Monitor dychu

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 08:09

Monitor dychu

Príspevok od používateľa kapor » 29 Okt 2024, 14:48

Darujem monitor dychu.
Je odskúšaný a plne funkčný. Každopádne je ďaleko za časovou hranicou, do ktorej výrobca garantuje funkčnosť pre účel monitorovania dychu novorodenca. Ale možno máte niekto aj iný nápad, ako ho využiť a mne je ľúto len tak to vyhodiť. V žiadnom prípade to neodporúčam použiť na pôvodný účel. Ak má niekto záujem, tak cez SS a chcem vedieť ,aj ako ho využije. Len osobný odber, 10km od TT.
Prílohy
01.jpg
02.jpg
03.jpg
0
Naposledy upravil/-a kapor v 11 Dec 2024, 11:51, upravené celkom 1 krát.
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........

pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Re: Monitor dychu

Príspevok od používateľa pablox » 11 Dec 2024, 10:44

Mimo AI spamu, našiel si preň nejaké využitie resp. daroval si ho?
Ja mám tiež jeden v pivnici po 2 deťoch, vzhľadom na účel pôvodného využitia tiež čaká na rozobratie :D
0
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa kapor » 11 Dec 2024, 11:53

Využitie som nenašiel, ani ho nikto nechce :pain:
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Príspevok od používateľa 5ko » 11 Dec 2024, 11:59

Na akom princípe to funguje, možno niečo vymyslím 🤣
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

F-r-a-n-t-i-s-e-k
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 16 Sep 2019, 20:43
Vek: 43

Príspevok od používateľa F-r-a-n-t-i-s-e-k » 11 Dec 2024, 12:16

Ono sú ľudia, ktorý nemajú na monitor dychu a bábo im spí bez neho...možno radšej nájsť niekoho kto ho použije na to na čo je určený lebo proste 100€ na nový nedá, možno ani na ten z bazáru 20-30€. Na obecnom/mestskom úrade by ho možno vedeli venovať nejakej sociálne slabšej rodine.
0

kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa kapor » 11 Dec 2024, 12:20

V tej podložke sú senzory pohybu (predpokladám odporové, kapacitné.....) ktoré sledujú dýchací rytmus. Ak sa
naruší, alebo zastaví spustia alarm. Najprv tichší, ale aj ten zobudí spiaceho človeka, ak nereaguješ operatívne tak to vreští celkom slušne.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 11 Dec 2024, 12:44

velmi zjedodusene, sleduje, ci sa nieco na tych podlozkach hybe. A myslim, ze tie snimace su piezo, takze vedia zaregistrovat aj tie mikropohyby, ktore robis, ked dychas.
Ak urcity cas nic nezaregistruju, tak najskor zacne blikat a par krat pipne, ak stale nic, tak o par sekund to zacne riadne hukat.

F-r-a-n-t-i-s-e-k: je tam ista doba pocas ktorej vyrobca garantuje funkcnost. Po nej ti nikto nezaruci, ze bude dostatocne citlive, a teda ci to bude plnit ucel na 100% Preto sa neodporuca pre uplne male deti kupovat z bazaru. Navyse poistovne ti dnes taketo nieco vedia pozicat na tych prvych kritickych 6 mesiacov aj "zadarmo" v ramci benefitu.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

F-r-a-n-t-i-s-e-k
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa F-r-a-n-t-i-s-e-k » 11 Dec 2024, 12:57

Ak to nebude dostatočne citlivé spustí alarm a samo dá vedieť či je tak ešte ok na daný účel.
Ak to táto skupina využije, poisťovňu tak ok, ak nie môže to zachrániť bábo.
Skôr sa v sociálnej slabších kruhoch vždy nájdu prípady bez podložky.
0

pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablox » 11 Dec 2024, 13:00

Ono je toho plný bazár a tiež som radšej dal vtedy cca 100e na nový so zaručenou funkciou. Dnes ho vedia požičať aj z pôrodnice za pár eur mesačne. Výrobca (konkrétne tohto monitora) ti vie aj spraviť servis - ale tiež len do určitého dátumu výroby, potom už nie: "Po uplynutí 24-mesačnej záručnej lehoty je možné na požiadanie za poplatok skontrolovať funkčnosť monitorov dychu Babysense, a to maximá|ne štyri (4) roky od dátumu skončenia záručnej lehoty. Po uplynutí štyroch (4) rokov od skončenia záručnej lehoty monitora nie je možné vykonať servis alebo kontrolu funkčnosti."

Húka statočne, hlavne keď som ho ja alebo manželka zabudli vypnúť pri vybratí dieťaťa z postieľky. A najlepšie húkal nad ránom, to som preletel cez byt rýchlosťou strely :D pri oboch deťoch to boli našťastie len falošné poplachy spôsobené uvedeným nevypnutím.

