Čo vás dnes potešilo III.

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
pajky
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 03 Jan 2009, 00:00

Re: Čo vás dnes potešilo III.

Príspevok od používateľa pajky » 25 Nov 2023, 18:29

Neradoval by som sa s tou skusackou. Brutal nespolahliva na detekciu fazy. Aspon ta moja. Nepotrebujem sa zabit. Radsej zozen lacneho fluka.
Ja T150 fluke a nemenil by som.
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 26 Nov 2023, 16:24

Prvu s LEDkami asi pred "sto" rokmi som rozslapal v hale v praci , tri fazy som mal a motor stale len mrncal :) , kolega prisiel s " elektromagnet " a jedna faza chybala ´ tak hned som ju rozslapal a potom desiatky rokov az do teraz len tie co mali cievku :)
1
Obrázok 1

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 48

Príspevok od používateľa SMITH » 30 Jan 2024, 14:04

Tak som si dnes spravil radosť :-)
APPA.jpg
Aktuálne sa dá kúpiť za 68€ :applause:
EDIT: Tak už nedá - VYPREDANÉ
2
Obrázok 2
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

rogi
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 23 Apr 2009, 00:00

Príspevok od používateľa rogi » 31 Jan 2024, 09:31

SMITH ako mera? Pozeram že odpor kelvinovou metodou nemeria. Tieto meraky su všetky na jednom obvode založene, len zaleži ako sa konštrukter vysporiadal z navrhom. Mal som DT.... vrateni nešiel z kalibrovat. tak som potom nainstaloval do PC jeden program a tam meram indukcnost cievok ak treba.
0
viem iba základy s elektrotechniky, viem urobiť plošák foto cestou, osadiť súčiastkami, keď to nefunguje som v koncoch :( ale nie celkom :D
požívam tieto MM, DT9205B, PU500, PU140, najviac BM235

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 31 Jan 2024, 16:18

rogi napísal:
31 Jan 2024, 09:31
SMITH ako mera? Pozeram že odpor kelvinovou metodou nemeria. .
Meria . Cez tie ploché zásuvky .
appa_man.jpg
Tento merák sa vyraba aj pod označením GW INSTEK LCR 915 a ISO-tech LCR 1701 . Neviem či je príbuzný s CEM DT-9935 . Ak by nebol zablombovaný skúsim pozrieť doň .
0
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 10 Dec 2024, 20:22

Vianoce prišli skôr . Multimeter SOLARTRON SCHUMBERGER 7150
MERAK_S-S.jpg
JS_U_5V.jpg
5V z kalibrátora ( referencie )
ST_U_100kHz_SIN.jpg
100kHz sínus , rovnako ukazoval aj na píle .
1
Obrázok 1

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 10 Dec 2024, 20:45

..otázka od prítulky bola - čo chceš k vianociam :lol:
Ja na to - Taká "ohrevná" vesta..k nej baterka/powerbanka by mohla byť fajn...
A ona - veď si objednaj!!
A ja že - No super..
...na Mikuláša už aj odskúšané.. super funguje ... Ale do vianoc ešte ďaleko :lol: :lol:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

F-r-a-n-t-i-s-e-k
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 16 Sep 2019, 20:43
Vek: 42

Príspevok od používateľa F-r-a-n-t-i-s-e-k » 10 Dec 2024, 22:29

Agent SMITH, čo ťa takáto sranda stála? :yawinkle:
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 10 Dec 2024, 23:14

F-r-a-n-t-i-s-e-k napísal:
10 Dec 2024, 22:29
Agent SMITH, čo ťa takáto sranda stála? :yawinkle:
35€ + 7.5€ pošta
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 10 Dec 2024, 23:20

Ježiško ešte doniesol ďalšie darčeky . To to je jeden z nich
Zdroj HP-Agilent 6628A
agilent 1.jpg
Ten to je 2 kanálový 50V-1A 50W

a ešte jeden 4 kanálový a jeden HP-Agilent 6673A jednokanálový 35V/60A 2000W

A už ostáva len to Nerudovské " kam s ním "
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 10 Dec 2024, 23:55

Nie že by som také zariadenie potreboval, ale kúúúrňa chlapi - kde na to chodíte..šéf má na prevádzke 2 celkom schopné skopy, ktoré sa vôbec roky nepoužívali (a určite ich nikto ani nepoužil, lebo nevedel na čo..
) a nechce ich "pustiť"za nejakú rozumnú cenu, hlavne že pred nedávnom mu "dodali" čínsky - na baterky... taký do ruky - a nevie čo s ním... :roll:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 11 Dec 2024, 00:14

Vlastne ani mne až tak moc nechýbalo ( mám iné zdroje ) ale proste nešlo odolať :mrgreen:
A budem sa tešiť dva krát , prvý keď som ich zohnal a druhý keď prídem na to načo mi budú ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale má to riadenie GPIB , tak by som to chcel skusiť čo to dokáže . Len káble musím zohnať . Mám len jeden .
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa Amaterr » 11 Dec 2024, 06:47

Vidim , ze okupujes cele podkrovie ..vsetko je o tom ci ma clovek priestor a myslim si , ze si to budes musiet "vytahovat "troska vyssie , nejaka polica ? Pomaly nemas na stole miesto . Ale poznam to , a velmi dobre , najvecsiu radost si clovek spravi sam .....treba sa uz na dochodok pomalicky pripravovat ...mne roky trvalo kym som si ako taky priestor v panelaku spravil aj pre seba a ten zdroj , na to mozem zabudnut :) .
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Príspevok od používateľa 5ko » 11 Dec 2024, 08:41

