Mr. Dred against cats ! Alebo po našom - bojujem s mačkami!
Moderátori: mirosne, Moderátori
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Mr. Dred against cats ! Alebo po našom - bojujem s mačkami!
Nie som milovníkom domácich zvieratiek, ale zase im neviem ani fyzicky ublížiť... Ale čo už si dovoľujú od štyroch susedov po poslednom háraní mačky - to už napĺňa moje adrenalínové zásobníky na maximum...
Cez môj pozemok si spravili korzo, no a popri tom samozrejme zase_rú trávnik a žene záhony s kvetinkami... Vyskúšal som už kadečo... elektrický odpudzovač s pohybovým senzorom... za týždeň si naň zvykli a už takmer vôbec naň nereagovali...
Po plotovom múriku, kadiaľ majú koridor som umiestnil "octové odpudzovače" - no tie za jeden dva dni v týchto horúčavách uschli, alebo ich ta háveď obišla o pár metrov ďalej.. A sústavné dopĺňanie ma moc nebaví - tiež neznášam "vôňu" octu. Vyskúšal som aj ultrazvukový "rozmietaný" odpudzovač domácej výroby vyššieho výkonu, ale aj ten ušiel účinku po nejakej dobe...
Najúčinnešie čo som postrehol, je pre ne "syčiaci vzduch s vodným kúpeľom" (napr. záhradná hadica s dobrou "ďalekonosnou" tryskou a najlepšie z obsahom vzduchových bublín v hadici) . To sú potom iné šprinty cez záhradu
A konečne k mojej predstave o riešení problému...
1. Natiahnuť na plot či pod múrik nejakú PU hadičku, napr. používanú na automatické závlahy aj s nastavenými tryskami tak, že mačka keď prepchá hlavu pomedzi paličky na plote, či vôbec sa len priblíži ku plotu, tak sa otvorí prívod vody - zasyčí to na ňu unikajúcim vzduchom z "odľahčenej" hadice a vzápätí dostane spŕšku vody medzi oči... Len že dĺžka plota je cca 25m v nejakom sklone, tak že by to chcelo aspoň 2-10 napájacích miest vodou druhou súbežnou hadicou - so spätnými ventilmi medzi... To by nebol až taký veľký problém. No a prívod vody do hlavnej hadice ovládať nejakým elektrickým solenoidovým ventilom... Len som si tie solenoidy zo starých práčiek už pred pár rokmi vyhádzal do šrotu... ale veď vždy sa dá nejaký zohnať či kúpiť..
No a bod č.2 - spáchať k tomu nejakú elektroniku...
Moja predstava je asi taká - laserovým lúčom monitorovať pohyb / prerušenie lúča z vonkajšej strany plota... je to v priamom smere a cez odrazku - zrkadlo by 2x25m nemusel byť problém... "Približujúce sa" mača preruší lúč a spustí sa zariadenie (syčanie a sprcha) , ktoré ho odradí pokračovať v zamýšľanom úkone "vstúpiť" na pozemok! ..Chce to samozreme nejaký časovač, aby tá voda netiekla do nemoty - aj keď by bola zároveň využitá, ako závlaha pre kvetiny..
Ani inému "detektoru pohybu" sa nebránim - napr. PIR - to by bolo ešte sa mi zdá jednoduchšie na prevedenie, ale muselo by ich byť na tú vzdialenosť viac, a takej konštrukcie, aby obsiahli len tú sledovanú oblasť... čo je dosť problematické... Ale zas by to až tak nevadilo... na pár sekúnd sa pustí "závlaha", keby aj niekto (človek) prešiel po priľahlom chodníku... U nás v lokalite aj tak nikto po chodníku nechodí !! Len keď si chce niekto odtrhnúť slivku s prevísajúceho konára. Sú betónove/rozdrbané/prelámané... ale na ceste je rovnučký asfalt..
Máte niekto nápad, ako by sa to dalo zdokonaliť, či lepšie urobiť ?
Cez môj pozemok si spravili korzo, no a popri tom samozrejme zase_rú trávnik a žene záhony s kvetinkami... Vyskúšal som už kadečo... elektrický odpudzovač s pohybovým senzorom... za týždeň si naň zvykli a už takmer vôbec naň nereagovali...
