Rezačka na fukanu izolaciu

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

lubo2302
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 04 Aug 2020, 22:13

Rezačka na fukanu izolaciu

Príspevok od používateľa lubo2302 » 31 Aug 2024, 15:16

Zdravim striekali nám v podkroví Pur izoláciu medzi sadroprofily a potrebujem to niečim pekne zarezat do úrovne CD profilov. Čo je potrebné na výrobu odborovej rezačky.
0

Používateľov profilový obrázok
jezevec
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 22 Aug 2008, 00:00

Re: Rezačka na fukanu izolaciu

Príspevok od používateľa jezevec » 31 Aug 2024, 16:03

Vhodně dimenzovaný zdroj, řezací drát (třeba struna z kytary), napínací pružina. Ale návody najdeš běžně na netu.
0

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa cs001 » 31 Aug 2024, 16:33

Odporový drôt 0,8mm Kanthal a poriadny zdroj (regulovateľný)...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...

mihal.dp
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 04 Júl 2008, 00:00
Vek: 34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihal.dp » 31 Aug 2024, 21:12

nerezovy drot na viazanie medzistienok kupeny vo vcelarskych potrebach :mrgreen:
0

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa cs001 » 01 Sep 2024, 18:24

"drot na viazanie medzistienok"
Toto mám odskúšané, to určite nie, nič to nevydrží.
S tým, čo som uviedol v predchádzajúcom príspevku, sme oteplili jeden dom a drôt to bezpečne prežil. Dával som to v jednom príspevku tu na fóre...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel, Mizuno...

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 02 Sep 2024, 12:12

kolko cm peny dávali ? už dlho uvažujem čím zatepliť podkrovie, ale drevo je staré, dosť postihnuté červotočom, ošetrené to je, ale už to miestami môže byť oslabené, tak sa obávam hmotnosti, vata má svoju váhu, myslím, že PUR je lahšia ?

Ohľadom rezania, to je síce už bezpredmetné ale videl som vo videu striekanie podlahy tak, že pomocník vždy dal dosku po fuknutí peny, a pena sa roztiahla iba do úrovne dosky , takým postupom išli celú podlahu bez dodatočného rezania, neviem, aká je realita ? či sa pena ďalej rozťahuje.

Rezanie, pri použití odporového drôtu je problém nerovnomerného zohriatia pri veľkej dĺžke. PUR je pevnejší ako EPS, takže asi to pôjde ťažšie,
0

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa cs001 » 02 Sep 2024, 22:45

pri použití odporového drôtu je problém nerovnomerného zohriatia pri veľkej dĺžke

...presne tak, preto som písal, že tenký drôt na medzistienky je blbosť. Lepšie sa reže hrubším drôtom. Lepšie drží teplotu, povedal by som, že má väčšiu "tepelnú kapacitu"...
0

mihal.dp
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 04 Júl 2008, 00:00
Vek: 34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihal.dp » 03 Sep 2024, 16:22

ale ja som nenapisal nerezovy drot na medzistienky preto, levo si myslim ze by bol ok, ale preto ze som s nim realne rezal polystyren na zateplenie poschodoveho domu (250-300m2) pricom som mal zbuchanu rezacku aj na rezanie "na plocho" teda ked bolo treba EPS zmenit hrubku, napr o 1cm a ze by to bola katastrofa s tym nesuhlasim, jasne ze sa obcas drot roztrhol, ale zeby som nerobil nic ine len po kazdom reze menil drot to nie. Ako zroj mam nejaky transformator a triakovou regulaciou na primare
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 03 Sep 2024, 20:53

Neznášam bordel z polystyrénu - tie "samolepiace guličky" vznikajúce pri rezaní nejakým nevhodným nástrojom. Keď mi začali oliepať barák a z toho bordelu čo bolo všade som padal do mdlôb - spravil som rezačku polystyrénu z cca 120cm odporového drôtu z 1000W špirály natiahnutej na ráme dĺžky asi 140cm... (by sa dali platne rezať aj po dĺžke 1m) s napájaním cca 24V SS. Nebolo treba žiadny regulátor..stačilo len trafo na 24V/ asi 100W... Aj som ju majstrom potom podaroval...

Z takejto špirály - vyrovnaný drôt a šponovaný strunou...
Prílohy
obrázok_2024-09-03_205206866.png
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Napísať odpoveď