Čo vás dnes potešilo III.
Moderátori: mirosne, Moderátori
Re: Čo vás dnes potešilo III.
Možno takým dôlezitým firmám ako sú železnice okrem ich oznamu na stránke posielajú aj iné notifikácie,ale na plebs vyslovene kašlú.Ani starosta nemal šajnu či sa deje,nič nevyhlasoval rozhlasom .Vraj ich ako obec nikto o takýchto výpadkoch neinformuje .
Ešteže v obci nie je nejaký hospic s pacientom na pristrojoch, bez dieselagregatu, to by sa sociálka potešila,že majú o stratového pacienta menej.
Ešteže v obci nie je nejaký hospic s pacientom na pristrojoch, bez dieselagregatu, to by sa sociálka potešila,že majú o stratového pacienta menej.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
VSE mi posiela info, ked je nejaka planovana odstavka, naposledny zaciatkom mesiaca, ked menili hlavny privod do dediny. Odvtedy mam namiesto 228V v sieti 235V (pozeram to na upske)5ko napísal: ↑17 Jún 2025, 16:39Aj keď je to zadarmo ,slušnosť hovorí,ze by mali predtým poslať upozornenie.
Napriklad ,včera mi prišla SMS od Telekomu,ze na mojej adrese HrBr...bude vypadok mobilnych služieb z dôvodu odstavky el.energie v lokalite a ze sa ospravedlňujú za problém.
Na druhej strane dodavatel energie sice má na stranke sse-d kolonku ...plánované odstávky ..ale ak ti vypadne elektrika v celej oblasti,vypad ú aj vykrívače,tak sanedovoláš ani na ich dispečinģ,aby si zistil čo sa deje .
Prepac, ale len hlupak si dolezite veci nezalohuje a spolieha sa na free sluzby. To ako pred rokmi, ked na tusim centrum.cz padlo diskove pole a freemaily su standardne nezalohovane. A nejaky cesky podnikatel sa stazoval, ze tam mal uctovnictvo za niekolko rokov, a co on teraz bude robit.maskrtnik01 napísal: ↑17 Jún 2025, 16:38Chcú, aby im človek dôveroval, aby to používal. A potom keď tam človek má množstvo dôležitých vecí, zrazu to vypnú. Tak to by ma roztrhalo od zlosti.
Ale pobavil som sa pred par rokmi, ked telekom ponukal "smart" domacnost, a jedneho dna vypol server. Pouzivatelom odkazal, ze tie smart zariadenia, ktore mali v prenajme si mozu nechat (co im budu na 2 veci, kedze to vsetko bolo pripojene na cloud, ktory vypli).
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- bobo87
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 15 Feb 2007, 00:00
- Vek: 37
- Kontaktovať používateľa:
Inak v tomto smere za mna mozem len odporucat diskove pole (mam Synology DiskStation DS224+). Funguje to viac-menej podla nastaveni uzivatela, kludne sa to moze tvarit ako cloud (aj ked nemam verejnu staticku IP), GIT server, alebo hocico podla potreby. Doma to pouzivam na zalohovanie fotiek, mam tam svoje projekty, videa, zalohy, cez DLNA si z toho cucne data aj telka a tak. A kedze mam paranoiu zo straty dat, tak na vybranych zvazkoch (napriklad fotky, osobne projekty) mam nastavenu synchronizaciu (jednosmernu) smerom na dropbox, keby sme hoci aj vyhoreli/uder blesku/hocico ine, co by znicilo diskove pole. 