Po plotovom múriku, kadiaľ majú koridor som umiestnil "octové odpudzovače" - no tie za jeden dva dni v týchto horúčavách uschli, alebo ich ta háveď obišla o pár metrov ďalej.. A sústavné dopĺňanie ma moc nebaví - tiež neznášam "vôňu" octu. Vyskúšal som aj ultrazvukový "rozmietaný" odpudzovač domácej výroby vyššieho výkonu, ale aj ten ušiel účinku po nejakej dobe...
Najúčinnešie čo som postrehol, je pre ne "syčiaci vzduch s vodným kúpeľom" (napr. záhradná hadica s dobrou "ďalekonosnou" tryskou a najlepšie z obsahom vzduchových bublín v hadici) . To sú potom iné šprinty cez záhradu
A konečne k mojej predstave o riešení problému...
1. Natiahnuť na plot či pod múrik nejakú PU hadičku, napr. používanú na automatické závlahy aj s nastavenými tryskami tak, že mačka keď prepchá hlavu pomedzi paličky na plote, či vôbec sa len priblíži ku plotu, tak sa otvorí prívod vody - zasyčí to na ňu unikajúcim vzduchom z "odľahčenej" hadice a vzápätí dostane spŕšku vody medzi oči... Len že dĺžka plota je cca 25m v nejakom sklone, tak že by to chcelo aspoň 2-10 napájacích miest vodou druhou súbežnou hadicou - so spätnými ventilmi medzi... To by nebol až taký veľký problém. No a prívod vody do hlavnej hadice ovládať nejakým elektrickým solenoidovým ventilom... Len som si tie solenoidy zo starých práčiek už pred pár rokmi vyhádzal do šrotu... ale veď vždy sa dá nejaký zohnať či kúpiť..
No a bod č.2 - spáchať k tomu nejakú elektroniku...
Moja predstava je asi taká - laserovým lúčom monitorovať pohyb / prerušenie lúča z vonkajšej strany plota... je to v priamom smere a cez odrazku - zrkadlo by 2x25m nemusel byť problém... "Približujúce sa" mača preruší lúč a spustí sa zariadenie (syčanie a sprcha) , ktoré ho odradí pokračovať v zamýšľanom úkone "vstúpiť" na pozemok! ..Chce to samozreme nejaký časovač, aby tá voda netiekla do nemoty - aj keď by bola zároveň využitá, ako závlaha pre kvetiny..
Ani inému "detektoru pohybu" sa nebránim - napr. PIR - to by bolo ešte sa mi zdá jednoduchšie na prevedenie, ale muselo by ich byť na tú vzdialenosť viac, a takej konštrukcie, aby obsiahli len tú sledovanú oblasť... čo je dosť problematické... Ale zas by to až tak nevadilo... na pár sekúnd sa pustí "závlaha", keby aj niekto (človek) prešiel po priľahlom chodníku... U nás v lokalite aj tak nikto po chodníku nechodí !! Len keď si chce niekto odtrhnúť slivku s prevísajúceho konára. Sú betónove/rozdrbané/prelámané... ale na ceste je rovnučký asfalt..
Máte niekto nápad, ako by sa to dalo zdokonaliť, či lepšie urobiť ?
1
1
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Re: Mr. Dred against cats ! Alebo po našom - bojujem s mačkami!
U nas sa zastavi nejaka cezpolna , uz si zvykla , ze vzdy nieco dostane ... len ma nasrala ked dovliekla tri mlade , akoze som tu a nieco dajte ´ ked tyzden nic tak nas obchadza .. ale par krat nieco dovliekla z nedaleho druzstva ... ukazala a odvliekla , zena sa skoro zblaznila ´ vraj to bol potkan .. ja ale vymyslam nieco do studne ´ dva krat som menil cerpadlo , vraj ma automat bez vody ale vzdy dali peniaze v ramci zaruky , uz som na nervy ´ prestane voda a ja bezim pre istotu tahat zo zasuvky , tak robim nieco na dialkove .. pri studni ovladac , nejde voda a vypnem na dialku .
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
Problem je, ze ty s nimi bojujes. Totiz macky su dost pomstychtive tvory, takze ten travnik a vsetko robila len preto, lebo sa ich chces zbavit.
