Smartbox O2

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

loksiklubos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 360
Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 22:10
Vek: 36

Smartbox O2

Príspevok od používateľa loksiklubos » 10 Júl 2024, 17:21

Zdravim mám otázku ostal mi doma od O2 smartbox je možné donho nahrať iný firmware ako je originál od O2.
0

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5859
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: Handlová
Vek: 59

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa mr.dred » 10 Júl 2024, 18:58

Pokiaľ ho neotvoríš a nezistíš, či je možný nejaký RX/TX prenos údajov (napr. nejaký "slepý/voľný" konektor/plôšky na DPS) ..Väčšinou majú len pripojenie len na GND/RX a TX na PC-port.
Je to zrejme rovnaké , ako u Orange (či iných) sat-prijímačov.. síce nemajú vyvedený konektor na zmenu základného SW mimo dekle , ale na fórach sa to dá nájsť s návodom, ako to obicyklovať náhradným alternatívnym softom... väčšinou sú to bežné prijímače - len s "napáleným" softom pre nejakú firmu bez prístupu k užívateľovi.. Tak že zmena je možná..
RU stránky mi boli mnohokrát nápomocné... :lol:

Je dosť pravdepodobné , že budeš potrebovať k PC - LPT či gameport zbernicu... s USB a nejakými prevodníkmi to nepôjde... a to sa už moc dneska nenosí...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 6276
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 10 Júl 2024, 19:17

mr.dred: nebol by som az taky optimista. Nejake standardne sat. prijimace sa tak daju urobit, ale napr. mal som stary magio box a tam bol cpu, ktory bol specialne urceny na iptv boxy, bezal tam nejaky windows media spustany zo zabezpeceneho sifrovaneho uloziska. takze nemozne sa tam co i len dostat a nie este nahrat vlastny fw. Volajaky nemec sa v tom asi rok rypal a jediny pouzitelny vysledok bol ten, ze mozes pouzit hw komponenty a dosku vyhodit do smeti. A pouzit displej s tlacidlami, ktory riadil atmega88
1
Obrázok 1
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

loksiklubos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 360
Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 22:10
Vek: 36

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa loksiklubos » 12 Júl 2024, 19:16

Chcel by som ho aspoň spojazdniť ako Bridge router ale akosi sa mi nedari nájsť túto funkciu
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 6276
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 12 Júl 2024, 21:42

aha, az teraz som si pozrel, ze je to len router a nie iptv box.
Co je to bridge router? to znie ako oxymoron. Bud je to bridge, alebo router. bud to ma byt len prevodnik z jedneho typu pripojenia na ine, alebo to ma zaroven aj riesit nat, dhcp, firewall...
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5859
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Bydlisko: Handlová
Vek: 59

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa mr.dred » 12 Júl 2024, 22:02

pocitujlasku napísal:
12 Júl 2024, 21:42
az teraz som si pozrel, ze je to len router a nie iptv box
..Ha to je naozaj router ??
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

loksiklubos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 360
Dátum registrácie: 23 Sep 2013, 22:10
Vek: 36

Re: Smartbox O2

Príspevok od používateľa loksiklubos » 12 Júl 2024, 22:14

O2 mi teraz menilo 4G anténu +router za 5G a preto ho chcem využiť ako wifi router aby mi zbytocne nelezal len niekde zapadnuty prachom.
0

Napísať odpoveď