Mlyncek na maso z lidl
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
- Vek: 46
Mlyncek na maso z lidl
Ahojte,
nemate niekto doma elektricky mlyncelk na maso z LIDL?
Na tej spirale zo strany kde je motor je taky biely plast, silikonove tesnenie a podlozka. A toto sa mi stalo.
Nemam sajnu ako sa to cele roztopilo. Nepytajte sa ma to, neviem. Je to velka zahada.
Hladal som na internete nahradney diel, no bohuzial, nic som nenasiel.
Spekulujem, ze ci sa to da opravit, pred tym ako to vyhodim.
Otazka je, ze neviem ako to vyzera povodne, a preto sa chcem opytat, ci by to niekto nepofotil, kto z vas ma ten mlyncek. Porpipade ak vie okotoval rozmery. To ozubene koliesko to mam, z toho rozmery viem vycitat, ale ten zbytok uz nie.
Popripade otazka je ze ak by som to nakreslil, ci by sa to dalo vytlacit na 3D tlaciarni. Original je z materialu 5 POM (recyklacna znacka)
nemate niekto doma elektricky mlyncelk na maso z LIDL?
Na tej spirale zo strany kde je motor je taky biely plast, silikonove tesnenie a podlozka. A toto sa mi stalo.
Nemam sajnu ako sa to cele roztopilo. Nepytajte sa ma to, neviem. Je to velka zahada.
Hladal som na internete nahradney diel, no bohuzial, nic som nenasiel.
Spekulujem, ze ci sa to da opravit, pred tym ako to vyhodim.
Otazka je, ze neviem ako to vyzera povodne, a preto sa chcem opytat, ci by to niekto nepofotil, kto z vas ma ten mlyncek. Porpipade ak vie okotoval rozmery. To ozubene koliesko to mam, z toho rozmery viem vycitat, ale ten zbytok uz nie.
Popripade otazka je ze ak by som to nakreslil, ci by sa to dalo vytlacit na 3D tlaciarni. Original je z materialu 5 POM (recyklacna znacka)
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
Re: Mlyncek na maso z lidl
Pozliepaj to sekunďákom aspoň do základného tvaru. chýbajúce časti dorob patexom /ten dvojzložkový ako plastelína/, potom to namaž olejom, rozumne / nejako symetricky/to ulož do tvrdnúcej sádry, tak aby sa to dalo potom nedeštruktívne vybrať, a keď budeš mať sádrovú formu, tak tam nalej cín, alebo Dentakryl,prípadne roztav nejaký kúsok z nábytkového kovania, ako je vešiakový háčik,zaisťovací slimák ,alebo podobný prvok, ktorý je zo zliatiny hliníka a horčíka... roztopíš to aj na plynovom horáku v konzerve. Potom stačí nechať ochladiť, a pilnikom dopilovať na presný tvar, alebo stopkovou frézkou.
Nedávno som tak odlial kamošovi prepínač režimu strelby na plynovke,ktorý sa zlomil a bol to hodne komplikovaný tvar.
Nedávno som tak odlial kamošovi prepínač režimu strelby na plynovke,ktorý sa zlomil a bol to hodne komplikovaný tvar.

0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
- Ultimate člen
Super napad 5ko. Na teba sa da vzdy spolahnut.
. Pospekulujem nad tym, len potrebujem rozmery originalu. Ak sa tu casom nikto neozve (nikto to nebude mat) daco pospekulujem. Mozno tie rozmery odhadnem.
Tento plast otaca s tou spiralou co posuva maso a aj nozom, takze to musi byt dostatocne pevne na to aby to zvladlo.
Toto nemam rad na LIDL, ze je problem s ND. Ako nemam problem to cele vyhodit a kupit novy mlyncek na maso, ale ja som jeden z tych, ze preco to neopravit ak sa to da a nie je to drahsie ako kupa noveho mlynceka.
Kvoli takejto plastovej hluposti to vyhadzovat....