0
float l,I,Q,_,o;int E;main(){I=1.125;while(I>=-1.225){for(l=-2;l<=1;l+=3/79.0){Q=_=0;for(E=127;Q*Q+_*_<4.0&&--E>32;){o=Q;Q=Q*Q-_*_+l;_=2*o*_+I;}putchar(E);}putchar(10);I-=9/88.0;}}
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Lenže toto je zase delegovanie zodpovednosti. Samozrejme môžem si kúpiť NASko, cloud storage, kľudne aj zálohovací kazeťák. Ale trvám na tom, že keď ten provider chce moju dôveru, má si sám ošetriť datacentrum voči strate zákazníckych dát.pocitujlasku napísal: ↑18 Jún 2025, 06:55Prepac, ale len hlupak si dolezite veci nezalohuje a spolieha sa na free sluzby. To ako pred rokmi, ked na tusim centrum.cz padlo diskove pole a freemaily su standardne nezalohovane. A nejaky cesky podnikatel sa stazoval, ze tam mal uctovnictvo za niekolko rokov, a co on teraz bude robit.
0
-
- Ultimate člen
Ty si mozes trvat na com chces. Pri registracii si suhlasil s podmienkami, kde sa spomina aj to, ze neruci za stratu dat a ze napr. emaily vo free verzii nie su zalohovane.
Uvedom si, ze ty nieco pouzivas zadarmo, ak chces zalohovane, tak si priplat. Takto to dopada, ked niekto necita VOP, len hned podpisuje/klika na suhlas a potom vyplakava, lebo zisti, ze veci nie su tak, ako si mysli a pritom to maju uvedene vo VOP.
Nechapem tu posadnutost slovakov mat zadarmo luxusne sluzby. Ty snad pracujes zadarmo?
Uvedom si, ze ty nieco pouzivas zadarmo, ak chces zalohovane, tak si priplat. Takto to dopada, ked niekto necita VOP, len hned podpisuje/klika na suhlas a potom vyplakava, lebo zisti, ze veci nie su tak, ako si mysli a pritom to maju uvedene vo VOP.
Nechapem tu posadnutost slovakov mat zadarmo luxusne sluzby. Ty snad pracujes zadarmo?
0
-
- Ultimate člen
No dobre, tak ako si to má bežný človek vyriešiť, keď tu už nikto nič negarantuje? NAS, ext HDD, usb kľúče, optické média,....všetko má svoju životnosť. A akýkoľvek cloud storage zase tie VOP.
To fakt si mám zaplatiť na bežný život replicated storage naprieč celým svetom? 99%, ak nie 100% ľudí na to nemá.
To fakt si mám zaplatiť na bežný život replicated storage naprieč celým svetom? 99%, ak nie 100% ľudí na to nemá.
0
- bobo87
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 15 Feb 2007, 00:00
- Vek: 37
Na dropboxe mam momentalne len plan Plus na sync najdolezitejsich veci z domaceho NASu, tam je to 2TB, cena pri mesacnych platbach 12EUR/mesiac, ak platis rocne, tak myslim 10EUR/mesiac.
0
float l,I,Q,_,o;int E;main(){I=1.125;while(I>=-1.225){for(l=-2;l<=1;l+=3/79.0){Q=_=0;for(E=127;Q*Q+_*_<4.0&&--E>32;){o=Q;Q=Q*Q-_*_+l;_=2*o*_+I;}putchar(E);}putchar(10);I-=9/88.0;}}
-
- Ultimate člen
maskrtnik01: prestat byt paranoidny a vratit sa do reality? Nikto ti nikdy nebude garantovat na 100%
Vyrobca auta ti tiez na 100% nezaruci, ze sa v nom nezabijes, a predsa ma dnes kazdy auto.
Vyrobca auta ti tiez na 100% nezaruci, ze sa v nom nezabijes, a predsa ma dnes kazdy auto.
0
-
- Ultimate člen
Teraz ti nerozumiem. Najprv som hlupák, lebo si všetko dôkladne nezálohujem. A potom som zrazu paranoidný?
0
-
- Ultimate člen
tak ked hladas nieco 100% bezpecne. Zaklad je mat dolezite veci na 2 roznych miestach. Velke firmy funguju na raidovom poli + vela z nich doteraz funguje na magnetickych paskach, ktore daju do trezora v inej budove, vela z nich odmieta cloud, lebo ide o citlive udaje a preto nechcu, aby isli mimo firmu.