Ja normalne davam co moji kocuri nezjedia von do misky pred dvere a boli casy, ked sa tu zdrziavali aj 3-4 macky a nikdy som nemal take problemy. Proste sa tu len prechadzaju, alebo vyvaluju pri dverach a za to ja tu nemam ziadne mysi, alebo hady (v minulosti sa tu obcas objavili) a nerobia bordel.
Ja normalne davam co moji kocuri nezjedia von do misky pred dvere a boli casy, ked sa tu zdrziavali aj 3-4 macky a nikdy som nemal take problemy. Proste sa tu len prechadzaju, alebo vyvaluju pri dverach a za to ja tu nemam ziadne mysi, alebo hady (v minulosti sa tu obcas objavili) a nerobia bordel.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- mr.dred
- Ultimate člen
Tu ani nejde o ten boj...domáci mač-kocúr - má svoje územie... a ten si neustále kontroluje.. o tom ani nevieš/nevieme, kde si značkuje svojim močom svoje teritórium... tam sa susedovie mačičky určite neukážu.. ale príde na ne/nich ten správny čas hárania .. a budú "svoje rite" otŕčať poza plot, ...a tomu nezabrániš nejakým krmivom či inou "starostlivosťou".
Ale pravda je, že keď máš domácu mačku či kocúra, ktorého (rú) sa snažíš naučiť nejakým móresom - má ťa úplne v prdeli... keď raz ovonia "vôňu" prírody - už to nezastavíš...
Ja takéhoto tvora doma nemám... tak si tie susedovie zvery robia čo chcú...
0
- taphome
- Stály člen
- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 64
....ale zase im neviem ani fyzicky ublížiť...
Ja mám na to pomocníčku, čierne igelitky a lopatku na mačičky v tvare PUZZLE... + nteligenciu mojej manželky, ktorá si opticky pamätá, koho to bolo. Po štvrtej igelitke si začali susedia mačky na noc zatvárať.
Mačka sa vie akorát vysrať do piesku a byť prítulná do momentu, kým nedostane nažrať. Potom opäť až bude mať ona náladu.
Ja mám na to pomocníčku, čierne igelitky a lopatku na mačičky v tvare PUZZLE... + nteligenciu mojej manželky, ktorá si opticky pamätá, koho to bolo. Po štvrtej igelitke si začali susedia mačky na noc zatvárať.
Mačka sa vie akorát vysrať do piesku a byť prítulná do momentu, kým nedostane nažrať. Potom opäť až bude mať ona náladu.
1
1
- mr.dred
- Ultimate člen
..hmm... aj tak sa dá... ale prečo ??
1. studňa nemá kapacitu vody cucá vzduch ??
2. vybehané čeroadlo - nedá potrebný tlak???
3. porucha / závada na výtlačnom potrubí ?? Prasklina/diera na hadici??? Voda sa krúti dookola..
4. vadné tlakové spínače - čidlá ???
5. chyba vo vyrovnávacej "expaznej / expanzomate" nádrži - málo, resp. žiadny vzduch???
Toto a ešte aj iné náležitosti sú veľmi dôležité pre bezproblémový chod...
0
Za 1. .. je to 10m . Vrtana , nic moc ale ta voda potesi a ked potom nedava uz vodu sprintujem , teraz z Alzy som pridal este 3roky na zaruku , vsetka cest .. po roku mi poslali za dve , po roku obe odisli aj ked mali v popise , ze maju automat bez vody . Ale neviem preco tie dve prestali , ale boli to rozny vyrobcovia , stali okolo 150- 170 . Tato posledna 240 , hadam ma uz prezije
0
Podoný problém doma- mám mačku sterilizovaná je, (doteraz bola od navždy "normálna" mačka), a susedove kocúri (asi s revoltu) asi to tak chápem- chodia cykať na naše vchodové dvere...nie moc, ale cíti sa.
Všeličo sme skúsili, ale nedávno som počul že taliani majú pred vchodovými dverami fľaše s vodou (bez etikety), tak sme dali dve, a asi to funguje mesiac - dva...
Neviem či ti toto pomôže, ale možno skúsiť..?
Všeličo sme skúsili, ale nedávno som počul že taliani majú pred vchodovými dverami fľaše s vodou (bez etikety), tak sme dali dve, a asi to funguje mesiac - dva...
