pomaly samsung 990 pro 1tb
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 22:10
- Vek: 37
pomaly samsung 990 pro 1tb
Zdravim mam v ntb nwme disk samsung 990pro a mam problem ze zapis aj citanie ide max do 3500MB/s. V com moze byt problem. Je mozne ze by bol obmedzeny ntb?
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
Re: pomaly samsung 990 pro 1tb
aky mas notebook?
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Určite je to možné. Plnú rýchlosť tento disk dosahuje v režime PCIe 4.0 x4. Tých 3500 MB/s je buď PCIe 3.0 x4 alebo PCIe 4.0 x2, tie majú maximálnu rýchlosť 4GB/s. Keď si stiahneš napr. CrystalDiskInfo, ukáže Ti tieto parametre.
Napr. v mojom prípade má notebook iba PCIe 3.0 x2 a disk je PCIe 3.0 x4 čiže tiež nedosahuje plné rýchlosti.
Napr. v mojom prípade má notebook iba PCIe 3.0 x2 a disk je PCIe 3.0 x4 čiže tiež nedosahuje plné rýchlosti.
0
- Andrej152
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
- Vek: 23
tiez mam 990 PRO, v pc s pcie 3 x4, rychlosti mam take, za mna je to uplne dostacujuce, v tom istom pc mam aj 1Tb samsung 980 evo, ten ma pcie 3.gen, zaujimave ze je trochu rychlejsi..loksiklubos napísal: ↑10 Jún 2024, 17:51Zdravim mam v ntb nwme disk samsung 990pro a mam problem ze zapis aj citanie ide max do 3500MB/s. V com moze byt problem. Je mozne ze by bol obmedzeny ntb?
0
-
- Nový člen
- Dátum registrácie: 03 Dec 2018, 21:03
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Caute.
Ja mam 1TB samsung 980 pro a nefunguje mi v PC s doskou Asus z170a.
Vsade pisu, ze by sa mal vediet prepnut na pcie 3 x4. Ale nejde.
Chlapik, od ktoreho som ho prekupil mi poslal screen, mal ho v citacke cez Usb, disk sa tvari OK.
Je mozne ze podporuje len pcie 4? Bios ho vobec nenasiel..
Potom som kupil Wd red sn700 500GB, ten ide v pohode.
Ja mam 1TB samsung 980 pro a nefunguje mi v PC s doskou Asus z170a.
Vsade pisu, ze by sa mal vediet prepnut na pcie 3 x4. Ale nejde.
Chlapik, od ktoreho som ho prekupil mi poslal screen, mal ho v citacke cez Usb, disk sa tvari OK.
Je mozne ze podporuje len pcie 4? Bios ho vobec nenasiel..
Potom som kupil Wd red sn700 500GB, ten ide v pohode.
0
Tak zeby to nepodporovala doska?
Aj by som ho predal, ale ak je nahodou zly, tak...
Aj by som ho predal, ale ak je nahodou zly, tak...
0
Akože je to staršia doska ale zase nemyslím že tak stará aby tam bol problém v tomto... Ako určite vieš tak najlepšie je ho skúsiť v inom počítači.
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Ja mám jednu skúsenosť. Dal som NVMe disk do starého pc cez PCIe adaptér. BIOS sa ani nepokúšal ho nájsť (matičná staršia ako NVMe), ale po boote normálne fungoval.
0
Áno staré dosky nepodporovali bootovanie z PCIe, ale to pravdepodobne nebude príčina na takto novej doske obzvlášť keď má M.2 PCIe NVMe port priamo integrovaný.
(ak sa tu k tomu niekto v budúcnosti dostane, riešenie na to je použiť bootloader napr. z USB flash disku, ktorý PCIe boot podporuje - Clover UEFI Bootloader - USB flash disk tam potom pochopiteľne musí byť pripojený trvalo)
Každopádne ešte by som skúsil aktualizovať BIOS ak tam nie je najnovší, to môže byť možný problém s (ne)kompatibilitou niektorých diskov.
(ak sa tu k tomu niekto v budúcnosti dostane, riešenie na to je použiť bootloader napr. z USB flash disku, ktorý PCIe boot podporuje - Clover UEFI Bootloader - USB flash disk tam potom pochopiteľne musí byť pripojený trvalo)
Každopádne ešte by som skúsil aktualizovať BIOS ak tam nie je najnovší, to môže byť možný problém s (ne)kompatibilitou niektorých diskov.
0
Prikladam este screen smart.
Malo by mi to ist, ale nejde.
Nj, este skusit iny Pc, ale nemam nic poruke...
Malo by mi to ist, ale nejde.
Nj, este skusit iny Pc, ale nemam nic poruke...
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 0 Odpovedí
- 321 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa kapor
-