Piť s Rusmi nie je žiadna sranda... ale nedaj im "zakušáť" a sú v rici...
Haluze, blbosti, kuriozity VI.
Moderátori: mirosne, Moderátori
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: Haluze, blbosti, kuriozity VI.
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 29
- pablox
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
- Kontaktovať používateľa:
To je preto, aby niekto nežaloval výrobcu že si nechtiac vystrelil oko štopľom zo šampusumr.dred napísal: ↑21 Máj 2025, 15:10Prišla baba za mnou do dielne že ... "Otvor mi to - ja nevládzem ! " (Zolotoe Igristoe)
Zápasím so zátkou, ani bohovi s ňou pohnúť... Hovorím jej: " Zelený zavrel plynovod, zahrdzavel ventil"![]()
"nerob paniku - navŕtam"![]()
Túto možnosť som ale v obave pooblievania/postriekania všetkého okolo zavrhol - Tak prišli na rad čínske stranové štípačky... S najvyššou opatrnosťou som odstrihol spodný lem zátky.. aby som si náhodou klieštikmi nerypol do ruky a zároveň, aby nedošlo náhlemu uvoľneniu zátky, plynov s nasýteným obsahom....
Mixujem znovu so zátkou... trochu sa pohla a urobila iba krátke Pff..![]()
Potom už to išlo "ODSKRUTKOVAŤ !!! ) Bol som v domnení, že je to plastová "šampus-zátka" aké tam dávali po inovácii bez farebného klobúčika - a tu zrazu na mňa vybehla ďaľšia inovácia... na ZÁVIT !
To nevymyslíš... to je EU !!![]()
![]()
obrázok_2025-05-21_150233164.png Mám rád suché vína, aj polosladké môže trošku byť, "šampus" na Silvestra... ale nemôžem ich požívať vo väčšom množstve... musel by som robiť v baterkárni, aby bolo kam "ekologicky" s kyselinou
![]()
![]()
![]()
0
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
73, OM6ANM
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Ja normálne milujem tie návody. Voľakedy keď som ešte dávno nežil, návod bol návod ako si to opraviť. Teraz je návod zbierka nápadov do tejto témy. Dovolím si tvrdiť, normálnemu človeku nič z návodu nenapadne.
0
- pablox
- Ultimate člen

Ale človeku odchovanému na Inst...TikTo...Face... to bohužiaľ napadne.
Istý rodinný príslušník si vo svojom SUV skoro zadrel motor, lebo olej mal pod minimálnou hladinou. Zistil mu to náhodou 65 ročný sused, ktorý mu do auta dolieval chladiacu zmes. Keď som sa ho pýtal, či si pravidelne nekontroluje hladinu oleja v motore tak odpovedal "mám kontrolku".
Do kosačky (4-takt) nalial olej (tiež ju skoro zadrel) až po vrch hrdla - veď časť vytiekla von,...asi tak
Istý rodinný príslušník si vo svojom SUV skoro zadrel motor, lebo olej mal pod minimálnou hladinou. Zistil mu to náhodou 65 ročný sused, ktorý mu do auta dolieval chladiacu zmes. Keď som sa ho pýtal, či si pravidelne nekontroluje hladinu oleja v motore tak odpovedal "mám kontrolku".
Do kosačky (4-takt) nalial olej (tiež ju skoro zadrel) až po vrch hrdla - veď časť vytiekla von,...asi tak
0
73, OM6ANM
73, OM6ANM
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Minule som kdesi čítal, síce asi iba vtip, ale týpek chcel dlhšiu tyč na kontrolu hladiny oleja, že tá čo má mu nedosiahne.
0
- Mek
- Zaslúžilý člen

- Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
- Vek: 38
Ano, to je dobry ftip 
Dnesne navody su take - bud v milion jazykoch a strojovom preklade (ze v slovencine musis tipovat, co chcel basnik povedat), alebo iba cisto obrazkove (aby sa usetrilo na prekladoch) a teda tiez tazko pochopitelne. Hlavne ze je tam "plachta" formatu asi tak A3 so zakonnymi regulaciami a upozorneniami, ze vyrobok nepatri do zmesoveho odpadu. Hlavne, ze ta je gramaticky spravne a zrozumitelne napisana.
Fakt eko
Dnesne navody su take - bud v milion jazykoch a strojovom preklade (ze v slovencine musis tipovat, co chcel basnik povedat), alebo iba cisto obrazkove (aby sa usetrilo na prekladoch) a teda tiez tazko pochopitelne. Hlavne ze je tam "plachta" formatu asi tak A3 so zakonnymi regulaciami a upozorneniami, ze vyrobok nepatri do zmesoveho odpadu. Hlavne, ze ta je gramaticky spravne a zrozumitelne napisana.
Fakt eko
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
O tom mi ani nehovor, ked matke mojich deti odkedy jej preplo z tych osobnostnych motivatorov z fb, ktori najlepsie vedia, ako mas zit a vymyvaju mozog blbostami, tak mam uz takychto prihod hadam aj na knihu.
Ked napr. zamkne dom, a kluc polozi na parapet pol metra od tych dveri a ide prec. A nechape, co je na tom divne. Alebo nonstop klima v aute naplno, a ked je uz chladno, tak si otvori okno, nech ide teply vzduch dovnutra. Upratuje auto, tak da kluc do polohy 1, lebo chce radio, ale nezda sa jej divne, ze z prieduchov fuka studeny vzduch a do hodiny je baterka v aute ko.
A samozrejme, svet funguje podla nej, takze navody necita a potom nadava, ze to funguje inak, ako si ona myslela. A najnovsie, co napise chatgpt, to je pravda.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

