Čo vás dnes nahnevalo? IV.
Moderátori: mirosne, Moderátori
- alexandr
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 08 Feb 2007, 00:00
- Vek: 59
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo vás dnes nahnevalo? IV.
Tak som bol dnes dosť sklamaný ...
Pri minulej návšteve kamaráta , ku ktorému som šiel s tým, že : kúpil som si anténny zosilňovač ale žiaden prínos - vieme skontrolovať ? Kontrola ukázala - je to 15 dB útlmák , ktorý potrebuje napájanie - reklamuj .
Tak reklamoval , a dali mu druhý kus .
Pri vstupnej úrovni 64 dB a mer 41 bol výstupný signál pekných 90 dB , ale mer od 8 do 15 podľa frekvencie .
Ak teda tento ,,poklad " stretnete " radšej sa mu vyhnite . Jedná sa o ANT 0196
Pri minulej návšteve kamaráta , ku ktorému som šiel s tým, že : kúpil som si anténny zosilňovač ale žiaden prínos - vieme skontrolovať ? Kontrola ukázala - je to 15 dB útlmák , ktorý potrebuje napájanie - reklamuj .
Tak reklamoval , a dali mu druhý kus .
Pri vstupnej úrovni 64 dB a mer 41 bol výstupný signál pekných 90 dB , ale mer od 8 do 15 podľa frekvencie .
Ak teda tento ,,poklad " stretnete " radšej sa mu vyhnite . Jedná sa o ANT 0196
0
- rakato11
- Stály člen

- Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
- Vek: 68
Taktéž jsem se dnes pořádně naštval. Ženě opravuji televizor (výměna LED podsvícení) aby se mohla dívat na to co jí baví. Objednal jsem na Aliexpress, hledal jsem jak podle typu TV (Philips 43PFS5803/12) tak i podle označení na původních LED páscích a ještě zkontroloval podle označení displeje, vše souhlasilo.
Pásky přišly během 10 dnů tak jsem se dnes pustil do jejich výměny. Rozbalím, otestuji testerem, diody svítí tak pokračuji v osazení a tu nastal problém. Rozteče děr v páscích nesouhlasí se závity ve vani kde se pásky mají přišroubovat. Jednou jsem již vrtal u nějakého televizora nové otvory ale ty byly 3 ale zde bych musel vyvrtat celkem 18 děr. Kdyby šlo pouze o vyvrtání ale tu se musí navíc pracně odfrézovat měď aby to nezkratovalo na kostru.
Takže reklamace (založení sporu) a nyní čekat na vyjádření zda mi vrátí peníze nebo pošlou štítek pro bezplatné vrácení a následné vrácení peněz. Už jsem se těšil že budu mít jednu věc z krku neboť stále poslouchat že tu není k hnutí, kde se člověk podívá samý televízor se mi už nechce. Už abych se mohl přestěhovat do svojí dílničky nad garáži.
Na té fotce jsou spodní pásky původní a vrchní jsou nové z Aliexpress.
Pásky přišly během 10 dnů tak jsem se dnes pustil do jejich výměny. Rozbalím, otestuji testerem, diody svítí tak pokračuji v osazení a tu nastal problém. Rozteče děr v páscích nesouhlasí se závity ve vani kde se pásky mají přišroubovat. Jednou jsem již vrtal u nějakého televizora nové otvory ale ty byly 3 ale zde bych musel vyvrtat celkem 18 děr. Kdyby šlo pouze o vyvrtání ale tu se musí navíc pracně odfrézovat měď aby to nezkratovalo na kostru.
Takže reklamace (založení sporu) a nyní čekat na vyjádření zda mi vrátí peníze nebo pošlou štítek pro bezplatné vrácení a následné vrácení peněz. Už jsem se těšil že budu mít jednu věc z krku neboť stále poslouchat že tu není k hnutí, kde se člověk podívá samý televízor se mi už nechce. Už abych se mohl přestěhovat do svojí dílničky nad garáži.
Na té fotce jsou spodní pásky původní a vrchní jsou nové z Aliexpress.
0
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.
Nepíšeš to tam, ale cítim to z toho príspevku a preto hovorím:
Otakare, Otakare, kurva se neříka....
Otakare, Otakare, kurva se neříka....
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
- rakato11
- Stály člen

1
1
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.
vrtákom odfrézuješ výstupky so závitom na vani TV a podsvit prilepíš teplovodivou lepiacou páskou. Dokonca je to lepšie riešenie ako uchytenie pásov na skrutkách, pretože po zohriatí sa pás prehne a vyduje, keďže je na pár miestach napevno uchytený šroubami, oddelí sa od šasi a vo vzduchu sa tak dobre nechladí a tým pádom rapídne klesá jeho životnosť
2
2
- rakato11
- Stály člen

Naprosto s Tebou souhlasím. To přichycení šroubkama je sice rychlý způsob hlavně při sundávání pásků neboť je nedrží žádné lepidlo ale funkčnost je přesně jak píšeš, po nahřátí při provozu se pásek deformuje a ztrácí kontakt s vanou která jej má chladit.
