Čo vás dnes nahnevalo? IV.

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Re: Čo vás dnes nahnevalo? IV.

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 06 Máj 2025, 08:32

vsetko je mozne, aj ked pokazenu sietovku som za 20 rokov nevidel :) a to som 10 rokov robil servis pc. Skor to odpojenie bude len nasledok nejakeho ineho problemu. Napr. nejake rusenie, alebo prilisne kolisanie napatia, ktore tu sietovku resetne.
problem je aj v linuxe, alebo ked si len tak v biose (teda uefi).
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Vek: 28

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 06 Máj 2025, 09:57

V biose mi to zatiaľ neurobilo, ale napríklad na inštalačke na windows áno.

Ja som raz riešil ntb, ktorému odišla sieťovka - ale vtedy hádzal BSOD. Mne rovno resetne.

Napadá mi ešte jedna možnosť. Už som tu riešil, že mi na grafike svietila LEDka pri napájacich konektoroch. Vtedy trebalo odpojiť a znovu zapojiť konektory. Žeby tentokrát napájanie CPU? Ale prime95 tak na 5min zvládol bez problému.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 06 Máj 2025, 10:25

To uz neviem, tieto nove grafiky neriesim, mne staci integrovana.
Ale moze byt, lebo v biose ide grafika v zakladnom rezime, a instalacka ked nahodi ovladace, tak ju moze prepnut na vyssi vykon a vtedy padne.
Ved to, ze zvycajne to pada na BSOD, reset sa deje ked je hw problem niekde mimo ovladacov, napr. ten odchadzajuci zdroj, alebo mohla ho grafika skratnut a zafungovala ochrana.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 06 Máj 2025, 11:13

Moment, grafiku mám už vyriešenú, to som len spomínal. Konektory už nesvietia, a zvláda hry aj furmark.
0

Používateľov profilový obrázok
5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Príspevok od používateľa 5ko » 07 Máj 2025, 22:34

Spočiatku sa zdal krásny deň,lebo nepršalo a mohol som dokončiť pripojenie kolektorov, takže som všetko pocinoval,napustil systém a jeden spoj tiekol.Vypustil som tú vetvu spiatočky,zobral horák,preletoval,natlakoval..strieka.
Vypustil som,preletoval znovu,napustil..strieka o kúsok inde.
No už je síce tma ale skúsim ešte raz...zase tečie...pri piatom kole .behania po schodoch z pivnice cez izbu na terasu a nazad,som jeb.ol vercajg do kúta a isiel som si ja jeb.úť za jedon,lebo ma išiel už šlak trafiť.
A to nevravím, že som pol hodinu hľadal špeciálný mosadzný odvzdušnovák,ktorý sa mi skotúlal po škridle zo strechy a nevedel som ho nájsť.
Osvedčenou metódou...najdi kamoša...som vzal tvarovo podobné kovové guličky a sledoval som,kam dopadnú ...zo šiestich , ktoré sa poodrážali a dopadli kade tade,nikde som ho nenašiel,iba jedna spadla do odkvapu....vyleziem na rebrik,pozriem do žlebu a oni vedla seba asi 5cm. :applause:
Aj zajtra je deň, dokončím pri svetle,lebo už aj lampášom treba nasypať ampére,došiel im dych .
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

miroja
Power user
Power user
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Vek: 63

Príspevok od používateľa miroja » 08 Máj 2025, 12:24

Obsah listu, co mi prisiel z Martina.
1
Obrázok 1

5ko
Power user
Power user

Príspevok od používateľa 5ko » 10 Máj 2025, 23:20

Prišiel ti pozdrav od Dopplerovho vynálezu :D ?
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

miroja
Power user
Power user
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Vek: 63

Príspevok od používateľa miroja » 11 Máj 2025, 12:05

To by som bral :-)
Bolo to z FNMT.
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa misocko » 11 Máj 2025, 14:19

Pekný deň. Dlhšie sledujem prach v páčke brzdy na bajku. Tak som ju podľa YT rozobral, vyčistil a namazal. Pri skladaní som zistil že mi chýba valček 5 x 3 mm. Rozoberal som to pred bytovkou, na zámkovej dlažbe....Dufam že mi kolega vyroby nový, bo ako nahradný diel sa to nepredáva.
0

5ko
Power user
Power user

Príspevok od používateľa 5ko » 13 Máj 2025, 00:46

Nuž skús moju metódu, nastrihaj si s hrubeho klinca podobné valčeky,postav sa tam kde si to rozoberal a rob tie isté pohyby a sleduj,kam to odskakuje, možno sa zadarí.Mne to veľakrát pomohlo.Aj sestrinu obrúčku som tak našiel vo vysokej tráve, čo jej odfrkla s prsta pri prudkom pohybe. :D

