Satelitna technika
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Nový člen
- Dátum registrácie: 31 Jan 2022, 23:48
Satelitna technika
Dobrý deň potreboval by som poradiť existuje na internete nejaký kurz v oblasti televiznej ,satelitnej techniky alebo nejaké školenie kde sa ziskať nejaký certifikát?
0
Re: Satelitna technika
Nejaké kurzy na získanie nejakého certifikátu určite existujú........
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
- taphome
- Stály člen
- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
....nejaký kurz....nejaké školenie....
Vieš byť aj konkrétnejší, či chceš montovať/inštalovať, servisovať, robiť poradenstvo či vývoj?
Vieš byť aj konkrétnejší, či chceš montovať/inštalovať, servisovať, robiť poradenstvo či vývoj?
0
- pepe-flash
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 01 Jan 2019, 16:40
- Vek: 51
- Kontaktovať používateľa:
Ja som montoval cca 15 rokov satelitnú a DVB-T techniku. Podľa mňa nejaké certifikáty neexistujú.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Technológia má síce svoje pravidlá... ale v tomto prípade sám si si učiteľom, aj žiakom... samotný "satelitný rozvod" je brnkačka keď vieš, ako na to. To vedia aj káblovkári či šíritelia internetu..ale musíš vedieť - kam tanier /kotvu/ umiestniť v rámci normy, aby zodpovedal napr. ochrane pred bleskom, aby ho pri 100km/h vetre nevytrhlo zo strechy aj s konzolou a pol múrom .. a spústu iných vecí.. aby to bolo spoľahlivé na roky!! 

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- platon.rado
- Power user
- Dátum registrácie: 20 Feb 2008, 00:00
- Vek: 48
Ja som začal inštalovať satelity ked ešte neboli Mágia a Digi. Aj zarobiť sa dalo... za 15.000sk si mal digitálny satelit aj s motorom + Skylink karta. Satelity som dával väčšinou Homecast. Na naladenie paraboly mi stačila buzola.
0
Najlepšie reprosústavy nie sú tie,ktoré nám najviac dajú,ale tie ktoré nám najmenej stratia.
- straciam
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 06 Jan 2009, 00:00
- Vek: 39
neviem ci to nebolo myslene ako oprava ci servis TV a satelitnych prijimacov. v dnesnej dobe sa na sledovanie tv zacina rozsirovat skor IPTV ako satelity.
0
Ponukam vysokokvalitnu 3D tlac na SLA tlaciarni Anycubic Photon.
No password, no problem.
Ins-piration
No password, no problem.
Ins-piration
- taphome
- Stály člen
@mt.dred
- Okrem montážnych vedomostí, ktoré nie sú univerzálne, musí predtým ako vylezie na strechu mať v prvom rade kurz a "bumážku" o absolvovaní školenia na prácu vo výškach a nad prepadliskami. Tomu predchádza lekárska kontrola na cielené vyšetrenia, nie papier od obvoďáka, že respondent žije. Že vraj netreba? Prvý pracovný úraz ho presvedčí o opaku!
@jaroslav123456
To čo odporúčam zo života je, mať dobre poistenú firmu/živnosť. Otvoríš strechu, začne zatekať a je to na tebe. A to nielen na starom dome. Tam zahučíš po starej strešnej late, alebo nahnitom tráme a bude to ešte drahšie.
Taktiež si zabudol napísať, či máš elektrotechnické vdelanie, aby ti bleskozvod niečo hovoril .....nielen: jáj to je ten drôt na streche idúci do zeme, viem!
- Okrem montážnych vedomostí, ktoré nie sú univerzálne, musí predtým ako vylezie na strechu mať v prvom rade kurz a "bumážku" o absolvovaní školenia na prácu vo výškach a nad prepadliskami. Tomu predchádza lekárska kontrola na cielené vyšetrenia, nie papier od obvoďáka, že respondent žije. Že vraj netreba? Prvý pracovný úraz ho presvedčí o opaku!
@jaroslav123456
To čo odporúčam zo života je, mať dobre poistenú firmu/živnosť. Otvoríš strechu, začne zatekať a je to na tebe. A to nielen na starom dome. Tam zahučíš po starej strešnej late, alebo nahnitom tráme a bude to ešte drahšie.
Taktiež si zabudol napísať, či máš elektrotechnické vdelanie, aby ti bleskozvod niečo hovoril .....nielen: jáj to je ten drôt na streche idúci do zeme, viem!