A ty riesis nejake svoje dokumenty a fotky na nejaku 100% garantovanu zalohu, idealne zadarmo.
Proste vzdy musi byt nejaky kompromis a nejaka rozumna hranica, kedy je riziko straty udajov nizke, ale zaroven ta to financne nezruinuje. Co ak nastane apokalypsa a padne cely internet? potom ti cloud zalohy budu na 2 veci.
A ty riesis nejake svoje dokumenty a fotky na nejaku 100% garantovanu zalohu, idealne zadarmo.
Proste vzdy musi byt nejaky kompromis a nejaka rozumna hranica, kedy je riziko straty udajov nizke, ale zaroven ta to financne nezruinuje. Co ak nastane apokalypsa a padne cely internet? potom ti cloud zalohy budu na 2 veci.
0
-
- Ultimate člen
Tak dobre zase nejdem sa naháňať so 100% ochranou, ale predsa len človek očakáva aspoň nejakú istotu. Je to také ťažké mať maily v dvoch úložiskách? Ja viem, že jednoduchšie je napísať do VOP, že kedykoľvek môže klient prísť o maily. Ale ten klient nevie toľko o zásadách zálohovania, ako provider.
Celé je to o ľudskosti. Provider poskytuje služby, chce mať zákazníkov. Lenže to si vyžaduje aj kus dôvery. A ako prejavím dôveru? Nejakou slušnou backup strategy? Alebo formulkou vo VOP, že nie je to moja vina?
Celé je to o ľudskosti. Provider poskytuje služby, chce mať zákazníkov. Lenže to si vyžaduje aj kus dôvery. A ako prejavím dôveru? Nejakou slušnou backup strategy? Alebo formulkou vo VOP, že nie je to moja vina?
0
- pablox
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
Ono v prípade apokalypsy asi budeš riešiť iné veci ako cloudpocitujlasku napísal: ↑18 Jún 2025, 20:25Co ak nastane apokalypsa a padne cely internet? potom ti cloud zalohy budu na 2 veci.

Ale áno, kopa ľudi si myslí, že keď to má v cloude tak to je najlepšie riešenie. Výhoda je, že k tomu máš prístup odkiaľkoľvek ale len ak máš internet. Kolega z IT ma presviedča, že cloud je moderný a som za opicami, keď mám zálohy doma na diskoch.
A potom vo firme padol internet a nemohol som ani v posr*tom worde vytvoriť dokument, lebo celá firma prešla na Office 365 a Onedrive a ten bez internetu nejde. Na chalupe som zas čakal polhodinu na spustenie programu, lebo bol v Onedrive a mal som slabý internet.
0
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Tiež som zástanca názoru že cloud je len nástenka,na ktorej sa nikdy nemôzem spoľahnúť,že si ju nikto nepovolaný nepozrie .Veď prečo by to niekto vôbec vymyslel,keby nebol zvedavý,čo tam mám. .Pre moje dobro,že mi odbremení moje domáce úložisko o kopu Gb,asi ťažko.A ešte mu za to aj zaplatím.To možem kludne šerko zavesiť aj na FB.Neverím,že sú tam moje dáta tak bezpečne uložené,že sa k nim nikto nedostane.
Aj poondiaty, WhatsApp píše v podmienkach že celá komunikácia je šifrovaná a nikto ju neprečíta,ale skuste tam napisať niekomu,že zajtra odpálite niekde bombu a ráno uvidíte,aké to bolo zašifrované,keď vam gumkáči vyvalia dvere.
Druhá vec čo ma rozčuluje,sú kamery,ktoré nefungujú bez registrácie cez mail a podpory vyrobcu v kitaji.
Ak vypadne internet,tak nie sú schopné komunikovať ani medzi domácim routrom a mobilom alebo PC ani po LAN kabli,lebo im chýba šikmooký kamarát v dohladovom centre na opačnom konci zemegule .
Prečo by nemohli fungovať takže ju jednoducho pripojim,sparujem s routrom a prihlasim sa na ňu cez Apku, a nikde inde to nejde.