Tento plast otaca s tou spiralou co posuva maso a aj nozom, takze to musi byt dostatocne pevne na to aby to zvladlo.
Toto nemam rad na LIDL, ze je problem s ND. Ako nemam problem to cele vyhodit a kupit novy mlyncek na maso, ale ja som jeden z tych, ze preco to neopravit ak sa to da a nie je to drahsie ako kupa noveho mlynceka.
Kvoli takejto plastovej hluposti to vyhadzovat....
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
5ko je stará garda, týto (aj ja) Lidl generácie dáme to zreciklovať, a tak "dávame" pozor na našu planétu ...
A ešte toto - keď tu riešime takéto "závady", u každej babke v kredenci zbiera prach "PORKERT", (ak som správne napísal ) ktorý je nezničiteľný.....
A ešte toto - keď tu riešime takéto "závady", u každej babke v kredenci zbiera prach "PORKERT", (ak som správne napísal ) ktorý je nezničiteľný.....
0
- bobo87
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 15 Feb 2007, 00:00
- Vek: 35
- Kontaktovať používateľa:
Napad super, len upresnim, ak pouzije dentacryl, tak olejom neseparovat, dentacryl potom nemusi zatuhnut.5ko napísal: ↑19 Mar 2023, 18:29Pozliepaj to sekunďákom aspoň do základného tvaru. chýbajúce časti dorob patexom /ten dvojzložkový ako plastelína/, potom to namaž olejom, rozumne / nejako symetricky/to ulož do tvrdnúcej sádry, tak aby sa to dalo potom nedeštruktívne vybrať, a keď budeš mať sádrovú formu, tak tam nalej cín, alebo Dentakryl,prípadne roztav nejaký kúsok z nábytkového kovania, ako je vešiakový háčik,zaisťovací slimák ,alebo podobný prvok, ktorý je zo zliatiny hliníka a horčíka... roztopíš to aj na plynovom horáku v konzerve. Potom stačí nechať ochladiť, a pilnikom dopilovať na presný tvar, alebo stopkovou frézkou.
Nedávno som tak odlial kamošovi prepínač režimu strelby na plynovke,ktorý sa zlomil a bol to hodne komplikovaný tvar.![]()

0
float l,I,Q,_,o;int E;main(){I=1.125;while(I>=-1.225){for(l=-2;l<=1;l+=3/79.0){Q=_=0;for(E=127;Q*Q+_*_<4.0&&--E>32;){o=Q;Q=Q*Q-_*_+l;_=2*o*_+I;}putchar(E);}putchar(10);I-=9/88.0;}}
Dobrá pripomienka,tuším to bolo aj v návode,ale dávno som ho nepoužil robím viac s kovmi.
Je to sice hodinarska robota,ale ak nie je iná možnosť tak čo sa dá robiť.
Finálny tvar už nemám nafoteny,lebo už je založený na mieste a nechce sa mi to rozoberať.Najväčšia fuška bolo presne navrtať dierku 2mm ,na strunku a kolík pre aretaciu polohy páčky.
Je to sice hodinarska robota,ale ak nie je iná možnosť tak čo sa dá robiť.
1

Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
-
- Ultimate člen
Krasa....
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 57
A ostatné pracovné nádstavce z robota nemáš?? Z tohoto by sa to dalo okopčiť.. A možno je to aj identické - vložené v tom slimáku... Je to v podstate bezpečnostný prvok - spojka - má sa "rozsypať" pri preťažení / zaseknutí vretena.https://www.kompernass.com/sk/prislusen ... tovka-snek
Aj Zelmer používa také spojky https://www.kaufland.sk/product/4305357 ... =434166175
A toto nie je náhodou ten istý typ? Aj Zelmer používa také spojky https://www.kaufland.sk/product/4305357 ... =434166175
0
Naposledy upravil/-a mr.dred v 19 Mar 2023, 23:57, upravené celkom 1 krát.
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Ultimate člen
Bohuzial, tu sa predaval v 2017 model, v ktorom to nie je. Videl som to na internete tiez.
Ja mam len toto prislusenstvo.
Smola.
Idem to pozriet podrobnejsie a objednam to a uvidim ci to pasuje.
Ja mam len toto prislusenstvo.
Smola.

To vyzera, ze je to presne ono. mr.dred, ty si mi asi ten mlyncek zachranil.A toto nie je náhodou ten istý typ? https://www.kompernass.com/sk/prislusen ... tovka-snek

Idem to pozriet podrobnejsie a objednam to a uvidim ci to pasuje.
0
Naposledy upravil/-a romiadam v 20 Mar 2023, 00:02, upravené celkom 3 krát.
- mr.dred
- Ultimate člen
Pozri ten odkaz na Zelmer ( Kaufland) - vyzerá to rovnako
0
- mr.dred
- Ultimate člen
..volako mi blbne pripojenie - nestíha...vždy voľačo stihneš skôr odpísať,ako ja 

0
-
- Ultimate člen
Pozeral som oboje. Bude to ono. Pocet zubkov sedi.
Nakolko som z IRL, a aby som nasich na SK s tymto neotravoval (chodit na postu mi to sem preposielat) tak som uz podla tvojej rady ze je to ako Zelmeracky zadal do google ze Zelmer 986.87 spares, a uz to aj vyskocilo a nasiel som to aj ked je to tu drahsie, ale to nie je problem. Hlavne ze to mam.
Diki moc.
Dam potom vediet ci to sedelo. (ak nezabudnem)
Nakolko som z IRL, a aby som nasich na SK s tymto neotravoval (chodit na postu mi to sem preposielat) tak som uz podla tvojej rady ze je to ako Zelmeracky zadal do google ze Zelmer 986.87 spares, a uz to aj vyskocilo a nasiel som to aj ked je to tu drahsie, ale to nie je problem. Hlavne ze to mam.
Diki moc.

Dam potom vediet ci to sedelo. (ak nezabudnem)
0
-
- Ultimate člen
Asi preto, lebo ja som editoval prispevok.
Vsetko nizsie od slova Smola

0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 6 Odpovedí
- 1033 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa romiadam