Neviem či ti toto pomôže, ale možno skúsiť..?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
bolo to niekoľko rokov dozadu... nemali sme doma žiadne zviera a mačky mi "prešťali" zárubňu na vchodových dverách... ten ocot zabral, ale už bolo neskoro... prehnitý bol celý ľavý spodok zárubne až na "dno" - bola nutná výmena...
Potom chodili na garáž-bránu stále na jedno miesto.. ale tam im to prestalo chutiť.. položil som totiž octovú špongiu na inkriminované miesto a už tam viac nechodili... ani inde v dosahu... len to bolo celý deň v tieni a ocot tak rýchlo neuschol...
... hmmm... pomocníčka či pomocník... ale zase budem po nejakom zverovi zbierať howná po záhrade
0
Večná téma.Mačka je tvor, ktorý si robí čo ona chce,nie to čo od nej chce niekto iný.Hovori sa , že mačka patrí tomu,kto ju nachová.Takže ak ju nechcem,tak vždy keď sa objaví vo dvore a nechcem ju, tak jej nedám nič a vyženiem ju metlou a s krikom a ona si to zapamatá.Ale ak jej dáš nažrať,už sa jej nezbavíš.
Mne chodila tiež takto obsierať záhony,kým som ju nevymákol ,nabil gumapušku petardou,zapálil,a pustil ju rovno za jej prdel,a keď strelila,tak lietala pri odpichu za jej labami hlina ako za formulou 1.
Viac som ju nevidel.Jedna hluchá mi striehla pri jazierku na karasa,tak som ju potichu zozdu nabral na špic tak, že zaletela do prostriedku medzi lekná,a prvýkrát som videl, že aj mačky vedia plávať,ak musia.
Možno by pomohlo urobiť postrekovač s tými tryskami
spúšťaný pohybovým senzorom,ale pustiť tam ten ocot,alebo nejaký iný prostriedok.
To obštievanie by som riešil dvomi plôškami,ktoré ak premostí moč,zopnú nejaký VN menič,a preskočí na ňu výboj a dostane pecku ,že sa jej zježí srsť,ako
Majstrovi N vlasy.
Niečo ako el.ohradnik popri tom plote natiahnuť kadiaľ chodia.
Mne chodila tiež takto obsierať záhony,kým som ju nevymákol ,nabil gumapušku petardou,zapálil,a pustil ju rovno za jej prdel,a keď strelila,tak lietala pri odpichu za jej labami hlina ako za formulou 1.
Viac som ju nevidel.Jedna hluchá mi striehla pri jazierku na karasa,tak som ju potichu zozdu nabral na špic tak, že zaletela do prostriedku medzi lekná,a prvýkrát som videl, že aj mačky vedia plávať,ak musia.
Možno by pomohlo urobiť postrekovač s tými tryskami
spúšťaný pohybovým senzorom,ale pustiť tam ten ocot,alebo nejaký iný prostriedok.
To obštievanie by som riešil dvomi plôškami,ktoré ak premostí moč,zopnú nejaký VN menič,a preskočí na ňu výboj a dostane pecku ,že sa jej zježí srsť,ako
Majstrovi N vlasy.
Niečo ako el.ohradnik popri tom plote natiahnuť kadiaľ chodia.
1
1
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Vidím, že máme spoločné problémy. Mňa tiež štve, že nechovám žiadne zviera a mám pnú záhradu mačacích výkalov a šťaniek. Môže ma od zlosti rozpučiť. Radosť kosiť. Ja síce som priateľ prírody a zvierat, ale ak sa niečo pokúša privodiť mi infarkt, žiadna ľútosť. Dnes už ale takú mačku ani nemôžeš legálne skántriť.
Nejaké strašenie je nanič. Vždy sa vrátia, keď tam nie si. Navyše, v našom okolí pribúdajú vždy nové mačky, bez negatívnej skúsenosti.
Mne osobne sa osvedčili dve veci:
1. Intenzívne polievanie záhrady. Mačky evidentne nemajú rady vlhko. Určite by pomohlo mať automatickú závlahu, ale ako rozlíšiť mačku od človeka?