Ale odbočili sme od témy prave opačným smerom,takže prehodim výhybku.
Potešilo ma,že mi kurier dnes priniesol výhru v súťaži v obchode za nakup nejakych keksikov, Masážny prístroj za 200€ .(Vraj
)
Aj poondiaty, WhatsApp píše v podmienkach že celá komunikácia je šifrovaná a nikto ju neprečíta,ale skuste tam napisať niekomu,že zajtra odpálite niekde bombu a ráno uvidíte,aké to bolo zašifrované,keď vam gumkáči vyvalia dvere.
Druhá vec čo ma rozčuluje,sú kamery,ktoré nefungujú bez registrácie cez mail a podpory vyrobcu v kitaji.
Ak vypadne internet,tak nie sú schopné komunikovať ani medzi domácim routrom a mobilom alebo PC ani po LAN kabli,lebo im chýba šikmooký kamarát v dohladovom centre na opačnom konci zemegule .
Prečo by nemohli fungovať takže ju jednoducho pripojim,sparujem s routrom a prihlasim sa na ňu cez Apku, a nikde inde to nejde.
Ale odbočili sme od témy prave opačným smerom,takže prehodim výhybku.
Potešilo ma,že mi kurier dnes priniesol výhru v súťaži v obchode za nakup nejakych keksikov, Masážny prístroj za 200€ .(Vraj
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Na to ani nepotřebuješ žádnou apokalypsu. Stačí aby si firma "postavila hlavu" a ten cloud vypnula a je vymalováno. Já osobně cloud nikdy. Na fotky ho nepotřebuju, pokud je chci někomu ukázat, tak jsou jiné způsoby. A pokud mám nějakou vlastní vytvořenou práci/projekty, tak opravdu nepotřebuju, aby do toho mohl v podstatě kdokoliv, kdo provozuje cloud nebo se do cloudu nabourá. Co mám uložené na discích, to mám a nejsem závislý na komkoliv/čemukoliv "zvenku".pocitujlasku napísal: ↑18 Jún 2025, 20:25... Co ak nastane apokalypsa a padne cely internet? potom ti cloud zalohy budu na 2 veci.
1

-
- Ultimate člen
Zase si musis uvedomit, ze toto ti provider dava zadarmo. Jeho to stoji nejaku tu energiu, naklady na prevadzku, hw... Ak sa bojis o emaily, tak vela providerov poskytuje platenu sluzbu, kde ti tie emaily budu automaticky zalohovat.maskrtnik01 napísal: ↑18 Jún 2025, 20:52Tak dobre zase nejdem sa naháňať so 100% ochranou, ale predsa len človek očakáva aspoň nejakú istotu.
Plati take pravidlo, ze pri veciach zadarmo nezvykne byt nejaka garancia, alebo zaruka 100% spolahlivosti.
Ano, budem riesit ako poslat fotku apokalypsy na facebook

Nevravim, ze cloud je zly, ale ako pises, je zle sa 100% spoliehat len nan. A tiez mam vela znamych, ktori len cloud a apky pomaly na splachnutie zachoda a ked padne net, tak su v ...
5ko: ano, aj mna vytaca, ze hladam obycajnu kameru, ktoru len pripojim na wifi a taham z nej stream. Bez apky, bez nejakej registracie... Lenze to stale pocuvam, ako som 100 rokov za opicami, ze dnes sa predsa vsetko riesi online.
Podobne aj tie detske videokamery. Jezia sa mi chlpy, ked vidim, ako vsetci maju kameru a video si pozeraju na mobile. A ked vypadne internet, tak maju smolu. Ja mam klasicke, a max. spokojnost. Zapnute do par sekund, viem, ze to video nejde mimo dom.
0
-
- Ultimate člen
Možno sa dožijem doby, keď čerstvý vzduch bude za príplatok. Veď aj “prevádzkovanie” rastlín ktoré generujú kyslík stojí náklady.