2

-
- Nový člen
No popravde nemám elektrotechnické vzdelanie. Mám iba stavebnú priemyslovku a nejaké elektrotechnické minimum na to asi nestačí. A to zdravie je tiež také všelijaké. Takže tam niet cesty ani nejaké servisovanie trebars? Škoda rád by som také čosi robil.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
.. ani v tom nevidím problém.. sprav si s.r.o. a o ostatné nech sa starajú dodávatelia...jaroslav123456 napísal: ↑04 Júl 2024, 18:42Mám iba stavebnú priemyslovku a nejaké elektrotechnické minimum na to asi nestačí. A to zdravie je tiež také všelijaké. Takže tam niet cesty ani nejaké servisovanie trebars? Škoda rád by som také čosi robil.

0
V první řadě musíš znát elektroniku, tj. schematické značky, funkci jednotlivých součástek a postupně funkci jednotlivých obvodů a dále pak odvodit funkci obvodu ze schématu.
Začni bastlením jednoduchých zapojení (blikače, pípátka...), snaž se pochopit jejich funkci a taky si vyzkoušet, co udělá změna hodnoty součástky a proč. Postupně získáš znalosti a budeš třeba schopný opravit nějaké radio.
Nečekej, že to bude za nějaký měsíc, je to běh na dlouhou trať, stále je něco nového.
To tě žádný rychlokurz nenaučí.
To co napsal mr.dred je úsměvné.
Začni bastlením jednoduchých zapojení (blikače, pípátka...), snaž se pochopit jejich funkci a taky si vyzkoušet, co udělá změna hodnoty součástky a proč. Postupně získáš znalosti a budeš třeba schopný opravit nějaké radio.
Nečekej, že to bude za nějaký měsíc, je to běh na dlouhou trať, stále je něco nového.
To tě žádný rychlokurz nenaučí.
To co napsal mr.dred je úsměvné.
0
-
- Nový člen
Ďakujem za radu a usmernenie vedel by si mi prosím ťa poradiť nejaký dobrý študijný materiál alebo stranky na internete čoto som už pochytil ako samouk .
0
- alexandr
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 08 Feb 2007, 00:00
Bežné inštalácie - nebývajú problém ....Ano - hodí sa aj nejaká meracia technika a tú si vedieť nastaviť - napr frekvenciu požadovaného transpondéra a jeho parametre ....ony sa občas sťahujú a ideš nastaviť a nič nevieš nájsť ....hoci ešte pred týždňom ...proste trochu to musíš sledovať - kontrolovať . A potom nastáva sranda - netradičné či priam extrémistické inštalácie . Ako napríklad : ujko chcel 2,5 m parabolu upevniť na 50 mm trubku ....asi o 2 roky som ju videl vo vodorovnej polohe - slúžila ako netradičný kvetináč - skoro som slzu utrúsil ....
Alebo dovlečú parabolu a držiak na konvertor nikde . Tak som mu poradil , ako si ju má odmerať a vyrátať - bola to netradičná offset parabola a pre názornosť som mu povedal : najjednoduchšie by bolo tie dierky zapchať/ prelepiť a do tej paraboly naliať vodu . Zmeraj najširšie +najdlhšie a najhlbšie miesto a koľko je vzdialené od dolného okraja . Pointa bola v tom, že to bola 150 cm parabola a on to realizoval v obývačke na 4. poschodí a ona sa mu ,,vyliala". Ohromná radosť manželky , susedov a pod...mali vymaľované . A potom sú potrebné isté ,,praktické" skúsenosti . Napr. naučiť sa doťahovať skrutky na úchyte paraboly aby si ju neodsmeroval , byť schopný sa vyliepať na neuveriteľné miesta , nezabudnúť informovať zákazníka : že ten prvý lepkavý sneh do začiatku zápasu sa asi neroztopí a pod...bolo by toho na román . Ešte mám v telefone fotku paraboli zohnutej do pravého uhla - na strechu dali solárne paneli , parabola proste bola v ceste snehu , keď bol odmäk...horšie to bolo s autami na parkovisku dole ...
Alebo dovlečú parabolu a držiak na konvertor nikde . Tak som mu poradil , ako si ju má odmerať a vyrátať - bola to netradičná offset parabola a pre názornosť som mu povedal : najjednoduchšie by bolo tie dierky zapchať/ prelepiť a do tej paraboly naliať vodu . Zmeraj najširšie +najdlhšie a najhlbšie miesto a koľko je vzdialené od dolného okraja . Pointa bola v tom, že to bola 150 cm parabola a on to realizoval v obývačke na 4. poschodí a ona sa mu ,,vyliala". Ohromná radosť manželky , susedov a pod...mali vymaľované . A potom sú potrebné isté ,,praktické" skúsenosti . Napr. naučiť sa doťahovať skrutky na úchyte paraboly aby si ju neodsmeroval , byť schopný sa vyliepať na neuveriteľné miesta , nezabudnúť informovať zákazníka : že ten prvý lepkavý sneh do začiatku zápasu sa asi neroztopí a pod...bolo by toho na román . Ešte mám v telefone fotku paraboli zohnutej do pravého uhla - na strechu dali solárne paneli , parabola proste bola v ceste snehu , keď bol odmäk...horšie to bolo s autami na parkovisku dole ...
