Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Moderátori: mirosne, Moderátori
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Jáj radus ale si ma napašmal,tuším skočím do pivnice,krumple už zoschýnajú a také sú na lokše najlepšie,lebo už nemajú vela vody.
DXR- to je ale harulové cesto,kde ide strúhaný surový zemiak a múka... na lokše sa varia v šupke a potom pretláčajú cez,,pučítko,,
na tenké rezance a zamiešajú z múkou na cesto,ktoré sa pečie nasucho najlepšie na platni na šporáku.Potom ich stačí potrieť husacou masťou a posoliť a oblizujeme sa aj za ušami.
Ale proti plnke nemám nič,tá sa hodí akákolvek,čo nám príde na chuť.
Oravan, práveže medzi plávkami je viac druhov,ktoré sa dajú pomýliť ,ako medzi ostatnými hríbami.Stačí jedna a štípe hnusne celá praženica.
Ale taká muchotrávka červenkastá schová vynikajúcou chuťou a univerzálnosťou použitia do vrecka aj bedlu.
DXR- to je ale harulové cesto,kde ide strúhaný surový zemiak a múka... na lokše sa varia v šupke a potom pretláčajú cez,,pučítko,,
na tenké rezance a zamiešajú z múkou na cesto,ktoré sa pečie nasucho najlepšie na platni na šporáku.Potom ich stačí potrieť husacou masťou a posoliť a oblizujeme sa aj za ušami.
Ale proti plnke nemám nič,tá sa hodí akákolvek,čo nám príde na chuť.
Oravan, práveže medzi plávkami je viac druhov,ktoré sa dajú pomýliť ,ako medzi ostatnými hríbami.Stačí jedna a štípe hnusne celá praženica.
Ale taká muchotrávka červenkastá schová vynikajúcou chuťou a univerzálnosťou použitia do vrecka aj bedlu.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Oravan - hodinu a pol som ich poctivo piekol a vaľkal Aj keď sme ich dojedali ešte dnes.
5ko - akurát som sa zamyslel prečo tie zemiaky varím normálne, ako na kašu, nie v šupke Musím ich nabudúce uvariť v šupke, pravda
5ko - akurát som sa zamyslel prečo tie zemiaky varím normálne, ako na kašu, nie v šupke Musím ich nabudúce uvariť v šupke, pravda
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Ako je na tom Medvedi cesnak ? Bol uz niekto pozret ? V cesku na niektorych lokalitach ze uz vyrasta pomaly, tak hadam by mohol aj u nas.
0
"Je to smutná epocha, keď je ľahšie rozbiť atóm ako predsudky."
A. Einstein
A. Einstein
- dxr
- Ultimate člen
- Príspevky: 3968
- Dátum registrácie: 05 Aug 2013, 20:21
- Bydlisko: V strede nicoho
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Toto sa isto 5ko-vi bude pacit len zasomre ze tam nieje korenie Dobry recept
0
-
- Pokročilý člen
- Príspevky: 592
- Dátum registrácie: 20 Apr 2013, 18:16
- Bydlisko: N.Mysla
- Vek: 23
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Opäť som niečo skušal ugrilovať / a nebojte nie je to ten bocian čo nam chodil po zahrade / , ale kedže vonku prší tak len v kuchyňi na plyne. Kurací steak s koreniami od Vitany a domáce hranolky s paradajkou a kečupom k tomu.
0
- dxr
- Ultimate člen
- Príspevky: 3968
- Dátum registrácie: 05 Aug 2013, 20:21
- Bydlisko: V strede nicoho
- Kontaktovať používateľa:
-
- Pokročilý člen
- Príspevky: 592
- Dátum registrácie: 20 Apr 2013, 18:16
- Bydlisko: N.Mysla
- Vek: 23
- Loloone
- Zaslúžilý člen
- Príspevky: 1369
- Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
- Bydlisko: the Sered DC
- Vek: 51
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
decka dneska som zral na jednej polovnickej akcii brutalneho peceneho diviaka na cesnaku ale fakt brutalneho, k tomu 10° Corgona (ten uz nebol az taky brutalny) a este tam bola.... aaaale to je jedno
fakt to bolo super
fakt to bolo super
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"
DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp
DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp
- Jirka84
- Ultimate člen
- Príspevky: 2495
- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Bydlisko: kousek na sever od Olomouce
- Vek: 73
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Mám ho na své zahradě. Ráno jsem posnídal s bůčkovou pomazánku (domácí) - na vrch jsem si dal právě ten medvědí česnek - pochoutka Mňamspin90 napísal:Ako je na tom Medvedi cesnak ? Bol uz niekto pozret ? V cesku na niektorych lokalitach ze uz vyrasta pomaly, tak hadam by mohol aj u nas.