2. Postrek trávnika proti burine. To mám vždy potom pokoj 1-2 týždne.
Tu by som rozšíril problém o psíčkarov, ktorí sa neštítia venčiť psa na trávniku pred mojim domom. Normálne si týpek dá námahu prejsť 500m až pred môj dom a keď je dielo dokonané, ešte do toho hodí cigaretový ohorok. S týmto ako? Nejaký elektronický plašič?
Nejaké strašenie je nanič. Vždy sa vrátia, keď tam nie si. Navyše, v našom okolí pribúdajú vždy nové mačky, bez negatívnej skúsenosti.
Mne osobne sa osvedčili dve veci:
1. Intenzívne polievanie záhrady. Mačky evidentne nemajú rady vlhko. Určite by pomohlo mať automatickú závlahu, ale ako rozlíšiť mačku od človeka?
2. Postrek trávnika proti burine. To mám vždy potom pokoj 1-2 týždne.
Tu by som rozšíril problém o psíčkarov, ktorí sa neštítia venčiť psa na trávniku pred mojim domom. Normálne si týpek dá námahu prejsť 500m až pred môj dom a keď je dielo dokonané, ešte do toho hodí cigaretový ohorok. S týmto ako? Nejaký elektronický plašič?
0
Vystopoval by som kde býva,pozbieral tie psie zvyšky aspoň s pár dní ,zazvonil ,a keď otvorí dvere,šmaril mu to do bytu,že toto si asi zabudol u mňa v trávniku.
1
1
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
Este by som skusil nejake tie rastliny. Nedavno som v obchode videl (ale uz neviem, ako sa vola) rastlinu, ktorej sa macky vyhybaju. Alebo granule, ktora je mackam neprijemna a tak sa jej radsej vyhybaju.
Neviem, asi zijem v zvlastnom prostredi, ale u nas cudzie macky akosi nerobia problem. Mozno maju respekt, ked obcas spoza okna vidia mojho mini kocura (maine coon s pohladom typu: aj tak znicim ludstvo). Alebo to bude tym, ze oproti mam velke pole, tak chodia radsej robit bordel tam, a ku nam sa pridu len najest.
To u mna skor najdem nieco od psa, lebo tu si poniektori myslia, ze ked byvaju v dedine, tak nemusia po nom odpratat a kludne to nechaju aj v strede chodnika.
Neviem, asi zijem v zvlastnom prostredi, ale u nas cudzie macky akosi nerobia problem. Mozno maju respekt, ked obcas spoza okna vidia mojho mini kocura (maine coon s pohladom typu: aj tak znicim ludstvo). Alebo to bude tym, ze oproti mam velke pole, tak chodia radsej robit bordel tam, a ku nam sa pridu len najest.
To u mna skor najdem nieco od psa, lebo tu si poniektori myslia, ze ked byvaju v dedine, tak nemusia po nom odpratat a kludne to nechaju aj v strede chodnika.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
Najlepšia je striekajúca voda ( tie ultrazvukové sú nanič ) , to ich odplaší a neublíži ....
niečo podobné ???
https://www.jazierkabanat.sk/plasic-aqu ... kt/5218/8/
niečo podobné ???
https://www.jazierkabanat.sk/plasic-aqu ... kt/5218/8/
0
Ja by som musel dať takých aspoň 10. Potom je tu ešte problém, čo v zime.
0
- cool-zool
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 09 Dec 2013, 11:39
- Vek: 55
V zime ??:
No v zime miesto vody privedieš benzín a pred trysku domontuješ ešte nejaký plamienok a potom už budeš zbierať po dvore iba ,, čerstvé pečené ,, ...
Ale nie .... Tak to nemusí byť zapnuté/funkčné 365 dní .... Pár krát to mačky ostrieka a prestanú tam chodiť ( a času od jara do jesene je viac než dosť ).....
No v zime miesto vody privedieš benzín a pred trysku domontuješ ešte nejaký plamienok a potom už budeš zbierať po dvore iba ,, čerstvé pečené ,, ...
Ale nie .... Tak to nemusí byť zapnuté/funkčné 365 dní .... Pár krát to mačky ostrieka a prestanú tam chodiť ( a času od jara do jesene je viac než dosť ).....
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 4 Odpovedí
- 386 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa maskrtnik01
-