Delenie polotovarov pcb
Moderátori: mirosne, Moderátori
Delenie polotovarov pcb
Zdravím borci, ako delite laicky povedané PCB cuprexit? Jedná sa o maximálne 2-3 dosky z jedného výrobku.
Niekedy len jednu. 3 dosky ktoré aktuálne potrebujem vyrobiť do pwm stmievaca sú také malé že ani mini cirkular z ali si s nimi nedokáže poradiť. A nožnice na plech spôsobujú praskanie dosky. Skúšal som aj rezak na sklo no stálo to za deravu backoru...
Viem existuje online obj plosakov ale čakať na dodávku 2 týždne je dosť dlhé. Navyše mám chémiu na všetko čo sa výroby týka.
P. S.: aj hw na výrobu. Poradím aspoň čo sa týka osvitu. Používam na to tzv uv flood light z Ali.
Problem he fakt len pri malých doskách aby boli čo najpresnejšie,čo sa týka vyrezania. Zvažujem aj alternatívu v podobe lupienkovej dremelky.
Niekedy len jednu. 3 dosky ktoré aktuálne potrebujem vyrobiť do pwm stmievaca sú také malé že ani mini cirkular z ali si s nimi nedokáže poradiť. A nožnice na plech spôsobujú praskanie dosky. Skúšal som aj rezak na sklo no stálo to za deravu backoru...
Viem existuje online obj plosakov ale čakať na dodávku 2 týždne je dosť dlhé. Navyše mám chémiu na všetko čo sa výroby týka.
P. S.: aj hw na výrobu. Poradím aspoň čo sa týka osvitu. Používam na to tzv uv flood light z Ali.
Problem he fakt len pri malých doskách aby boli čo najpresnejšie,čo sa týka vyrezania. Zvažujem aj alternatívu v podobe lupienkovej dremelky.
0
- boraicho
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
Re: Delenie polotovarov pcb
CNC freza
1
1
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
kovové pravítko ( uholník ) a orezávatko .... pár krát jednu stranu prejdem , otočím a pár krát aj druhú a zlomím to
3
3
... tiež to robím ako Enigma, nadrežem a potom vopchám do medzery medzi zásuvkou a stolom... a zlomím. Dočistím pilníkom
0
veľmi ľahko sa lámu kotúčiky . stačí malý pohyb rukou a už to lieta na všetky strany . skúšal som to , aj kotúčikom aj pílovým kotúčikom . pílka sa rýchlo tupý .... a kotúč sa láme . preto som tento spôsob vzdal
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Ja už režem len takýmito...https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A
1
1
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- heno382
- Stály člen
- Dátum registrácie: 08 Máj 2008, 00:00
- Vek: 32
- Kontaktovať používateľa:
tato pilahttps://www.molnaradie.sk/p/stolova-pil ... -home/8984
takyto kotuc https://www.aliexpress.com/item/3270559 ... 18022ie3nF
takyto kotuc https://www.aliexpress.com/item/3270559 ... 18022ie3nF
0
Inak, volám sa Daniel
Stále som to odkladal že som to vyriešil. Pilka z Ali už zvláda aj menšie polotovary. Najprv vystrihnem kuprexit o cca centimeter väčší a potom doorezavam práve na tej pilke. Jedno z riešení keďže polotovary som mal nakúpené 148x210 mm a väčšie. Len si musím dávať pozor aby sa to nesmyklo a pracovný úraz je na svete.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
ten kotúč je zrejme plechový - neskrúti sa po zahriatí? Na rezanie "kamienkov" to ide asi cez vodné chladenie a na malej ploche je rez... ale pri dps ? Ako sa to tvári??heno382 napísal: ↑27 Feb 2024, 09:07takyto kotuc https://www.aliexpress.com/item/3270559 ... 18022ie3nF
Samozrejme by to malo mať precízne a zuhlované vedenie nejakého suportu (stolíka, príložníka....a osku s čo najmenšou "hádzavosťou" ) - čo tie stolové píly moc nemajú...za tú cenu ani zázraky sa nedejú
Pokiaľ však treba riešiť rez niekde "medzi", tak už sa to približuje skôr nejakému CNC stroju a nie lupienke držanej v ruke...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
starsia tema ale rezali sme kuprextit pakovymi noznicami na plech, dali sa rezat na jeden sup aj 30cm dosky, ak boli noznice dobre naostrene tak to robilo pekny rovny rez.
pri malych doskach ale treba davat bacha na prsty.
pri rezani kotucom je agresivny skleny prach !
pri malych doskach ale treba davat bacha na prsty.
pri rezani kotucom je agresivny skleny prach !
0
neviem preco na tych nozniciach nieje ziadny vyrobca , ani nespomeniem odkedy im mam , mozno budu v mojej pozostalosti .ta lava dosticka je zle otocena , orez nie je vidiet. Ako je to ? 13, 9, 7 to su voltiky co som domotaval k jednemu toroidu na zdroj ,
0
lebo ten hnusny skripot pri rezani
rucne noznice su ok ale na mensie dosky, ak treba narezat uzke pasy, alebo napr 10x5 cm 30 ks, tak pakove noznice odporucam.
mozno by posluzila aj rezacka na papier typu gilotina, nie kolieskova, ale asi noz vela nevydrzi
rucne noznice su ok ale na mensie dosky, ak treba narezat uzke pasy, alebo napr 10x5 cm 30 ks, tak pakove noznice odporucam.
mozno by posluzila aj rezacka na papier typu gilotina, nie kolieskova, ale asi noz vela nevydrzi
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 14 Odpovedí
- 3514 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa boraicho
-