Spomínam si, ako kolega ohŕňal nosom, že za to také peniaze nedá pritom si za mesiac kúpil 2 telefóny v hodnote 500e (prvý po pár dňoch rozbil).
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 68

Príspevok od používateľa 5ko » 11 Dec 2024, 13:18

Ak správne rozumiem,tak to sníma otrasy alebo chvenie,teda nejaký pohyb.Ak sa ten pohyb preruší na určitú dobu,spustí alarm.
Ešte stále vás nič nenapadá?😉
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 11 Dec 2024, 13:21

F-r-a-n-t-i-s-e-k : my sme to napr. pouzili len parkrat. Ked zo zaciatku nemas dieta pri sebe, tak sa neustale budis a kontrolujes. A tieto monitory su pouzitelne, len ak je dieta samo v postielke.

5ko: kontrola alkoholika, ci tajne nepije? ked sa mu prestanu triast ruky, tak to znamena, ze si vypil :)
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

F-r-a-n-t-i-s-e-k
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa F-r-a-n-t-i-s-e-k » 11 Dec 2024, 13:44

Môj syn má teraz 11 mesiacov, od začiatku používame monitor dychu v postielke, vlastne som kúpil dva jeden je u svokrovcov.
Zatial sa spustil iba 2x...vždy to bolo keď sa malý natlačil k okraju postielky a tak nejak bol mimo smímaciu podložku.
Syndróm náhleho úmrtia môže prísť z viacerých dôvodov od samovolnej straty dychu, po udusenie sa do matraca, alebo prikrývky alebo aj väčšieho zvracania a následného pridusenia. Vo všetkých prípadoch nakoniec zareaguje monitor dychu a spustí až mrazivý poplach, kedy človek vyskočí z posteli skontrolovať malého.

Možný prípad a príklad, kedy spí dieťa s rodičmi v jednej posteli a nejde použiť monitor dychu...môže prísť niekolko za sebou prebdených nocí, kedy rodičia tuho zaspia a malé sa pridusí, prikrývkou rodičov, prilahnutím, zvratkami atď, môže sa aj chvílu trepotať, ale tuho spiacich rodičov nezobudí a príde k uduseniu a smrti dieťaťa, čo rodičia zistia až keď sa zobudia. Monitor dychu v postielke by začal vrešťať. Je to pekné spať s dieťaťom v jednej posteli a hladkať mu chrbátik, hlavičku alebo ručičku kým nezaspí, ale má to svoje riziká.
0

pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablox » 11 Dec 2024, 15:41

U nás to bola tiež jedna z prvých vecí, ktoré sme kúpili, tie peniaze sú nič oproti životu dieťaťa. Dcéra mala po narodení opuch dýchacej trubice, takže pri pití mlieka sa hocikedy začala dusiť a bez pomoci by sa zadusila. Mala 3 dni, keď som jej prstom páčil ústa, aby sa nezadusila. Takže sme po nočnom nakŕmení boli aj tak v pohotovosti pomaly nonstop, či si negrcne...cca pol roka, kým sa jej to prirodzene nenapravilo
0

kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa kapor » 11 Dec 2024, 15:59

Zaujímavé, ako AI dokáže rozvíriť debatu.. :applause:
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Dec 2024, 18:33

Pokiaľ ide o nejakú nemoc toho dieťatka, tak by som to ešte bral... OK!
Rodičia v našich podmienkach nemajú na adekvátnu liečbu a pomoc od štátu -ktorá by mala byť prvoradá.
Teraz nech sa vyjadrí TÁ ich Umelá intelingecia ..a ako na to odpovie... V prvom rade Vás perfektne prelustruje ohľadne platenia odvodov pre štát!!! Ale ako chce lustrovať toho človiečika - čerstvo narodeného - s nejakou vrodenou vadou spôsobenou mnohokrát aj pôsebením štátnej politiky - ktorý by mohol byť aj napriek svojnu hendikepu neskutočným prínosom pre populáciu na svete ??
Ale život populácie našej planéty určite nie je založená na takomto soc. cítení a technológiách ... len si vezmite, aké prostriedky na rozširovaní strachu a následného zisku nejakých korporácií ..ktoré hlavne útočia na "majetných" nech si to zaplatia!! .. A na tých nemajetných ktorí vo strachu žijú stále... a ich zisky sú neskutočné.. Kto nesúhlasí - nech skape... Lidí je jako sraček!!
"Umelá inteligencia" už tu bola zavedená dávno v podobe "chamtivcov" ... len sa to volalo BIZNIS.. a na úkor "chudače" - teraz sa to bude "možno" na aj na bohatších/slabších vzťahovať ... ale na nich aj taj dosah nebude mať - zase si to od_serú len "plebsy".
Kapor :agree:
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00

Príspevok od používateľa Atlan » 16 Dec 2024, 19:23

ZAriadenie je funkcne len treba kupit novu podlozku, beztak to nikto nechcel ani za 20E :D
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok