Haluze, blbosti, kuriozity VI.
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Re: Haluze, blbosti, kuriozity VI.
2 zavity su nic, ono to potrebuje vacsiu indukcnost. A samozrejme to neurobi zazrak typu: z extra tvrdej vody ti urobi zazrak. Ono to sposobuje len to, ze ten vapnik obsiahnuty vo vode sa nezachytava na potrubi, alebo ide dalej. Ked to vezmem elektrikarsky, je to nieco ako prepatova predlzovacka. pomoze, ale nedokaze zazraky a musis mat aj nieco predtym. Cize pri extra tvrdej vode je fajn mat nieco "seriozne", co tu vodu vie osetrit a odstranit z nej vacsinu mineralov.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- rakato11
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
- Vek: 68
Já jsem to blbě napsal. V tom balení jsou dva kábliky asi tak 3/4m dlouhé (už si přesně nepamatuji možná jsou delší) a ty se navinou na to přívodní potrubí závit vedle závitu tak aby se daly ty banánky zastrčit do zdířek toho přístroje. Mezi oběma cívkami se musí nechat mezera takže tam jsou dvě cívky, mi tam zhruba na tu 2" trubku vyšlo asi po 8 závitů.
0
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.
...kolega zo školy si na to založil biznis. Na začiatku bolo nejaké reverzné inžinierstvo, potom výskum a teraz s týmito zmäkčovačmi biznisuje, firma v PO...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...
Takže sú to 2 cievky, nie 2 závity.rakato11 napísal: ↑19 Aug 2025, 13:47Já jsem to blbě napsal. V tom balení jsou dva kábliky asi tak 3/4m dlouhé (už si přesně nepamatuji možná jsou delší) a ty se navinou na to přívodní potrubí závit vedle závitu tak aby se daly ty banánky zastrčit do zdířek toho přístroje. Mezi oběma cívkami se musí nechat mezera takže tam jsou dvě cívky, mi tam zhruba na tu 2" trubku vyšlo asi po 8 závitů.
Ešte mi tak napadlo, či to máš správne vinuté. Polia sa môžu aj vzájomne rušiť. Neviem síce, čo máš za prístroj. Skontroluj si návod.
Nejako som sa nezaujímal do hĺbky, ako to funguje. Moja je zaliata v plaste, nevidno do nej. Funguje, tak som sa nestaral, ale začínam mať strach. Už to má štvťstoročie.
0
- rakato11
- Pokročilý člen

- Dátum registrácie: 12 Apr 2015, 20:04
- Vek: 68
Náhodně jsem nyní zadal do googla "Elektronický změkčovač vody" a jako první mi vyskočil obrázek podobného přístroje jako mám já doma. Elektronický systém odvápňování vody.
0
Udržuj si odstup od lidí, kteří nepřiznají, že něco udělali špatně a vždy se snaží, aby ses cítil tak, že všechno je Tvá chyba.
- pablox
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
- Kontaktovať používateľa:
Kedysi sa mi podarilo zohnať zo starej kotolne toto http://www.powel.sk/?content=descaler.in (originál výrobok) ale elektronika bola celá zaliata v epoxide (asi aby niekto neopajcol to výrobné tajomstvo).
Mal som to doma nejaký čas namontované, ale účinnosť žiadna. Kedysi som si jeden vyrobil, boli to 2 spriahnuté NE555 a výstup na cievku. Tiež som nezaznamenal nejakú účinnosť.
Asi to závisí od typu potrubia alebo aj typu vody...
Mal som to doma nejaký čas namontované, ale účinnosť žiadna. Kedysi som si jeden vyrobil, boli to 2 spriahnuté NE555 a výstup na cievku. Tiež som nezaznamenal nejakú účinnosť.
Asi to závisí od typu potrubia alebo aj typu vody...
0
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Nedalo mi, pozrel som na nete. Existujú aj industriálne zariadenia na poriadne rúry. Napr. nejaký vulcan 3000 pre domy. Tie firmy by sa asi neuživili, ak by to nefungovalo.
Na tvrdosti vody vraj nezáleží. Skôr prietok je dôležitý.
Typ potrubia, tam môžu byť nejaké zmeny, napr. počet závitov a pod.