Ono sa to škrečkuje,ak to je kde skladovať.
Tiež som za 40 rokov zapratal 3 miestnosti všetkým možným, že keď budem na penzii,tak ...z tohto urobím toto...,toto bude dobré na hento ...budem mať viac času.
Trt makový, nový majiteľ bytovky sa rozhodol, že ju ide z gruntu rekonštruovať a dostali sme termín do polroka sa vysťahovať.
Nikomu neprajem zažiť tie stresy ,keď som musel každú vec vziať do ruky,a rozhodnúť,či ju odložím do banánovej krabice a nechám si ju,alebo ju ponúknem kamarátovi, ktorý si takto odviezol 3 plné autá do garáže,alebo tvrdý ortieľ...recykling.
A verte mi,bol to ťažký boj,často aj s prehadzovanim z jednej krabice do druhej.
Boli to týždne makačky často aj do polnoci.
Výsledok boli 3 vlečky Fe,Ms,Al,Cu do šrotu,zhodnotené rokmi na cca 850€🤣.
Plná dodávka Tranzit do recyklingu ,no a zvyšok bolo už len 10 kartónov náradia a pár krabíc cennejšich prístrojov,dokumentov,
PC s príslušenstvom, čo som musel všetko na chalupe,kam som sa presťahoval,natlačiť do dielne,skleníka,popod prístrešky a niečo len na palety pod celtu.
Už štvrtý mesiac denne len chodím, prekladám a hľadám kde sú kliešte, šroubováky,či iné veci,čo potrebujem pri robote .
Takže,mňa najviac poteší,ak sa mi podarí nájsť to čo práve potrebujem.
Rada pre podobných zberateľov...uvedomte si, že možno raz sa budete musieť tých vecí zbaviť sami, alebo pozostalí. :D
2
Obrázok 2
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

miroja
Power user
Power user
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Vek: 62

Príspevok od používateľa miroja » 11 Dec 2024, 17:01

Majo, zjavne nemam tolko ako si mal ty, ale tiez toho nemam malo a pocity podobne (ked budem na dochodku. tak...).
Zamestnavatel sa postaral, ze som nedobrovolne na dochodku uz rok a velmi malo z toho nasysleneho som vyuzil. Skor naopak, este aj cosi pribudlo.... Ale vyhodit nieco? No ani nahodou !
Ano je to vraj choroba, ale tato ma menej stve ako ta, vdaka ktorej som podstupil jednu operaciu minuly rok a tento rok dalsiu...
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa Amaterr » 11 Dec 2024, 17:16

Ja si myslim ´ ze moju "chorobu " mam pod kontrolou ´ uz mam v kufri tri antikorove skrinky deskop z PC ´ euro 1 kilo , ani ju nebudem za 5euro otravovat ´ tiez som mal plany ´ pekne skrinky, ale ked som nevedel navrtat dieru ´ tak kontajmer .Ale keby chcel niekto komplet aj MB aj zdroj ´ moze sa zastavit ... MB taky .hmm Pentium 1 ? ´ chcel som to pre Elnec pod Dosom , uz som to rozchodil .. :) ´ tie co su komplet este mam ´
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa SMITH » 11 Dec 2024, 21:15

Zdanie klame . Som v synovej izbe , ktorý aktuálne študuje v Prahe a chodí domov cca 1x za 2 mesiace .Tak vždy ked ma prísť si všetky pakšamety uložím do tých priesvitných krabíc a dám na chodbu . Mal som veci v pivnici , ale tam je v lete 80% vlhkosť a všetko tam hrdzavie a plesnivie ...

Keď že mám do dôchodku ešte cc 15 rokov isto si niečo ešte nasyslím . Ale už to pomaly začínam vyhadzovať .Presne ako tu pisali kolegovia " tá krabicka bude super na zdroj " no a leží mi v pivnici 10 rokov .

Tie zdroje to bola taká srdcovka , aj keď ich moc nevyužijem ...
dielna__.jpg
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Príspevok od používateľa 5ko » 11 Dec 2024, 21:34

Syna už máš,postav mu dom,alebo nájdi frajerku s bytom a ostane ti izba, plastové krabice sa mu zídu pri sťahovaní a strom zasadite spolu 🤣
1
Obrázok 1
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 08:09

Príspevok od používateľa kapor » 12 Dec 2024, 07:03

to Smith:
Nefandi si. Ešte máš do dôchodku 20 rokov, podľa toho čo sa tu deje. A teda + 5 rokov aktívneho syslenia :thanks: .
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa Amaterr » 12 Dec 2024, 09:36

@Smith ... ach jaj , mas to tazke :) , tesit sa na syna alebo byt nasraty , ze sa musis stahovat ... u nas ostala volna " detska " , marny boj sa tam nastahovat ... dcera mi povie ... a to kvoli tvojim haraburdam sa nemam raz zacas kde zlozit ? idem stierkovat .. vraj aby bola kuchyna pekna :). To by by clovek neuveril kolko usilia a namahy je , aby ta krytka z lustra drzala " prilepena " na strope , zemska gravitacia je svina , este ze nemam zavrate , zakloneny na rebriku . Mna by potesilo byt sachistom , par hodin posedis a peniazky sa sypu .
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok