..nemusíš mi vykať na fóre sa to nemusí a ani nevyžaduje
Mám len Banícku priemyslovku... ale elektronika mi je koníčkom od poznania fyziky.. môj prvý - ako že tomu hovoria teraz "projekt" bol v r. 1978 (bol som ôsmak na ZŠ) - DV "Hviezda" prijímač v škatulke od sobášnych prsteňov rodičov "na "prvých" SI tranzistoroch" a so slúchadlom s CCCP prijímača keď išla setra na strednú školu a vo vlaku mohla niečo počúvať.. Dovtedy som sa "hral" s elektrónkami aj ma dokopalo mnohokrát
...Potom bol ten priebeh celkom strohý.. Prijímačky na elekrotechniku - nemal som tlačenku - iná škola - provider mal nešťastnú nehodu, keď pílil orech, tak som skončil na tej "Baníčine"v meste.. Vyrobil som si v 55-ke dôchodok a už teraz sa konečne môžem venovať svojmu koňovi naplno..
Od tých xx+ rokov sa nazbieralo veľa skúseností - a stále sa zbierajú... a keď viem a "môžem" pomôcť.. nie je problém...
.. a tiež sa z "nových" technológií niečo rád naučím...

Od tých xx+ rokov sa nazbieralo veľa skúseností - a stále sa zbierajú... a keď viem a "môžem" pomôcť.. nie je problém...

0
-
- Stály člen
Vedel by mi prosím niekto povedať aké mazivo používali výrobcovia na mazanie súkolia a hlavnej páky mal som rozobratý mechanizmus Panasoniku NV-SD407EE urobil som chybu som to poutieral a keď som to zložil tak to vŕzga škrípe
0
určite tam nedávaj grafitovú ani bežnú autovazelínu. Vhodná je napríklad biela Molykote pre tlačiarne, kopírky a také veci. Originál Sony používal Morlytone Grease MOR265, ale tú pravdepodobne nezoženieš.
0
-
- Stály člen
myslím, že táto bude ok https://avelmak.sk/index.php?lm=1513&pg ... icle=53931
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Každý výrobca má "tú svoju osvedčenú špecialitu" .. ako aj profi kuchári... ingrediencie nezverejnia - veď by stratili originalitu
Patrí tam vazelína, ktorá nebude:
- škodlivo pôsobiť na použité komponenty (kovy, plasty...)
- ani pri "vyšších okolitých teplotách stekať a "gebriť" všetko dookola
- bude dostatočne za sebou ťahať "maglajz", aby nevytvoril "suchú" stopu, ktorá by pri ďaľšom pohybe pôsobila nepriaznivo na klzné plochy..
Najlepšie je v takýchto prípadoch zachovať použité mazivo "dôkladným" pozbieraním, toho čo tam ešte je použité a po výmene komponentov ho vrátiť späť...
Dajú sa v pohode nahradiť aj "potravinárskymi" mazadlami prevodoviek napr. do pomalobežných kuch. robotov...či mazadlá na piesty kávovarov... ale ich cena tiež určite nepoteší... (nedávno.. ozubené koliečko do robota bolo za 6€ a špeci-vazelína 10g stála cez 10€ - ale výmena mazadla bola nutná... obsahovala asi 70% zubov toho kolieska
A ďaľšia vec... VCR - či len Player svojim princípom nemohli byť "tiché" stroje.. v každom vždy niečo viac - menej rachotilo
..nejaký čas vydrží..alebo aspoň pre následujúce "namazanie" určí "chorobné" miesto, kde ten "škripot" vzniká a tam potom použiješ iné mazivo...

Patrí tam vazelína, ktorá nebude:
- škodlivo pôsobiť na použité komponenty (kovy, plasty...)
- ani pri "vyšších okolitých teplotách stekať a "gebriť" všetko dookola
- bude dostatočne za sebou ťahať "maglajz", aby nevytvoril "suchú" stopu, ktorá by pri ďaľšom pohybe pôsobila nepriaznivo na klzné plochy..
Najlepšie je v takýchto prípadoch zachovať použité mazivo "dôkladným" pozbieraním, toho čo tam ešte je použité a po výmene komponentov ho vrátiť späť...
Dajú sa v pohode nahradiť aj "potravinárskymi" mazadlami prevodoviek napr. do pomalobežných kuch. robotov...či mazadlá na piesty kávovarov... ale ich cena tiež určite nepoteší... (nedávno.. ozubené koliečko do robota bolo za 6€ a špeci-vazelína 10g stála cez 10€ - ale výmena mazadla bola nutná... obsahovala asi 70% zubov toho kolieska

A ďaľšia vec... VCR - či len Player svojim princípom nemohli byť "tiché" stroje.. v každom vždy niečo viac - menej rachotilo

treba nájsť miesto, kde to vydáva "nadmerné pazvuky" Vo väčšine pomôže aspoň kvapka "PP90" olejajaroslav123456 napísal: ↑12 Feb 2025, 09:41urobil som chybu som to poutieral a keď som to zložil tak to vŕzga škrípe

0
- mr.dred
- Ultimate člen
.. tiež si myslím, že by mohla byť OK! Akurát cena "sólo" objednaného produktu nebude po chuti...

Ale to už je iná politika...
0
-
- Stály člen
Našiel som ten Morlytone grease na stránke https://www.gemalta.com ale je poriadne drahý čo je väčšia kvalita morlyton alebo ten silikon?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
V prvom rade si zisti, kde ten "škripot" vzniká... či na tom" predlohovom" kole (čo je málo pravdepodobné, lebo je tam trenie kovu o "plast" (silon)), alebo inde, kde je trenie kov na kov.. Zavádzacia "páka" mechanizmu musí urobiť pomerne "veľkú prácu" aby zaviedla mechanizmus tam, kde si to páska vyžaduje...a ovláda v podstate všetky pohyblivé časti.... ani párok do rožku (Hot Dog) bez horčice či kečupičku dovnútra nezavedieš

0
- miroja
- Power user
- Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
- Vek: 62
Na predchadzajucej stranke som okrem ineho napisal:

Gratulujem k oprave

PS:Podla fotky to na dialku vyzeralo ako zvlnenie 100 Hz. Nemyslim si, ze to kmitalo. Keby ano, to by sa na obraze prejavovalo inak. Samozrejme, pootvrdili by to osciloskopicke merania. Skor si myslim, ze niektora cast toho hybridu (najpravdepodobnejsie 12V hladina) bola nacata a sama zrala velky prud a povodna filtracia pred hybridom uz nestacila. Preto som sa pytal na teplotu toho hybridu.
V kazdom pripade to bol problem zdroja a nie zvysku videa.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 1 Odpovedí
- 333 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa kutilmil
-