Na tvrdosti vody vraj nezáleží. Skôr prietok je dôležitý.
Typ potrubia, tam môžu byť nejaké zmeny, napr. počet závitov a pod.
0
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
Nechcem nikomu brať ilúzie o možnej funkčnosti, ale tieto "elektrické" šrotíky veľa vody nenamútia v praxi. Jedna vec je reálne zmäkčiť vodu (upraviť tak aj jej merateľné pH) a druhá vec je rozbúrať mag.poľom iontovú štruktúru a naviazať jednotlivé chemické prvky na seba, ale NEODFILTROVAŤ ich. Tým pádom síce sprcháč či iné miesta nemajú stopu po vodnom kameni, ale v podstate všetko čo bolo vo vode predtým, je aj teraz. Rúry sa "akože" nezanášajú, ale chémia koluje naďalej a v pitnom okruhu to ostane...až do sedimentácie vo vašich ľadvinách a potom je to iná zábava! To mi môžete veriť.
Ak chcete úpravu pitnej vody, tak tieto elektronické zázraky rozhodne nie sú vhodné na používanie.
Viď fotopríloha zbierky mojich ľadvinových kameňov od 2mm do 8,5mm a to som pil 90% iba upravenú vodu posledných 10 rokov.
Ak chcete úpravu pitnej vody, tak tieto elektronické zázraky rozhodne nie sú vhodné na používanie.
Viď fotopríloha zbierky mojich ľadvinových kameňov od 2mm do 8,5mm a to som pil 90% iba upravenú vodu posledných 10 rokov.
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
taphome: ale ved to je hlavny ucel tychto "udelatok". Ako prevencia, aby sa nezanasalo potrubie. na upravu vody su ine technologie.
1
1
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
@taphome
Ako prevencia je najlepsie Plzenske pivo. Potvrdil mi to aj urolog, ale recept mi nechcel napisat

Ako prevencia je najlepsie Plzenske pivo. Potvrdil mi to aj urolog, ale recept mi nechcel napisat
0
dan , a musí byť plzenské ? a čo tak lav alebo jelen ? jagodinsko ? tieto nemôžu byť ? ( sú dostupné aj na SK . v blave a v trnave )
0
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
@pocitujlasku:
Máš čiastočne pravdu, ale tie "zhluky" viacerých minerálov sadajú nie na plochy potrubia, ale do sítok (čo je O.K.), ale horšie je, že aj do mechanických častí ventilov a gulových hlavíc, takže ku škode to nakoniec príde, ale na inom mieste. A ak to dáš do kúrenárskeho potrubia a nemáš vo výmenníku u horáku filter, tak je to tiež fajn, ako pripečený granulát. Miesto montáže tiež nie je vždy možné dodržať a mal by tam byť aj prietok určitej rýchlosti a množstva. Kedysi boli v predaji medzikusy na hadicu s permanentnými magnetmi na polievaciu hadicu do záhrady, že vraj zelenina lepšie rastie.
@dan21:
To plzeňské pivo je otázne. Koluje názor, že jediné je zásadité a preto by sa nemali tvoriť (mali rozpúšťať) kamene. No nie je to pravda. Plzenské je najmenej kyselé podľa škály pH, ale nie zásadité. Aj tak smola, mne pivo nechutí. Ale kamene môžeš mať ako t.z.v. URÁTY, čo sú zrazeniny kyseliny močovej, alebo NEFRITY a to sú zlúčeniny kovov a solí iných prvkov. Tie sú horšie a tie nerozpustíš ničím.
https://www.ontola.com/cs/ondi/rahgao/j ... o-zasadite
Treba dostať pH moču nad 6,x a to sa dá jedine miečnymi výrobkami - a to mi záhoráci spievali, že:" od mléka, riť blékaáá..."
Môj recept: Chanca Piedra kapsule (leták odporúča vraj 1x denne, ja 3x denne) a zapíjať sladkou moravskou Pálavou. V priebehu 3 mesiacov som dal 11 kameňov von a nemusel som ísť na operáciu...