A tiež, načo to potom poskytujú, keď je v tom skrytá časovaná bomba. Aby niekoho nachytali?
A tiež, načo to potom poskytujú, keď je v tom skrytá časovaná bomba. Aby niekoho nachytali?
0
s cloudovymi sluzbami je to tak, ze dnes idu zajtra nemusia, lepsie firmy oznamia ze ich v dany datum vypnu, vid napr Telekom zrusil komplet mailovy server.
ja mam nemecky system pre termostaticke hlavice, oznamili ze cloud vypnu o rok aj vypli takze cez web to uz ovladat neviem, ponechali ale pc aplikaciu kde viem nastavit programy, teploty.
dalsi trocha iny pripad kamerovy system predavany v SK nie z ciny, po par rokoch sa na kamery nedalo pripojit, pisal som urgoval, ziadna komunikacia, zrazu po asi troch mesiacoch kamery naskocili
, takze ten lepsi pripad.
Zalohovanie dat je pomerne nakladna zalezitost, ak sa to robi ako ma tj priebezne vsetko po par rokoch prehravat na novsie typy medii, akurat co je teraz lepsie medium ako CD, DVD ?, usb kluce a ssd disky urcite nie, iba ak vsetko minimalne 2x.
K paskam dds sa vracat nema vyznam. Sam som na dileme co s datovym skladom, ak v nom maju disky uz 7 rokov, mam duplex, tj mohol by som dat jeden novy disk nech to zosynchronizuje, potom druhy, a stare si odlozit .
alebo nakladnejsie kupit novsi ds , ale to uz je ina suma.
Ale data maju vyssiu cenu takze to stoji za to.
Ale nechat to na cloudovu sluzbu vobec nepovazujem za bezpecnu a dlhodobu vec.
ja mam nemecky system pre termostaticke hlavice, oznamili ze cloud vypnu o rok aj vypli takze cez web to uz ovladat neviem, ponechali ale pc aplikaciu kde viem nastavit programy, teploty.
dalsi trocha iny pripad kamerovy system predavany v SK nie z ciny, po par rokoch sa na kamery nedalo pripojit, pisal som urgoval, ziadna komunikacia, zrazu po asi troch mesiacoch kamery naskocili
Zalohovanie dat je pomerne nakladna zalezitost, ak sa to robi ako ma tj priebezne vsetko po par rokoch prehravat na novsie typy medii, akurat co je teraz lepsie medium ako CD, DVD ?, usb kluce a ssd disky urcite nie, iba ak vsetko minimalne 2x.
K paskam dds sa vracat nema vyznam. Sam som na dileme co s datovym skladom, ak v nom maju disky uz 7 rokov, mam duplex, tj mohol by som dat jeden novy disk nech to zosynchronizuje, potom druhy, a stare si odlozit .
alebo nakladnejsie kupit novsi ds , ale to uz je ina suma.
Ale data maju vyssiu cenu takze to stoji za to.
Ale nechat to na cloudovu sluzbu vobec nepovazujem za bezpecnu a dlhodobu vec.
0
-
- Ultimate člen
Jednoducha odpoved: chces to pouzivat? pouzivaj, ale s tym vedomim, ze je to negarantovana sluzba. to, ze si necitas vop nie je problem poskytovatela.
Zase sa mi povrdzuje, ze Slovak dokaze ohundrat aj to, co mu niekto da zadarmo.
Neviem, co je na tom nepochopitelne, ze niekto v ramci marketingu ti ponukne zdarma email, a ked chces plnohodnotne sluzby, tak si zaplat.
Ty robis zadarmo? aj s nejakou garanciou bezchybnosti?
Zase sa mi povrdzuje, ze Slovak dokaze ohundrat aj to, co mu niekto da zadarmo.
Neviem, co je na tom nepochopitelne, ze niekto v ramci marketingu ti ponukne zdarma email, a ked chces plnohodnotne sluzby, tak si zaplat.
Ty robis zadarmo? aj s nejakou garanciou bezchybnosti?
1