0
- rakato11
- Stály člen

Když já si tak rád hrají.Ach jaj ´ bud frajer a kup zene novy TV …
1
1
- F-r-a-n-t-i-s-e-k
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 16 Sep 2019, 20:43
- Vek: 43
Kazdy nech sa stara o svoje zeny 
@ Rakato ´ suhlasim ´ clovek sa musi hrat rad , ale pritom ho nesmie ho to srat .. teda nahnevalo .. ja co ma nasiera a hneva nerobim ´ teda nesnazim sa , tak pekny den
@ Rakato ´ suhlasim ´ clovek sa musi hrat rad , ale pritom ho nesmie ho to srat .. teda nahnevalo .. ja co ma nasiera a hneva nerobim ´ teda nesnazim sa , tak pekny den
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Spájkujem si tak plošák, ako posledný IC som si nechal stm32 v lqfp100. Využitá iba malá časť I/O, ale nie, ja musím strhnúť GND pin. Poškodený aj IC, aj plošák.
Teraz neviem čo s tým. Nabootuje mi bez jednej GND? Nemám ani masku, ani UV svetlo, ani super-tenký drôtik, takže také jednoduché ako som už 100x videl na youtube to nebude.
Mám viac plošákov, ale fakt sa mi nechce všetky IC prehadzovať.
Teraz neviem čo s tým. Nabootuje mi bez jednej GND? Nemám ani masku, ani UV svetlo, ani super-tenký drôtik, takže také jednoduché ako som už 100x videl na youtube to nebude.
Mám viac plošákov, ale fakt sa mi nechce všetky IC prehadzovať.
0
... z mojej skúsenosti, sú všetky GND piny prepojené vnútri IO. Na stm32F4rke mu nejaký zabudnutý neuzemenený neprekážal...ale kto vie, korektné to samozrejme nebude...
//samozrejme nie GNDA, atď...
//samozrejme nie GNDA, atď...
1
1
Mam rovnakú skúsenosť prepískať ak to píska s ostatnými GND tak to fungovať bude.
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
No tak naspájkoval som tam druhý MCU. Meral som medzi gnd plošáku, a tým nezapojeným pinom....485mΩ.
1
1
Ja tretí deň priam zúrim v inej sfére.
Teraz, keď sa konečne ukázalo slnko, začal blbnúť solár na bojleri .
Čerpadlo sa zaplo,lebo kolektor bol nahriaty,ale trubky studené.
Odvzdusnim kolektor,nič.
Odvzdušnim hada v bojleri,nič.
Natlakujem, odvzdušnim cely system,aj cerpadlo, doplním solaren,nič, čerpadlo šuští, necirkuluje...
Asi je vťahu vrtulka, vymením čerpadlo za funglovku,Naplnim,natlakujem,stale to isté.Stara autopumpa sa rozpadla,kupim novú,večer bola rozpadnutá tiež.Kupim v kaufe tú tlakovaciu pumpu na solár...10 ml jeden zdvih,.. nekonečný príbeh.Nechal som to v noci vychladnúť,lebo cez deň zo systému fučalo viac pary ako solarenu.
,Stale to isté,kolektor ,had v bojleri aj cerpadlo poodvzdušňované a obeh žiadny,v čerpadle stále iba šum ako na TV bez anteny .
Dospel som k záveru, že asi je v
kvapalina,lebo začne peniť v čerpadle a vtedy ju neposunie ani o mm.
Ale všetka česť 30 ročnému
Grundfosu,ktorý vydržal bežať niekolko hodín,,nasucho,,tak, že bol žeravý až som sa na ňom popálil,a cievky nezhoreli .
Kua, už to mohlo počkať týždeň,lebo to idem komplet prerobiť na dva kolektory a 300litrový zasobnik ...
Ešteže sa dá prepnúť na elektriku
Teraz, keď sa konečne ukázalo slnko, začal blbnúť solár na bojleri .
Čerpadlo sa zaplo,lebo kolektor bol nahriaty,ale trubky studené.
Odvzdusnim kolektor,nič.
Odvzdušnim hada v bojleri,nič.
Natlakujem, odvzdušnim cely system,aj cerpadlo, doplním solaren,nič, čerpadlo šuští, necirkuluje...