Miro,myslel som fotku z radaru PZ SR😉

No a aby som sa aj ja pridal k nadávkam, dnes som zistil, že mám na čelnom skle tesne nad torpédom,medzi stieračmi, ďobku od skalky a prasklinu až po bočný stĺpik . Ešteže som bol pred týždňom na STK.
0

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 13 Máj 2025, 07:56

Priviazat na spagat kusok magnetu a dat na nejaku trojkolku , a samozrejme slubit zmrzlinu :) .
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 22 Jún 2025, 22:23

V kľude si hrajem hru, zrazu zhasne monitor a začne bzučať. Potom reboot, a pri POSTe hlási cpu over temp err. Kým som vošiel do biosu, mal okolo 50 stupňov. Tak nabootujem windows, zapnem hru, a behom 5-10min zase.

Nahodil som OCCT, spustil som stress test, momentálne 7 min bez problémov. CPU maká ako blázon, má 77 stupňov.

Ryzen Threadripper 3960X
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
Asus Rog Strix RTX3090
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 22 Jún 2025, 22:47

Dal som počítaču mučenie, prime95 + furmark. CPU teplota stúpala pomaly, bios spokojný. Potom keď som to vypol, hneď schladzovalo.

Zapol som znovu hru paralelne s monitoringom teplôt, ako som si myslel, nie je až taká náročná ako stress test.
0

cool-zool
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
Vek: 56

Príspevok od používateľa cool-zool » 23 Jún 2025, 08:17

Tak CPU za ,,okolo 2000 eur,, s MB za ,,okolo 1000 eur,, by som nečakal takéto správanie ?!
Koľko si vrazil onoho času do toho PC ???
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 23 Jún 2025, 08:58

Veľa - ale neprišiel som sa chváliť.

Flashol som bios, idem hrať hru, uvidím. Ešte som si spomenul, od posledného preinštalovania win mi sem-tam spadne hra. Proste za behu zblbne, potom vyhodí messagebox, že crashla. Ale tak toto by nemalo spôsobiť ani BSOD, nie to ešte hlášku biosu o prehriatom cpu.
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 23 Jún 2025, 10:02

A pokračujeme. Zase messagebox hra crashla, ani neviem či som ho stihol odkliknúť, BSOD. A hneď najbližší POST zase cpu over temp err.

Windows 11, a hra sa volá Avowed.
0

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 23 Jún 2025, 16:13

Tak a tentokrát už som naozaj naštvaný, ale na seba. Tá matičná má parádny OLED displej, kde sú počas POSTu status kódy, a potom sa dá nastaviť čo.

Až na to, že teraz ten displej nemá kábel, nezvládol moje rozoberanie matičnej. Neviem či je nutný na POST, ale keď náhodou matičná nepostne, a nestihne nabehnúť grafický výstup - tak už nikto nezistí kde je chyba.

Čo teraz? Kde taký kábel zháňať?
0

Mek
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
Vek: 38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek » 23 Jún 2025, 21:16

Da sa to aj bez OLED displeja a je to univerzalne podporovane vyrobcami dosiek...
Daj si do googla "post diagnostic card", je to diagnosticka karta, lacna, ukazuje POST kody po vlozeni do slotu. Kody su ale rozne pre roznych vyrobcov.
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 23 Jún 2025, 21:26

Tak radšej by som rozchodil originál displej - aj keď dúfam, že ho nebudem potrebovať, a normálne mi postne na prvú.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Príspevok od používateľa mr.dred » 09 Júl 2025, 07:37

Dnes ráno, asi o 3:40 hod - ozval sa bezdrôťák zvonec... myslím si, zase klikla elektrika - vtedy to niekedy urobí... O chvíľu znova - a zase znova. Idem ku dverám - samozrejme nikto nikde, ani svetlo pred garážou na senzor nesvietilo... Chvíľu čakám...ticho, tak som sa skotil na gauč - za hodinu som aj tak mal vstať.
Ledva som si našiel polohu...zvonec "zas" ... a už vstave, ako keď niekto nervózne mačká tlačítko....
Išiel som teda k bráničke, "odtrhol" som diaľkové tlačítko, že vyberiem baterku - pozerám dnu... A vo vnútri dve :ignore: mašinistky/stonožky sa prepletajú pomedzi súčiastky :evil: :evil:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Napísať odpoveď