0
-
- Nový člen
Dobrý deň chlapci chcel by som sa teda spýtať ako postupovať keď by som chcel robiť s elektronikou a nemám k tomu patričné vzdelanie a chcel by som robiť s tou satelitnou elektronikou? Montovať sat techniku je dosť nebezpečná robota a nemám ani vodičák ani po zdravotnej stránke to nieje úplne v poriadku a čo vlastne dnes najviac ide...a ako to je s tou živnosťou čo by ste mi poradili?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Neviem, čo si v tej súvislosti nepochopil.
Šanika/Alexandr ti dal veľmi dobré idície/propozície...
Tvoj zdravotný stav už nie je v takej kondícii, aby si sa liepal niekde po rebríkoch/strechách/stožiaroch...lebo nasmerovanie paraboly na 36000km vzdialený satelit si vyžaduje pevné a precízne nastavenie...pár stupňov vedľa - a si na inej družici!! A nejde to... pritom visíš zavesený na "jednej nohe na rebríku a uťahuješ skrutky" a bez drahej meracej techniky ani nevieš kde si...
Bez patričného vzdelania, alebo aspoň skúsenosťami je ťažko do takéhoto oboru sa vôbec púšťať...
.. Chceš to robiť pre nejakú spoločnosť, ktorá ti môže nejaký HOWNOW ponúknuť ??? Ale z neúspechov sa nevyzuješ... budeš týždeň "visieť" na jednom tanieri, kým to nerozbeháš - a bez náhrady! - lebo tí čo to vedia spravia za týždeň aj dvacku...
Hrať sa doma so sat. prijímom je iné, ako niečo niekomu fakturovať... Dnes sa nepodarilo..skúsim zajtra, zajtra prší - na strechu nejdem... a čo v zime?? Ruky o rebrík primŕzajú... Ale to zákazníka nemá čo zaujímať!!! Ponúkneš - zaplatí -musíš zrealizovať!!
Vybral si si ťažký obor, ktorého súčasťou nie je len elektronika/elektrotechnika .. ale aj technická zručnosť, znalosť stavebných konštrukcíí a v prvom rade "bezpečnosť práce" ... hádam sa nechceš pri tom zachlomaždiť!!
Nechcem týmto Teba, ani nikoho iného odrádzať od takejto činnosti.. nech sa Vám chlapi v takejto oblasti darí!!
Satelitná technika sa tu ešte bude prevádzkovať určite dlhšie, ako FM rádio Lumen, tak že budúcnosť / životnosť transpondérov na satelitoch sa nejako bude obnovovať / kompenzovať a stále prelaďovať na iné "mladšie" TP/na zlúčených družciach .. Aj keď súčasný trend - všetko cez internet je v podstate za riťou...Ale ani ten internet všade nie je dostupný v požadovanej rýchlosti... LTE to v podstate niečo rieši - ale cena.. Optika ??? pre domkárov v odľahlých častiach aglomerácií je absolútne nedostupná... Technológia piatej generácie tiež nie je žiadna výhra pre obyvateľov v okrajových a najmä hornatých oblastí žiadna výhra... operátor tam síce postavý stožiar na 5G.. ale zaplatia ho zase len užívatelia....
Fuj..ale som sa zase rozpísal.. na zdravie
Šanika/Alexandr ti dal veľmi dobré idície/propozície...
Tvoj zdravotný stav už nie je v takej kondícii, aby si sa liepal niekde po rebríkoch/strechách/stožiaroch...lebo nasmerovanie paraboly na 36000km vzdialený satelit si vyžaduje pevné a precízne nastavenie...pár stupňov vedľa - a si na inej družici!! A nejde to... pritom visíš zavesený na "jednej nohe na rebríku a uťahuješ skrutky" a bez drahej meracej techniky ani nevieš kde si...
Bez patričného vzdelania, alebo aspoň skúsenosťami je ťažko do takéhoto oboru sa vôbec púšťať...