Roste sice polaleji , ale je vynikající. Potřebuje aspoň polostín, nejlépe pod stromy, kde je trochu vlhko...
http://cesnekmedvedi.blog.cz/
http://www.hledat.com/web?ts=go&q=medv% ... %A1n%C3%AD
PS dobrou chuť !
0
LAIK se DIVÍ, odborní žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Zábava pro naše polovičky - Církvice (Čáslav = ČR)
..mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Zábava pro naše polovičky - Církvice (Čáslav = ČR)
..mladí nedělají vždy , co se jim říká...
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Fiha, tak toto by ma nenapadlo, ze zasadit na zahradu, dalsi rok vyskusam Tento rok uz je zalezeny v zemi.
0
"Je to smutná epocha, keď je ľahšie rozbiť atóm ako predsudky."
A. Einstein
A. Einstein
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Kolegovi rastie v hore za plotom záhradkárskej osady a má ho aj v záhradke,tak mi práve na jar dal za igelitku aj s koreňmi, a celkom sa mu darí aj v tej mojej.Udomácnil sa a už aj odkvitol,dúfam, že sa rozrastie.
Už je trochu neskoro na zber výhonkov zo smrečkov,ale v pohári už dozrieva vynikajúci sirup z nich.
Je dobrý na priedušky a hrdlo.
Keď začne vyháňať červený smrek ,/alebo aj obyčajný/ mäkké mladé výhonky, tak ich natrháme,opláchneme a ukladáme do pohárov striedavo presýpame kryštálovým cukrom ,a natlačíme doplna.
Pohár uzavrieme a necháme na slnku dva tri týždne,kým sa postupne nerozpustí cukor a na dne sa začne zbierať sladký sirup .Občas popritláčame lyžicou ihličie,aby bolo ponorené.
Nakoniec precedíme a uskladníme v malých sklených flaškách od kečupu.
Už je trochu neskoro na zber výhonkov zo smrečkov,ale v pohári už dozrieva vynikajúci sirup z nich.
Je dobrý na priedušky a hrdlo.
Keď začne vyháňať červený smrek ,/alebo aj obyčajný/ mäkké mladé výhonky, tak ich natrháme,opláchneme a ukladáme do pohárov striedavo presýpame kryštálovým cukrom ,a natlačíme doplna.
Pohár uzavrieme a necháme na slnku dva tri týždne,kým sa postupne nerozpustí cukor a na dne sa začne zbierať sladký sirup .Občas popritláčame lyžicou ihličie,aby bolo ponorené.
Nakoniec precedíme a uskladníme v malých sklených flaškách od kečupu.
0
Naposledy upravil/-a 5ko v 25 Jún 2015, 07:19, upravené celkom 1 krát.
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
5ko
ten sirup som donedavna robil, cerstve vyhonky oplachol a take mokre supol do pohara. Aka vrstva "omladov" rovnaka vrstva cukru. Daval som to do 5L uhorkovych poharov. Vyborne proti kaslu.
ten sirup som donedavna robil, cerstve vyhonky oplachol a take mokre supol do pohara. Aka vrstva "omladov" rovnaka vrstva cukru. Daval som to do 5L uhorkovych poharov. Vyborne proti kaslu.
0
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Podobny recept na sirup proti kaslu poznam s cibulou (nakrajat a presypat cukrom). Ucinne, ale clovek je potom troche nespolocensky
0
-
- Ultimate člen
- Príspevky: 1514
- Dátum registrácie: 30 Máj 2009, 00:00
- Bydlisko: Zvolen/Brno
- Vek: 32
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Cibula+cukor je sranda že to vôbec nechutí už ako cibula, len to tak smrdí.
0
Foobar User
Mimochodom, volám sa Maroš
Mimochodom, volám sa Maroš
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
A čo už potom štvorboj -med,cesnak ,citron,cibula. Ale mne zaberá.Za tým ako bonus vitamín S-52A.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Každému sa iste stane, že neodhadne množstvo chleba,ktoré treba nakúpiť a potom pár krajcov zostane, často aj celá štvrťka..
No čo s ním, nie každý chová zajace či iný hyd,takže často skončí v koši.
Ponúkam jednoduchý tip,ktorým zužitkujeme zbytok chleba bezozbytku.
Krajec chleba pokrájame po dlžke na pásiky a tie následne popriečky ,čím narobíme z neho kocočky cca 1 x 1 cm.
Kocky rozložíme na plytký tanier na tenšiu vrstvu a dáme do mikrovllnky na 50%výkonu ,na pár minút ohriať, čím sa odparí zbytočná vlhkosť a trochu obschne.