Nooo ako 45 rokov ženatý ,začínam cítiť vážne komunikačné problémy medzi dvomi HW rôzneho SW vybavenia 
Tie polkilové bezpečnostné pribalové letaky k vyrobkom v tridsiatich jazykoch o tom ,ako zaobchadzať s obalom,alebo batériami ktoré tam ani nie sú použité ma tiež privádzajú k infarktu,
hlavne,že návod na použitie tam nie je žiadny, iba QR kod na stranku výrobcu.
Ak ho otvoríte,je tam všetko možné,len nie ten výrobok,a kým ho najdete,tak je pol dňa v prdeli.
Neviem prečo by nemohli dovozcovia tovaru požadovať od výrobcu,aby im dodal pribalovú priručku iba v jazyku krajiny kam je tovar určený,bez ostatných zbytocností.Ušetrilo by sa miliony ton papiera .
Taktiež by mali mať povinnosť dať si text skontrolovať po odbornej terminolóii,aby sa v ňom nevyskytovali technické nezmysly a neznáme novotvary,ktorým ani odbornik nerozumie.
Na tuto tému,som už reagoval aj do niekolkých relácií SRO, a mám v pláne poslať list do NRSR,nech sa niektorí poslanci zaujímajú aj o takéto problémy obyčajných ludí nielen na Slovensku,ale aj v EU parlamente.
Tie polkilové bezpečnostné pribalové letaky k vyrobkom v tridsiatich jazykoch o tom ,ako zaobchadzať s obalom,alebo batériami ktoré tam ani nie sú použité ma tiež privádzajú k infarktu,
hlavne,že návod na použitie tam nie je žiadny, iba QR kod na stranku výrobcu.
Ak ho otvoríte,je tam všetko možné,len nie ten výrobok,a kým ho najdete,tak je pol dňa v prdeli.
Neviem prečo by nemohli dovozcovia tovaru požadovať od výrobcu,aby im dodal pribalovú priručku iba v jazyku krajiny kam je tovar určený,bez ostatných zbytocností.Ušetrilo by sa miliony ton papiera .
Taktiež by mali mať povinnosť dať si text skontrolovať po odbornej terminolóii,aby sa v ňom nevyskytovali technické nezmysly a neznáme novotvary,ktorým ani odbornik nerozumie.
Na tuto tému,som už reagoval aj do niekolkých relácií SRO, a mám v pláne poslať list do NRSR,nech sa niektorí poslanci zaujímajú aj o takéto problémy obyčajných ludí nielen na Slovensku,ale aj v EU parlamente.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
- Merak
- Moderator

- Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
- Vek: 46
kde sú tie časy, keď tomu stačilo naozaj tých 11kB operačnej pamäte
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať
- pablox
- Ultimate člen

Ak ťa to aspoň kúsok poteší, ja stále idem na Office 2007 aj keď používam Win 11
na bežné použitie stačí bohate…
0
73, OM6ANM
73, OM6ANM
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

tak vies, dnes je cas programatora drahsi, ako hw. Takze sa pouziva pravidlo, treba sw zbuchat rychlo, a ked ide pomaly, tak prikupime lepsi hw, nie je cas riesit optimalizaciu.
1
1
Len taka somarinka , zasuvky , jedna 15A a druha dvojita 10A … na oboch sipka hore a stredny raz dole a raz hore a co je pre mna divne , vodice na jednom su maju svorky zo zadu , pri zatiahnuti sa musi zastrcka vybrat …
A este , ked date privod zhora ´ nie je priestor pod zasuvkou pre vodice , musi sa otocit a potom sipka je uz na prd…aha … zasuvka vybrat
A este , ked date privod zhora ´ nie je priestor pod zasuvkou pre vodice , musi sa otocit a potom sipka je uz na prd…aha … zasuvka vybrat
0
Naposledy upravil/-a Amaterr v 17 Júl 2025, 07:46, upravené celkom 1 krát.
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
len pre??? ... to čo je za zásuvku? Veď našim normám nezodpovedá... či??
Žiaden EU trojkolík či schuko tam nevopcháš....
Žiaden EU trojkolík či schuko tam nevopcháš....
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

zeby svajciarsko?
0
Ved
, ja len ´ ze ked je pismo na oboch citatelne … nie hore nohami … potom je s dutinkou kazda inak .. ako u blbych
a skrutky na utiahnutie su zo “zadu” ´ pripadne utiahnutie ked su drotiky akurat ´ sa neda zasuvka vytiahnut a akoze ani skrutky utiahnut ´ su tu tri druhy zasuviek ´ 16A , 13 a 10 ..
0
Máš námet na knižku: Amaterr v ríši divov. 
Nezavidím ti,a zaroveň obdivujem trpezlivosť ,ja by som to už davno roz........... a este aj roz.......
Nezavidím ti,a zaroveň obdivujem trpezlivosť ,ja by som to už davno roz........... a este aj roz.......
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.