Qnap alebo server
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 05 Aug 2024, 12:34
Qnap alebo server
Potrebujem radu nad kúpou zvažujem kúpu qnapu dáku vyššiu radu keďže sa mi ľúbi viacero vymoženosti keďže ho chcem použiť ako zálohu s Nas na Nás,streaming atď alebo ísť radšej priamo do silnejsieho repasovaneho servera. Len tu neviem či dokážem používať dáky podobný software na zálohy ako.ma qnap lebo ak to by ho rád využil aj ako výkonnejší PC. Čo sa týka ceny tak cenovo je server lepší vo výkone s cpu 2x xeon, 64gb ram
0
- Andrej152
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
- Vek: 23
Re: Qnap alebo server
momentalne riesim presne tu istu dilemu nakolko som chcel kupit synology / qnap ale ked som sa posprtal v servroch tak ked to tak zrniem...
pri NASke vidim iba jednu obrovsku vyhodu a to intuitivne ovladanie - qnap aj synology ma pekne zrobenu appku, jednoduche vytvorenie oddielov a aplikacii, ale u mna tym to asi hasne..
plusy servera oproti NAS
1. modularnost - vymenitelny zdroj, casto redundantne 2x, vsetko pristupne, diely relativne dostupne a lacne
2. moznost SAS kontrolera a pouzitie SAS diskov v poli ktore su spolahlivejsie a stavane na 24/7 prevadzku a cenovo prijatelnejsie,
3. vykon - pomaly akykolvek xeon V3 / V4 ma v passmarku nad 10K bodov, niektore aj 20K, v novych NASkach su ryzen embeded ktore su uz na tom relativne dobre, ale stale do niektorych nas pchaju celeron a podobne smejdy..
4. ovela vacsia RAM
5. volne PCIe sloty na dalsie eth karty, fibre, sas/raid a pod
Vlastny Software - proxmox a na nom vsetko mozne sa da spustit - napr.freeNAS, na media EMBY a pod.
a hlavne vlastny format HDD!!! - toto ma odradilo od Qnapu aj akejkolvek NAS, nakolko ak odijde samotna naska, clovek je nuteny zohnat taku istu aby neprisiel o svoje data. Ak disky nie su v RAID este ten zif ci aky format v linuxe sa da precitat, inak nie., kamarat ITckar ma sam odradil od toho, pretoze sa mu to stalo
nevyhodou serveru je akurat ten hluk a spotreba...
pri NASke vidim iba jednu obrovsku vyhodu a to intuitivne ovladanie - qnap aj synology ma pekne zrobenu appku, jednoduche vytvorenie oddielov a aplikacii, ale u mna tym to asi hasne..
plusy servera oproti NAS
1. modularnost - vymenitelny zdroj, casto redundantne 2x, vsetko pristupne, diely relativne dostupne a lacne
2. moznost SAS kontrolera a pouzitie SAS diskov v poli ktore su spolahlivejsie a stavane na 24/7 prevadzku a cenovo prijatelnejsie,
3. vykon - pomaly akykolvek xeon V3 / V4 ma v passmarku nad 10K bodov, niektore aj 20K, v novych NASkach su ryzen embeded ktore su uz na tom relativne dobre, ale stale do niektorych nas pchaju celeron a podobne smejdy..
4. ovela vacsia RAM
5. volne PCIe sloty na dalsie eth karty, fibre, sas/raid a pod
Vlastny Software - proxmox a na nom vsetko mozne sa da spustit - napr.freeNAS, na media EMBY a pod.
a hlavne vlastny format HDD!!! - toto ma odradilo od Qnapu aj akejkolvek NAS, nakolko ak odijde samotna naska, clovek je nuteny zohnat taku istu aby neprisiel o svoje data. Ak disky nie su v RAID este ten zif ci aky format v linuxe sa da precitat, inak nie., kamarat ITckar ma sam odradil od toho, pretoze sa mu to stalo
nevyhodou serveru je akurat ten hluk a spotreba...
0
slovenčina diakritiká nemá .... píšeme všetko do jednej vety ? toto je taká hatlanina / lenivosť autora . ďalej nebudem ani sledovať ...... asi budem potrebovať " ENIGMU " aby mi to dešifrovala ...akvareefpi napísal: ↑05 Aug 2024, 12:44Potrebujem radu nad kúpou zvažujem kúpu qnapu dáku vyššiu radu keďže sa mi ľúbi viacero vymoženosti keďže ho chcem použiť ako zálohu s Nas na Nás,streaming atď alebo ísť radšej priamo do silnejsieho repasovaneho servera. Len tu neviem či dokážem používať dáky podobný software na zálohy ako.ma qnap lebo ak to by ho rád využil aj ako výkonnejší PC. Čo sa týka ceny tak cenovo je server lepší vo výkone s cpu 2x xeon, 64gb ram
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Na to, aké captcha existujú v dnešnej dobe, je tu až až botov a pod.
Dočasne zamknuté.Určite sa ozve zakladateľ témy,potom to odomknem.Počkám cca 2-3 dni.Čiže nikdy....
Dočasne zamknuté.Určite sa ozve zakladateľ témy,potom to odomknem.Počkám cca 2-3 dni.Čiže nikdy....
1
1
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 2 Odpovedí
- 1190 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa jany+