Potom kocky dochutíme posypaním Podravkou, rascou ,grilovacím korením.... alebo podla vlastnej chuti a premiešame
Na panvici roztopíme lyžicu bravčovej masti, alebo oleja, nasypeme tam kocky chleba a miešame ,kým sa chlieb nepopraží do zlatova.
Pred vybratím nastriekame na panvicu pomedzi kocky pár kvapiek Magy polievkového korenia ,premiešame a vyberieme.
Podla potreby dosolíme a necháme vychladnúť.
Hotové kocky sa dajú použiť ako prídavok do polievok,/ráno v robote káva a hrnčeková polievka s kockami neodmyslitelný rituál/ ale najradšej ich mám len tak ...ako priešmačok... nabrať do hrsti a chrúmať ak je obed ešte daleko ,alebo pri telke namiesto čipsov.
DOBRÚ CHUŤ
Ešte neodchádzajte, o chvílu pokračujeme.
-- Spojený príspevok 19 Sep 2015, 12:26 --
Druhý spôsom ako využiť zaschýnajúci chlieb sú
Chlebové hranolky vo vajci.
Chlieb nakrájame na rezance ako zemiakové hranolky
Omočíme každý hranolček v rozšlahanom ,grilovacím korením ochutenom vajci
Opražíme na bravčovej masti
Konzumujeme napr. s kečupom ,tatarkou či majonézou...
Je to jednoduchá rýchla večera či raňajky internátistov,či týždňovkárov,ak im už ani na pivo nezostalo.
No a nakoniec, aby sa nespriečili v krku,tak ich zalejeme zarosenou 12°kou,ochladnej v Megyho prietokovom ochladzovači.
No čo s ním, nie každý chová zajace či iný hyd,takže často skončí v koši.
Ponúkam jednoduchý tip,ktorým zužitkujeme zbytok chleba bezozbytku.
Krajec chleba pokrájame po dlžke na pásiky a tie následne popriečky ,čím narobíme z neho kocočky cca 1 x 1 cm.
Kocky rozložíme na plytký tanier na tenšiu vrstvu a dáme do mikrovllnky na 50%výkonu ,na pár minút ohriať, čím sa odparí zbytočná vlhkosť a trochu obschne.
Potom kocky dochutíme posypaním Podravkou, rascou ,grilovacím korením.... alebo podla vlastnej chuti a premiešame
Na panvici roztopíme lyžicu bravčovej masti, alebo oleja, nasypeme tam kocky chleba a miešame ,kým sa chlieb nepopraží do zlatova.
Pred vybratím nastriekame na panvicu pomedzi kocky pár kvapiek Magy polievkového korenia ,premiešame a vyberieme.
Podla potreby dosolíme a necháme vychladnúť.
Hotové kocky sa dajú použiť ako prídavok do polievok,/ráno v robote káva a hrnčeková polievka s kockami neodmyslitelný rituál/ ale najradšej ich mám len tak ...ako priešmačok... nabrať do hrsti a chrúmať ak je obed ešte daleko ,alebo pri telke namiesto čipsov.
DOBRÚ CHUŤ
Ešte neodchádzajte, o chvílu pokračujeme.
-- Spojený príspevok 19 Sep 2015, 12:26 --
Druhý spôsom ako využiť zaschýnajúci chlieb sú
Chlebové hranolky vo vajci.
Chlieb nakrájame na rezance ako zemiakové hranolky
Omočíme každý hranolček v rozšlahanom ,grilovacím korením ochutenom vajci
Opražíme na bravčovej masti
Konzumujeme napr. s kečupom ,tatarkou či majonézou...
Je to jednoduchá rýchla večera či raňajky internátistov,či týždňovkárov,ak im už ani na pivo nezostalo.
No a nakoniec, aby sa nespriečili v krku,tak ich zalejeme zarosenou 12°kou,ochladnej v Megyho prietokovom ochladzovači.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- AndiCibula
- Ultimate člen
- Príspevky: 2494
- Dátum registrácie: 29 Nov 2009, 00:00
- Bydlisko: Brno
- Vek: 33
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
ešte niekto dajte fotku kreviet a už sa dogrciam...
0
" Bez vody si viem predstaviť život, ale bez internetu a počítača nie.."
Re: Čo vám dnes pochutilo... resp.recepty
Dnes Gyros z Lidlu mrazeny za 2.99 trosku cili a za 15 minut aj s ryzou som sa napchaval, samozrejme cili omacka musi byt
0
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
http://www.arrl.org/files/file/Product% ... pter_1.pdf
Na predaj: p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html