@Radus: po tom, čo cez teba prejde tem 6 až 9 mm "kúsok", tie menšie ani neberieš do úvahy. Len tie "zlaté" majú draplavý povrch čo nie je fajn. A tie číre ak sú úlomky a idú tým špicom von, tak to je tiež nič moc. Ženy tvrdia, že je to bolestivejšie ako pôrod. Neviem posúdiť, nerodil som. Ale bez oblbováku by som to zo seba nedal von. S tým najväčším mi museli lekári samozrejme pomôcť.
Máš čiastočne pravdu, ale tie "zhluky" viacerých minerálov sadajú nie na plochy potrubia, ale do sítok (čo je O.K.), ale horšie je, že aj do mechanických častí ventilov a gulových hlavíc, takže ku škode to nakoniec príde, ale na inom mieste. A ak to dáš do kúrenárskeho potrubia a nemáš vo výmenníku u horáku filter, tak je to tiež fajn, ako pripečený granulát. Miesto montáže tiež nie je vždy možné dodržať a mal by tam byť aj prietok určitej rýchlosti a množstva. Kedysi boli v predaji medzikusy na hadicu s permanentnými magnetmi na polievaciu hadicu do záhrady, že vraj zelenina lepšie rastie.
@dan21:
To plzeňské pivo je otázne. Koluje názor, že jediné je zásadité a preto by sa nemali tvoriť (mali rozpúšťať) kamene. No nie je to pravda. Plzenské je najmenej kyselé podľa škály pH, ale nie zásadité. Aj tak smola, mne pivo nechutí. Ale kamene môžeš mať ako t.z.v. URÁTY, čo sú zrazeniny kyseliny močovej, alebo NEFRITY a to sú zlúčeniny kovov a solí iných prvkov. Tie sú horšie a tie nerozpustíš ničím.
https://www.ontola.com/cs/ondi/rahgao/j ... o-zasadite
Treba dostať pH moču nad 6,x a to sa dá jedine miečnymi výrobkami - a to mi záhoráci spievali, že:" od mléka, riť blékaáá..."
Môj recept: Chanca Piedra kapsule (leták odporúča vraj 1x denne, ja 3x denne) a zapíjať sladkou moravskou Pálavou. V priebehu 3 mesiacov som dal 11 kameňov von a nemusel som ísť na operáciu...
@Radus: po tom, čo cez teba prejde tem 6 až 9 mm "kúsok", tie menšie ani neberieš do úvahy. Len tie "zlaté" majú draplavý povrch čo nie je fajn. A tie číre ak sú úlomky a idú tým špicom von, tak to je tiež nič moc. Ženy tvrdia, že je to bolestivejšie ako pôrod. Neviem posúdiť, nerodil som. Ale bez oblbováku by som to zo seba nedal von. S tým najväčším mi museli lekári samozrejme pomôcť.
0
Ideš pristavovať novú garáž?
Trochu bolestivo vydretý piesok,lepší je kupovaný suchý betón vo vreciach,a keby si ho rovno miešal tou Plzňou,menej by to bolelo.

Keby tá plzeň fungovala na ladviny ako píšu,prečo potom aj v Plzeňských krčmách majú upchaté pisoáre.
Asi ako tie hromozvody na kostoloch
Trochu bolestivo vydretý piesok,lepší je kupovaný suchý betón vo vreciach,a keby si ho rovno miešal tou Plzňou,menej by to bolelo.
Keby tá plzeň fungovala na ladviny ako píšu,prečo potom aj v Plzeňských krčmách majú upchaté pisoáre.
Asi ako tie hromozvody na kostoloch
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Čomu nerozumieš ? Šak tie pisoáre sú ucpané tým pieskom z ľadvín 
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
V budejoviciach sa mi nepodarilo najsť krčmu kde by čapovali Budvar, ak ne to rovnake v plzni s pilsnerom...5ko napísal: ↑20 Aug 2025, 21:13Ideš pristavovať novú garáž?
Asi ako tie hromozvody na kostoloch![]()
0
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 29
https://chatgpt.com/share/68d14193-90c8 ... 8d122b58fe
Trošku som si pokecal s AI. Pozerám ona už je aj odborník na linux.
Trošku som si pokecal s AI. Pozerám ona už je aj odborník na linux.
0

1