.. Chceš to robiť pre nejakú spoločnosť, ktorá ti môže nejaký HOWNOW ponúknuť ??? Ale z neúspechov sa nevyzuješ... budeš týždeň "visieť" na jednom tanieri, kým to nerozbeháš - a bez náhrady! - lebo tí čo to vedia spravia za týždeň aj dvacku...
Hrať sa doma so sat. prijímom je iné, ako niečo niekomu fakturovať... Dnes sa nepodarilo..skúsim zajtra, zajtra prší - na strechu nejdem... a čo v zime?? Ruky o rebrík primŕzajú... Ale to zákazníka nemá čo zaujímať!!! Ponúkneš - zaplatí -musíš zrealizovať!!
Vybral si si ťažký obor, ktorého súčasťou nie je len elektronika/elektrotechnika .. ale aj technická zručnosť, znalosť stavebných konštrukcíí a v prvom rade "bezpečnosť práce" ... hádam sa nechceš pri tom zachlomaždiť!!
Nechcem týmto Teba, ani nikoho iného odrádzať od takejto činnosti.. nech sa Vám chlapi v takejto oblasti darí!!
Satelitná technika sa tu ešte bude prevádzkovať určite dlhšie, ako FM rádio Lumen, tak že budúcnosť / životnosť transpondérov na satelitoch sa nejako bude obnovovať / kompenzovať a stále prelaďovať na iné "mladšie" TP/na zlúčených družciach .. Aj keď súčasný trend - všetko cez internet je v podstate za riťou...Ale ani ten internet všade nie je dostupný v požadovanej rýchlosti... LTE to v podstate niečo rieši - ale cena.. Optika ??? pre domkárov v odľahlých častiach aglomerácií je absolútne nedostupná... Technológia piatej generácie tiež nie je žiadna výhra pre obyvateľov v okrajových a najmä hornatých oblastí žiadna výhra... operátor tam síce postavý stožiar na 5G.. ale zaplatia ho zase len užívatelia....
Fuj..ale som sa zase rozpísal.. na zdravie

0
-
- Nový člen
- mr.dred
- Ultimate člen
.. čo dnes... dneska treska...jaroslav123456 napísal: ↑08 Júl 2024, 19:50a čo vlastne dnes najviac ide...a ako to je s tou živnosťou čo by ste mi poradili?

Poradiť Ti do akej činnosti sa pustiť je naozaj ťažko.. Až máš nejakú víziu v niečom sa uplatniť, tak asi najlepšie je založiť si S.R.O. A nájsť si "fundovaných dodávateľov" činností .
Napríklad: v tej sat-technike.. nájdi si pracantov,ktorí ti budú montovať konzoly/úchyty na tanier...majú všetky náležitosti BP, čo sa týka práce nad voľnou výškou a iné... , znalosti so stavebníctva atď - na faktúru... potom človeka, čo zmontuje parabolu a nasmeruje ju na požadovaný satelit s pripojením na káblovanie, ktoré predtým podľa nejakého projektu naťahali obyčajní Páni elektrikári po baráku ... zase na faktúru.. Čiže budeš len menežérom , ktorý zabezpečí robotu iným subjektom!
Tiež som v sro-čke dodávateľom na živnosť a nesťažujem si... Keď majiteľ zarobí (a snaží sa) - zarobím aj ja.. no problem...spokojnosť na oboch stranách.
Len obavu mám v tom, že sa to zákazníkovi nebude vo výsledku sumy páčiť... Ale v Blave nie je problém... za pokosenie záhradky sú ochotný dať viac!!
0
- taphome
- Stály člen
....a nemám ani vodičák ani po zdravotnej stránke to nieje úplne v poriadku....
Skús si predstaviť, ako ideš k zákazníkovi s dvomi rebríkmi, kufríkmi s náradím, parabolou na chrbte, káblami na... to sa nedá.
A ako som ti napísal, potrebuješ mať pre živnosť potvrdenie o absolvovaní školenia na prácu vo výškach a nad prepadliskami. K tomu potrebujej šielen fyzickú kondičku, ale aj kladné lekárske potvrdenie.
Skús si nájsť inú činnosť než montáže.
Skús si predstaviť, ako ideš k zákazníkovi s dvomi rebríkmi, kufríkmi s náradím, parabolou na chrbte, káblami na... to sa nedá.
A ako som ti napísal, potrebuješ mať pre živnosť potvrdenie o absolvovaní školenia na prácu vo výškach a nad prepadliskami. K tomu potrebujej šielen fyzickú kondičku, ale aj kladné lekárske potvrdenie.
Skús si nájsť inú činnosť než montáže.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 14 Odpovedí
- 3008 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa mr.dred