Asi je vťahu vrtulka, vymením čerpadlo za funglovku,Naplnim,natlakujem,stale to isté.Stara autopumpa sa rozpadla,kupim novú,večer bola rozpadnutá tiež.Kupim v kaufe tú tlakovaciu pumpu na solár...10 ml jeden zdvih,.. nekonečný príbeh.Nechal som to v noci vychladnúť,lebo cez deň zo systému fučalo viac pary ako solarenu.
,Stale to isté,kolektor ,had v bojleri aj cerpadlo poodvzdušňované a obeh žiadny,v čerpadle stále iba šum ako na TV bez anteny .
Dospel som k záveru, že asi je v
Ale všetka česť 30 ročnému
Grundfosu,ktorý vydržal bežať niekolko hodín,,nasucho,,tak, že bol žeravý až som sa na ňom popálil,a cievky nezhoreli .
Kua, už to mohlo počkať týždeň,lebo to idem komplet prerobiť na dva kolektory a 300litrový zasobnik ...
Ešteže sa dá prepnúť na elektriku
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
stefanSK
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 24 Jún 2010, 00:00
- Vek: 69
Nespomenul si filter. Nemáš v okruhu filter, ktorý sa rád úpchá?
0
S.K.
Filter tam nie je potrebný.
Podozrieval som aj spätnú klapku,ale prepúšťa normálne.
Nemhápem už.
Podozrieval som aj spätnú klapku,ale prepúšťa normálne.
Nemhápem už.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Jaké tam máš čerpadlo ? Já mám stejnou zkušenost s čerpadlem Grundfos APLHA, které po mnoha letech přestalo fungovat. Čerpadlo běželo, když se člověk soustředil, tak bylo slyšet, že se točí, ale oběh vody nulový. Nové (stejné) čerpadlo není slyšet vůbec. Ani to původní, které jsem zkusil opravit, když čerpalo, tak slyšet nebylo. Provizorní oprava ale vydržela cca 2 dny, ale aspoň jsem věděl, čím to bylo. Pokud tam máš to samé, napíšu Ti sem, čím to bylo a jak by se to případně dalo opravit - princip, ne postup. Ten můj byl (vědomně) provizorní a fungoval jen chvíli. Čerpadlo mám stále doma, pokud seženu někoho, kdo by mi s tím pomohl, tak ho určitě opravím.
0
Obe čerpadlá sú v poriadku,aj to povodné aj nove /Grundfos UPS25-60-180/
Ak chytím trubky pred aj za čerpadlom do rúk,tak cítim jasne, že sa teplota nezmení.
Je to ležatý 80 litrový Tatramat a aj had je naležato vovarená špirála výmennika,a to je dosť nešťastné riešenie na odvzdušnovanie,lebo ak neťahá čerpadlo,tak nevytlači bubliny. Musel som do výstupu vložiť Tkus s odvzdušňovákom,ale z neho iba fučí para až kým neochladne kolektor,ale keďže čerpadlo nepustí do neho kvapalinu do spiatočky,tak je to stále bez pohybu.
Už som nechal v noci vychladnúť celý systém, doplnil solaren,odvzdušnil všetko čo sa dalo,dotlakoval, a keď slnko nahrialo kolektor,zaplo sa čerpadlo a NIČ.Iba šum vrtulky v čerpadle, akoby bolo zavzdušnené,ale ten zvuk je čiste kavitaácia, obeh sa nepohne.
Už kašlem na to, oteplilo sa,tak sa pustím do prerábky celého systému s pridaním ďalšieho kolektora a kompletnou výmenou nového Solarénu,
pretože stary sa pení na vrtulke a preto to nefunguje.
Ak chytím trubky pred aj za čerpadlom do rúk,tak cítim jasne, že sa teplota nezmení.
Je to ležatý 80 litrový Tatramat a aj had je naležato vovarená špirála výmennika,a to je dosť nešťastné riešenie na odvzdušnovanie,lebo ak neťahá čerpadlo,tak nevytlači bubliny. Musel som do výstupu vložiť Tkus s odvzdušňovákom,ale z neho iba fučí para až kým neochladne kolektor,ale keďže čerpadlo nepustí do neho kvapalinu do spiatočky,tak je to stále bez pohybu.
Už som nechal v noci vychladnúť celý systém, doplnil solaren,odvzdušnil všetko čo sa dalo,dotlakoval, a keď slnko nahrialo kolektor,zaplo sa čerpadlo a NIČ.Iba šum vrtulky v čerpadle, akoby bolo zavzdušnené,ale ten zvuk je čiste kavitaácia, obeh sa nepohne.
Už kašlem na to, oteplilo sa,tak sa pustím do prerábky celého systému s pridaním ďalšieho kolektora a kompletnou výmenou nového Solarénu,
pretože stary sa pení na vrtulke a preto to nefunguje.
0